Gyerekprogramok hétvégére – jún. 28-30.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogram-hetvege-junius-28-30

Nyitott gyárak Csepelen, estébe nyúló mesemondás, Római Szabadstrand, a Tűz éjszakája, Duna nap, bringás fesztivál és sok jó program vár rátok hétvégén Budapesten és környékén. Sorra nyílnak az új játszóterek is, amelyeket mind bemutatunk majd nektek! Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje – június 29-30. (ingyenes)

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében június utolsó hétvégéjén megnyílnak a Csepel Művek épületei és felfedezhetővé válik a 240 hektárnyi, páratlanul gazdag ipari örökség izgalmas jelenkora. Részletek itt. Ingyenes!

Szent László Napok – Kőbánya, június 27-30. (ingyenes)

Szent László Napok – Kőbánya

Kőbánya legnagyobb ünnepe, amikor a városrész együtt emlékezik meg Szent László királyunkról. A háromnapos rendezvénysorozat keretén belül többek között színházi előadás, gyerekprogram, helytörténeti séták és koncertek is várják a látogatókat. Szombaton 11 órakor fellép a Veronaki, 12:30-kor a PASO gyerekkoncertjét hallgathatjátok meg, de lesz még ládavasút, civil korzó, játékok és sok minden más. Részletes program itt. Ingyenes!

Mécsbogár séta – Diósjenői Szabadidőpark, június 28-30., 20 órától

szentjánosbogár

A Diósjenői Szabadidőpark több alkalommal vezetett túrákat tart. A szentjánosbogarak kb. 21:15-kor kezdenek világítani és este 10 előtt lekapcsolják fényeiket. A mécsbogár sétára érkezőknek gyülekező a parkban: 20:00 órakor. A séta kb. 20:40-kor indul és kb. 21:30-kor ér véget. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A séták akkor indulnak, ha az adott napra legalább 20 regisztrált jelentkező van. Egy sétán egyszerre legföljebb 30 fő vesz részt. Réteges öltözék és kényelmes lábbeli ajánlott! A program témanapi belépővel látogatható: felnőtt jegy: 900 Ft, gyermek jegy:700 Ft.

Zsolnay Fényfesztivál 2019 – Pécs, Zsolnay negyed, Széchenyi tér, június 27-30. (ingyenes)

Zsolnay Fényfesztivál 2019

Újra fényárba borul Pécs városa! Június 27. és 30. között megrendezésre kerül a negyedik Zsolnay Fényfesztivál, ahol közel 170 ingyenes beltéri és kültéri program vár rátok. Részletes program itt érhető el. Ingyenes!

Kaláka Fesztivál – Eger, Érsek kert, június 27-30.

Kaláka Fesztivál – Eger

A 40. Kaláka fesztivál most Egerben az Érsekkertben ver tanyát. A fesztiválnyitó Verskoncertet Bélapátfalván, a Ciszterci Apátság falai közt tartják. Házigazda az 50 éves Kaláka együttes. Részletes program és jegyárak itt.

Balaton Fesztivál 2019 – Balatonkenese, június 27-30. (ingyenes)

Koncertekkel hoznak táncba a Balaton Fesztiválon Balatonkenesén június 27. és június 30. között. Idei újdonság a Gyerekszínpad & ízek és mesterségek utcája! Pénteken 17 órakor a Kiskalász, szombaton 17 órakor a Hahó Együttes koncertezik. A belépés idén is ingyenes, a programot harmadik alkalommal rendezik meg. Részletes program itt.

Hercegnő Csodaországban – premieres film

Miközben a kastély titkos zugait fedezi fel a hét éves Barbara hercegnő, talál egy mágikus könyvet, melynek segítségével egyszer csak Csodaországban találja magát, egy helyen telis-tele mókás sárkányokkal és színes kis élőlényekkel. Kalandos útja kideríti, hogy otthonában van egy tükör, melynek segítségével kapcsolatba léphet édesanyjával, aki már réges régen elhagyta a kastélyt, akkor, amikor Barbara még kisbaba volt. Miután a kis hercegnő visszatér Csodaországból egy kedves kis sárkánnyal, elhatározza, hogy megkeresi a varázstükröt. 6 éves kortól ajánlott!

JÚNIUS 28., péntek

Tűz Éjszakája – Holnemvolt Vár, pénteken 18:00-0:00

Természetesen a tűz éjszakáján nem lehetünk meg sárkányok és jó gyerekprogram nélkül: A Figurina Bábszínház elhozza Porzsákot, a sárkányt, megnézhetitek György lovag küzdelmét a sárkánnyal és ott lesz SÜSÜ, a híres egyfejű is. A legjobb tűzzsonglőrök látogatnak el a Holnemvolt Várba ezen az estén: az egyedülálló Aserdus csoport, a cirkuszból is ismert Anima Prizma és fekete-fehér produkciójával a Tűzvarázs együttes. Belépő egységesen 1600 Ft.

JÚNIUS 29., szombat

7. Csömöri Bringafesztivál – Csömör, szombaton 8:00-21:00 és vasárnap (ingyenes)

Szombaton 10 órától bringás ügyességi pálya, kézműves sátor, óriáshomokozó, bringás aktivitások, Decathlon-sátor, bringaszervíz, 10 órától Kispárna koncert, különféle versenyszámok és tombola vár rátok a Csömöri Bringafeszten. Vasárnap pedig kistérségi kerékpáros körtúra lesz, ahol Csömör és a környező települések kulturális és természeti értékeinek felfedezése a cél!

