Gyerekprogramok hétvégére – júl. 20-22.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szuper fesztiválok a Balaton északi és déli partján, bringás piac és közösségi főzés, bábelőadások az árnyas Margitszigeten, pénteken ingyenes Rutkai Bori Banda koncert a Valyo Kikötőben, vasárnap este Söndörgő buli a Szabadság-hídon, Hollókői várjátékok, DinoExpo és kukorica labirintus is szerepel a hétvégi programok között. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Kapolcs és környéke, július 20-29. (6 év alatt ingyenes)

Idén is szuper programokon vehetnek részt, hiszen számos esemény várja a programok iránt lelkesedő totyogókat, kúszókat-mászókat és a már biztos lábon állú, fürge léptű apróságokat is. Meseolvasás, alkotóház, bicajos falunézés és dalolás, ringató, filmvetítés, drámajáték és még rengeteg családi program is lesz. A gyerekprogramokra 1500 Ft/főért váltható jegy és kísérőjegy. Itt éritek el a részletes programot.

Babel Sound Világzenei Fesztivál – Balatonboglár, Platán strand, július 16-22. (ingyenes)

Ingyenes világzenei kavalkád a Balaton-parton idén nyáron is! Mi tavaly nyáron nagyon szerettük ezt a fesztivált, közben lehet fürdeni és játszóterezni a szuper Platán strandon, bobozni és megnézni a Gömbkilátót is. Lesznek mesék, kézműveskedés, közös sütés-főzés és természetesen sok-sok zene is! A fesztivál programjai ingyenesek!

Krisna-völgyi Búcsú – Somogyvámos, július 20-22.

Egy háromnapos fesztiválhétvége, amely kicsiknek-nagyoknak izgalmasan mutatja be India színes világát. A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok várnak rátok és természetesen körbe lehet nézni Krisna-völgyben, szekéren utazni és sok finomságot kóstolni. Mi tavaly nagyon jól éreztük magunkat.

Méhes Csaba: Mimóka – Kultkikötő, Balatonföldvár, szombaton 11:00; Balatonboglár, vasárnap 11:00; Badacsony, vasárnap 18:00

Vadászik a dzsungel mélyén, horgászik, autót szerel stb. – és ehhez nincs szüksége semmire, csak egy üres színpadra. Meg sok-sok gyerekre, akinek van kedve vele játszani, vele kacagni, mókázni. Méhes Csaba pantomimművész, gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek szóló vidám műsora felhőtlen szórakozás, felejthetetlen élmény kicsiknek nagyoknak egyaránt. Jegyár: 1000 Ft.

Veszprémi Utcazenei Fesztivál és Food Truck Show – Veszprém, július 18-21. (ingyenes)

Ezen a hétvégén utcazenészek és koncertek lepik el Veszprém utcáit és szuper mulatságokba futhattok, ha arrafelé jártok, ráadásul a legjobb Food Truckok is begurulnak a városba. Ingyenes!

Sárkányhajó VB – Szeged, július 17-22.

A sárkányhajózás történetének valaha látott legnagyobb versenyének ad otthont Szeged. A klub világbajnokságra több mint 6000 sportolót várnak a Tisza-parti városban.

Kukorica fesztivál és labirintus – Kiszombor, július 14. – augusztus 11.

Ismét megkereshetitek a kijáratot a kukorica útvesztőből, hétvégenként pedig tematikus programokkal is készülnek a Szeged közelében található Kiszomboron. Felnőttek 600 Ft, 14 év alatt 300 Ft az adomány belépő.

JÚLIUS 20., péntek

Rutkai Bori Banda – Valyo Kikötő, péntek 18:00 (ingyenes)

Július 20-án 18 órától a Rutkai Bori Banda zenél a kikötőben gyerekeknek és felnőtteknek! Ingyenes!

JÚLIUS 21., szombat

Piacozz, bringázz, ebédelj! – Római parti piac, Nánási út, 47-49. szombaton 8:00-13:00 (ingyenes)

8 órától piaccal, termelői élelemmel, kézműves szépségekkel várják a vásárlókat, majd a Budapest Bike Maffia és Fazekas Richie, a Rockandchili #gasztrockere főz a piacon bográcsban tárkonyos csirkeragulevest, mely fél12-12 körül lesz kész.13 órakor, a piac végén a Bike Maffia irányításával bringatúra indul Szentendrére a Duna korzóig. A táv oda-vissza 30 km, 95% bicikliúton, a tempó és a pontos útvonal mindenképpen a csapat összetételéhez igazodik majd. Gyerekekkel is nyugodtan csatlakozhattok. Az ebédért a Bike Maffia adományt kér majd, rátok bízza, hogy mennyit, de egy jó adag étel értéke 1000 Ft szokott lenni. A befolyt összeget teljes egészében a fedél nélkülieket segítő tevékenységeikre, programjaikra használják fel, alapanyagokat vásárolnak és ételt készítenek. Ingyenes!

