Gyerekprogramok hétvégére – júl. 26-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brass in the Five – Magyar Nemzeti Múzeum kertje, szombaton 11:00 (ingyenes)

Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól! Éjszakai túra Királyréten, Kisvasút napja Kemencén, Strandok éjszkája, Meseszombat, bábelőadások, koncertek várnak rátok július utolsó hétvégéjén, vasárnap pedig a Vasúttörténeti Parkba ingyenes lesz a belépés, de a Balaton környékéről is ajánlunk néhány jó programot.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 18-29.

Július 28-áig még mindig tart a Művészetek Völgye, ahol koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt. Szuper gyerekprogramok hétvégére!

Nagy balatoni bakancslista – újdonságok és régi kedvencek az északi és a déli parton napsütésben és esős időben is!

Elkészült nagy balatoni bakancslistánk, amelyben bemutatjuk a mi kedvenc helyeinket a Balatonnál. Jó sok van belőle, és sok újdonságot is találtunk!

JÚLIUS 26., péntek

Strandok éjszakája a Dagály fürdőben – pénteken 10:00-19:00

Családi és gyerekprogramok várnak rátok egész nap a gyerek- és strandmedencénél a Dagályban. Lesz Vízi Mini Disco, Aquafitness, nyomkereső játék, interaktív gólyalábas bemutató és még sok minden más. Strandbelépővel látogatható!

Denevérhálózás Királyréten – pénteken 19:30 (előzetes regisztráció szükséges)

A Bajdázói-tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbálják felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és a fajok változatosságát. A hálózás remek lehetőség a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb ismertetőjegyek megismerésére is. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik. A részvételi díj befizetése 19:30-20:00-ig a Hiúz Házban lehetséges. Indulás a Bajdázói-tóhoz: a kiállítás megtekintése után 20:00-kor. A program gyerekeknek 6 éves kortól ajánlott. Előzetes bejelentkezés szükséges! Részvételi díj: 2200 Ft/fő, kedvezményes: 1200 Ft/fő.

JÚLIUS 27., szombat

Kisvasúti Nap – Kemencei Erdei Múzeumvasút, szombaton 9:00-18:00

Július negyedik szombatján ismét megrendezik a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját. Programjaik közt járműbemutató, vasútmodell bemutató és jazz koncert is szerepel. Részletek itt.

Meseszombat – Holnemvolt Vár (Állatkert mellett), szombaton 9:30-19:00

Mesemondók, mese előadások, arcfestés, gólyalábasok és számos más izgalmas program vár rátok szombaton a Holnemvolt Várban. Állatkerti belépővel ingyenes, de külön is lehet csak a Holnemvolt Várba jegyet venni. Itt írtunk bővebben a helyszínről. Részletes program itt.

Rutkai Bori Banda: Laton-laton Balaton gyerekkoncert – Fövenyes Kertmozi, szombaton 10:00

Ha a Balaton északi partján töltenétek a hétvégét, érdemes a szuper hangulatos kertmoziban tánccal kezdeni a napot, hiszen fellép a Rutkai Bori Banda. Jegyár: 1200 Ft.

Káli Vigasságok – Falunap – Szentbékkála, szombaton 10:00-2:00 (ingyenes)

Színpadi programok, kiállítás megnyitók, bográcsos ebéd és főzőverseny, 17 órától „Csak rajzolok” – rajzos foglalkozás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt Rutkai Borival Kultúrházban, illetve 16 órától az Eszter-lánc mesezenekar koncertje is szerepel az idei Káli Vigasságok programjai között. Ingyenes!

Batyu Színház: Szegény ember gazdagsága – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadás felidézi a magyar mesekincs számos elemét: három kívánság, csodakút, erdő szelleme, rest macska, melyek a nagyóvodások és kisiskolások igazi örömére szolgálnak. Az idősebbek az ízes magyar nyelven íródott szövegen túl a két történet tanulságait is kedvelik. A színházi élményt a felhangzó dalok, népzene-variációk és néptáncok teszik teljessé (Szegény legény vagyok én, Erdő, erdő, erdő, Két szál pünkösd rózsa, Kis kece lányom, Béres legény). Ingyenes!

Magyar Népmese Színház: Szerencsének szerencséje – magyar népmese – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Morc király folyton csatázik ezért Levente királyfi, maga indul feleséget választani. Aranyvirágra hamar rátalál, de az apja Karc király, – ármányos varázslatokkal – meg akarja akadályozni a fiatalok házasságát. A királyfi jóbarátja és segítője a mókás ám eszes Tódor, kihallgatva a madarak beszélgetését, túljár Karc király eszén. Most azonban ő kerül bajba! Így hát Levente királyfi kalandos utat jár be, míg megtalálja Szerencsének Szerencséjét, hogy megmentse barátját. Jegyár: 1500 Ft.

Brass in the Five – Magyar Nemzeti Múzeum kertje, szombaton 11:00 (ingyenes)

A Zenélő Budapest programsorozat keretében ezen a szombaton 11 órától a Brass in the Five igazán vicces műsorát nézhetitek meg. Ingyenes!

Hottói Bábparádé – Hottó, szombaton 14:00-20:00

Bábelőadásokkal, ügyességi játékokkal, fénylabirintussal, finom falatokkal és még néhány meglepetéssel várják a töltekezni vágyókat a Zala megyei Hottón, a faluháznál.

JÚLIUS 28., vasárnap

Ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba!

Vasárnap ingyenes a belépés a Vasúttörténeti Parkba. Lehet majd kerti vasutazni, hajtányozni és a fordítókorongra is fel lehet szállni. Az interaktív programok ezen a napon is térítéskötelesek! Ingyenes!

Pupetta Társulat: Az ördög három aranyhajszála – Margitsziget, vasárnap 10:30 (ingyenes)

 

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falu. A faluban élt egy favágó és a felesége, aki háromszoros mese szépségverseny győztes volt, Csodaországban. Aliznak hívták, de ez most nem az ő története. Odáig fajult a harmónia, hogy fiacskájuk született, aki tiszta anyja volt. Egy csinos asszony már csecsemő korában megjósolta, hogy el fogja venni a király lányát feleségül. Ebből lesz ám a nagy gubanc meg az ördög arany tincses hajában, amit a helyszínen bogoznak ki a kedves, tisztelt, jámbor csimoták s szüleik szeme láttára röpke 39 perc alatt, élő zenével és egy élő zenésszel.” Ingyenes!

Gyerekprogramok hétvégére időpont szerint a Napibontóban!

Era kedvencei: Kisvasút napja Kemencén, Káli Vigasságok, Brass in the Five a Nemzeti Múzeum kertjében
Rozi kedvencei: Káli Vigasságok, Pupetta Társulat a Margitszigeten