Gyerekprogramok hétvégére – jún. 14-16.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerek Sziget - Simorag -tancirkusz

A nyári szünet első hétvégéjére többek között jó könyves programokat, igazi vakációs fesztiválokat, szabadtéri színházat és koncerteket, kirándulást és Apák napjához kapcsolódó programokat ajánlunk.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok – Duna-korzó, a Vigadótól a Március 15. térig, június 13-17. (ingyenes)

A Vörösmarty tér felújítása miatt új helyszínen rendezik meg az idei évben az Ünnepi Könyvhetet. Ezúttal a Vigadó szomszédságában, a Duna-korzón várnak benneteket a kiadók bemutatókkal, beszélgetésekkel és dedikálásokkal. A gyerekkönyv kiadók is képviseltetik magukat a jeles eseményen, és sok jó, új könyv is várható a nyári szünetre. Itt találjátok a legjobb gyerekprogramokat.

Margó Fesztivál – Petőfi Irodalmi Múzeum, június 12-16. (ingyenes)

Margó Fesztivál – Petőfi Irodalmi Múzeum

Öt nap, rengeteg író és költő, koncertek, felolvasások, beszélgetések, gyerekprogramok, tárlatvezetések, városi séták, ahogy 2011 óta mindig. Ott lesznek a mi kedvenceink is június 15-én, szombaton, a Móra Kiadó, a Csirimojó, a Csodaceruza, a Pagony Kiadó, Lackfi János, Varró Dani és a Ringató csapata is. A gyerekprogramok szombaton lesznek. Részletek itt. Ingyenes!

Európai Kerti Vasutak Találkozója – Vasúttörténeti Park, június 14-15.

Európai Kerti Vasutak Találkozója – Vasúttörténeti Park, június 14-15.

Júniusban tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója, a Vasúttörténeti Park látogatók körében egyik legnépszerűbb tematikus fesztivál. Idén szlovén, horvát és német résztvevők dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másait lehet megcsodálni, ahogy felvonulnak az apró sínpályán. Természetesen a kismozdonyok mellett a Park interaktív szolgáltatásait is kipróbálhatóak, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, sínautóban, vagy akár a hajtányon. Családi jegy: 4600 Ft, 3 év alatt ingyenes.

V. Bem6 Fesztivál – Budavári Művelődési Ház, június 14-15. (ingyenes)

Kaláka

A Budavári Művelődési Ház 2019-ben is rendezvénnyel ünnepli meg születésnapját. Színes programokkal készülnek június 14-15- között a Bem6-ban és a Pala utcában. Június 15 én fellép 10 órától a Kaláka, 11:30-tól a BÉLAMŰHELY (karmesterjáték interaktív gyerekfoglalkozás), lesz még Babra koncert, Kerekes Band koncert, 10 és 15 óra között kézműves workshopok gyerekeknek és felnőtteknek, valamint népi játszótér is. Ingyenes!

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 15-16. (ingyenes)

Gyerek Sziget

Szombaton 11 órakor ünnepli 15 szülinapját a Gyerek Szigeten Szalóki Ági és zenekara, de fellép még 14:30-tól a Majorka Színház, illetve 16 órakor Masni és Pocó koncert is lesz Mihályi Rékával, 17 órakor pedig Apák napja PomPom party vár rátok. Vasárnap 11 órától a Simorág TánCirkusz produkcióját nézhetitek meg, 14:30-tól Radványi Balázs és Varró Dani műsorát, 16:30-kor pedig Kovácsovics Fruzsi koncertjére táncolhattok. Emellett lesz még sok játék, sport, alkotás, kertészkedés és sok minden más is. Részletek itt. Ingyenes!

VIII. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napok – június 14., 17 órától – június 16. 13 óráig (ingyenes)

A VIII. Rákosmenti Rendvédelmi és Katonai Napokon bemutatók várják a családokat 3 napon át. Ingyenes!

Szentendrei Pestisűző Fesztivál – Szentendre, június 15-16. (ingyenes)

Szentendrei Pestisűző Fesztivál – Szentendre

A város XVIII. századi történetéhez kapcsolódó Szentendrei Pestisűző Fesztivált már második alkalommal rendezik meg a Szentendre belvárosában. A városban csak egy lány halt meg a pusztító járványban, akit állítólag fejjel lefelé a pestiskereszt alá temettek, hogy ne terjedjen tovább a kór. De ez a fesztivál ennél sokkal vidámabb… Fellép majd többek között Péterfy Bori & Love Band, PASO, Colorstar, lesz még haláltánc, lampionos felvonulás és hajóverseny is. A MANK Új Műhely Galériája pedig mindkét napon művészeti sétával, fényfestéssel, fotó- és ékszerkészítő workshoppal, festéssel, rajzolással várja a látogatókat a Fő téren. Ingyenes!

JÚNIUS 14., péntek

Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje – Óbuda, Fő tér, pénteken 19:00 (ingyenes)

Óbudai Danubia Zenekar

Az Óbudai Danubia Zenekar pénteken 19 órakor nyitja meg az Óbudai nyár programsorozatát a Fő téren. Ingyenes!

