Gyerekprogramok hétvégére – július 10-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bogyó és Babóca: Tündérkártyák

Megérkezett a mozikba a Bogyó és Babóca Tündérkártyák című film, de ajánlunk még ingyenes előadásokat a Margitszigeten, naplementés sétát a város felett, madárgyűrűzést a Velencei-tónál, balatoni és veszprémi programokat. Szarvasra is érdemes lesz ellátogatni a hétvégén, hiszen jön a kis mozdonyok nagy napja. Íme a legjobb gyerekprogramok a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Idén is ingyenes gyerekelőadásokkal vár a Margitsziget!

Szerencsére idén sem marad el egyik kedvenc budapesti programunk! Már ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap is várnak benneteket ingyenes előadásokkal. Egészen augusztus végéig tart a programsorozat, melynek részletes programját itt éritek el! Az előadások után érdemes felkeresni a Pólós játszóteret és megnézni a szökőkút zenés programját és barangolni a Margitszigeten!

Bogyó és Babóca: Tündérkártyák – premieres film – július 9-től a mozikban!

Az előző három részhez hasonlóan a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák című rajzfilm elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas író, Bartos Erika bájos karakterei játékosan, különböző kalandokon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világot. A 13+1 egymás után fűzött epizódból a gyerekek megtudhatják többek között, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia.

Muzsikál az erdő – Fülek és a Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont közelében, szombaton és vasárnap

Klasszikus és népzenei koncert, kézműves foglalkozások, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási példa bemutatása várják az érdeklődőket ezen a hétvégén a Mátra környéki településeken. Itt találjátok a részletes programot!

Kultkikötő programok – Balatonboglár, Balatonszárszó, Balatonfenyves, Balatonföldvár

Ezen a hétvégén is vár benneteket a Kultkikötő, ahol gyerekprogramokat is találtok. Fellép Écsi Gyöngyi, a Kereplő Színház, a Nefelejcs Bábszínház és a Boribon nyaral című produkciót is megnézhetitek. Részletes gyerekprogram itt.

JÚLIUS 10., péntek

Naplemente túra a Sas-hegyen – Sas-hegyi Látogatóközpont, pénteken 19:00 (regisztrációs)

Az alkonyati sétán a tanösvényről, majd a kilátóból csodálhatjátok meg az alkony fényeiben fürdő várost. Csak előzetes bejelentkezéssel látogatható! Jegyár: 1500-1800 Ft.

JÚLIUS 11. ,szombat

Nyár a Hunyadi téren: Eszter-lánc mesezenekar – Hunyadi tér, szombaton 10:00 (ingyenes)

Mesevilágba bújó koncertre hívnak minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon. Ingyenes!

III. Szecsői Levendula Szüret – Tápiószecső, Lázók Birtok, szombaton 10:00-16:00

Július 11-én 10 órától tartják a 3. Levendula szüretet, Tápiószecsőn a Lázók birtokon. A védelmi intézkedések miatt, a védőtávolság megtartására a levendula szedése közben is lesz lehetőség.

Madárröptetés a Madárdal tanösvényen – Dinnyés, szombaton 9:00-12:00 (regisztrációs)

Elkezdődött a madárvonulás. Ilyenkor nem csak az itt fészkelő, hanem már az erdőkből időben útra kelt vándorokkal is találkozunk. A madárgyűrűzés alkalmat ad arra, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük ezekkel a kis énekesmadarakkal. A legbátrabb gyerekek és felnőttek részt vehetnek a madarak szabadon engedésében. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 900-1600 Ft.

JÚLIUS 12., vasárnap

Ingyenes Családi Nap! – Veszprém, Kabóca Bábszínház, vasárnap 9:30-12:30 (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)

A bohócműsor mellett 3 remek bábszínházi előadás is vár rátok ezen a délelőttön Veszprémben. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött (szervezes@kabocababszinhaz.hu)!

Rekordhosszú vonatok a Mini Mozdonyok Nagy Napján! – Szarvas, Mini Magyarország, vasárnap 9:00-17:00

Hazánk legnagyobb, több mint hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el a makettpark saját mozdonyait. Az idei évben ismét különleges vendégvonatok érkeznek, kizárólag erre a napra: több svájci tehervonat, illetve mintegy 14 méter hosszú mozdony és teher vontatmányai is zakatolnak majd körbe-körbe, melyek között szénszállító, tartálykocsi, állatszállító, faszállító, terményszállító kocsik is felfedezhetőek lesznek. Részletek itt.

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat is, ahol még sok jó ötletet találtok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.