Gyerekprogramok hétvégére – júl. 19-21.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

The Lion King 2019  Veszprémi Utcazene Fesztivál, Művészetek Völgye, Ister Napok, Krisna-völgyi Búcsú, koncertek és bábelőadások, premieres családi filmek és a Libegők Éjszakája, illetve hűsítő múzeumok is várnak rátok az elkövetkezendő napokban. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Veszprémi Utcazene Fesztivál – Veszprém, július 17-20. (ingyenes)

4 nap, 11 helyszín, 180 koncert. A 1999 óta évenként megrendezett Veszprémi Utcazene FesztiválMagyarország egyik meghatározó ingyenes köztéri megmozdulása. A rendezvény ingyenes, minden év július második felében, szerdától szombatig kerül megrendezésre. Helyszínül Veszprém történelmi óvárosa, és annak különböző pontjai szolgálnak. Ingyenes!

Művészetek Völgye – Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend, július 18-29.

Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése: Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja. Tíz napon át koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, zöld programokkal, hangversenyekkel, újcirkusszal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal telnek meg az utcák, az udvarok és a terek. Részletes program itt. 6 éves korig ingyenes, egyéb jegy és bérletárak itt.

Babel Sound 2019 Világzenei Fesztivál – Balatonboglár, július 15-21. (ingyenes)

Mediterrán szerelem, heves afrikai ritmusok, elmélyült spirituálé, közel-keleti líraiság, fájdalmas balkáni szenvedély, franciás csibészség, távol-keleti misztikum és közép-európaiak sírva vigadás. A Babel Sound-on fellépő művészek országuk, nemzetiségük hiteles képviselői. Küldetésük, hogy megismertessék népszokásaikat, és elmélyítsék a tiszteletet egymás iránt a művészeten keresztül. Balatonboglár megtelik jó zenével ezekben a júliusi napokban! Szuper programok gyerekekkel is. Ingyenes!

Krisna-völgyi Búcsú 2019 – Somogyvámos, július 19-21.

Egy háromnapos, egyedülálló fesztiválhétvége, ami kicsiknek és nagyoknak izgalmasan mutatja be India színes világát. Itt megtalálsz mindent, ami testnek-léleknek jólesik. A fesztiválsátorban napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok várnak. A mi gyerekeink nagyon szerették a Tehenészet látogatást, a markolós játszóteret és a mangó lassit is!

Szentendrei Ister Napok – Szentendre, Duna korzó, Postás strand, július 20-21.

Szombaton a strandon lesz jóga, gyermek- és vízisport programok, kötéltánc, ügyességi próbatételek minden korosztálynak a Vissza a Vadonba csapatával, üzenettutaj készítés és gyertyahajó díszítés a Vadkacsa Egyesülettel, a korzón pedig néptánc és zene, gasztrovásár, tematikus séták és még sok minden más. Részletek itt.

Campus KID / Campus Fesztivál 2019 – Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark, július 19-21.

Idén első alkalommal – a Campus Fesztivál szomszédságában – a Vidámparkban egy külön fesztivál várja a gyerekeket! Aki a Campus Fesztiválon – 12 év alatti – ingyenes gyermekkarszalaggal vesz részt, annak a Campus Kidre 2500 Ft-os belépőt kell váltania. Aki a Campus Fesztiválra már vásárolt belépőjegyet (és karszalaggal rendelkezik), a Campus KID rendezvényt INGYENESEN látogathatja. Rengeteg koncert, előadás, játék vár rátok. Részletek itt.

Az oroszlánkirály – premieres film

Július 18-án érkezik a hazai mozikba Az oroszlánkirály új változata.

Yao utazása – premieres film

A francia szupersztár Omar Sy (Életrevalók, Derült égből apa) igazán szívhez szóló filmmel tér vissza a filmvászonra. Seydou Tall francia színészt alakítja, aki könyve népszerűsítéséért utazik Szenegál fővárosába, Dakarba. Bár innen származik, életében először jár itt. A kis faluban élő, 12 éves Yaonak (Lionel Louis Basse) a Tall iránti rajongásán kívül semmije sincsen. Elszökik otthonról, hogy több száz kilométert utazva végre találkozhasson bálványával. A férfit lenyűgözi a kisfiú kitartása, és elhatározza, hogy segít hazatalálni neki. Útra kelnek hát együtt, és ahogy egyre távolodnak az ötcsillagos szálloda fényűzésétől és a nagyváros nyüzsgésétől, különleges, mély kapcsolat alakul ki közöttük. Seydou számára az utazás saját gyökereinek felfedezésévé lényegül. Július 18-tól a hazai mozikban!