JÚNIUS 15., szombat

A II. kerület napja – Millenáris, június 14-15. (ingyenes)

Halász Judit koncert

Szombaton a Millenárison fellép 10:30-tól Halász Judit, majd egészen 18 óráig családi programokkal várják az érdeklődőket: gólyalábasok, mesék, bábelőadások, Tekergőtér játékok, Paprika Jancsi csúzlizdája, véka körhinta, légvárak, kézműves foglalkozások, különböző tematikus sátrak, rendőrségi KRESZ-pálya és kisvasút. Ingyenes!

Dvorák Patka Színház: Játsszunk pantomimet! – Margitsziget, Interaktív meseszínpad (Szabadtéri Színpad mellett) – szombaton 10:30 (ingyenes)

Dvorák Gábor pantomimművésztől megtanulhatjátok, hogyan lehet különféle karaktereket ábrázolni; láthatatlan tárgyakat, élőlényeket megjeleníteni. Az előadások felépítése: közös tanulási szakaszban komikus bemutató a tárgyteremtő pantomimről. Asszociatív játék, együttes „varázslás” a metakommunikáció és a gesztusok eszközeivel. Óvodás kortól ajánlott. Ingyenes!

Múzeumi órák kicsiknek és nagyoknak – Aquincumi nyitott műhely: szövés-fonás – Aquincumi Múzeum, szombaton 10:30

Aquincumi Múzeum

A workshop díja: Előre fizetve: 3000 Ft / alkalom; Helyszínen fizetve: 4000 Ft / alkalom. Az ár az alapanyagköltséget és a múzeumi belépő díjat is tartalmazza. A foglalkozásokon egyszerre 15 főt tudnak fogadni. Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges: Ódor Bernadett, odor.b@aquincum.hu.

5 éves a fehérvári Pagony – Székesfehérvár, Pagony könyvesbolt, szombaton 16 órától (ingyenes)

Rutkai Bori Banda koncert

Rutkai Bori Banda koncert, a Felhővadászok, kreatív foglalkozások és sok meglepetés vár rátok június 15-én délután a székesfehérvári Pagonyban! Ingyenes!

JÚNIUS 16., vasárnap

Az ezüstsávos szénalepke nyomában – Ócsai Tájház, vasárnap 9:00 (regisztrációs)

Az ezüstsávos szénalepke nyomában – Ócsai Tájház

Az Ócsai Tájvédelmi Körzet láprétjein számos lepke és rovarritkaság él, őket kutatják fel túrán. Ez idő tájt rajzik a Magyarországon rendkívül ritka ezüstsávos szénalepke, melynek élőhelyét is érintik, de számos más érdekes fajt, többek között szitakötőket, vízi rovarokat és egyéb lepkéket is megismerhetteka túra alatt – mindezt oly módon, hogy kicsiknek és nagyoknak is élmény legyen a felfedezés! Túraruházat: a terepviszonyok az időjárástól függően alakulnak, ezért vízálló bakancs, vagy gumicsizma szükséges lehet! Regisztráció itt. Ár: 1200-2200 Ft/fő.

Ziránó Színház: Pulcinella szerelmes – Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Pulcinella nem más, mint Vitéz László itáliai testvére. Legjobban enni, inni és aludni szeret. Ebben a történetben – Ámor nyilától sebzetten – nem kisebb ellenféllel kerül szembe, mint magával a Halállal. 6 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Mesedélelőtt Apák napján: A papucsszaggató királykisasszonyok – Magyarság Háza (Duna Palota, Zrínyi u. 5.), vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Mesedélelőtt lesz Fazekas Andrea kárpátaljai mesemondóval, illetve kézműveskedhettek is Apák Napján. A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik).

Rutkai Bori Banda nyugágy Koncert és Finisszázs – Etyek, EtyekM, vasárnap 11:30

Rutkai Bori Banda nyugágy Koncert és Finisszázs – Etyek

Fergeteges rendhagyó gyerek és felnőttkoncerttel zárul Rutkai Bori kiállítása az EtyekM-ben. A koncert fél 12-kor kezdődik, utána helyet foglalhattok a műalkotások alatt és jó ebédhez szólnak, mesélnek majd a képek és Bori lovaslemezválogatása. Rendhagyó-koncertbelépő: 1900 Ft, mely tartalmazza a korlátlan alkoholmentes frissítőket. EtyekM húsos és vega Boribogrács: 2000 Ft. Regisztráció szükséges, az etyekm@yahoo.com-on, hogy lehetőleg mindenkinek jusson nyugágy. 🙂

TérTáncKoncert – Szent István Bazilika előtt, vasárnap 19:00 (ingyenes)

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is egy nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti a nyarat. A TérTáncKoncerten ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd együtt több mint 400, többségében hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Megnyitottuk a Vakáció rovatot is, ahol rengeteg ötletet, újdonságokat találtok majd a nyári szünetre, de természetesen a csütörtökönként frissülő hétvégi ajánlókból, illetve az Itt jártunk rovatból is lehet majd válogatni!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.