Gyerekprogramok hétvégére – június 19-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Régészet napja, fesztiválok Pilisborosjenőn és a Dunakanyarban, hűsítő előadások a Margitszigeten és vízi játszóterek, Velencei-tó bringás kör, kalandos Szent Iván éji túrák, vagyis igazi nyári programok várnak rátok a vakáció első hétvégéjén. Íme a legjobb gyerekprogramok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Vízi játszóterek Budapesten

Igazán meleg hétvége elé nézünk. Ha Budapesten töltitek ezeket a napokat, érdemes valamilyen hűsítő lehetőséget keresni! Íme néhány vizes játszótér.

SZELÁVÍ! Fesztivál – Pilisborosjenő, június 18-20.

Szeláví! néven új kisfesztivál indul Pilisborosjenő határában. A slow turizmus, az ökotudatosság és az összművészetiség jegyében induló rendezvény idén először várja a látogatókat, méghozzá a levendulavirágzás idején. A fesztiválterület épp a Kevélyhegyi Levendulamező szomszédságában található és csodás rálátást kínál a településre, annak természeti értékeire. Zene, irodalom, tánc és gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár – ezek mind összetevői lesznek a legelső Szeláví! fesztiválnak. A gyerekek örömére fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl és Rutkai Bori Banda is. Jegyárak ittRészletes program itt.

Ipolyfeszt – Dunakanyar, 12 településen, június 18-20. (ingyenes)

A június 18-20. között második alkalommal megrendezésre kerülő IpolyFeszt száznál is több ingyenes programmal várja a rendezvényre érkezőket. Legendás előadók műsora, családi programok, templomi hangversenyek, igényes gyermekműsorok, képzőművészeti kiállítások vízi és természetjáró túrák is lesznek. 12 település – Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Salka, Helemba, Zalaba, Letkés, Nagybörzsöny –, kulturális értékeinek, az épített örökség, az itt élő mesteremberek alkotásainak bemutatása mellett a fesztivál egyik legfontosabb célja, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa e csodálatos régió fel nem fedezett gazdagságára, a táj szépségére, az Ipoly két oldalán élők összetartozására. Részletek itt.

Vasárnapig 14 év alatt ingyenes a belépés a Lupa Beach-re

A június 14-től kezdődő héten a fiatalok belépő megváltása nélkül vehetik birtokukba a fehérhomokos, pálmafás, kristálytiszta vizű Lupát, ahol a megújult családi részen a vízi dodzsemtől az ugráló várakon át az óriás trambulinig számtalan lehetőség közül választhatnak. A Vidámparton található játékok nagy része zsetonnal működik, melynek ára egységesen 300 Ft. Részletek itt.

Luca – premieres film

https://www.youtube.com/watch?v=vdLtPjW40SQ

A Disney és a Pixar új filmje egy olaszországi tengerparti településen játszódik, hőse egy kisfiú, aki feledhetetlen, fagylalttal, tésztával és végeláthatatlan robogózásokkal teli nyarat él át. 6 éves kortól ajánlott.

JÚNIUS 18., péntek

Régészet napja a Magyar Nemzeti Múzeumban – június 18-19. (ingyenes, regisztrációs)

A Magyar Nemzeti Múzeum archeológusai a Régészet napja alkalmából különböző érdeklődésű gyerekek és felnőttek számára izgalmas módszerekkel tárják fel, miként mesélnek a múlt „különleges helyeiről” a föld mélyéről előkerült ősi tárgyak és építmények. Az érdeklődők a kétnapos rendezvény alatt előadásokon, tárlatvezetéseken, kerekasztal beszélgetéseken és egy szombat délelőtti interaktív családi társasjátékon keresztül kerülhetnek közelebb a múlt titkaihoz. A programok ingyenesek, de regisztrációkötelesek! REGISZTRÁCIÓ és minden további információ itt. További programokat a Régészet Napjára itt találtok!

Zenebatyu – Óbudai Platán Könyvtár, pénteken 16:30 (regisztrációs, ingyenes)

Sőnfeld Mátyás zeneterapeuta programja fergeteges zenés élményt ígér, különleges hangszerekkel találkozhattok, kiderül, hogyan lesz szívószálból duda, milyen hangszer lehet a chipses dobozból, kísérletezhettek rezgésekkel, tippet kaptok arra, hogyan készítsetek otthon hangszert. Mozgás, játék, ének a szabadtéren! Mindez gitár kísérettel és természetesen rengeteg hangszerrel! Ajánlott korosztály: 5 – 8 éves kor. A rendezvényen érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak vehetnek részt. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!  Regisztráció: rendezveny@platankonyvtar.hu.

JÚNIUS 19., szombat

IV. Decathlon Kerékpáros Családi Nap – Velence Korzó, szombaton 9:00-17:00 (regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Idén is várják a családokat a Decathlon Kerékpáros Családi Napra, ahol már 4. alkalommal tekerhetitek körbe együtt a Velencei-tavat. A Minimatiné csapat is már többször megtette az utat. A rajt-célban izgalmas programokkal készülnek, a díjazás pedig idén is egy szép fa érem lesz.  A regisztrációs díjak az Őrzők Alapítvány munkáját támogatják. 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges!

