Gyerekprogramok hétvégére – júl. 5-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kis kedvencek titkos élete 2. – premieres film

Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól! Győrkőc Fesztivál, Ikarus Találkozó, Állatsimi hétvége, gyerekkoncert a Kobuciban, Pöttömkert, diafilmek, mini mozdonyok és hűsítő margitszigeti előadások. Ezekkel a programokkal vár benneteket július első hétvégéje.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Győrkőcfesztivál – Győr, július 5-7. (regisztrációs, ingyenes)

Július 5-7. között ismét egy óriási játszótérré változik Győr városa, ugyanis a Vaskakas Bábszínház ismét megrendezi a Győrkőcfesztivált! Az ország egyik legnagyobb szabadtéri, ingyenes családi és művészeti fesztiválján a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe (digitálisan is feltölthető) kapott karszalaggal minden programon ingyenesen vehetnek részt. A Dunakapu tértől a Kazinczy és Király utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig minden a gyerekekről szól. Ingyenes! Készüljetek rá, hogy sokan lesznek!

1. Ferihegyi Ikarus Találkozó – Aeropark, július 6-7.

Az LKK és a BKV Zrt. koprodukciójában ezen a hétvégén felvonultatják az Ikarus gyár legendás típusait olyan felhozatalban, amire eddig nem volt példa. Nézzétek meg kívül-belül – a nagyrészt muzeális – autóbuszokat, tegyetek egy kört a kedvenc típusotokkal, és közben hallgassátok a szakértő vendégek izgalmas történeteit az Ikarusok nemzetközi karrierjéről. Aeropark belépővel látogatható!

Állatsimi hétvége – Barka tanya, Dunakeszi, július 6-7.

Testközelből ismerkedhettek birkákkal, kecskékkel, baromfival, megnézhetitek közelebbről egy zebut, lámát, 2 tündéri szürke marhát, libákat, csirkéket, galambokat, és nyuszikat, simogathattok lovat, szamarat, de lesz még arcfestés és szalma ugrálóvár is. Ezen a hétvégén babakocsit ne vigyetek az állatsimogatón belülre, mert a kecskék, birkák könnyen elérik, felmászhatnak rá. Belépő: 1100 Ft/fő. Az ár tartalmaz egy csomag Zoo Csemegét (egyéb élelmiszerrel az állatokat etetni TILOS). 4 éves kor alatt ingyenes a belépés. Nagycsaládos belépő: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén a belépőjegy: 850 Ft/fő.

Szabihíd 2019 – lezárt Szabadság híd, július 6-7. (ingyenes)

A Szabadság híd péntek éjféltől vasárnap éjfélig forgalommentes köztér lesz. Időpontok: Július 6-7., 13-14., 20-21., 27-28. A Szabihíd nyitónapján, július 6-án egy dedikált színpadon mutatkozik be több friss produkció! Ingyenes!

A kis kedvencek titkos élete 2. – premieres film

A 2016-os kasszasiker folytatása arról, mit művelnek kedvenceink minden nap, miután mi elmentünk munkába vagy iskolába. Az első rész produkálta az eredeti vígjátékok közül a legjobb nyitó bevételt, a nem animációs filmeket is beleértve. A rendező ismét Chris Renaud (a Gru-filmek, Lorax), az író pedig Brian Lynch (Minyonok), a producer pedig az Illumination alapítója és nagyfőnöke, Chris Meledandri. Július 4-étől a mozikban!

JÚLIUS 6., szombat

Gyerekoncertek a Kobuciban: Bognár Szilvia – Kobuci kert, szombaton 10:30 

Dalok, versek, mondókák, remek muzsika, tánc, mulatság és játék… mi kellhet több egy vidám napra? Megvan! Egy titkokat rejtő égszínkék kendő, egy igazi Titoktok! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, Moldovától egy sikátorban rejlő ugróiskoláig. Ahogy épp a kedvünk tartja, ahogy épp a forgandó szerencse hozza. Gyerekprogramok szombat délelőttönként a Kobuciban. Jegyár: 1000 Ft.

Aranyszamár Színház – Kocsis Rozi: Farkasbarkas és Rókakoma – Margitsziget, Interaktív meseszínpad (Szabadtéri Színpad mellett), szombaton 10:30 (ingyenes)

Mit tehet szegény Farkasbarkas, akit újra meg újra becsap és megtréfál egykori komája, a furfangos ravaszdi. Lehet, hogy egyszer mégis meglakol? A bábelőadás 4 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

A kiskakas gyémánt félkrajcárja; A béka és az ökör – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

A BonBon Matiné zeneszerző pályázatának, valamint Matuz Gergely briliáns tollának köszönhetően megszületett a mese méltó zenei adaptációja is, amely rengeteg humorral, idézettel igyekszik visszaadni az eredeti történet legjavát. Ezt segíti Lukácsházi Győző és a BA-LU EUfórikusok is, akik évtizedek óta egyetlen célért dolgoznak: bemutatni a legifjabbaknak a hangszerek mesélő erejét. Jegyár: 1500 Ft.

Állatos mesék – diafilmvetítés – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A három kismalac, A tücsök és a hangya, A török és a tehenek, A rút kiskacsa, Frakk és a lusta macskák, vagyis állatos diafilmek 4-8 éveseknek a Mesemúzeumban.

JÚLIUS 7., vasárnap

Pöttömkert – Budapest, Budapest park, július 7., vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, amely ingyenes gyerekprogramok sokaságával várja a lurkókat. A belépés (mint mindig, ezúttal is) díjtalan! Július 7-én 10:15-től virágültetős, bokrétakötős mondókázás lesz Kerekítő manóval, 11 órától a Veronaki koncertezik, 12 órától lesz bohócműsor, illetve 13 órától a Batyu Színház Cseresznyevirág c. bábjátékát nézhetitek meg.

Mini Mozdonyok Nagy Napja! – Szarvas, Mini Magyarország, vasárnap 9:00-17:00

Hazánk legnagyobb, közel hatszáz méter hosszú szabadtéri makettvasút-hálózatán a látogatók egy gombnyomással indíthatják el makettpark saját mozdonyait. Vasárnap pedig rója majd a pályát például egy volt NDK 2 kocsiból álló motorvonat, valamint osztrák kesekeny nyomtávú Diesel mozdony és egy svájci motorkocsi is. A gőzmozdonyozás élményét hang- és füst hatások teszik teljessé. Erre a napra igazi kalauzok érkeznek majd, akik a jegyek kezelése mellett sípokkal kedveskednek majd a gyerekeknek!

Fityfiritty Bábszínház: Max és Móric – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A vidám bábjátékban a 19. századi legendás meseszereplők, a két galád rossz kölyök, Max és Móric szórakoztató kalandjai elevenednek meg. Ingyenes!

 Gyerekprogramok időpont szerint a Napibontóban!

Még vasárnapig játszhattok a szuper Alkoss szabadon! című könyvért! Részletek itt.

Era kedvencei: Győrkőc Fesztivál, Pöttömkert, Kobuci gyerekkoncert
Rozi kedvencei: Győrkőc Fesztivál, Fityfiritty Bábszínház előadása a Margitszigeten