Marcipán Cica Társulat: Mese a tisztaságról – zenés, bábos mesejáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

A történetben Peti, a különben okos, de piszkos és rendetlen kisfiú a néző gyerekek és Marcipán cica segítségével megtanulja, hogy a bacilusok igenis nagy bajt tudnak okozni, de tisztasággal és egészséges életmóddal legyőzhetők, és „A tisztaság fél egészség”. 3-8 éves korig ajánlott. Ingyenes!

Mesés Várjátékok Hollókőn – Hollókő, szombaton 11:00-16:00

Nagyon szeretjük Hollókőt a környék, az ott élők kedvessége, a sok szuper tanösvény és persze a vár miatt is. Ezen a szombaton bátor vitézek és királylányok jelentkezését várják egy mesebeli feladat teljesítésére. A résztvevők bekapcsolódhatnak a viadalokba, várostromba, ahol szüleik és a nézőközönség buzdítására különböző harci eszközökkel vehetik be a középkori falakat. A várjátékok keretein belül lehetőség nyílik mesés kincsek megkeresésére, lakomára és a legbátrabbak pedig újra megküzdhetnek a kénköves füstöt okádó sárkánnyal. Felnőtt: 1500 Ft, 14 év alatti jelmez nélküli és a 14 év feletti gyermekeknek: 1000 Ft.

JÚLIUS 22., vasárnap

Közös Lábos a NANE jótékonysági főzése – Szimpla kerti piac, vasárnap 9:00-14:00

A Szimpla Vásárnap – őstermelői piacon a NANE Egyesület önkéntesei főznek a piacon kapható alapanyagokból, amit adományért cserébe kóstolhattok meg, ezenkívül még finom házi süteményekkel is készülnek. Az esemény további különlegessége, hogy mindkét fogás vegán egytálétel lesz. Ismerjetek meg őket, beszélgessetek velük és önkénteseikkel!

Pici Piac – Larus Étterem és Rendezvényközpont (Csörsz utca 18/B), vasárnap 9:00-18:00

Pici Piacon több mint 60 tehetséges magyar tervező hazai termékeivel várnak: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. A vásárra a belépés ingyenes!

Nizsai Dániel: Pulcinella éneke – zenés vásári bábjáték – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is… Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív négytől kilencvenkilenc éves korig. Ingyenes!

DinoExpo 2018 – Nyílt napok a dinoszaurusz-lelőhelyen – Németbánya, Bakonyjákó, vasárnap

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a DinoExpo, az iharkúti dinoszaurusz-lelőhely, és az ott folyó ásatási munkálatok bemutatására rendezett nyílt napok keretében. Az ásatás megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges. Németbányán emellett filmvetítés, előadások, kirakodóvásár, Bakonyjákón pedig geotúra, Dino-ásatás gyermekeknek, hagyományőrző pásztor-betyár bemutatók várnak rátok. Íme a részletek! A túrák ára 1000-1500 Ft, a többi program ingyenes! Emellett július 25-én, szerdán és július 28-án is lesznek programok.

Duna ünnep – Vigadó kikötő, vasárnap 9 órától (ingyenes)

A Nándorfehérvári Diadal 562. évfordulója alkalmából ismét megrendezik a Duna ünnepet. A felvonulás 10 órakor indul a Vigadó kikötőbe. Ingyenes!

Söndörgő @Szabihíd – a lezárt Szabadság-hídon, vasárnap 18:00 (ingyenes)

Vasárnapi ingyenes koncert a híd közepén! 🙂

Időpont szerint a Napibontóban is tudtok keresni!

Era kedvencei: Dino Expo, Várjáték Hollókőn, Veszprémi Utcazenei Fesztivál, bringás piac a Rómain
Rozi kedvencei: Várjáték Hollókőn, Veszprémi Utcazenei Fesztivál, Pulcinella éneke a Margitszigeten