Gyerekprogramok hétvégére – július 9-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Gyerekprogramok hétvégére

Ezen a hétvégén vár benneteket többek között a Visegrádi Palotajátékok és a Dunakanyar Fesztivál, ajánlunk még szabadtéri előadásokat, a Reptér Éjszakáját, alkonyati sétákat, hortobágyi kisvasutas programot, nosztalgia járműveket és a Mini Mozdonyok Nagy Napját is.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Visegrádi Palotajátékok – július 9-11. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban. Már elérhető a részletes program itt. Jegyár: napijegy 1500 Ft, 14 év alatti ingyenes, a lovagi tornákra külön jegyet kell vásárolni.

Levendulaszüret Gyuri bácsinál – Bükkszentkereszt, július 10-11.

Szeretettel várnak minden levendularajongót Bükkszentkeresztre! Immár 3. alkalommal tartják meg levendulaszüretet Gyuri bácsi régi gyógynövénykertjében július 10-11-én, szombaton és vasárnap 9:30-tól 17:30-ig. Részletek itt. Kis papírzacskó ára: 1.500 Ft. Nagy papírzacskó ára: 2.500 Ft. Nézzétek meg az új, csodás gyógynövénykertet is.

Szilaj: Zabolátlanok – premieres film

Amikor a makacs Lucky Prescott nagyvárosi otthonából kénytelen egy kis határmenti városkába költözni, úgy érzi magát, akár a partra vetett hal. Ám az élete örökre megváltozik, amikor új barátokra tesz szert, és megbonthatatlan kötelék alakul ki közte és egy Szilaj nevű vad musztáng között. Július 8-ától a mozikban. 6 éves kortól ajánlott.

36. Telekom Vivicittá – Budapest, több helyszínen, július 10-11.

Egész hétvégés futóünnep az egész családnak, szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak. Nevezés itt.

Huszárruhás rézfúvósok minden szombaton és vasárnap 17:00-tól és 17:30-tól a Várkert Bazárban! (ingyenes)

A Zenélő Budapest program keretében huszárruhás rézfúvósok adják elő Handel, Clarck, Telemann, Purcell műveit. Ingyenes!

10 új hely a Balatonnál

A múlt héten a Balaton északi partján kalandoztunk, és új helyeket jártunk be, de a déli parton is ajánlunk idén átadott újdonságokat. Emellett nézzétek meg frissített balatoni válogatásunkat is 50 jó hellyel, illetve kedvenc balatoni könyveinket. Ha a Balaton déli partján nyaraltok, ajánljuk a Kultkikötő gyerekelőadásait.

Retró vonatok és nosztalgiabuszok a Balaton északi partján – július 10-11.

Ezen a hétvégén retró szerelvényekkel is lehet utazni az észak-balatoni vonalon. A mozdonyok és a kocsik a régi idők nosztalgikus hangulatát idézik meg. Július 10–11-én a Balaton északi partján a lehető legtöbb vonaton retró mozdonyok és kocsik állnak forgalomba, bemutatva a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek jellemző szerelvényeit. A MÁV-START és a MÁV Rail Tours retró flottáján kívül idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz járművei is megjelennek a nosztalgia hétvégén. Részletek itt.

Friss hírek a Gyadai ösvényről

Végre megnyitott a Gyadai ösvénynél található büfé és hétvégenként üzemel a Hangyavasút is (hétköznap előzetes bejelentkezéssel is utazhattok rajta (a következő számon lehet érdeklődni: 06-35-576-019, 06-20-384-3443). A játszótér és a kirándulóközpont egyelőre még zárva tart felújítás miatt. Mi itt írtunk róla bővebben.

Örvényeshegy Piknik – Zalacsány, július 9-11.

Az Örvényeshegy Piknik lenyűgöző, erdőszéli színpadai idén is összművészeti hétvégére hívják a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit. Július 9. és 11. között koncertekkel, előadásokkal és sok-sok gyerekprogrammal készülnek a szervezők. Részletes program itt. Napijegy: 6000 Ft.

Hajszra és cselőre – premieres film

A film a hortobágyi emberek – gulyások, csikósok – életének mindennapjait kísérli meg a néző elé tárni. Hőseinket gyerekként fogadta be a puszta, melyről mondják, akit egyszer meghódít, meg is tartja örökre.

JÚLIUS 9., péntek

Alkonyati séta – Budakeszi Vadaspark, pénteken 17:45

Az esti séták során sok izgalmas dolgot megtudhattok a Vadaspark lakóiról. Júliusban több alkalommal, péntek esténként (július 9., 16., 23., 30.) várnak benneteket. 17:45-kor van a találkozó a bejáratnál. Itt találtok bővebb információkat. Jegyár: gyerek 1400 Ft, felnőtt 2800 Ft.

A Reptér Éjszakája – Aeropark, pénteken este és szombaton egész nap

Az éjszaka, amikor minden a repülésről szól. Izgalmas hangártúrák, hangulatos reptérlátogatások, fényárban úszó pilótafülkék, rendhagyó beszélgetések, különleges földi járművek, látványos bemutatók várnak rád az Aeroparkban. Péntek este kezdünk, és szombat estig be sem fejezik. Részletes program és jegyárak itt.

