Gyerekprogramok hétvégére – június 11-13.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már csak néhány nap van hátra ebből a tanévből, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy elkezdődött a nyári szünet. Sok jó programot hoztunk nektek, hogy legyen hol ráhangolódni a vakációra. Könyves események, nyárindító fesztiválok, kirándulások, kertészkedés, ingyenes előadások és kézműves nap is vár rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Margó Fesztivál – Városmajori Szabadtéri Színpad, június 10-13. (ingyenes)

Ha június, akkor Margó – és végre együtt, élőben! Június 10-13. között új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon várnak benneteket. 4 nap, több mint 40 program, rengeteg író és költő, koncertek, felolvasások, beszélgetések, séták is várnak rátok. Június 13-án 15 órától lesz az Év Gyerekkönyve Díj 2021 díjkiosztója, szombaton 10:30-tól bemutatkozik Szabados Ágnes KönyvnyErő című műve, 10:45-től Kácsor Zoltánnal (Zabaszauruszok) és Tittel Kingával (Kilátók és miniszobrok) játszhattok. Szombaton 12:15-től két, kamaszoknak szóló Tilos az Á Könyvről beszélgetnek: Rojik Tamás: Árulás és Bakó Liza: Csíííz. Vasárnap 14 órától Varró Dániel Akinek az orra pisze című kötetét Kárász Eszter közreműködésével mutatja be a szerző. Részletes program itt. Tágas és levegős, ültetett szabadtéri programokkal készülnek, amelyeket védettségi igazolvánnyal tudtok látogatni, illetve a maszk viselését is kérik majd tőletek.

BONDORÓ – Kapolcs, június 11-13.

Június 11 és 13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám, nyárindító hétvégére Kapolcson. A MeseKert ebben az évben is a legkisebbek birodalmaként tér vissza. Érkezik Fabók Mancsi, a Dobronka Cirkusz, a Ziránó Színház, valamint a Szamárfül Projekt is. Teremtésmesét mond majd Écsi Gyöngyi, de itt lép fel Papito, az argentin bohóc is. A Ledpuppets társulás vizuális kísérleti színházzal érkezik a Bondoróra. A fénybábokkal kísérletező csapat, mintegy saját gyökereit keresve, a „lampionok őshazájába”, Japánba kalauzolja a nézőket. A MeseKertben lép fel emellett Gulyás László Vándormuzsikus, az Álomzug Társulat, valamint Fekete Dávid és a Barboncás Társulat is. Danny Bain amerikai származású, zenész-előadó és Ágoston Béla multiinstrumentalista zeneszerző párosa pedig kedves és vicces meséket ad elő, különlegesebbnél különlegesebb hangszerekkel. A MeseKert Pajtájában pedig Szegedi Katalin műveiből nyílik kiállítás, amelyre az illusztrátor a legkedvesebb könyvei képanyagából állított össze egy válogatást. Jegyárak: családi napijegy a helyszínen 13.000 Ft ( 2 felnőtt + 2 gyerek), 6 éves kor alatt ingyenes, további jegyárak ittRészletes program itt.

Kézzel fogható kiállítás – Gödöllői Királyi Kastély – június 12-13.

Az egyedülálló gyűjteményben minden, korabeli tárgy kézbe vehető, gyermekek és felnőttek megismerkedhetnek azok használatával, funkciójával. Belépőjegyárak: 1500 Ft/ fő felnőtt, 500 Ft/fő gyermek.  A kiállítás két részből áll, a külső részét bármikor meg lehet nézni, a belső részét minden óra egészkor és félkor tárlatvezetéssel látogatható. A belépőjegy mindkét részre érvényes.

On-Line újcirkuszi előadás (ONLINE) – ingyenesen elérhető

A WebSzínház csapata ismét innovatív projekttel jelentkezik; On–Line címmel debütál legújabb újcirkuszi produkciójuk, melyben tehetséges fiatal artistákkal és táncosokkal működtek közre. A produkció a TRIP Úszó Manézs sorozatának produkciója, amely során a TRIP csapata különleges élménnyel és varázslatos produkciókkal lepi meg a nézőket, betektinést nyújtva az újcirkusz világába. Itt éritek el az ingyenes megtekintéshez szükséges kódot.

VII . Mórahalmi Levendulaünnep és Kézből Kézbe Kispiac 2021 – Aradi Tanya és Élménybirtok, június 12-13.

Az elmúlt évek nagy érdeklődésére való tekintettel idén is megrendezik Mórahalmon a Levendulaünnepet az Aradi Tanya és Élménybirtokon, idén a szegedi Kézből kézbe kispiac alkotói is részt vesznek az eseményen! Részletek itt.
További levendulás programokat itt gyűjtöttünk össze!

JÚNIUS 11., péntek

Találkozz a kedvenc íróddal és illusztrátoroddal! – Bartók Pagony, pénteken 16 órától – szombaton egész nap (ingyenes)

Már nagyon szeretnél találkozni a kedvenc szerződdel? Beszélgetni vele és dedikáltatni a könyveidet?  Vagy szívesen bővítenéd a gyűjteményed egy szuper akció keretében? A Bartók Pagonyba pénteken és szombaton élvezd a társaságot, vásárolj Pagony és Tilos az Á könyveket 20%-os kedvezménnyel és dedikáltass kedvedre! A dedikálás részletes programja péntekre és szombatra itt.

JÚNIUS 12., szombat

CSALÁDI SZOMBAT A TÜNDÉRKERTBEN – Vitéz László menyecskét keres – Tündérkert, Molnár-sziget, 9:00-13:00 (ingyenes)

Bábelőadással, állatsimogatóval, Paca alkotóműhellyel, kézműves foglalkozással is várnak benneteket az ingyenes családi délelőttön. Az új játszótérről itt írtunk részletesen.

