Gyerekprogramok hétvégére – június 13-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogramok a nyári szünet első hétvégéjére

Elérkeztünk a nyári szünet első hétvégéjéhez, ezért sok szabadtéri programot és kirándulást válogattunk nektek, köztük már éjszakai túrákat is. Emellett lehet még kertészkedni, online mesét hallgatni és bemutatkozik az év egyik gyerekkönyve is! Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Újra elindul a Gyermekvasút – Hűvösvölgy-Széchenyi-hegy, szombaton 10 órától

Szombaton 10 óra után három perccel ismét elindul a menetrend szerinti vonat Hűvösvölgy felé. 6 éves kor felett kötelező a maszk viselése, a 1,5 méteres védőtávolság megtartása (csak a férőhelyek felét értékesítik). Kérik, ügyeljetek a sűrű kézfertőtlenítésre és az alapvető higiéniára, különös tekintettel a jegyváltáskor, hiszen menetjegyek csak a vasútállomásokon, készpénzért vásárolhatók. Részletek itt.

JÚNIUS 13., szombat

Őseink erdejében – Túra a nagykőrösi pusztai tölgyesekben – találkozó: Nagykőrös vasútállomás előtt, szombaton 9:00-12:00 (regisztrációs)

A túra hazánk és Európa egyik legveszélyeztetettebb élőhelyén, a pusztai tölgyesben zajlik. Ilyen erdőkbe térhettek be honfoglaló őseink a Kárpát-medencébe érkezve. Növényviláguk pompája júniusban teljesedik ki, sokféle madárfajuk éneke ilyenkor a hallatszik a legjobban. Részvételi díj: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő. Regisztráció: csokaa@dinpi.hu. Részletek itt.

Bunker túra – Esztergom, Strázsa-hegy, szombaton 9:00 (regisztrációs)

Az esztergomi lőtér nemcsak természeti értékek kincsesbányája, de katonai emlékeket is bőséggel megőrzött a Világháborúk idejéből. Izgalmas séta a Strázsa-hegyen. Részvételi díj:1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő. Regisztráció: nemethsz@dinpi.hu. Részletek itt.

Nyúl Péter veteményeskertje – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:30 (regisztrációs)

A kertészkedős foglalkozást szabadtéren, a Szamóca Kiskertész Tanodában az ELTE Füvészkertben tartják! A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. Részletek itt. Jegyár: 1800 Ft/gyerek + felnőtteknek füvészkerti belépő. Regisztráció szükséges!

Écsi Gyöngyi online mesesorozata – Várkert Bazár Fb oldala, szombaton 11:00

Écsi Gyöngyi hosszú évek óta gyűjti és tolmácsolja a népdalokat. Népi bábjátékai, mesefeldolgozásai minden korosztály számára fontos üzenettel bírnak. Online mesesorozatát június 6-tól négy héten keresztül élvezhetik kicsik és nagyok egyaránt a Várkert Bazár Facebook oldalán!

A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00-12:00

Júniusban a délelőtti órákban különösen aktívak az itt élő gyíkok, így jó eséllyel találkozunk a túrán fali gyíkkal, zöld gyíkkal, fürge gyíkkal.Gyíkok, siklók sütkéreznek a sziklákon. A Sas-hegy állatvilágának jeles képviselői a hüllők. Részvételi díj: 1400 Ft/fő, kedvezményes: 1000 Ft/fő. Részletek itt.

Gyurgyalag les az esztergomi lőtéren – Esztergom, Kökörcsin Ház parkolója, szombaton 13:00 (regisztrációs)

Megcsodálhatjátok legszínesebb madarunkat természetes élőhelyén. Távcsövet mindenképp vigyetek, előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 1600 Ft/fő, kedvezményes: 900 Ft/fő. Regisztráció: nemethsz@dinpi.hu. Részletek itt.

Állathang tanulás alkonyatban – Dinnyési-fertő, Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek, szombaton 20:00-23:00 (regisztrációs)

Hány féle módon ugat a róka? Hogyan ugat az őz? Mi csörtet a nádasban? Milyen hangok jönnek a vízről, a nádból és a csalitosból. Mindezekre a kérdésekre megkaphatjuk a választ egy izgalmas esti túra alkalmával. Előzetes bejelentkezés szükséges itt: fenyvesil@dinpi.hu. Részvételi díj: 2200 Ft/fő, kedvezményes: 1500 Ft/fő. Részletek itt.

JÚNIUS 14., vasárnap

Kuflik – M2 gyerekcsatorna, szombaton és vasárnap 12:40 és 12:50

Szombaton és vasárnap is 12:40-től és 12:50-től az M2 csatornán a Kufli sorozat egy-egy epizódját nézhetitek meg.

Mesés jóga a Jógakalanddal – Youtube

Ebben a videóban Dóri a Tábori jógakaland mesekönyvet jógázza el. Szuper vasárnapi kezdőprogram a család minden tagjának. 25 perc közös mozgás!

Ribizli a világ végén – beszélgetés az év gyerekkönyve írójával – online, vasárnap 18:30

Nagyon örülünk, hogy ez a könyv lett az egyik győztese az Év gyerekkönyve díjnak. A díj kapcsán a szerkesztő és a szerző beszélget a kötetről, a nemzetközi mesemondásról, a főhősök szerepéről és még rengeteg érdekességről. Érdemes meghallgatni a Móra Fb oldalán.

Nézzétek meg két új válogatásunkat is, ahol 10 olyan helyszínt találtok, ahol már elindult vagy hamarosan kezdődik a levendula szüret, illetve a szentjánosbogár rajzás is napokon belül elindul.

Tartsatok velünk, mert hamarosan jönnek a legjobb programok, helyszínek, ötletek a nyári szünetre: játszóterek, budapesti programok, kirándulások, a legjobb olvasmányok kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt!

Látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!