JÚLIUS 10. szombat

Madárröptetés a dinnyési Madárdal tanösvényenDinnyés, szombaton 9:00

„A különböző élőhelyeken, a faluban, a csalitosban és a nádasban hálókkal fogunk madarakat. Ez által közeli ismeretséget köthetünk velük. Mindenki a barátjává fogadhat egy madarat. A gyűrűzött madarakat a program résztvevői engedik szabadon. Előzetes bejelentkezés szükséges, túljelentkezés esetén másik túrát indítunk.” Részletek itt. Jegyár: 1000-1700 Ft.

Az aranytollú madár – Tündérkert, Molnár-sziget, Soroksár, szombaton 10:00 és Ferencváros, Csiga-park 16:00 (ingyenes)

9 órától a CsemetÉnek zenés, mondókás foglalkozás hangszerekkel, majd 10 órától Az aranytollú madár (Magyar Népmese Színház) című előadás vár rátok a Tündérkertben. Ingyenes! Az előadást ezen a napon 16 órától is ingyenesen megnézhetitek a ferencvárosi Csiga-parkban.

Dunakanyar Fesztivál Nagymaros 2021 Dunakanyar, 10:00-21:00 (ingyenes)

A szervezők célja, hogy mindenki jobban megismerje és felfedezze a csodálatos Dunakanyart. Amellett, hogy a településeket játékosan fedezhetik fel a fiatalok, családosok, lesz lehetőség minőségi zenéket hallgatni a Horizon helyszíneken. Vagy akár érdekes előadásokon részt venni ismert művészektől, természetjáróktól, helyi lakosoktól, hiszen őket is bevonják a programok szervezésébe. Ingyenes!

Egy apró mesehős nyomában – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Családi kaland, séta és nyomozás a környéken. Ha te is éles szemű, csavaros észjárású felfedező vagy, csatlakozz a csapathoz, hogy nyomára bukkanjatok egy, a környékbeli apró mesehősnek. Indulás 11 órakor a Mesemúzeumból. Ajánlott korosztály: 7-10 éves korig. Múzeumi belépővel látogatható, amely 400-600 Ft/fő.

Zenélő Budapest: Gyerekkoncertek a Millenárison, szombaton 11:00 (ingyenes)

Szombaton 11 órától a Duna Művészegyüttes Gyermektáncházán vehettek részt a Millenárison. Ingyenes!

Fabók Mancsi Bábszínháza: A halhatatlanság országa – Hunyadi tér, szombaton 17:00 (ingyenes)

Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet-Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Az előadás előtt 16 órától Laza paca kézműves alkotósarok várja a gyerekeket. Ingyenes!

Hortobágyi halastavi-kisvasút napja – Hortobágy, szombaton 8:00-18:00

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt Hortobágy-Halastóra, a kisvasút napjára, mely egyben fennállásának 14. évfordulója is! A járatok: 8.00, 10.00, 12.00, 14.00 és 16.00 órától indulnak. A programon résztvevők kedvezményes árakon vehetik igénybe a kisvonatot, illetve ingyenes szakvezetéses gyalogtúrán vehetnek részt 8 és 10 órakor.

JÚLIUS 11., vasárnap

Mini Mozdonyok Nagy Napja – Szarvas, Mini Magyarország, vasárnap egész nap

Július 11-én hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri modellvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el makettpark saját mozdonyait, de idén ismét különleges európai vendégvonatok érkeznek hozzánk kizárólag erre a napra. A vonatozás élményét hang hatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át, a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján, a szarvasi Mini Magyarországban. Igazi kalauzok érkeznek a Vasutasnapra, akik a jegyek kezelése mellett kis sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek. Mi nagyon szeretjük ezt a helyszínt!

44. Fővárosi Képregénybörze – KMO Művelődési Központ és Könyvtár, vasárnap 10:00-15:00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen. A Börzére a belépődíj 500 Ft/fő, 10 órakor kapunyitás. Részletek itt.

WAMP / Hegyvidék – MOMKult melletti sétány, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Júliusban is várnak benneteket válogatott WAMP-os tervezőkkel a budai hegyek által ölelt Sirály sétányon!

Hegeshow – extrém sport bemutató – BRINGABÖRZE – Tündérkert, Molnár-sziget, Soroksár, vasárnap 10:00 (ingyenes)

Egy gravitációt meghazudtoló show-műsor, hihetetlen látványvilággal, az ország legjobbjaival és Magyarország legnagyobb szállítható extrém parkjával! A Hegeshowt Bringabörzénk keretén belül nézhetitek meg a Tündérkertben. Ingyenes!

Mintapinty – gyerekkoncert – MOL Bajnokok Parkja, Millenáris, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Vasárnap 11-kor a Mintapinty zenekar táncoltatja meg a közönséget a Millenárison 11 órától. Ingyenes, védettségi igazolvány nem szükséges! Részletek itt.

További nyári, budapesti programok itt!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.