Kézműves nap a Pilisi Len Látogatóközpontban – Pilisszentiván, Pilisi Len Látogatóközpont, szombaton 10:00-13:00 (védettségi igazolvány 18 éves kortól szükséges)

A Budai-hegység természeti értékeit bemutató interaktív természetvédelmi kiállítás mellett ezúttal kézműves foglalkozásokkal, egyedi kézműves termékekkel, bel- és kültéri játékokkal is várják a látogatókat. Az új látogatóközpontról és a megújult tanösvényről itt írtunk részletesebben.

Kreatív kert gyerekeknek – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztráció)

Ez alkalommal a rovaremésztő növények kerülnek a középpontba. A programra 3-10 éves gyerekeket várnak. A foglalkozást szabadtéren a Szamóca Kiskertész Tanodában tartják. Ára 2000 Ft/gyerek. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni A foglalkozás idejére (1 óra) ott lehet hagyni az 5 évesnél nagyobb gyereket, ilyenkor nem kell Füvészkerti belépőjegyet váltson a kísérő. Nagyobb gyerekkel is lehet maradni, közösen ültetni, alkotni. Jegyvásárlás itt.

Környezetvédelmi világnap ökotúra – Sóstó Székesfehérvár, szombaton 10:00-12:00 (regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Miért is fontos a természet védelme? Miben más a környezet és természetvédelem? Mit teszünk Sóstón a természetért és mit tehetünk mi, emberek akár otthon is a hétköznapos során bolygónkért? Ezekre a kérdésekre keressük majd a választ e túra során. A résztvevők száma max. 10 fő. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A túrán csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt! Részvételi díjak: 1.500 Ft/fő, családi jegy: 3500 Ft /4 fő (2 fő felnőtt és 2 fő 18 év alatti gyermek).

Online és élő könyvbemutató Berg Judittal: Két kis dínó és a honfoglalás – élőben: Bartók Pagony, szombaton 10:30 (ingyenes)

Ha ti is imádjátok Trikót, a világ legkisebb triceratopsz krónikását, és Nyammot, a harcias tirexet, akkor ezt a programot ne hagyjátok ki. Az online eseményhez itt tudtok csatlakozni, élőben pedig a Bartók Pagonyban várnak benneteket.

BFZ zenei vásár és családi nap – Aquincumi Múzeum, szombaton 10:30-19:00 (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Az egész napos BFZ zenei vásár és családi napon óránként kezdődnek a gyerekeknek és felnőtteknek is szóló zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal, játékokkal várják gyerekeket. A belépés a felnőttek részéről védettségi és személyi igazolványhoz kötött, a zárt térben rendezendő koncerteken maszk viselése is kötelező. Részletes program itt.

Aranyszamár Bábszínház: VACKOR bábjáték – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombat 10:30 (ingyenes, regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Vackor, a piszén pisze kölyökmackó kalandos története az iskolában kezdődik, ahol nem érzi jól magát. Hogy hogyan oldódik meg a kis mackó élete, milyen izgalmas kalandokba keveredik útja során, megtudhatjátok, ha megnézitek az Aranyszamár Színház előadását. Regisztráció itt. Ingyenes!

A szecesszió világnapja – Ráth György-villa, több helyszínen, szombaton (regisztrációs)

Tematikus vezetések egyik helyszíne szombaton a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahol A szecesszió világnapja alkalmából bemutatják az Iparművészeti Múzeum állatokat ábrázoló műtárgyait és a kert legendás szecessziós épületeit. Hanga Zoltán állatkerti szóvivője beszélgetős séta közben meséli el kedvenc állatkerti történeteit, egy másik túrához csatlakozva pedig az Állatkert patinás szecessziós épületeit fedezhetjük fel. Részletek itt. További programok itt.

JÚNIUS 13., vasárnap

Tabulatúra Régizene Együttes: CHOREA HUNGARICA – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

A zenekar hangszerbemutató koncertjein változatos és korhű hangszerelésben hangzik el a régi korok muzsikája, előadás közben ezeknek az érdekes és ritka hangszereknek a történetéről, megszólaltatásának módjáról is beszélnek, sőt, a koncert végén a közönség közelről is tanulmányozhatja, akár kézbe is veheti őket. Regisztráció itt. Ingyenes!

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Millenáris, MOL Bajnokok Parkja, vasárnap 10:30 (ingyenes, 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Vasárnap 10.30-kor Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel várnak benneteket a Millenárison, a MOL Bajnokok Parkjában.  A koncert csak védettségi kártyával látogatható és ingyenes.

WAMP / Hegyvidék – Sirály sétány, MOMKult mellett, vasárnap 11:00-19:00 (ingyenes)

Hosszú kényszerszünet után végre újra szabadon találkozhattok kedvenc tervezőiddel a WAMP-on, a budai hegyek által ölelt Sirály sétányon! A legfrissebb tavaszi-nyári újdonságokat most láthatjátok először! Ingyenes!

Hamarosan kezdődik két kedvenc, júniusi programunk: a levendula virágzás és a szentjánosbogár rajzás is, úgyhogy összegyűjtöttük néhány jó helyszínt.

Nyitókép: Meister Natália Nóra

Készítettünk nektek egy szuper budapesti válogatást, amelyben sok jó programot, köztük ingyenes lehetőségeket is találtok az elkövetkezendő időszakra. Érdemes lesz velünk tartani, hiszen megnyitottuk a Játszótér és a Vakáció rovatokat is, de Könyv és Kirándulás rovatunkban is bőven találtok majd jó ötleteket.

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.