Gyerekprogramok hétvégére – július 31. – augusztus 1.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Gyerekprogramok hétvégére

Nyári fesztiválokkal, veszprémi bábos forgataggal, könnyű kirándulásokkal, kiállításokkal, Óbudai Kultéjjel és Strandok Éjszakájával búcsúzunk a júliustól és köszöntjük az augusztust. Íme a hétvége legjobb gyerekprogramjai!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Múzeumpedagógiai programok a nyári szünetben

Íme néhány lehetőség, ha túl meleg van vagy éppen esik az eső a Közlekedési Múzeumtól kezdve a Millennium Házán át a Szépművészeti Múzeumig.

Művészetek Völgye – július 23. – augusztus 1. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Idén 30. alkalommal vár benneteket a Művészetek Völgye, ahol koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Már elérhető az idei program itt. 6 éves korig ingyenes.

Kabóciádé – Veszprém, Kolostorok és Kertek, július 30. – augusztus 1.

A 28. Kabóciádé Családi Fesztivál egy 3 napon át tartó születésnapi forgatag, ahol közel 20 bábszínházi előadást és mesekoncertet hoznak majd el nektek. Természetesen más izgalmas programokkal és játékterekkel is várják az érdeklődőket. Részletek itt. Támogatói jegy: 500 Ft.

Volt egyszer egy északi… – Közlekedési Múzeum, Kőbányai út 30., csütörtöktől vasárnapig 12 és 19 óra között

Egy hete a Közlekedési Múzeum új, időszaki kiállításán jártunk, amelyről itt írtunk bővebben. Most hétvégén a kiállítás szomszédságában nyílik meg újra a Kertem is.

A hercegnők és a hét törpe (premieres film)

Ebben a klasszikus meséket megidéző, humoros történetben a mindenre elszánt, bátor hercegek hiába mentik meg a tündért a sárkány karmából, mégis átok sújtja őket és zöld törpékké változnak. Csak a világ legszebb leányának csókja változtathatja vissza őket, amire új külsejükkel nem sok esélyük van. A dél-koreai animációs film a Grimm-testvérek Hófehérke-történetének parodisztikus és csavaros változata. Július 29-étől a mozikban!

JÚLIUS 30., péntek

A barátság világnapja – Deák17 Galéria, pénteken 10:00-20:00 (ingyenes)

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria a barátság világnapja alkalmából egyedülálló programmal és meghosszabbított nyitvatartással várja a gyerekeket, kamaszokat és a felnőtteket egy ingyenes Játék-fesztiválra. Az egynapos fesztiválon délelőtt a kisgyermekek kerülnek főszerepbe, délután és este pedig elsősorban a nagyoknak kínál az intézmény élményt. Délután 17 órától a Galéria egy társasjáték klubbá alakul át, ahol több mint 15 féle játék közül választhattok és játszhattok ingyen, miközben a galéria kiállításán látható műtárgy-játékokat is megismerhetitek. Hűsítő üdítővel, fesztivál karszalaggal, művészeti programokkal és rengeteg társasjátékkal fogadja a Galéria ingyenes programsorozatára a barátnőket, barátokat és a családokat. Részletek itt.

JÚLIUS 31., szombat

IX. Decathlon Mátra Túra – Mátra Kemping Sástó, szombaton 6:00-20:00 (18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges)

Törptúra piciknek, 7 km-es Kölyöktúra 6-14 éves gyerekeknek, Sástó 13 túra családoknak, könnyed kirándulást keresőknek, a tapasztalt túrázókat pedig a Kékestető 25 és a Galyatető 50 túra várja. nevezni a helyszínen is lehet, bankkártyával lehet fizetni. 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges. Részletek itt.

Vándormuzsikus, avagy a régi világ hangszereinek meséi – Soroksár, Tündérkert, szombaton 9 órától (ingyenes)

10 órától a Langaléta Garabonciásokat, 11 órától a Vándormuzsikus, avagy a régi világ hangszereinek meséi című előadást nézhetitek meg, de lesz még kézműves foglalkozás és vásár is. Részletek itt. Ingyenes!

Mesés családi kiruccanás Ócsára! – Ócsai Tájház, szombaton 10:00-14:00

Szeretettel várják a családok apraját és nagyját szombaton 10.00-14.00 között 8 portás tájházegyüttesbe. A jegyek tartalmazzák az Ócsai Tájházban a tárlatvezetést, a népmese-foglalkozásokat, valamint játszóudvar használatát. Jegyár: teljes árú jegy: 1.800 Ft/fő, kedvezményes jegy: 1.250 Ft/fő. Részletek itt.

BonBon Matiné: Szeder és Lóci – Margitsziget, Szabadtéri Színpad előtt, szombaton 10:30 (ingyenes, regisztrációs jegy szükséges)

Minden ember dalszerző, még ha nem is tud róla – és a dal műfaja vesz minket körbe nap mint nap. Minden gyerek fogékony a zenére, és természetesen dalokkal veszi kezdetét a „beavatásuk” is: egy népdalt, egy karácsonyi dalt, vagy egy gyerekdalt tanulnak meg elsőként. No de ezek a dalok miből születtek? Honnan érkeztek? És miből építkeznek? Kriszti és Lóci egy interaktív, 45 perces előadás során készíti el az idei év legnagyobb slágerét a gyerekekkel közösen, amiből az is kiderül, hogy milyen lett volna, ha ezt a dalt Cseh Tamás, Paul McCartney vagy éppen egy DJ-producer írja meg. Részletek itt.

