Gyerekprogramok hétvégére – jún. 23-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Red Bull Air Race Budapest 2018

Nyári hétvége éjszakai programokkal! A legrövidebb éjszakákra szentjánosbogár túrákat, a Múzeumok Éjszakájának gyerekprogramjait ajánljuk, idén utoljára a Gyerek Szigeten is szórakozhattok, a Margitszigeten előadásokat nézhettek, de lesz még kertészkedés és gyerekbúcsú is.

Szentjánosbogár túrák – több  helyszínen (a programokra többnyire előzetes regisztráció szükséges, függ az időjárástól)

Szentjánosbogár túrák

Június második felében láthatjátok a szentjánosbogarak rajzását az ország számos helyszínén. Összegyűjtöttük, hol és mikor lehet megnézni szervezett keretek között ezt a csodaszép eseményt. A túrák többségére előzetes jelentkezés szükséges! Vegyétek figyelembe a túrák nehézségi fokát és időpontját, illetve hogy a gyerekek mennyire bírnak fent maradni sokáig.

Red Bull Air Race – Budapst, Dunapart, június 23-24.

Red Bull Air Race

A világ legjobb pilótái idén újra birtokba veszik Budapest légterét és páratlan helyszínen, a Duna felett cikáznak. Átrepülnek a Lánchíd alatt, s a város szívében, a legszebb épületek előtt teljesítik lélegzetelállító gyorsasággal a számukra kijelölt pályát a felfújható kapuk között. A városban néhány helyen ezért forgalomkorlátozásra számíthattok.

JÚNIUS 23., szombat

Gyerek Sziget szombati program – Hajógyári-sziget, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők

Szombaton a Gyerek Szigeten fellép a Majorka Színház: Róka szolga (14:30) című előadásával, de lesz még Dongó dalok apróknak (11:00), vagyis Környei Alice és Szokolay Dongó Balázs közös produkciója, illetve Rutkai Bori Banda: Űrdöngölők (16:30) koncert is. Ingyenes!

Szamóca Kiskertész-tanoda – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (előzetes regisztrációval)

Szamóca Kiskertész-tanoda

Ez a foglalkozás a Mesehősök növényei pályázat nyertesének, Tóth Myrtillnek alkotása alapján, Berg Judit Tündér biciklin című könyvéből a Mentőautó mese növényeire épül. Megismerhetitek a mesében szereplő növényeket és ültethettek is egy-egy saját növényt, amit majd otthon neveltek fel. Jegyár: 1800 Ft, szülőknek füvészkerti belépő.

Holdfű Színház: A kiskakas gyémánt félkrajcárja – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30  (ingyenes)

Holdfű Színház: A kiskakas gyémánt félkrajcárja

Ki ne ismerné a hetyke kiskakas történetét, aki addig-addig jár a török császár nyakára, amíg csak visszaszerzi a szemétdombon talált gyémánt félkrajcárt.
A népmese méltán népszerű, hiszen alighanem minden gyermek átéli legalább egyszer azt a nehéz helyzetet, amikor egy nagyobb, erősebb valaki elvesz tőle egy számára kedves, fontos, vagy értékes tárgyat. A mese főhőse azonban – a kiskakas – nem hagyja magát! Vesztesből győztessé válik. S hogy hogyan? Mindenekelőtt a saját magába vetett hit által. Az előadás cselekménye e gondolatokra fókuszálva szövődik, nem mondva le a humorról, játékosságról, sőt élvezeti értékét még egy – az egész előadást végigkísérő – különleges nyelvi lelemény is növeli. Az előadás 50 perces és 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Szent Iván napja – Kézművesség és meseelőadás – Ócsa, Tájház, szombaton 16:00-19:00

A nyári napforduló ünnepén kézműves vásárral és bemutatókkal várja a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület a családokat. 18 órakor mese és körjáték is lesz kicsiknek és nagyoknak a Meselátó Bábtársulat közreműködésével. Jegyár: kedvezményes családi 800 Ft/fő.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA GYEREKEKKEL – szombaton délutántól

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA GYEREKEKKEL

Már szombaton délutántól, sőt több helyen már korábban is a családokat is várja a Múzeumok Éjszakája. Íme néhány helyszín és program. Felnőtt 1700 Ft, diák (6 éves kortól) 800 Ft. A gyerekeknek 6 éves korig ingyenes!

JÚNIUS 24., vasárnap

Gyerek Sziget vasárnapi program – Hajógyári-sziget, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Vasárnap a Gyerek Szigeten megismerkedünk Paprika Jancsival (14:30), aki egy Sisa Pista betyár történetet mesél el. Varró Dani zenei partnere Radványi Balázs (Kaláka) lesz 11 órától, a Gyerek Szigetet pedig Kárász Eszter és Mesezenekara zárja.

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska – Margitsziget, Szent Margit romok, a Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30  (ingyenes)

Majoros Ági Bábszínháza: Százszorszép Bóbiska

A lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Az előadás 55 perces és 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

BonBon Matiné: Ludas Matyi – mesés zenejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad , vasárnap 10:30

BonBon Matiné: Ludas Matyi – mesés zenejáték

Az igazságért megharcoló libapásztor tanulságos történetének megzenésített változatával a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel, változatlan céllal: a legifjabbakkal is szeretnék megkedveltetni a hangszerek és koncerttermek világát Kosztándi Orsolya élő illusztrációival. Jegyár: 1500 Ft.

Gyerekbúcsú – Kultúrkúria, vasárnap 16:00 (ingyenes)

Gyerekbúcsú – Kultúrkúria

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság a Kultúrkúriában. A halhatatlanság országa – Fabók Mancsi Bábszínháza, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, Varázs Tamás bűvész műsora, Vitéz László bábjáték automata, Csupa-csoda Vándorjátszótér, Bogárháton játszóház, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várnak rátok. Ingyenes!

Era kedvencei: Gyerekbúcsú a Kultúrkúriában, Múzeumok Éjszakája
Rozi kedvencei: Gyerekbúcsú a Kultúrkúriában, Múzeumok Éjszakája