Gyerekprogramok hétvégére – jún. 21-23.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Toy Story 4-gyerekprogram

Szuper programokkal vár benneteket ezen a hétvégén az Ipolyfeszt, de ajánlunk még levendula szedd magad helyszíneket és esti kirándulást, Rózsaünnepet, a Gyerek Sziget utolsó hétvégéjét, a Múzeumok Éjszakája gyerekprogramjait, ingyenes előadásokat a Margitszigeten, illetve a Toy Story 4. része is megérkezett a hazai mozikba. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ipoly Feszt 2019 – Szob, Kemence, Ipolydamásd, Márianosztra – június 21-23. (ingyenes)

Hét helyszínen vár az Ipolymenti települések igazán színes, programokkal teli fesztiválja, az Ipoly Feszt. Komoly és könnyű zenei koncertek, gasztro bemutató, túrázás, rengeteg gyerekprogram és sok-sok meglepetés vár rátok június 21-23. között. Mi biztos nem hagyjuk ki, imádjuk a környéket! Június 22-én 16 órától a Kifli koncertezik Kemencén, ahol a kisvasutat se hagyjátok ki. Ingyenes!

Kirándulások levendulával, szentjánosbogár rajzással és éjszakai kalandokkal

Erre a hétvégére szentjánosbogár túrákat, éjszakai bagolylest vagy nappali gyíkkereső sétát, illetve sok-sok levendulát ajánlunk nektek. Itt találjátok a helyszíneket és időpontokat! Remek gyerekprogramok hétvégére!

Gyerek Sziget utolsó hétvégéje – Hajógyári-sziget, június 22-23. (ingyenes)

Elérkezett a Gyerek Sziget utolsó hétvégéje. Szombaton 11 órától fellép a Rutkai Bori Banda, 16:30-tól a Kiskalász zenekar, vasárnap pedig a Minimax Fesztivál vár rátok, ahol lesz Apacuka (11 órától), MintaPinty (14:00), Bíró Eszter (15:30) és Alma koncert (17:00) is. Ingyenes!

V. FIA Kamion Európa-bajnokság és Fesztivál – Hungaroring, június 22-24.

A FIA Kamion Európa-bajnokság, a kamionsport legkiemelkedőbb nemzetközi versenysorozata, ami idén 5. alkalommal érkezik Magyarországra. A több mint 30 éves múltra visszatekintő rendezvény bővelkedik különleges pillanatokban. Együtt izgulhatunk a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbiért, hangosan szurkolhatunk a Suzuki Europe Cup versenyzőinek, és ámulhatunk a nagy teljesítményű motorokkal bemutatott lélegzetelállító, akrobatikus gyakorlatokon. A kamionkorzó és az interaktív foglalkozások is várják a családokat. Jegyár: felnőtt elővételben 4000-5000 Ft/nap, 14 év alatt ingyenes!

Állatkerti Rózsaünnep – Fővárosi Állat- és növénykert, június 21-23.

A Fővárosi Állat- és Növénykert hagyományaihoz híven idén is megtartja a Rózsaünnepet.
Rózsabemutatók, illetve a rózsához kötődő állatgyűjteményi programok, néprajzi, képzőművészeti és zenei események várják az érdeklődőket. Állatkerti belépővel látogatható!

Toy Story 4. – premieres film

Woody mindig is magabiztosan töltötte be helyét a világban, s jól tudta, első számú feladata vigyázni gazdájára, legyen az akár Andy, akár Bonnie. Ám miután Bonnie egy vonakodó új játékot hoz szobájába, egy nagy kaland régi és új barátok oldalán rádöbbenti Woodyt, mily nagy hely is lehet a világ egy játék számára. Június 20-tól a mozikban.

JÚNIUS 22., szombat

Nyárköszöntő Eszter-lánc a Vuk játszótéren – szombaton 10:30 (ingyenes)

Eszter-lánc Mesezenekar

Szuper helyszín, szuper koncert. Nyárköszöntő bulival vár benneteket az Eszter-lánc Mesezenekar a Vuk játszótéren. Ingyenes!

Majorka Színház: Zöld Péter – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A klasszikus magyar népmeséből nagy közös játék kerekedik sok improvizációval, amely friss és aktuális, de megtartja az eredeti dalokat, jelmezeket és ízeket. Gördülő paravánon játszanak, amely mögött a mozgató is látszik. A Napot, a felhőket és a tengert a közönség soraiból verbuválják, a mese végén már az egész nézőtér játszik. Ingyenes!

Furfangos Péter, avagy az egér farkincája – zenés mesejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Páskándi Géza népmesei motívumokból merítő mesejátékának hőse: Csavaró-Csutorás Péter vándor ezermester, aki „harcba száll” a királylány kegyeiért. Nem mindennapi furfanggal legyőzi a vele versengő előkelő hercegeket. A zenés mesejáték végén a nép egyszerű gyermeke elnyeri méltó jutalmát, Gyémántszép Királykisasszony kezét, no meg Garasos Király fele királyságát s vele a királyság fele kincstárát, mert hát a király fölöttébb takarékos uralkodó. Jegyár: 1500 Ft.