Óbudai Kultéj – Óbuda, több helyszínen, szombaton 15:00-éjfélig

A 2021. július 31-én megrendezésre kerülő Óbudai Kultéj programjai között szerepel nyomdázás a Kiscelli Múzeumban, kézműves foglalkozás és gladiátorképző az Aquincumi Múzeumban, de várnak benneteket az Esernyősben, a Budapest Galériában, a Kassák Múzeumban, a Polaris Csillagvizsgálóban és az Óbudai Múzeumban is. 14 éves korig ingyenes a belépés, felnőtteknek 1500 Ft a karszalag.

Gubóvirág túra – XII. kerület, találkozó a KFKI-nál a buszmegállóban, szombaton 18:00 (előzetes jegyvásárlás és bejelentkezés szükséges)

A mindenki számára könnyedén teljesíthető séta során több állomás is szól majd a hajdan itt zajló vitorlázórepülésről és motoros versenyekről, melynek nyomai a mai napig fájó sebként látszanak a Kopárokon. A program során megtekintjük a legszebb pompájában virágzó, fokozottan védett magyar gurgolyát, mely kizárólag hazánkban nő. A túra fénypontjaként a Budaörs feletti naplementében gyönyörködhetünk. A túrán részt vevők Gubóvirág tanösvény füzetet kapnak ajándékba! Jegyár: 900-1600 Ft. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Strandok Éjszakája – országszerte, szombaton este

Idén 12. alkalommal rendezik meg az eseményt. Meghosszabbított nyitvatartással, kedvezményekkel és különleges programokkal készülnek a strandok szombat éjszaka. A csatlakozó fürdők listáját itt éritek el.

AUGUSZTUS 1., vasárnap

Isten éltesse a Boglárkákat! – Székesfehérvár, vasárnap 9:00

A könnyű túrán Boglárka-nap alkalmából a lepkék, de főként a sötét és vérfű hangyaboglárkák nyomába eredhettek, amelyeknek Székesfehérvár környékén jelentős állománya él. Közreműködő partner: Völgy-híd Természetvédelmi Alapítvány.  Jegyár: 1000-1700 Ft.

Családi programok: Zenepedagógia a Superar-ral – Városliget, Millenium Háza, vasárnap 10:00-12:00

A családi zenés foglalkozás fókuszában elsősorban az áll, hogy zenei készségfejlesztő és közösségépítő játékok segítségével a gyerekek bepillantást nyerjenek a zene izgalmakkal teli világába. A család jelenléte és bevonása ahhoz is hozzájárul, hogy a gyerekek számukra biztonságos környezetben bontakozhassanak ki a zenében. A közös tevékenység és tapasztalatgyűjtés nemcsak egyedi és emlékezetes zenei élményeket teremt, hanem közelebb hozhat egymáshoz szülőt, gyermeket, és pillanatok erejéig akár egy egész közösséget is. Részletek és jegyvásárlás itt. Szülő-gyerek párosjegy: 1500 Ft, további gyerekek 500 Ft.

Tabulatúra Régizene Együttes: Apród iskola és udvarhölgy képző – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs jegy szükséges)

Apród iskola és udvarhölgy képző: Azok a gyerekek, akik a lelkük mélyén apródok, hercegnők vagy udvarhölgyek, csak mostanában nem tudnak ennek megfelelően öltözködni, most mindezt megtehetik; még táncolhatnak is a király udvarában. A zenét a Tabulatúra régizene-együttes szolgáltatja, a jelmezeket és a táncokat a Mare Temporis Alapítvány táncosai hozzák el közénk. Részletek itt.

Róka úr és Kompánia pop-up könyvesbolt és könyvbemutató – Nagymaros, Sigil, Váci út 21., vasárnap 14 órától

Újra megnyit Róka úr pop-up boltja a nagymarosi Sigilben! A könyvesbolt: 14:00-18:00, könyvbemutató és műhely: 16:00-18:00 között vár benneteket. Ezen a héten vendégük Molnár Jacqueline, akivel a Móra Kiadónál frissen megjelent Bújócska című könyvéről beszélgetnek. A könyvbemutató része egy közös alkotóműhely is, ahol a könyv alapján kukucskáló képeket készíthettek.

Rutkai Bori Banda – Káli Forgatag, Szentbékkála, vasárnap 15:00

A Kultúrház udvarán és a Pegazusban egész hétvégén tart majd a Káli Forgatag. Ne hagyjátok ki, ha a Balaton-felvidéken jártok ezen a hétvégén. 15 órától a Rutkai Bori Banda is koncertezik. Részletek itt.

JÁTÉK!!!
Játsszatok velünk augusztus 5-e éjfélig, és nyerjetek családi belépőt az új kufli film premier előtti vetítésére!

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok! Ha már az augusztusi programokat tervezitek, nézzétek meg 15 családi fesztivál válogatásunkat!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.