Gyerekprogramok hétvégére – jan. 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újévköszöntő családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Az év első programajánlójában szerepel madárgyűrűzés, könyvbemutató, mozi, családi programok a Jurányiban, a Kultúrkúriában és a Kassák Múzeumban, illetve még sok minden más is. Íme az év első hétvégi ajánlója!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Elő a szánkót!

Nagyobb havazást ígérnek szombatra, úgyhogy reméljük, hogy a hétvégén ismét előkerülhet a szánkó is. Itt találtok néhány jó helyet közel és távolabb.

JANUÁR 5., szombat

Madárgyűrűzés és madáretetés a Dinnyési-fertőn – Dinnyés, szombaton 9:00

A programon miközben a madáretetés módjairól beszélgetnek egészen közeli ismeretséget köthettek a madáretető vendégeivel is. Ha nincs nagy hó, akkor könnyű sétára számíthattok a Dinnyési-fertő partjára, ahol várhatóan sok vadludat, récét, rókát, vándorsólymot és réti sast is megfigyelhettek. Előzetes bejelentkezés szükséges! Ár: 750-1500 Ft/fő.

Érzékeny hálózatok – Családi nap a Kassák Múzeumban, szombaton 10:00-13:00

Ezen a családi napon az avantgárd lapok jellegzetes képtípusával, a hálózati ábrával ismerkedhettek meg közelebbről, ellesve tőlük, hogyan jeleníthetjük meg saját kapcsolatainkat az absztrakt művészet eszköztárával. A folyóiratok épp úgy, ahogyan az emberek, beszélgettek, vitatkoztak, versengtek egymással, figyelemmel kísérték egymás munkáját. A délelőtt folyamán nem csak beköltözhettek egy-egy ilyen ábrába, hanem megalkothatjátok a saját hálózati ábráitokat is: szerkeszthettek, rajzolhattok, pecsételhettek, ragaszthattok… Belépődíj: 800 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft (2 családtag és 2 kiskorú gyermek).

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, szombaton 10:00

A Liszt-kukacok Akadémiája ezúttal az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválhoz kapcsolódva rendhagyó foglalkozást tart. Sztojanov Georgi énekes és zeneszerző Silesius-etűdök című kórus-improvizációs könyve alapján Juhász Orsolya énekes és zenepedagógussal közösen a kisebb korosztálynak is elérhetővé teszik a közvetlen hangadás és közösségi zeneépítés varázslatát. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Jegyár: 900 Ft.

Legkisebbek mozija: Misi mókus kalandjai – Puskin, szombaton 10:00

Misi Mókus az erdő egyik hatalmas fájának tágas odvában született négy kistestvérével együtt. Négyük közül ő volt a legelevenebb és a legnagyobb is, s az Ő farkincája fekete. Mókus apó mérgelődött is eleget mondván – Ha fekete, akkor azt valami rossz varázslat okozza…Jegyár: 800 Ft.

Mese habbal – Jurányi, szombaton 10:00-13:00

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a családoknak. Ismét a vidéki bábszínházak és a Szamárfül projekt egy-egy előadása várja a családokat. A meseelőadást színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműves foglalkozás az Aztapasztával, a kávézóban pedig családbarát menü. Jegyár: 1500 Ft vagy 4000 Ft/család.

Újévköszöntő családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

A Hahó együttes vidám koncertje, Varázspercek – Varázs Tamás bűvésszel, Zsonglőrök fényben és sötétben – a Tűzfészek Társulat előadása és kézműves játszóház vár benneteket az évindító Csiribiri családi délutánon. Jegyár: 1000 Ft.

Kóbor Szálló könyvbemutató – Bartók Pagony, szombaton 16:00 (ingyenes)

Molnár T. Eszter megható új mesekönyvében olyan témához nyúl, olyan hősökkel, amely példátlan a magyar gyermekirodalomban. Könyvének főszereplője Hetedhét Hugó, a becsületes földönfutó. A könyvbemutatón a gyerekeket kézműves foglalkozás várja Molnár Jacqueline-nal. Ingyenes!

JANUÁR 6., vasárnap

Hangszervarázs: Vonósok – Erkel Színház, vasárnap 9:00

Ezúttal a vonós hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek az Erkel Színházban. Jegyár: 1200 Ft. Érdemes előre megvenni, mert általában hamar elfogynak a jegyek.

Fabula Bábszínház: Vuk – Puskin mozi, vasárnap 10:00

A mindenki által szeretett kis róka, aki mire felnő, sok-sok kalandot él át: megtanulja, hogyan legyen jó vadász, hogyan tisztelje a természet törvényeit, s miképpen válhat belőle a rókák népének védelmezője. Az előadáson megelevenedik a szerző színes, fontos tanulságokkal teli erdei világa, annak összes ismert szereplőjével. Jegyár: 1600 Ft.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ingyenes!

Manómese – SimorÁg TánCirkusz – INspirál Cirkuszközpont, XI.ker., Sopron út 19/A, vasárnap 16:00

Manómese_Simorág

„Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcásat, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében… és, hogy mit tesznek….azt legalább egyszer érdemes megnézni!” Jegyár: 1600 Ft.

Era kedvencei: Családi nap a Kassák Múzeumban, madárgyűrűzés Dinnyésen
Rozi kedvencei: Hangszervarázs: Családi nap a Kassák Múzeumban, Vonósok az Erkel Színházban