Gyerekprogramok hétvégére – július 12-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére - 2019. július 12-14.

Július közepén vár benneteket a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, érdemes a Dunakanyarba is ellátogatni valamelyik szuper dunaparti részre a Be Massive rendezvényére, de ajánlunk még fesztiválokat, balatoni programokat, szülinapi koncertet, kirándulást és sajtkészítést is. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, július 12-14.

Közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessék fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várják a látogatókat, a programok öt helyszínen zajlanak – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak. A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1500 Ft, illetve a lovagi játékokra 500-1000 Ft.

Pegazus Parádé – Pápa Várkert és Pegazus Színház, július 12-13. (ingyenes)

Immár 14. alkalommal rendezik meg a nyári gyermekfesztivált Pápán. Idén a magyar népmesék témakörében zajlik minden program pénteken délután és szombaton egész nap. Lesz mesés hétpróba, kézműves játszóház, tűzzsonglőrök, koncertek és természetesen bábelőadások is. Részletes program itt. Ingyenes!

Tízforrás Fesztivál – Hegykő, július 12-21.

Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, szabadtéri filmvetítések, kézműves foglalkozások, ökotúrák és gyerekprogramok (pl. Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert) is várják a látogatókat a Fertő-táj legnépszerűbb fesztiválján. Részletes program itt. Jegyárak itt.

Szabihíd 2019 – lezárt Szabadság híd, július 13-14. (ingyenes)

A Szabadság híd péntek éjféltől vasárnap éjfélig forgalommentes köztér lesz. Időpontok: 13-14., 20-21., 27-28.  A színpadon és a hídon különböző produkciók is bemutatkoznak: újcirkusz, utcazenészek, élő könyvtár! Ingyenes!

Minimax Gyerekhajó – Budapest és Balatonfüred, július 13-14.

Szombaton 11 órától az Iszkiri zenekar lép a balatonfüredi Minimax hajó színpadára, vasárnap pedig Budapesten az Alma együttessel hajózhattok. Jegyár: 2990 Ft (Balatonfüreden a koncert előtt 12 órától lehet jegyet venni a mólón. Budapesten csak elővételben, a helyszínen nem lehet jegyet vásárolni!)

Kultkikötő gyerekprogramok egész nyáron

A nyári szünet minden hétvégéjén több helyszínen (Balatonföldvár, Balatonfenyves, Badacsonytomaj) várnak benneteket gyerekprogramok: gyerekelőadások és koncertek. További gyerekprogramok hétvégére a Kultkikötő oldalán, itt!

Velencei-tó – jó programok, újdonságok, bringatúra

Ezen a hétvégén akár bringával is érdemes nekivágni a Velencei-tó körnek, ahol idén több újdonságot találtok. Bemutatjuk a legjobb programokat, vízi- és szárazföldi kirándulásokat, gyerekbarát helyeket és még sok minden mást is.

JÚLIUS 13., szombat

Madárröptetés a Madárdal tanösvényen – Dinnyés, szombaton 9:00 (regisztrációs)

Részt vehettek a madarásztábor életében és jó eséllyel mindenki segédkezhet legalább egy gyűrűs madár elengedésében. Kis szerencsével a tanösvény címermadarával, a barkóscinegével is egészen közelről megismerkedhettek. A túrára előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 750-1500 Ft.

Készíts saját sajtot – gyerekeknek – Törökbálint, Idamajor, Kecskevilág, szombaton 10:00-12:00 (regisztrációs)

Közösen megbeszélhetitek honnan van a tej, abból mi mindent lehet készíteni, és aztán közösen sajtot is készíthettek. Utána megnézhetitek az állatokat és persze a bátrabbak kipróbálhatják azt is, hogy hogyan kell a kecskét megfejni. Az elkészített sajtot haza lehet vinni. Mivel a maximum létszám 25 fő, ezért kérik, minél előbb jelentkezzetek ezen az űrlapon. A részvétel díja, mely magában foglalja a sajtkészítési programot és a közös tanya látogatást valamint az elkészített sajtot is: 3500 Ft/gyerek, a szülők – kísérők részére 1500 Ft/fő. Szülői segítséggel kb. 4-5 éves kortól élvezik a gyerekek a programot, önállóan pedig iskolás kortól tudnak sajtot készíteni.

ELMARAD!!! Gyerekkoncertek a Kobuciban – Rutkai Bori Banda szülinap – Kobuci kert, szombaton 10:30

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze, a Fonogram díjas Űrdöngölők pedig még távolabbi tájakra, a kozmoszba kalauzol bennünket. A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, s nem csak a gyerekek, de a szülők is önfeledten szórakoznak. Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak. További gyerekprogramok hétvégére (szombat délelőttönként) a Kobuciban, itt. Pótnap: szeptember 7.