Zenélő Budapest: Bergengóc Zenegóc-Zenés mesekönyv – Millenáris, szombaton 11:00 (ingyenes)

A Zenélő Budapest programsorozatán belül szombat délelőttönként a Millenárison, a Nemzeti Táncszínház szabadtéri színpadán várnak benneteket ingyenes koncertekkel.

Múzeumok éjszakája – Mesemúzeum, szombaton 16:00-22:00

A Mesemúzeumban is lesz Múzeumok Éjszakája Mesebeli 7 próbával, 16 órától Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjével, 17:30-tól vendégük Tóth Krisztina, a Mesemúzeum kulcsőre, aki meglepetéssel is készül, 19 órától az Évkerék Társulat- Zöld Péter meséje című mesejátékát láthatjátok, de lesz még Greenbox – élményfotózás és 17 és 19 óra között Földön kívüli utazás, vagyis kreatív, kézműves foglalkozás az egész családnak a Halszem Meseműhellyel. Felnőtt karszalag: 1900 Ft, gyerek karszalag (6-18 éves kor között, 6 év alatt ingyenes): 800 Ft. A karszalagok a Múzeumok Éjszakájának összes programjára használhatók.

Guruló múzeum – Oldtimer autók felvonulása az Oroszlános udvarba – szombaton 15:30-17:00

A Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túra mezőnye vonul fel a Budapesti Történeti Múzeum előtt, a budai Vár Oroszlános udvarában. A látogatóközönség megismerkedhet több mint nyolcvan, hibátlan állapotban lévő old- és youngtimer autóval, valamint Budapest közlekedésének történeti érdekességeivel. A „Guruló múzeum” igazi ínyencség a történelem és az autók szerelmeseinek. Felnőtt karszalag: 1900 Ft, gyerek karszalag (6-18 éves kor között, 6 év alatt ingyenes): 800 Ft. A karszalagok a Múzeumok Éjszakájának összes programjára használhatók.

Múzeumok Éjszakája gyerekekkel – több helyszínen, szombaton 16 órától

Szinte minden helyszínen készülnek gyerekprogramokkal is. Csak néhányat emelnénk ki, például vár benneteket az Aeropark, a Vasúttörténeti Park, az Állatorvos-történeti Gyűjtemény, az Aquincumi Múzeum, a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény, a Deák17 Galéria, a Kiscelli Múzeum, a Kultea, a Mezőgazdasági Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és még számos helyszín. Részletes gyerekprogram itt. Felnőtt karszalag 1900 Ft, gyerek 800 Ft, 6 éves kor alatt ingyenes!

JÚNIUS 23., vasárnap

Szekér Színház-Móra Ferenc-Bencze Balázs: A tulipános láda – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Egy ódon tulipános ládában érdekes és titokzatos dolgok lapulnak. Móra Ferenc két meséje, tökéletesen párba állítható. Kedves, meglepő mégis életszerű hangulatba kalauzolnak vissza bennünket a Rákóczi-szabadságharc előtti magyar múltba, amikor a török és magyar együtt élt és dolgozott és igazi barátság alakult ki köztük. Akárhogy is alakul sorsuk, az előadás az elsőtől az utolsó pillanatig vidám és pergő marad, tele zenével és tánccal, a nézőket is bevonva ebbe a török- magyar világba. Ingyenes!

Piacok Napja és adománygyűjtés – Erzsébet tér, vasárnap 11:00-19:00 (ingyenes)

A Piacok Napján, az Erzsébet tér, egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, melyet a NEM ADOM FEL Alapítvány szervez. Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek… A Piacok Napja fő célja, hogy a fogyatékkal élő emberek által készített magas színvonalú termékek árusítását be lehessen integrálni a különböző piacok hasonló termékeik közé. A nap folyamán adománygyűjtést tartanak, a Nem Adom Fel Alapítvány által Borsodban (Pánd, Szendrőlád, Martonyi) üzemeltetett Nemadomfel házak gyermekeinek. Elsősorban nyári játékokat, színezőket, kreatív/kézműves kellékeket, társasokat, kártyajátékokat, sporteszközöket gyűjtenek, bármit, amivel a gyerekek számára a nyári szünidő izgalmasabbá tud válni.

Gyermekbúcsú – Kultúrkúria, vasárnap 16:00-23:00 (ingyenes)

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság a Kultúrkúriában: Csalóka Péter – a Pupetta Társulat előadása, a Hahó együttes vidám műsora, Pegazus mesés játéktár, Tekergőtér – az izgalmas játékok tere, kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok és párasátor várják a gyerekeket. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban találjátok meg a programokat!

Kövessétek Instagram oldalunk, ahol láthatjátok, éppen milyen jó helyeken jár csapatunk: újdonságok, fagyizók, kirándulás, könyvek és még sok minden más, amiből további ötleteket meríthettek a nyári szünetre.

Era kedvencei: Ipolyfeszt, levendula szedd magad a Pilisben, éjszakai túrák, Múzeumok Éjszakája, Kultúrkúria Gyermekbúcsú
Rozi kedvencei: Múzeumok Éjszakája, Kultúrkúria Gyermekbúcsú