Gyerekprogramok hétvégére – július 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aeropark - gyerekprogamok hétvégére

Július első hétvégéjére ajánlunk nektek szabadtéri előadásokat, premieres természetfilmet, piacozást, koncerteket, illetve Nagymaros és a Balaton környékéről is válogattunk jó eseményeket. Íme a legjobb gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kultkikötő a Balatonnál ezen a hétvégén is!

Kaláka Nálatok laknak-e állatok

Idén is elindult a Kultkikötő, vagyis a Balaton egyik szuper kulturális programsorozata, ahol a felnőttek mellett péntektől vasárnapig a gyerekeket is koncertek, színházi előadások várják. Pénteken 18 órától Balatonfenyvesen a Kaláka Nálatok laknak-e állatok című műsorát hallgathatjátok meg (fellépnek még pénteken 11 órától Balatonszárszón is). Écsi Gyöngyi bábművész a Szőlőszem Kálmán című előadásával vár benneteket július 4-én, szombaton 11 órától Balatonföldváron, valamint vasárnap 11 órától Balatonbogláron is. A Nyáry Bábszínház előadását pedig szombaton 11 órától Balatonfenyvesen, vasárnap 11 órától Balatonszárszón nézhetitek meg. További információk, jegyárak itt.
További jó helyeket és programokat a Balatonnál itt ajánlottunk!

Mécsbogár séták – Diósjenő Szabadidőpark, péntektől vasárnapig 20 órától (regisztrációs)

A szentjánosbogarak kb. 21:15-kor kezdenek világítani és este 10 előtt lekapcsolják fényeiket. A mécsbogár sétára érkezőknek gyülekező a parkban: 20:00 órakor. A séta kb. 20:40-kor indul. Séta vége: kb. 21:30. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A séták akkor indulnak, ha az adott napra legalább 20 regisztrált jelentkező van. Egy sétán egyszerre legföljebb 30 fő vesz részt. Réteges öltözék és kényelmes lábbeli ajánlott! A program témanapi belépővel látogatható: felnőtt jegy: 1100 Ft, gyermek jegy: 800 Ft.

Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában – kibővített moziváltozat – premieres film, július 2-ától

Vad erdők, vad bércek: A fantom nyomában

A WWF Magyarország ajánlásával érkezik országszerte a mozikba Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika, a Vad Balaton, Vad Kunság, és Vad Szigetköz alkotóinak új természetfilmje, amelyben a korábbi filmjeikre is jellemző lélegzetelállító képsorokon tárulnak fel az Északi-középhegység folyóvölgyei, mély szurdokai, napfényben fürdő bércei, ködbe vesző hegyoldalai és gazdag élővilága. Mi biztos megnézzük!

Dunakanyar hajóval 500 Ft-ért vagy ingyen!

Július 3-ától új körjárat indul a Dunakanyarban, amely a helyi turizmus felledülését kívánja elősegíteni. A napijegy mindössze 500 Ft/fő, amiért cserébe fel-le szállhatunk, bebarangolhatjuk a településeket, sőt 200 Ft/nap árért bringát is szállíthatunk. 2 éves kor alatt, illetve Kajla útlevéllel rendelkező gyerekeknek augusztus 31-ig ingyenes! Részletek és menetrend ebben a cikkben!

JÚLIUS 4., szombat

Július köszöntő piacozás és Lángos parti a Rómain! – szombaton 7:00-13:00 (ingyenes)

Ismét vár benneteket a Nánási udvarban a szombat délelőtti piaci kavalkád. Termelői gyümölcsök, zöldségek, emellett kenyerek, kekszek, tejtermékek, lekvárok, szörpök és sok finomság vár rátok a híres piacos lángos mellett. A kézműves és design udvarban kézműves portékák közül válogathattok: ékszerek, ruhák, kerámia tárgyak. Ingyenes!

PM Chill Terasz Nyitóbuli és Vásár – Nagymaros, Dunapart, szombaton 9:00-22:00 (ingyenes)

Már ajánlottuk nektek a nagymarosi Dunapartot, ahol nemcsak a játszótér és a szabadstrand újult meg, hanem a Piknik Manufaktúra nevű szuper helyszín is tovább bővül, ezúttal egy Chill Terasszal. Finomságokból és a szuper kilátásból nem lesz hiány, az biztos! 10:30-tól organikus napkencét is készíthettek, 12 órától pedig helyi kézművesek árulják portékáikat. Ingyenes! Vasárnaponként 10 órától gyerekprogramok is lesznek! 

Nyár a Hunyadi téren – Bab Társulat: Matyi, a ludas – Terézváros, Hunyadi tér, szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

A klasszikus történet a XXI. század mellékhatásainak tekintetében Fazekas Mihály (ánglikusoknak Michael Potter) után szabadon, mit sem veszítve az aktualitásból… Matyi egyedfejlődése a közönség aktív részvétele által. 9:30 és 12:30 között az ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram játékai is várják a gyerekeket. Részletek ittIngyenes!

A repülőtér éjszakája – Aeropark, szombaton 17:00

Egy izgalmas este, amely a repülésről és a repülőtérről szól. Az ünnep, amikor életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi. Találkozz pilótákkal, légi-utaskísérőkkel, műszaki szakemberekkel az Aeroparkban! Hallgasd a rádióforgalmazást a felújított pilótafülkékben! Részletek itt.

JÚLIUS 5., vasárnap

Játszóházi rokkendroll Kárász Eszterrel – MOMKult, Sirály terasz, vasárnap 10:30

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar szabadtéri koncertje a MOMkult melletti Sirály sétányon: Vidám, táncos utazás, ahol lesz rokkendroll, balkáni dinnyetánc, mangók tangója, meg persze a nagy közös erdei muzsikálás után álomőrző esti mese is, amiből kiderül, milyen történeteket rejtenek a legfelső polcon megbújó régi könyvek, hogy miért hosszú a zsiráf nyaka, hogyan lehet kiugrasztani a magot a dinnyéből, illetve mi a teendő, ha anya fennragad az ugrálóvár tetején. Jegyárak: 1500 Ft (gyerek), 1000 Ft (kísérő).

Kőhalmi Ferenc varázslatos gyerekkoncertje – Premier Kultcafé, Üllői út 2-4., vasárnap 10:30 – ELMARAD!

A KONCERT ELMARAD! Kőhalmi Ferenc bűvész, előadóművész, műsorvezető és végzett óvodapedagógus. A közelmúltban elkészült gyereklemezéről hallhattok dalokat. Belépőjegy: 1700 Ft / fő, családi jegy 4 főre: 6.200 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Bejárat az Üllői út felől!

LINKAJÁNLÓ

Teraszos helyek gyerekekkel – 2020.
Újra nyíló Pest megyén kívüli helyek
Újra nyíló budapesti helyek
50 remek hely a gyerekekkel a Balaton körül
Velencei-tó – legjobb helyek, bringatúra
Budapesti kirándulások – 8 ötlet
Budapest környéki kirándulások – 1.2. és 3. rész
Top 15 kirándulás gyerekekkel – országos
Közlekedési múzeumok
Várak
Tanösvények
Kisvasutak
2019-es újdonságok

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.