Gyerekprogramok hétvégére – június 20-21.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ugyan a jelenlegi időjárás egyelőre nem mutatja meg a nyár igazi arcát, a vakáció mégis elkezdődött, és nem eshet örökké. Ezért ajánlunk nektek kinti és benti eseményeket egyaránt. Több helyszínen készülhettek az év leghosszabb napjára és Szent Iván éjszakájára. További gyerekbarát helyek nyitnak ki újra, lehet online kiállítást nézni, de kirándulást, filmeket is találtok hétvégi ajánlónkban!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kinyitott a Minipolisz

Ezen a héten a Minipolisz is megnyitotta kapuit, úgyhogy várják a kis boltosokat, fodrászokat, kertészeket a Király utcába! Részletek itt.

Kirándulások extrákkal

Talán a nap is kisüt a hétvégén, úgyhogy jöhet a levendula szedés és szentjánosbogaras esti túrák. Itt találtok 10 helyet, ahol már zajlik a levendula szüret, illetve szervezett, esti szentjánosbogár sétákat itt gyűjtöttünk össze, amelyekre többnyire regisztráció szükséges!

Én kicsi szörnyem – online kiállítás a Deák 17 Galériából

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. Itt tudjátok megnézni online!

JÚNIUS 20., szombat

Ingyenes a belépés a Vasúttörténet Parkba!

Szombaton ingyenes lesz a belépés a Vasúttörténeti Parkba, ahol lehet majd hajtányozni, kerti vasutazni, sőt egy gőzöst is beindítanak. A további ingyenes napokat a nyári szünetben itt találjátok!

Nemszeretem Állatok Napja – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10:00-16:00

Hiedelmek és babonák az állatvilágban, játékok, állati bemutató, szakmai előadások, és természetesen békák, denevérek, pókok, patkányok, kígyók várnak rátok szombaton a Budakeszi Vadasparkban. Részletek itt.

Sokszínű alföldi madárvilág – Túra a Perjénél, szombaton 9:00-12:00 (regisztrációs)

Az alföldi táj által nyújtott látnivalókban bővelkedő túra. A változatos élőhelyeken a trópusokat idéző színpompás gyurgyalagokkal találkozhatunk, a Perje-patak közelében valódi vízi világ vár bennünket, gazdag madárfaunával. Útközben érintünk egy kunhalmot is, mely múltunk egyre ritkább őrzője. Az előzetes bejelentkezés a csokaa@dinpi.hu e-mail címen (csütörtök estig)! Minimális létszám: 5 fő! Részletek itt. Ár: 900-1600 Ft.

Szent Iván napi délelőtt – Ócsai Tájház, szombaton 10:00-14:00

Régi idők játékaival és meséivel várják a családokat. Az újrahasznosítás szellemében készíthettek papírsárkányt, zoknilabdát és kis szütyőt, sőt a hajdani golyós és labdás játékokkal is megismerkedhettek. A programot élőszavas mesemondás zárja, hogy a népmesékben rejlő bölcsességgel felkészíthessétek lelketeket az év leghosszabb nappalára, Szent Iván napjára. Részvételi díj: kedvezményes (családi, nyugdíjas, pedagógus, diák): 1.200 Ft/fő.

Szentiván éji fények és lények a Sas-hegyen – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 20:00-24:00 (regisztrációs)

Fénycsapdázás bemutató és különleges éjszakai program a főváros közepén lévő természetvédelmi területen. Jegyár: 1500-1800 Ft. Regisztráció szükséges itt.

JÚNIUS 21., vasárnap

Szárnyakat a magasba! – Duna World, vasárnap 14:40

A film a Kárpát-medence madárvilágát, annak életét, vándorlását mutatja be szinte kizárólag légi felvételek segítségével.

A két Lotti – M2 gyerekcsatorna, vasárnap 18:15

A klasszikus regény 2017-es filmváltozatát nézhetitek meg a hétvége zárásaként.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre: játszóterek, budapesti programok, kirándulások, a legjobb olvasmányok kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt!

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!