Gyerekprogramok hétvégére – július 2-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Július első hétvégéje számos izgalmas programot tartogat: mécsbogár sétákat, egy sárkányos filmet, balatoni programokat, ruminis kalandot, éjszakai múzeumot, szabadtéri koncerteket és előadásokat.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mécsbogár séták – Diósjenői Erdei Szabadidőpark, július 2-4.

A fűben, az aljnövényzeten várakozó röpképtelen nőstények világítva várják párjukat. A hímek – akik sokkal kisebbek a nőstényeknél – szintén világítanak, s röpködve keresik társukat. A séták elsődleges célja eme természeti tünemény bemutatása. A rajzás intenzitását a természet szabályozza, s az időjárás is fontos szerepet játszik az érzékeny kis lények életében. A mécsbogár sétára érkezőknek gyülekező a parkban: 20:00 órakor. A séta kb. 20:40-kor indul, séta vége: kb. 21:30. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amely az elmenyerdo@gmail.com címre küldött, a választott dátumot, a résztvevők nevét és életkorát is tartalmazó emaillel lehetséges. A program témanapi belépővel látogatható : felnőtt jegy: 1200 Ft, gyermek jegy: 900 Ft). Részletek itt.

Raya és az utolsó sárkány – premieres film

Raya ahhoz, hogy helyreállítsa a békét, meg kell találja az utolsó sárkányt. A Vayana és a Jégvarázs készítőitől. Július 1-jétől nézhetitek meg a hazai mozikban. 6 éves kortól ajánlott.

Kultkikötő gyerekprogramok

Mindenki kedvenc játékmackója idén nyáron a Kultkikötőbe is ellátogat! Marék Veronika meséinek főszereplői, Boribon, Annapanni, Sün, Nyuszi és Béka a Mesés Kikötő gyerekszínpadán, egy zenés bábjáték keretében kelnek életre. Ezen a hétvégén 3 helyszínen és időpontban (péntek, szombat, vasárnap) is megnézhetitek a Boribon nyaral című előadást. Jegyár: 1500 Ft. Részletek itt.

JÚLIUS 3., szombat

Ládafia programok – Családi kiruccanás Ócsára – Ócsai Tájház, szombaton 10:00-14:00

Solymosi Ica és Solymosi József várják az alkotni vágyókat, hogy a csuhé alapanyagával és kötélverés fortélyaival ismertessék meg az érdeklődőket. A jegyek tartalmazzák az XIII. századi templomban és az Ócsai Tájházban a tárlatvezetéseket, a kézműves foglalkozásokat, játszóudvar használatát és az élőszavas meséket. Jegyár: 1250-1800 Ft (csak készpénzes fizetés!).

Fabula Bábszínház: MAZSOLA és TÁDÉ zenés bábjáték – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

„Tartsuk meg Tádét, Manócska! Tartsuk meg!” – kérleli Mazsola Manócskát, amikor megtalálják a kis tengerimalacot. Mazsola később százszor is megbánja, hogy befogadták a malackát, hiszen az nála sokkal kisebb, gyámoltalanabb és nem lehet vele akkor és úgy játszani, ahogy Mazsola szeretne. Az olykor szigorú, ám mindig megértő Manócska segítségével Mazsola jószívűsége újra meg újra felülkerekedik dacosságán. Regisztrációs jegy itt. Ingyenes!

Mindenki a fedélzetre! – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Diafilmvetítéssel és vidám játékokkal várnak a Mesemúzeumba minden Rumini rajongót. Keresik a Szélkirálynő legügyesebb hajósinasait, akik ezúttal a Mesemúzeumban kötnek ki, ahol ügyességükkel, talpraesettségükkel és segítőkészségükkel teljesíthetik a rájuk váró kihívásokat. Az izgalmas kalandok után pedig a tohonyaparti lustálkodás sem marad el. Ajánlott korosztály: 7-10 éves korig. Múzeumi belépővel látogatható: 400-600 Ft. Csak készpénzes fizetés!

Asztro matiné – Svábhegyi Csillagvizsgáló, szombaton 11:00 és 14:00

Délelőtti és délutáni időpontokban is várnak benneteket a Svábhegyi Csillagvizsgáló matiné programján.
„Egy izgalmas meteorit előadást követően kísérletben szimuláljuk a meteorit becsapódást, majd eljátsszuk, hogy hogyan menthetnénk meg a Földet egy aszteroidától!? Miután jól kijátszottátok magatokat a kezetekbe is vehetitek az igazi égből hullott meteoritokat, sőt még mikroszkóppal is megvizsgáljuk ezeket a különleges égi csemegéket. A program végén ellátogatunk a Budapest-kupolába, ahol megnézhetitek Budapest legnagyobb távcsöveit, valamint sok-sok érdekességeket hallhattok arról, hogy mi mindent lehet látni a távcsövekben.” A program 6-12 éveseknek ajánlott. Jegyár: 2800 Ft.

Éjszakai túra a csillagos égbolt alatt – A villancsók nyomában – Pilisszentiván, július 2-3., 20:30 (regisztrációs)

túra alkalmával a Pilisszentivánon található Jági tanösvényt járhatjátok be, azonban rendhagyó módon nem nappal, hanem este. Amikor a nap nyugovóra tér és a csillagok is kigyúlnak, ilyenkor Szent Iván-éj környékén megelevenedik az erdő. Ebbe a rejtélyes világba kalauzolják el a látogatókat. Jó idő esetén az erdők eleven mécsesével, a szentjánosbogarakkal is találkozhattok. Jegyvásárlás kizárólag online történik az alábbi linken. Jegyár: 1600-2300 Ft.

JÚLIUS 4., vasárnap

Aranygyapjú Társulat: ÉNEK SZENT GYÖRGY VITÉZRŐL – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

A szegedi csapat régóta érlelt terve és eddigi eredményei összefoglalásával valósul meg az „Ének Szent György vitézről” című zenés bábelőadás. A bábos és az őt kísérő zenészek ötvözik a vásári bábelőadások harsány előadásmódját és a kobzos énekmondók kora középkori, keletet idéző zenei hangulatfestését, olyan képi megjelenítéssel, amivel a hajdani vásári komédiások és képmutogatók járták az országokat. Regisztrációs jegy itt. Ingyenes!

Kaláka: Muzsikáló madárház – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A legendás zenekar, amely több mint fél évszázada alkot, zenél, működik, most egy igazán különleges, Muzsikáló Madárház elnevezésű zenei összeállítással érkezik a Városmajori Szabadtéri Színpadra. Jegyár: 1900-2500 Ft. Jegyvásárlás itt.

Nézzétek meg, milyen esti túrákat és balatoni újdonságokat ajánlunk még júliusra.