Gyerekprogramok hétvégére – júl. 28-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bódog és Szomorilla – Hepp Trupp Társulat – Balatonföldvár, szombaton 11:00 és Balatonboglár, vasárnap 11:00

Éjszakai libegőzés, az első Máltai játszótér 20. születésnapja, Művészetek Völgye, bábelőadások, kisvasúti nap és Velencei-tó bringatúra is szerepel a hétvégi ajánló programjai között. Íme válogatásunk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Kapolcs és környéke, július 20-29. (6 év alatt ingyenes)

Idén is szuper programokon vehetnek részt, hiszen számos esemény várja a programok iránt lelkesedő totyogókat, kúszókat-mászókat és a már biztos lábon állú, fürge léptű apróságokat is. Lesz meseolvasás, alkotóház, bicajos falunézés és dalolás, ringató, filmvetítés, drámajáték és még rengeteg családi program. A gyerekprogramokra 1500 Ft/főért váltható jegy és kísérőjegy. Itt éritek el a részletes programot.

JÚLIUS 28., szombat

Családi Velencei-tó kerülés – Velencei-tó, szombaton 9:30-17:00

A Velencei-tónál várnak benneteket ezen a szombaton, ezúttal játékokkal, feladatokkal, 5 különböző állomáson. Minden állomáson lesz játék, pecsét, ajándék is. Részletek itt.

20 éves a Máltai játszótér – Békásmegyer, Gyűrű utca, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programja 1998-ban indult, amikor is a budapesti Gyűrű utcai Játszótér megnyitotta kapuit. Szombaton 9:30-tól Szomjoltóság, kézművesek, trambulin, bohócok, bábszínház, társasjátékok lepik el az ország első Máltai játszóterét 20. születésnapja alkalmából. Fellép 11 órától a Rutkai Bori Banda is. Ingyenes!

Fabók Mancsi Bánszínháza: A halhatatlanság országa – bábjáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton, 10:30 (ingyenes)

A mese főhőse, a királyfi az egyik legnagyobb talány, a halhatatlanság nyomába ered, ezen a kalandos úton kísérhetik el a gyerekek. 5-12 éves korig ajánlott. Ingyenes!

Ingyenes programok a játszótéren – Budavári Mátyás Király Játszótér, szombaton 10:00 (ingyenes)

Ezen a szombaton ingyenes programmal és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket a Budai Várban található Mátyás király játszótéren. Részletek itt. Ingyenes!

93. közös rajzolás – Szabadság-híd, szombaton 10:00-12:00 (ingyenes)

A lezárt Szabadság-híd aszfaltját színezhetitek ki ezen a délelőttön. Ingyenes!

Kisvasúti Nap –  Kemencei Erdei Múzeumvasút, szombaton 9:00-18:00

Július negyedik szombatján ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató, szőrös dízel és modellbemutató és jazz koncert is szerepel. Részletek itt.

Hahó Együttes – Óbuda, Kobuci kert, szombaton 10:30

A Hahó Együttes koncertezik szombat délelőtt a Kobuciban. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kapható.

Az ördög három aranyhajszála – Pupetta Társulat – Balatonfenyves, szombaton 11:00 és Balatonföldvár vasárnap 11:00

Két szereplős kesztyűs bábjáték élő zenével. „Ebből lesz ám a nagy gubanc meg az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogozunk ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 39 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel. Ez nem az Aranyhaj és a nagy gubanc, de majdnem. Végül is mindkettő mese… vagy nem? De!!” Jegyár: 1000 Ft, 3 éves kortól ajánlott.

Bódog és Szomorilla – Hepp Trupp Társulat – Balatonföldvár, szombaton 11:00 és Balatonboglár, vasárnap 11:00

Gyertek! Aki keres az talál! Vándor királyt, diplomás tündért és ki tudja még…Részletek itt. Jegyár: 1000 Ft.

Űrdöngölők – Rutkai Bori Banda – Badacsonytomaj, friss Terasz, szombaton 18:00

A zenekartól megszokott kaland-dalok ezúttal űrbéli, kozmikus kirándulásra és egy igazi zenei időutazásra csábítják a kicsiket és a nagyokat. Jegyár: 1000 Ft.

I. Libegők Éjszakája – Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhely; Zugligeti Libegő, Budapest; Eplényi Libegő, Kaland Hegy – Eplény

Magyarországon több helyszínen is részese lehetsz, például Eplényben az éjszakai libegőzés élményének, de Budapesten is várnak benneteket.

JÚLIUS 29., vasárnap

DinoExpo 2018 – Nyílt napok a dinoszaurusz-lelőhelyen – Németbánya, Bakonyjákó, vasárnap

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a DinoExpo, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely, és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. Az ásatás megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges. Németbányán emellett filmvetítés, előadások, kirakodóvásár, Bakonyjákón pedig geotúra, Dino-ásatás gyermekeknek, hagyományőrző pásztor-betyár bemutatók várnak rátok. Íme a részletek! A túrák ára 1000-1500 Ft, a többi program ingyenes!

Keresztes Nagy Árpád: Mátyás király rózsát nyíló ostornyele – bábjáték – Margitszigeti Szabadtéri Színpad mögött, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Kicsi történet, kicsi színpadon táncoló kicsi bábok…A dunántúli bábtáncoltató betlehemesek kevés eszközzel dolgozó, naivan egyszerű, és mégis mély jelképrendszereket magába rejtő hagyományát tovább gondolva, a bábokat, hangszereket és a szavakat forgatja: Keresztes Nagy Árpád. 6 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Era kedvencei: Művészetek Völgye, 20 éves a Gyűrű utcai Máltai játszótér
Rozi kedvencei: Művészetek Völgye, Fabók mancsi Bábszínháza, 20 éves a Gyűrű utcai Máltai játszótér