Gyerekprogramok hétvégére – jan. 6-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére

Az év első ajánlójában a múzeumok, színház programok, az Országház nyílt napja, téli meseválogatás is került, illetve ezen a hétvégén szállhattok fel utoljára a Fényvillamosra.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Fényvillamos

Ezen a hétvégén szállhattok fel utoljára a Fényvillamosra. Jeggyel, bérlettel használható.

JANUÁR 6., szombat

Formabontó füzetek – Kassák Múzeum (1033 Budapest, Fő tér 1.), szombaton 10:00-13:00

Különböző könyvkötészeti technikákkal avantgárd füzeteket készíthetek, melyekhez izgalmas és formabontó borítót is tervezhettek. Kicsiket és nagyokat is várják a Kassák múzeum családi napján. A foglalkozást Barna Orsolya és Csóka Heléna vezeti. 12 órától Szeredi Merse Pál kurátor tart tárlatvezetést a Kassákizmus 2. AZ ÚJ KASSÁK – A ló meghal és a madarak kiröpülnek című kiállításban. Belépődíj: 600 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft.

Legkisebbek mozija: Téli meseválogatás – Puskin mozi, szombaton 10:00

Festéktüsszentő Hapci Benő, Süni és barátai, Hó Kornél és A civakodó cipőikrek meséivel is megismerkedhettek ezen a szombaton a Puskin téli meseválogatásán. Jegyár: 800 Ft/fő.

Nyílt nap az Országházban – Országház, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

2018. január 6-án a Szent Korona visszaszolgáltatásának 40. évfordulója alkalmából nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10:00 és 15:00 óra között ingyenesen tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, és a Szent Koronát. Az érdeklődők az Alkotmány utca felől közelíthetik meg az Országházat. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható. Ingyenes!

A kis herceg – Hatszín Teátrum, szombaton 11:00

Mese-monológ két részben gyerekeknek 9 éves kortól és felnőtteknek, amikor még gyerekek voltak. Elmeséli: Szirtes Balázs. Jegyár: 2400-2800 Ft.

Gyermek- és ifjúsági könyvek szemléje 2017 – Deák 17 Galéria, Deák F. utca 17., január 12-ig (vasárnaponként zárva)

Hol tart a gyermekkönyvkiadás 2017-ben? Szakemberek segítségével összeválogatták 2017 figyelemre méltó gyermekkönyveit. A könyvek egy kiállítás keretében tekinthetőek meg, és a kiállítás ideje alatt szakmai beszélgetésre is sor kerül, ahol kiderül, melyik 25 könyv nyerte el leginkább a zsűri tetszését. Ingyenes!

Újévköszöntő cirkuszi családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Dobronka cirkusz, világszám! – a Magamura Alkotóműhely előadása, Varázspercek – Varázs Tamás bűvésszel, zsonglőrműsor a Duo Trixx előadásában és kézműves játszóház vár rátok ezen a délutánon. Jegyár: 900 Ft/fő.

A rendíthetetlen ólomkatona – Hatszín Teátrum, szombaton 16:00

Ködös őszi este volt. Vagy télre járt már….A sarokban a plüssmedve ült az óriásbabával, előttük elválaszthatatlan barátjuk, búgócsiga, tőlük jobbra egy hernyó énekelt, a polcon a hiú kávéfőző terpeszkedett, a szoba közepén pedig a táltos hintaló vágtázott. És ott volt ő, ott az asztalon, a csodálatos és kecses táncosnő, aki sohasem mozdult meg… Az előadás 8 éves kortól ajánlott! Jegyár: 1500-3000 Ft.

JANUÁR 7., vasárnap

Radványi Balázs és Varró Dani: Akinek a kedve dalos – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Varró Dániel „mozi-színházának” zenei partnere Radványi Balázs, a Kaláka együttesből ismert Kossuth-díjas dalnok, aki a Varró Dániel versek megzenésítései mellett, más mai költők, valamint klasszikusok gyermekeknek szóló verseiből nyújt zenei aláfestést, kiegészítést. Belépő: 1700 Ft/fő.

Ingyenes belépés a Természettudományi Múzeumba

Ezen a napon, mivel a hónap első vasárnapja van, ingyenes a családoknak (18 év alatti gyerekek és az őket kísérő 2 felnőtt) a belépés.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!