Duna nap – Margitsziget, Víztorony, szombaton 9:30-16:00 (ingyenes)

Szerezz Duna útlevelet és indulhat a játék a Duna napon. Emellett lesznek koncertek, bábelőadások, tűzoltóhajó, játékok és Dunavirág vízibusz. Ingyenes!

Ratha-yātrā: Szekérfesztivál 2019 Budapest – indulás: Széchenyi István tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

A Szekérfesztivál június 29-én, szombaton, 10 órakor a Széchenyi István tér 9. szám elől, a Magyar Tudományos Akadémia előtti köztéri parkolóból indul, zenészek, táncosok, énekesek, mutatványosok kíséretében, és kb. 12:30-ra, legkésőbb 13 órára érkezik a Városligetbe. Itt színpadi programok és indiai ízek várnak rátok.

Rutkai Bori Banda – Hunyadi tér, szombat 10:00 (ingyenes)

Piacozás előtt, után vagy közben RBB koncert a Hunyadi téren. Ingyenes!

Batyu Színház: Szegény ember gazdagsága – Margitsziget, Interaktív Meseszínpad (Szabadtéri Színpad főbejárata mellett), szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadás felidézi a magyar mesekincs számos elemét: három kívánság, csodakút, erdő szelleme, rest macska, melyek a nagyóvodások és kisiskolások igazi örömére szolgálnak. Az idősebbek az ízes magyar nyelven íródott szövegen túl a két történet tanulságait is kedvelik. A színházi élményt a felhangzó dalok, népzene-variációk és néptáncok teszik teljessé (Szegény legény vagyok én, Erdő, erdő, erdő, Két szál pünkösd rózsa, Kis kece lányom, Béres legény). Ingyenes!

Mesék Éjszakája – Ócsai Tájház, szombaton 13:00-15:30 (regisztrációs)

Ócsán délután hallható majd a „mesebeszéd”, hogy a családok is bátran csatlakozzanak a programhoz. Mesék, történetek, mesemondók és mesehallgatók előtt tisztelegnek a tájházegyüttes ódon falai között. Jegyár: 750-950 Ft.

Római Szabadstrand – Római-part, szombaton 15:00-22:00 (ingyenes)

A Római Szabadstrand a nemzetközi Duna-nap alkalmából egynapos tesztüzemben működik most szombaton a Valyo Egyesület és a Fák a Rómain csapatának jóvoltából. A nyári hőség legnagyobb kincse a hűs Duna-part, amiben ezen a napon megmártózhatunk. 1973 óta először strandolhatunk Budapesten legálisan a Dunában a Római Szabadstrand Tesztnapon június 29-én. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Szentendre, Kacsakő Bisztró, szombaton 17:00

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol bennünket ezúttal a Kacsakőben.

Mesék Éjszakája a Metamorphoses Meseterápiás Egyesülettel – Gellért-hegy és B32 Galéria, szombaton 17 órától (ingyenes)

Legyen ez a nap a meséké! Legyen egy éjszaka, ami a mesékről szól! Legyen varázs, utazás, együtt hallgatás, legyen közös mese-élmény, együtt mozdulás. Legyen június utolsó szombatja a meséké! A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái mondják majd a meséket délutántól éjszakáig két helyszínen. Részletes program itt. Ingyenes!

JÚNIUS 30., vasárnap

Szalóki Ági (Óbudai Búcsú) – Óbuda, Fő tér, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Az egykor messze földön híres Óbudai búcsú, a „Kirschen Kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza, és minden évben megrendezésre az Óbudai Nyár keretében. Lesznek még a koncertek mellett gasztró programok és kézműves vásár is. Ingyenes!

Aranyalma páros: Szent László lovának szent patkója – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Tábortűz ég, szikra pattog a hűvös éjben, rege szól. Hősi idők legendái nyomán elevenednek meg a lovagkirály és vitézeinek csodálatos tettei. Szent László királyunk, „csillagok között fényességes csillag” tündöklése, Mirkó királyfi meséje és gyönyörű korabeli muzsika repítenek minket a kalandos középkorba. Ingyenes!

Gyereknap Rutkai Borival – Dömörkapu Rengeteg, vasárnap 16:30-20:00

Manósapi és egyéb manó kellékek készítése után családi diszkózás veszi kezdetét. Ez most nem RBB koncert, hanem Bori válogat kedvenc előadóitól vidám táncos dalokat. Funky, afrobeat, és további boldog ritmusok várják a táncoslábú gyerekeket és szüleiket. Diszkó együtt a Rengetegben! Jegyár: 1500 Ft.

Nosztalgia villamos

Szombatonként a 2-es villamos vonalán, vasárnaponként a 19-es vonalán közlekednek nosztalgia járatok. Részletes menetrend itt.

További ötletek a nyári szünetre, vagyis Budapest gyerekekkel!
Nézzétek meg a legújabb, múlt szombaton megnyílt játszóteret és közösségi teret Óbudán, a
Holdudvart! Az elmúlt egy hétben 4 új játszótéren jártunk, úgyhogy jönnek sorban a beszámolók Budafoktól Kőbányáig, Zuglótól Óbudáig! 😉 Ha nem szeretnétek lemaradni legújabb ajánlóinkról, érdemes heti hírlevelünkre feliratkozni!

Era kedvencei: Csepeli nyitott gyárak, Szekérfesztivál, Mesék éjszakája
Rozi kedvencei: Csepeli nyitott gyárak, Mesék éjszakája, Rutkai Bori Banda koncert a Kacsakőben