Gyerekprogramok hétvégére – július 7-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétvégén egész Győr gyerekfesztivál várossá változik, és rengeteg jó eseménnyel készülnek, de Balaton környéki, váci, szolnoki, szarvasi, királyréti, boldogkőváraljai szuper családi programokat is ajánlunk. A fővárosban pedig szabadtéri előadások, műanyagmentes piknik, sikló séta és nosztalgia járatok várnak rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Győrkőc Fesztivál – Győr, városszerte, július 7-8. (ingyenes mosolygós fotóval)

A Vaskakas Bábszínház szervezésében idén immár 11. alkalommal Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik. A Győrkőcfesztivál az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja, melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt. Ingyenes mosolygós fotóval!

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Vác, július 5-8.

Laza, fröccsözős, ottalvós, bulizós, vízpartos, naplementés, új helyszínt felfedezős – ez a VéNégy fesztivál Vácon! Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó a váci Duna-parton július 5-8. között. Jegyárak itt.

Babszem Jankó – Majorka Bábszínház – Balatonföldvár, Kultkikötő, szombaton 11:00 és Balatonboglár, Művelődési ház, vasárnap 11:00

„Áttanulmányoztunk mintegy huszonhat analóg mesét (Hüvelyk Matyi, Babszem Jankó, Hüvelyknőc, Pöttöm Palkó, stb.), és megalkottuk a magunkét. Az évek során beleerősödtünk a közönséget is bevonó színjátszásba. A cirkuszigazgatót és a két martalócot alakító nézőn is múlik, milyen lesz az előadás.”

JÚLIUS 7., szombat

Műanyagmentes piknik – Humusz Ház, XI. kerület, Saru u. 11., szombaton 10:00-15:00

Ha szeretnétek búcsút mondani az egyszer használatos műanyagokra, július 7-én a Humusz Ház kertjébe várnak benneteket, ahol egy piknik keretében workshopok és mini vásár is lesz. Lehetőség lesz beszerezni azokat az eszközöket, amelyek megkönnyíti a hulladékmentesebb életet.

Batyu Színház: Ravaszdi mester – tárgybábos előadás – Margitsziget, a Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Ravaszdi mester, a suszter, faluról, falura jár. Mindenki ismeri nyájas modoráról és éles eszéről. Fütyörészve kalapálja ki a cipőket, ragasztja meg a sarukat, tapasztja meg a bőrsurranókat. Varázslatos ujjai alatt megelevenednek a tárgyak, életre kel minden, ami a keze ügyébe kerül! 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Napozó pálcikasiklók – A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 10:00

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra fény derül a tematikus túra során. Részvételi díj: 1100 Ft/fő, kedv./családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

Pataki hűsölés kövi rákokkal, kérészékkel és társaikkal – Szokolya, Hiúz Ház, szombaton 11:00 (regisztrációs)

A nyári kánikula előli legjobb menedékhez, egy hegyi patakhoz csalják a vízimádókat. Ezúttal a nemzeti park új, mobil vízvizsgáló „laborját” vetik be. Így biztosítva lehetőséget, hogy testközelből ismerhessétek meg a szalamandra lárvákat, kövi rákokat, kérészeket, tegzeseket és még sok más különleges pataki lényt. Előzetes bejelentkezés szükséges! E-mail: hiuzhaz@dinpi.hu, Telefon: +36 30 238 006, +36 27 585 625 (munkaidőben). Részvételi díj: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft.

Régi zenei Napok – Vác, szombaton 14:30-tól (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

Július 7-én 14.30-tól Vácott is családi napot rendez a Filharmónia Magyarország. A nap nyitányaként Szamosi Szabolcs orgonaművész vezetésével az érdeklődő közönség a Székesegyházban találkozhat a hangszerek királynőjének csodálatos világával egy interaktív orgonabemutató keretében. 15.30-kor izgalmas, zenés várostörténeti sétára és vetélkedőre invitálják az egész családot. Végül 17 órakor az árnyékos Duna-parton Bogárdi Aliz játékos meseórájával a gyermekek számára is közelebb hozzák a zenét. A programokon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat 2018. július 5-ig a regizene@filharmonia.hu e-mail címen várják.

Duna villamos – Jászai Mari tér, szombat délután, indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12

A 2-es villamos vonalán a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között nosztalgia villamos közlekedik minden szombat délután. Indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

RepTár Piknik – Szolnok, Repülő Múzeum, szombaton 9:00-19:00

A tavalyi hagyományteremtő után az idei, második RepTár Piknik rengeteg új élményt tartogat. A meglévő élményelemek,  a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és  egy MiG-21-es pilótafülke is. A Hangár épületben Gamer Zónát alakítanak ki a Play IT szervezőivel. Kipróbálható lesz a HTC Vive VR, a Lenovo Jedi Challenge AR, 1 vs. 1 – CSGO és Rainbow Six Siege, az Oculus Rift & Play Station VR, az Xbox One Playseat-Forma Motorsport VII és F12017, az Xbox One Kioszk és a Lasertag. Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral. Emellett rengeteg játékkal, koncerttel és előadásokkal is készülnek. Mi nagyon szeretjük ezt a múzeumot, itt írtunk róluk bővebben. A belépő 1500 Ft, 6 év alatt és RepTárs klubkártyával rendelkezők számára díjmentes.

