Gyerekprogramok hétvégére – július 7-8.

Hétvégén egész Győr gyerekfesztivál várossá változik, és rengeteg jó eseménnyel készülnek, de Balaton környéki, váci, szolnoki, szarvasi, királyréti, boldogkőváraljai szuper családi programokat is ajánlunk. A fővárosban pedig szabadtéri előadások, műanyagmentes piknik, sikló séta és nosztalgia járatok várnak rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Győrkőc Fesztivál – Győr, városszerte, július 7-8. (ingyenes mosolygós fotóval)

A Vaskakas Bábszínház szervezésében idén immár 11. alkalommal Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt. Ingyenes mosolygós fotóval!

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Vác, július 5-8.

Laza, fröccsözős, ottalvós, bulizós, vízpartos, naplementés, új helyszínt felfedezős – ez a VéNégy fesztivál Vácon! Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a váci Duna-parton július 5-8. között. Jegyárak itt.

Babszem Jankó – Majorka Bábszínház – Balatonföldvár, Kultkikötő, szombaton 11:00 és Balatonboglár, Művelődési ház, vasárnap 11:00

„Áttanulmányoztunk mintegy huszonhat analóg mesét (Hüvelyk Matyi, Babszem Jankó, Hüvelyknőc, Pöttöm Palkó, stb.), és megalkottuk a magunkét. Az évek során beleerősödtünk a közönséget is bevonó színjátszásba. A cirkuszigazgatót és a két martalócot alakító nézőn is múlik, milyen lesz az előadás.”

JÚLIUS 7., szombat

Műanyagmentes piknik – Humusz Ház, XI. kerület, Saru u. 11., szombaton 10:00-15:00

Ha szeretnétek búcsút mondani az egyszer használatos műanyagokra, július 7-én a Humusz Ház kertjébe várnak benneteket, ahol egy piknik keretében workshopok és mini vásár is lesz. Lehetőség lesz beszerezni azokat az eszközöket, amelyek megkönnyíti a hulladékmentesebb életet.

Batyu Színház: Ravaszdi mester – tárgybábos előadás – Margitsziget, a Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Ravaszdi mester, a suszter, faluról, falura jár. Mindenki ismeri nyájas modoráról és éles eszéről. Fütyörészve kalapálja ki a cipőket, ragasztja meg a sarukat, tapasztja meg a bőrsurranókat. Varázslatos ujjai alatt megelevenednek a tárgyak, életre kel minden, ami a keze ügyébe kerül! 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Napozó pálcikasiklók – A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 10:00

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra fény derül a tematikus túra során. Részvételi díj: 1100 Ft/fő, kedv./családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

Pataki hűsölés kövi rákokkal, kérészékkel és társaikkal – Szokolya, Hiúz Ház, szombaton 11:00 (regisztrációs)

A nyári kánikula előli legjobb menedékhez, egy hegyi patakhoz csalják a vízimádókat. Ezúttal a nemzeti park új, mobil vízvizsgáló „laborját” vetik be. Így biztosítva lehetőséget, hogy testközelből ismerhessétek meg a szalamandra lárvákat, kövi rákokat, kérészeket, tegzeseket és még sok más különleges pataki lényt. Előzetes bejelentkezés szükséges! E-mail: hiuzhaz@dinpi.hu, Telefon: +36 30 238 006, +36 27 585 625 (munkaidőben). Részvételi díj: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft.

Régi zenei Napok – Vác, szombaton 14:30-tól (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

Július 7-én 14.30-tól Vácott is családi napot rendez a Filharmónia Magyarország. A nap nyitányaként Szamosi Szabolcs orgonaművész vezetésével az érdeklődő közönség a Székesegyházban találkozhat a hangszerek királynőjének csodálatos világával egy interaktív orgonabemutató keretében. 15.30-kor izgalmas, zenés várostörténeti sétára és vetélkedőre invitálják az egész családot. Végül 17 órakor az árnyékos Duna-parton Bogárdi Aliz játékos meseórájával a gyermekek számára is közelebb hozzák a zenét. A programokon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat 2018. július 5-ig a regizene@filharmonia.hu e-mail címen várják.

