Gyerekprogramok hétvégére – július 24-25.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szuper kiállításokat, ingyenes programokat, szabadtéri koncerteket és színházi előadásokat, nyári fesztiválokat is ajánlunk nektek a hétvégére. Íme a legjobb gyerekprogramok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – július 23. – augusztus 1. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Idén 30. alkalommal vár benneteket a Művészetek Völgye, ahol koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Az idei program itt érhető el. 6 éves korig ingyenes.

Lajta Monitor Múzeumhajó – a Parlament előtti id. Antall József rakpart, augusztus 23-áig (ingyenes, hétfőnként zárva)

Idén május 17-én volt 150 éve, hogy az SMS LEITHA monitort vízre bocsájtották, ezért a jeles évforduló alkalmából 2021. augusztus 23-áig ingyenesen látogatható a Parlament előtti id. Antall József rakparton a Lajta Monitor Múzeumhajó. Részletek itt.

Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik – Északi Járműjavító, Kőbányai út 30., nyitva csütörtöktől vasárnapig 12 és 19 óra között

A héten megnéztük a Közlekedési Múzeum legújabb időszaki kiállítását, amelyet mindenképp ajánlunk gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Családdal érdemes csütörtökön menni, mert akkor + 500 Ft-ért szuper múzeumpedagógiai programok is várnak rátok 14 és 16 óra között. A helyszín a 9-es autóbusszal és a 28-as villamossal kényelmesen megközelíthető, parkolást a területen belül nem tudnak biztosítani. További részletek itt.

Babel Sound Lite – Balatonboglár, július 19-24.

Július 19-24. között vár titeket a Babel Sound Lite Balatonbogláron! A 10. alkalommal megvalósuló Fesztivál ezúttal 6 estén keresztül, 4 színpadon vonultatja fel nektek a jobbnál jobb világzenei és jazzkoncerteket és táncprodukciókat a Babel Campben a hatalmas platánok és hársfák alatt. Idén a fesztivál belépős lesz, részletes program hamarosan itt.

Tatai Patara – július 23-25. (18 éves kortól védettségi igazolvánnyal látogatható)

Gyere, és ismerd meg testközelből, hogyan éltek elődeink a török-korban. Kézműves foglalkozások, kisállat simogató, harcászati bemutató, vásári forgatag. Egyedülálló, igazi értéket képviselő fesztivál kicsiknek és nagyoknak. Részletek itt. Jegyár: 1500-3000 Ft.

Croodék: Egy új kor – amerikai animációs vígjáték – premieres film

Croodéknak kijutott a veszélyekből és a katasztrófákból, az agyaras ősállatoktól a világvége túléléséig, de most az eddigi legnagyobb kihívással kell szembenézniük: egy másik családdal. Július 22-étől a mozikban. 12 éves kortól ajánlott.

JÚLIUS 24., szombat

Dúdolj! Ringass! Táncolj! – Kobuci kert, szombaton 10:30

A Dúdolj! Ringass! Táncolj! egy olyan közeg, ahová mindenki hangulatának, igényeinek, lehetőségeinek megfelelően tud kapcsolódni. Zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal a kisebbek, tánccal, mozgásos játékokkal a nagyobbak, hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel mindenki a folyamat részesévé válhat. Jegyár: 1000 Ft. Jegyvásárlás itt.

Majoros Ági Bábszínháza: SZÁZSZORSZÉP BÓBISKA – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes, regisztrációs jegy szükséges)

Egyszemélyes bábjáték kicsiknek és nagyoknak, 4 éves kortól. A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek leánygyermeke születik. A lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot? Ingyenes, részletek itt.

Kéklámpás Találkozó – Aeropark, szombaton egész nap

Kéklámpás Találkozó az Aeroparkban! Különleges tűzoltó-, mentő-, és rendőrautók, helikopterek, oldtimerek. Látványos bemutatók, izgalmas programok, élményautózás reggeltől estig a ferihegyi repülőmúzeumban! Múzeumi belépővel látogatható. Részletek itt.

Varázslatos nap – Hunyadi tér, szombaton 14:00-19:00 (ingyenes)

Szombat délután a budapesti Hunyadi téren furfangos játékok, Varázs Tamás, Fizika show és Danny Bain zenés műsora is vár benneteket. A részvétel díjtalan.

Klárisok zenekar mesekoncertje – Fonó, szombaton 16:00

Klárisok zenekar mesekoncertjén a sok évszázados népi bölcsességek, mesék, mondókák és népdalok harmonikusan fonódnak össze a gyermekpszichodráma és a meseterápia elemeire épülve. A koncert során a fantáziára, a szerepjátékra és a mintha-élményre helyezve a hangsúlyt közös énekléssel, játékkal, interaktív módon, együtt alkotjuk meg a mindannyiunk számára biztonságos útmutatásként szolgáló mesét. Jegyár: 1000 Ft, jegyvásárlás itt.

Fabula Bábszínház: Erdei történet – Csiga park, szombaton 16:00 (ingyenes)

Ezen a délutánon a Fabula Bábszínház előadását nézhetitek meg a IX. kerületi Csiga parkban. Ingyenes!

Japán nap – Millenáris, szombaton 16 órától (ingyenes)

Ezen a héten egy olimpia tematikájú új kiállítás nyílt a Millenárison, amelyet ingyenes programok is kísérnek, július 24-én Japán nappal várnak benneteket 16 órától 20 óráig. Ingyenes!

JÚLIUS 25., vasárnap

Ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba – vasárnap

Július 25-én ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba. A fordítókorong kivételével az interaktív elemek, a kerti vasút, sínautó, lóvasút ezen a napon is fizetősek. Részletek itt.

Bartha Tóni Bábszínháza: PAPRIKA JANCSI – Margitsziget, Szent Margit-kolostor romok, vasárnap 10:30 (ingyenes, regisztrációs jegy szükséges)

Paprika Jancsi a régi vásári bábjátékok elfelejtett hőse kel életre egy új történetben, melynek főszereplője a hírhedt bakonyi betyár, Sisa Pista és egy titkos helyre rejtett kincs. Ingyenes, részletek itt.

További budapesti programokat a nyári szünetre itt találtok!

Ha szeretnétek időben értesülni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek nem csak a nyári szünetre.