Majoros Ági Bábszínháza: Piroska és a farkas – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Mit tehet szegény Farkasbarkas, akit újra meg újra becsap és megtréfál egykori komája, a furfangos ravaszdi. Lehet, hogy egyszer mégis meglakol? Ingyenes! 3 éves kortól ajánlott.

Utazás a szempillám mögött – zenés mesejáték két részben – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul… Utazása során találkozik szófacsaró Seregélyekkel, az izgő-mozgó-éneklő Nyulakkal, sz igazmondó Vakondokokkal, a Sherlock Holmes-t idéző, kiérdemesült Sánta Kutyával, a csupaideg Pukkancs Egérrel és a titokzatos Keresztes Pókkal, mely figurák a természeti világot ötvözik mulatságos és költői módon az emberi természet esendő, ám mégis szerethető tulajdonságaival. Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft.

A Sas-hegy hüllői – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00

Fali gyíkok, zöld gyíkok, fürge gyíkok és Magyarország leghosszabb siklója a kaszpi haragossikló is mind élnek a Sas-hegyen, kis türelemmel és szerencsével a túrán személyesen is meggyőződhetünk róla. Jegyár: 900-1200 Ft.

Játszani jó! – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Merre ment Piroska az erdőben? Melyik kártya az igazi? Építs bolygót Kis Herceggel! Ezen a délelőttön családoddal közösen kipróbálhatod te is a Mesemúzeum legújabb társasjátékait! Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig.

Bélaműhely a Francia Intézet utcabálján – Francia Intézet, szombaton 12:30-tól (ingyenes)

A francia nemzeti ünnep alkalmából különleges rendezvénnyel várják a résztvevőket. 12:30 és 14 óra között hangszerkészítő workshop lesz a Bélaműhellyel, majd 18 órától karmesterjáték. A Karmesterverseny játék elképesztő varázsa karmesterre, közönségre, és zenészre egyaránt kiterjed. A lényeg a bizalomjáték, a hangkeltés, a koncentrált figyelem és a közös zenélés öröme, hiszen a közönség vezényeli majd a zenészeket. Ingyenes!

Be Massive x Dunakanyar x daytime open-air Party – Pilismarót szabadstrand, Visegrád, Nagymaros – Piknik Manufaktúra, Szentendre – Kacsakő , Dunakeszi szabadstrand, szombaton 13 órától (több helyszín ingyenes)

Egy különleges szabadtéri sorozatot indított a Be Massive, ami a Dunakanyar legizgalmasabb helyszíneiről fog jelentkezni jó zenével. Mivel imádjuk a Dunakanyart, most sem hagyjuk majd ki. ehet érkezni vonattal, bringával is több helyszínre, és a rendezvények gyerekbarátak. Pl. a Pilismaróti szabadstrand vagy a Dunakeszi szabadstrand is remek helyszín családdal. A szabadstrandok ingyenesen látogathatók, de támogatói jegyet tudtok venni 1200-1500 Ft-ért. A visegrádi és nagymarosi helyszín fizetős.

Face Team: A levegő kosaras urai (akrobatikus sportszínház) – XIII. kerület, Béke tér, szombaton 15 órától (ingyenes)

A Mozgásban a kultúra! rendezvénysorozat második alkalmán a világszerte elismert FaceTeam csapata fogja szórakoztatni a vendégeket. A FaceTeam Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza, amely különleges show elemekkel tarkított szórakoztató sportbemutatókat tart. Ingyenes!

Esti rákászat Királyréten a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban – Szokolya, szombaton 20:00 (regisztrációs)

Egy világszinten ritkuló tízlábú rákfaj után eredhettek egy esti túra során. A kövi rák tiszta, középhegységi vízfolyások lakója. Rejtett életmódja miatt, nagyon keveset tudunk állományai alakulásának okairól, így rendkívül fontos, hogy rendszeresen vizsgálják élőhelyeit. Miután a kövi rák éjszaka keresi táplálékát, így naplemente után kell lámpákkal felvértezve „rákászkodnunk”. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 1200-2200 Ft.

JÚLIUS 14., vasárnap

Fabók Mancsi Bábszínháza: Vitéz László és Vas Juliska – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap, 10:30 (ingyenes)

„Ismeritek­-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok-e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e, mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet? Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!” Ingyenes! 3 éves kortól!

Nosztalgia villamos és busz

Minden vasárnap közlekedik az N19-es nosztalgiavillamos a budai oldalon, amely a leghíresebb termálfürdőket is érinti, illetve jár a N109-es nosztalgia busz is a Bem rakparton, érintve az Országházat és a Duna-korzót, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a belváros legizgalmasabb részeit. Részletek itt.

Gyerekprogramok hétvégére időpont szerint a Napibontóban!

Era kedvencei: Be Massive x Dunakanyar x daytime open-air Party, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Vitéz László a Margitszigeten, Rutkai Bori Banda koncert a Kobuciban
Rozi kedvencei: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, Utazás a szempillám mögött zenés mesejáték, Rutkai Bori Banda koncert a Kobuciban