Duna villamos – Jászai Mari tér, szombat délután, indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12

A 2-es villamos vonalán a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között nosztalgia villamos közlekedik minden szombat délután. Indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

RepTár Piknik – Szolnok, Repülő Múzeum, szombaton 9:00-19:00

A tavalyi hagyományteremtő után az idei, második RepTár Piknik rengeteg új élményt tartogat. A meglévő élményelemek,  a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és  egy MiG-21-es pilótafülke is. A Hangár épületben Gamer Zónát alakítanak ki a Play IT szervezőivel. Kipróbálható lesz a HTC Vive VR, a Lenovo Jedi Challenge AR, 1 vs. 1 – CSGO és Rainbow Six Siege, az Oculus Rift & Play Station VR, az Xbox One Playseat-Forma Motorsport VII és F12017, az Xbox One Kioszk és a Lasertag. Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral. Emellett rengeteg játékkal, koncerttel és előadásokkal is készülnek. Mi nagyon szeretjük ezt a múzeumot, itt írtunk róluk bővebben. A belépő 1500 Ft, 6 év alatt és RepTárs klubkártyával rendelkezők számára díjmentes.

VII. Gönci Barack Vigasság – Boldogkőváralja, július 6-7.

A Zemplén legédesebb hungarikuma ismét összehozza egy hétvégére a helyieket és a távolról érkezőket. Mindazok, akik 2018. július 6-7. között Boldogkőváralja felé veszik az irányt, töményen kapják a finomságokat és a programokat a Gönci Barack Vigasságon. A pálinkák, lekvárok, szörpök, koktélok, édességek mellé koncerteket, családi programok is várnak rátok. Jegyárak itt.

Kis-Duna Vízi Fesztivál – Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand, Dömsödi út 2., szombaton egész nap

Július 7-én Ráckevén vár a Kis-Duna Vízi Fesztivál, mely mindenki számára izgalmas lehetőségeket kínál a folyó partján: vízi- és vízparti sportok, halgasztronómiai és egyéb kulináris finomságok és workshopok várnak, de összefuthatnak majd Kiss Gergely és Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázókkal is. A koncertek sem maradnak ki: a fesztivál különleges vízi színpadán este Szabó Balázs Bandája és a Gypo Circus lép fel, 11 órától pedig a Kiskalász szórakoztatja a gyerekeket.Családi belépő: 6000 Ft (szülők + 14 év alatti gyerekek)

JÚLIUS 8.,  vasárnap

Nyitott fedelű nosztalgia Ikarusz – vasárnap 10:00-17:00, minden egész órakor indul a Deák térről

A hónap második vasárnapján ismét nosztalgiajárat indul a Deák térről, amely a Batthyány teret érintve ugyanide tér vissza. Jó program, ha a fővárosban töltitek a vasárnapot, mi már kipróbáltuk. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

Szekér Színház: Mátyás deák – vidám mesejáték – Margitsziget, Kolostor romok a Szabadtéri színpad mögött, vasárnap, 10:30 (ingyenes)

Az élőzenés mesedarabban a bölcs, furfangos és igazságos Mátyás történetei elevenednek meg képzett színészek és zenészek előadásában, profi díszletek előtt. 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Múzsák Társulat: Keszekusza varázspálcája – gyerekmusical – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap, 10:30

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal – Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és Hangyával együtt a Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét a Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül? Az előadás 105 perc szünet nélkül! Jegyár: 1500 Ft.

Mini Mozdonyok Nagy Napja – Szarvas, Mini Magyarország, vasárnap egész nap

Július 8-án is (vasárnap) hazánk legnagyobb, közel hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait. Olyan legendás vonatok közlekednek itt, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök, de idén is különleges vendégvonatok érkeznek kizárólag erre a napra: Stainz gőzmozdony személyvonattal, valamint osztrák, német és svájci vasutak legendás vontatói és szerelvényei, valósághű kézzel készült rakományokkal. A gőzmozdonyozás élményét hang- és füst hatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban. Jegyárak itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni! Nézzétek meg Vakáció rovatunkat is és nyerjetek filmes könyvet a Mórától! Ha pedig nem szeretnétek lemaradni semmilyen jó programról a nyári szünetben sem, akkor érdemes feliratkozni hírlevelünkre!

Era kedvencei: Gönci barack vigasság, nosztalgia busz, pataki hűsölés kövi rákokkal, Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason, RepTár Piknik
Rozi kedvencei: Gönci barack vigasság, nosztalgia járatok, Mini Mozdonyok nagy Napja Szarvason

Hozzászólás letiltva.