JÚLIUS 19., péntek

Erdőbiológus pizsamaparti – Királyréti Erdei Iskola, pénteken 19:00

A résztvevők éjszakai kutatáson vesznek részt a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. A nappal megszokott világ éjszakára teljesen átalakul a börzsönyi erdőben. Javasolt életkor: 6+ életév. A rendezvényen a gyerekek mellett gyerekeket kísérő szülők és nagyobb testvérek is részt vehetnek. Gyerekeknek és a teljes programon résztvevő kísérőknek:
8000 Ft/ fő. Előzetes bejelentkezés szükséges!

JÚLIUS 20., szombat

BaHorKa Társulat – Kobuci kert, szombaton 10:30

Improvizációs-zenés folklórszínház gyerekeknek és felnőtteknek. A díszes társulat leány és legény tagjai vidám muzsikával, mulatságos történetekkel szórakoztatják a kedves közönséget, akik a sok jóból ki nem maradhatnak, mert ők maguk is szereplők lesznek! Jegyár: 1000 Ft.

Fabula Bábszínház: Erdei történet – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A mese mindkét története az erdőben játszódik. Az előadás első felében két nyuszival ismerkedhetünk meg, akik Nyuszi kapitányhoz szeretnének hasonlítani, s mindent elkövetnek, hogy segítsenek a bajba jutott kislányon, aki elvesztette erdész apukájának „zenélő szerkezetét”. A második meséből kiderül, Maki majom miért nem megy iskolába. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Ingyenes belépés családoknak (gyerekek 18 év alatt + 2 hozzátartozó) a hónap 3. szombatján: Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum, Vasarely Múzeum

Aki hűsítő múzeumokba vágyna és jó kiállításokat nézne, a hónap 3. szombatján ingyenesen léphet be családdal a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Vasarely Múzeum állandó kiállításaira.

Gryllus Vilmos: Maszkabál – Művészetek Völgye, Kaláka Versudvar, szombaton 11:00

Vasárnap 11 órakor a Kaláka is fellép a Művészetek Völgyében, de emellett számos remek program vár benneteket nem csak a Kaláka Versudvarban.

Rutkai Bori Banda – Felsőörs, szombaton 17:30 (ingyenes)

Ha a Balaton északi partján töltenétek a hétvégét, akkor a felsőörsi falunapon a Rutkai Bori Banda koncertjére is táncolhattok. Ne hagyjátok ki a Fat Fairy fagyizót sem a fő úton. 😉 Ingyenes!

Libegők Éjszakája – több helyszínen, szombat este (a budapesti helyszínre előre kell jegyet váltani!)

Idén már 6 helyszínen tudtok libegőzni éjszaka. Vár benneteket a János-hegyi libegő (Budapest), a Zemplén Kalandpark (Sátoraljaújhely), a Libegőpark (Lillafüred), a Sípark (Mátraszentistván), a Mátra Libegő (Sástó) és Eplény. Élvezd a naplementét, és az éjszakai égboltot libegőzés közben az egész családdal!

JÚLIUS 21., vasárnap

Aranygyapjú Társulat: Tűzmadár – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Egy királylány, aki maga szeretne férjet választani. Egy átok, mely lehet, hogy örökké tart. Egy legény, aki szegény sorból jött, de bátor, kalandvágyó és kitartó. Misztikus lények, éteri hangok, csodás átváltozások. Próbák, amiket teljesíteni kell, hogy megtaláljuk az igazit, bárki is legyen az. Szerelem, hit, megváltás. Mindez egy előadásban, az Aranygyapjú Társulat zenés bábjátékában. A Tűzmadár című varázsmese végig kalauzol azon a kacskaringós és rögös úton, mely társunk megtalálásához vezet. Ingyenes!

Batyus mesék a KACs Műhellyel – Lupa tó, vasárnap 13:00-17:00

A hosszú nyári vonatutak, autózások során mivel töltitek az időt? A KACs Műhely foglalkozásán megvarrhatjátok azt a kis batyut/ zsákot, amelyet megtöltötök a végtelenül variálható mesék elemeivel! A meseszövéshez a fakorongokra, textil- vagy filclapokra, kupakokra rajzolhatjátok azokat a figurákat, színeket és formákat, amelyek felhasználásával különböző történetek születhetnek. A batyu tartalmát, a meseelemeket végtelenül variálhatjátok és időről-időre cserélhetitek, bővíthetitek is. Ajánlott korosztály: 5 éves kortól. A programon való részvétel ingyenes. Az Öbölbe a Lupa tó főbejáratánál 1500 Ft-ért tudtok jegyet váltani.

Era kedvencei: Művészetek Völgye, Libegők Éjszakája
Rozi kedvencei: Művészetek Völgye, Rutkai Bori Banda Felsőörsön, Libegők Éjszakája