Ládafia programok – Családi kiruccanás Ócsára! – szombaton 10:00-14:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Szeretettel várják a családok apraját és nagyját 8 portás tájházegyüttesbe. Solymosi Ica és Solymosi József várják az alkotni vágyókat, hogy a csuhé alapanyagával és kötélverés fertályaival ismertessék meg az érdeklődőket. A program jegyek tartalmazzák az XIII. századi templomban és az Ócsai Tájházban a tárlatvezetéseket, a kézműves foglalkozásokat, játszóudvar használatát és az élőszavas meséket. Jegyár: 1250-1800 Ft.

Majoros Ági Bábszínháza: PIROSKA ÉS A FARKAS – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (regisztrációs, ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Ezúttal egy igazi vidám bábelőadás formájában elevenedik meg a jól ismert mese. A bábjátékos ismerteti eme régi történet megfellebbezhetetlen tanulságát, miszerint a helyes útról letérni veszélyes. Úgyhogy ő is szófogadóan mesél, míg a helyes úton marad, hiába csábítják illatos virágok az út mellett, az erdő sűrűje felé nem csavarog… Regisztrációs jegy itt érhető el.

Bródy utcaünnep – Bródy Sándor utca, szombaton 15:00-21:00 (ingyenes)

Újra megtartják a Bródy utcaünnepet június 19-én, ahol lesz papírsárkány készítő workshop a Gutenberg téren, borkostolás a Tasting Table Budapest előtt, a Kalóz Records elhozza nektek DJ Peppinot és a Molnár Ani Galéria tart nekünk egy extra tárlatvezetést 15 órakor. Este pedig Ajtai Péter és barátai zenélnek a Pollack Mihály téren. Fb esemény itt. Ingyenes!

Szent Iván éji fények és lények – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 19:00 (regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

A tanösvény sétán a szemünk előtt gyúlnak ki a város esti fényei. A  látogatóközponthoz visszaérve egy szokatlan fényforrás fogad bennünket, ami a kíváncsi nézelődőkön kívül számos rovart is magához vonz. A rovarász mesél a fényre csábuló lényekről. Jegyár: 1600-1900 Ft. Regisztráció itt.

Az esti erdő meséi-családi túra – Pilisszentiván, szombaton 20:00 (regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

A túra nyomvonalán több állomást alakítanak ki, melyek mindegyike az esti erdő különleges világából tár fel egy-egy érdekes részletet. Ismerkedés az erdei állatok világával, esti lepkemegfigyelés, a Jági-tó lakóinak rejtett élete, élőlények UV fény alatt. Ha szerencsétek van, a túra során a szentjánosbogarak táncában is gyönyörködhettek. Előzetes bejelentkezés és jegyvásárlás szükséges. Jegyár: 1600-2300 Ft.

Szent Iván Éji túra – Az éjszakai erdő – Ócsa, Selyemréti tanösvény – szombaton 20:30 (regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Családi kalandozásra hívnak kicsiket és nagyokat a Selyem-réti tanösvényre, a nyári napforduló alkalmából! Az esti sétán megismerkedhettek a láperdő élővilágával, éjszaka is hallható állathangokat tanulhattok, és összebarátkozhattok az éjszakai erdő hangulatával. Fejlámpa ajánlott! Előzetes bejelentkezés szükséges a következő űrlapon. Lehetőség van előzetes jegyvásárlásra a Jegymesteren. Jegyár: 1600-2300 Ft.

JÚNIUS 20., vasárnap

Aranygyapjú Társulat: A TŰZMADÁR zenés mesejáték – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (regisztrációs, ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Az Aranygyapjú Társulat előadása Benedek Elek népmese feldolgozása alapján készült. Regisztrációs jegy itt érhető el.

Ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba – vasárnap, 10:00-18:00 között

Június 20-án vasárnap ismét ingyenesen látogatható a Vasúttörténeti Park 10 és 18 óra között!  A közkedvelt interaktív programok mellett, ezen a napon utazhattok: az 1026-os gőzmozdony vezetőállásán, a lóvasúton, és újdonságként kipróbálhatjátok a pannóniamotoros hajtányt is! A belépés és a fordítókorongozás díjmentes, a további interaktív programok térítés ellenében vehetők igénybe. 18 éven felülieknek a belépés védettségi igazolvánnyal vagy mobiltelefonra az EESZT-ből letöltött applikáció bemutatásával lehetséges.

A jövő héten indulnak a Szedd magad levendula programok, a szentjánosbogár túrák és a Múzeumok Éjszakája legjobb gyerekprogramjai is várnak rátok.

Nézzétek meg legjobb nyári programok gyerekekkel Budapesten válogatásunkat is! Tartsatok velünk a nyári szünetben is, mert rengeteg jó programot, újdonságot ajánlunk majd!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.