VII. Gönci Barack Vigasság – Boldogkőváralja, július 6-7.

A Zemplén legédesebb hungarikuma ismét összehozza egy hétvégére a helyieket és a távolról érkezőket. Mindazok, akik 2018. július 6-7. között Boldogkőváralja felé veszik az irányt, töményen kapják a finomságokat és a programokat a Gönci Barack Vigasságon. A pálinkák, lekvárok, szörpök, koktélok, édességek mellé koncerteket, családi programok is várnak rátok. Jegyárak itt.

Kis-Duna Vízi Fesztivál – Ráckeve, Vadkacsa Szabadstrand, Dömsödi út 2., szombaton egész nap

Július 7-én Ráckevén vár a Kis-Duna Vízi Fesztivál, mely mindenki számára izgalmas lehetőségeket kínál a folyó partján: vízi- és vízparti sportok, halgasztronómiai és egyéb kulináris finomságok és workshopok várnak, de összefuthatnak majd Kiss Gergely és Biros Péter olimpiai bajnok vízilabdázókkal is. A koncertek sem maradnak ki: a fesztivál különleges vízi színpadán este Szabó Balázs Bandája és a Gypo Circus lép fel, 11 órától pedig a Kiskalász szórakoztatja a gyerekeket.Családi belépő: 6000 Ft (szülők + 14 év alatti gyerekek)

JÚLIUS 8.,  vasárnap

Nyitott fedelű nosztalgia Ikarusz – vasárnap 10:00-17:00, minden egész órakor indul a Deák térről

A hónap második vasárnapján ismét nosztalgiajárat indul a Deák térről, amely a Batthyány teret érintve ugyanide tér vissza. Jó program, ha a fővárosban töltitek a vasárnapot, mi már kipróbáltuk. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

Szekér Színház: Mátyás deák – vidám mesejáték – Margitsziget, Kolostor romok a Szabadtéri színpad mögött, vasárnap, 10:30 (ingyenes)

Az élőzenés mesedarabban a bölcs, furfangos és igazságos Mátyás történetei elevenednek meg képzett színészek és zenészek előadásában, profi díszletek előtt. 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Múzsák Társulat: Keszekusza varázspálcája – gyerekmusical – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap, 10:30

Keszekusza varázsló és Teszetosza manó barátaikkal – Pillangóval, Katicával, Szentjánosbogárral és Hangyával együtt a Kerekerdőben élnek. A biztonságot nyújtó varázslólak a tavaszi ébredés után felbolydul, ugyanis az erdőbe látogató emberek figyelmetlenségük miatt folyamatos galibát okoznak az ott lakóknak. A habókos erdei varázslóra vár a feladat, hogy visszaállítsa a békét a Kerekerdőben, de ugyan mihez kezd egy mágus a pálcája nélkül? Az előadás 105 perc szünet nélkül! Jegyár: 1500 Ft.

Mini Mozdonyok Nagy Napja – Szarvas, Mini Magyarország, vasárnap egész nap

Július 8-án is (vasárnap) hazánk legnagyobb, közel hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait. Olyan legendás vonatok közlekednek itt, mint például a Gyenes György által készített M41-es „Csörgő”, az Árpád sínbusz vagy a BR 64 és BR 80 gőzösök, de idén is különleges vendégvonatok érkeznek kizárólag erre a napra: Stainz gőzmozdony személyvonattal, valamint osztrák, német és svájci vasutak legendás vontatói és szerelvényei, valósághű kézzel készült rakományokkal. A gőzmozdonyozás élményét hang- és füst hatások teszik teljessé. A modellek útja mini hidakon és alagutakon át a hazai vasúttörténet hőskorát megidéző közel tucatnyi vasútállomás között vezet a Mini Mozdonyok Nagy Napján a szarvasi Mini Magyarországban. Jegyárak itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni! Nézzétek meg Vakáció rovatunkat is és nyerjetek filmes könyvet a Mórától! Ha pedig nem szeretnétek lemaradni semmilyen jó programról a nyári szünetben sem, akkor érdemes feliratkozni hírlevelünkre!

Era kedvencei: Gönci barack vigasság, nosztalgia busz, pataki hűsölés kövi rákokkal, Mini Mozdonyok Nagy Napja Szarvason, RepTár Piknik
Rozi kedvencei: Gönci barack vigasság, nosztalgia járatok, Mini Mozdonyok nagy Napja Szarvason