Gyerekprogramok hétvégére – július 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - Visegrád, július 13-15.

Ezen a hétvégén többek között Visegrád, Hegykő, Pápa, Székesfehérvár és Badacsonytomaj is vár benneteket szuper programokkal, de természetesen a Budapesten maradókra is gondoltunk. Íme a hétvégi ajánló!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, július 13-15.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhesse fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várnak benneteket öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő estig. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1000 Ft, de a lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.

Tízforrás Fesztivál – Hegykő, július 13-22.

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák várnak benneteket a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján! Hegykő mellett programokat szerveznek Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon, Sarródon. Részletek itt.

Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

Már több alkalommal is jártunk itt, legutóbb tavasszal, amikor ismét átadták a Lombkorona tanösvényt és új hologramos vetítéssel gazdagodott a geológiai tanösvény is. Remek egynapos családi program tavasztól őszig! Íme a részletek!

Top 15 nyári program gyerekekkel Budapesten

Kedvenc helyszíneinket minden évben újra felfedezzük a vakáció idején. A héten például a BKK hajó, Rumini játszótér és a közelében található Pékműhely kakaós csigája volt soron 🙂 .  Az idei nyár újdonságait és programjait pedig itt találjátok.

JÚLIUS 14., szombat

Mesék Mátyás királyról – Budavári Mátyás király játszótér, szombaton 10:30 (ingyenes)

Ezen a szombaton is kézműveskedéssel és előadással várnak benneteket a Budavári Mátyás király játszótéren. Ingyenes!

Majorka Bábszínház: A kékfestő inas – bábelőadás – Margitsziget, a Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Palkó, a szegénylegény kékfestőinasnak áll. Csodálatos álmot lát, amit azonban nem árul el senkinek. A király, megunva a makacskodást befalaztatja. A török szultán eközben nehéz- szórakoztató feladatokat küld a királynak (amin a néző is törheti a fejét). Ha nincs jó válasz, elvész az ország, és a királylány a szultán 18. felesége lesz. A falon túlról Palkó segít, akit a királylány tart életben. Midőn a veszély elhárul, a király leromboltatja a falat és összeadja a haza két ifjú megmentőjét. És hogy mi volt Palkó álma? Kiderül a meséből, amelyben többször is bejárjuk az Isztambul- Buda útvonalat, megtanuljuk a kékfestés csínját-bínját és élő citeramuzsikát is hallgathatunk.

Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére – Balatonföldvár, Kultkikötő, szombaton 11:00

Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. A mese arról beszél, hogy éretlenke királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. 10 órától kézműves foglalkozás is lesz. Vasárnap Balatonbogláron is megnézhetitek az előadást 11 órától! Jegyár: 1000 Ft.

Pegazus parádé – Pápa, Pegazus Színház és Várkert, július 13-14. (ingyenes)

Ebben az évben is megrendezi a Pegazus Színház hagyományos mulatásgát. Előadásokkal, éjszakai bátorságpróbával, tűzzsonglőrökkel, kézműves foglalkozásokkal és még sokféle programmal készülnek. Ingyenes!

Duna villamos – Jászai Mari tér, szombat délután, indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12

A 2-es villamos vonalán a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között nosztalgia villamos közlekedik minden szombat délután. Indulási időpontok a Jászairól: 14:50, 15:50, 17:10, 18:10, 19:10, 20:12. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, más jegy vagy bérlet nem használható. Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 6-14 éves kor között 300 Ft, 6 éves kor alatt díjmentes.

Királyok a Belvárosban – Székesfehérvár Belvárosa, szombaton 18:00 (ingyenes)

A júliusi hétvégék már a Székesfehérvári Királyi Napokra hangolnak: augusztus 4-ig minden szombaton este megjelennek az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Emellett hagyományőrző csapatok is bemutatkoznak. Előtte pedig érdemes a város legjobb játszóterét, a Koronás parkot is felkeresni! Ingyenes!

Veronaki trió: Kuruttyoló békakirály – FrissTerasz, Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor u. 1-3. , szombaton 18:00

Tarján Veronika saját írásait meséli a gyermekeknek, a történeten keresztül jutnak el a dalokig, amelyek a mese csúcspontjain szólalnak meg. Fejér Simon és Mogyoró Kornél zenei játéka teszi teljessé a mesével fűszerezett koncertélményt. Jegyár: 1000 Ft.

JÚLIUS 15., vasárnap

Aranygyapjú Társulat: Mátyás király és az igazmondó juhász – zenés bábjáték – Szent Margit-romok, a Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A juhászlegény története középkori, tekerős és kobzos magyar népzene és reneszánsz zenék ihletésével, különleges nemezből készült díszlettel és bábokkal. 4 éves kortól ajánlott.

Csukás István: Utazás a szempillám mögött, zenés mesejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

Csukás István Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátéka egy kisfiú álmába kalauzolja a gyerekközönséget. Amikor megismerjük, Lackó az ágyában fekszik, egyedül érzi magát, elgurult üveggolyóját hiába keresgéli, s eközben elalszik. Álmában különös lények szólítják meg, szobája tárgyai szokatlan alakot öltenek, kinyílnak, feldőlnek, elemelkednek a padlótól, váratlanul áttetszőnek látszanak. Az előadásban közreműködik: a Talamba Ütőegyüttes.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Pegazus Parádé Pápán, Királyok felvonulása Székesfehérváron
Rozi kedvencei: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Pegazus Parádé Pápán