Gyerekprogramok hétvégére – jan. 27-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) - Mesebolt Bábszínház

Január utolsó hétvégéjére téli túrákat, koncerteket, múzeumi foglalkozásokat ajánlunk nektek, és már érkeznek a farsangi gyerekprogramok is.

JANUÁR 27., szombat

Téli túrák: Madárgyűrűzés a Jági-tónál – Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt, szombaton 9:00

Télen a Jági-tónál kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, téli madárgyűrűzési bemutatót tartanak. Családi kedvezményes: 600 Ft/fő.

Téli túrák: Téli nyomkeresés – Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek, szombaton 9:00

Ha havas a táj, akkor könnyen kiolvashatók a nyomok a hóból. Sok kis jel utalhat adott állatfajok jelenlétére. Tollak, szőrök, köpetek és más apró jelek árulják el, hogy a gazdájuk a közelben tartózkodik. Ha nincs hó, akkor sárban, nádban és fák között kutatjuk a nyomokat. Előzetes bejelentkezés szükséges! Kedvezményes családi: 750 Ft/fő.

Jégvarázsos jégvirágok – Kertészkedés Elzával és Annával – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Kertészkedés kedvenc mesehősökkel, Elzával és Annával most szombaton a Füvészkertben. Ára: 1800Ft/gyerek 3-10 éveseknek ajánlott program. Bejelentkezés szükséges! A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

MESE Habbal – Jurányi, szombat 10:00 (A Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) előadásra már elfogytak a jegyek!)

Folytatódik a Mese Habbal programsorozat, amely egy egész délelőttöt átölelő kikapcsolódást nyújt a gyerekeknek és szüleiknek. A meseelőadást (Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) – Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház) színes programok kísérik, melyek szorosan kapcsolódnak a színdarabhoz, drámajáték a SzínMűVeletekkel, zenés baba-játszószoba a Mocorgóval, kézműveskedés a Kisladikkal, a kávézóban pedig családbarát menü vár rátok.

Legkisebbek mozija: Mazsola és Tádé – Puskin, szombaton 10:00

Akik Mazsolát szeretik, most szombaton több epizódot is megnézhetnek az 1970-ben készült bábfilmből. Jegyár: 800 Ft.

Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon – MOMKult, szombaton 10:30

Ki ne ismerné Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel a könyvön. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika vette a bátorságot és zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Számtalan sikeres koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Jegyár: 3800 Ft, 3200 Ft, 2600 Ft.

Családi délelőtt – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30

Januárban a Családi Délelőttök a Westkunst – Ostkunst. Válogatás a gyűjteményből című gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak. A foglalkozás alatt beszélgethettek térképekről, terekről, drámapedagógiai játékokkal eljátszhatjátok ezeket a tereket, és megnézhetitek Koós Gábor és Alban Muja alkotását a gyűjteményi kiállításban. Olyan ruhában menjetek, amiben kényelmesen tudnak alkotni a gyerekek, és nem sajnáljátok. A részvételi szándékot a programot megelőző napon 14.00 óráig kell jelezni a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Jegyár: 600 Ft/fő.

Farsangi foglalkozás – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Gyertek el a Két Egér színes, családi foglalkozására, ahol a mesemondás után, kicsik és nagyon közösen készíthetik el farsangi maszkjukat.  A foglalkozás 5-12 éves koring ajánlott. Kisebbek, szülői segítséggel tudnak részt venni. Belépő: 500 Ft (ami levásárolható); szülőknek, kísérőknek ingyenes.

Társasjáték délután – HellóAnyu!, VII. ker, Csányi utca 7., szombaton 15:00-18:00 (ingyenes)

A Társasjáték délutánon több száz játékkal ismerkedhedtek meg. Szeretettel várnak, ha vágysz egy kis kikapcsolódásra, a játék örömére és a bennetek lévő tehetség felfedezésére és fejlesztésére. Korhatár nincsen. A részvétel ingyenes!

JANUÁR 28., vasárnap

Korhatár nélkül családi nap – művészeti foglalkozás – Műcsarnok, vasárnap 11:00-13:00

A foglalkozást vezeti: Granasztói Szilvia művészetpedagógus, Farkas Franciska színművész, drámapedagógus és Bán Ildikó táncpedagógus. A program része az EGY/KOR kiállításnak. Jelentkezés és további információ: ban.ildiko@mucsarnok.hu, 06 30 842 1447.

Mesélő muzsika – Ilyen a Jazz „komolyan” – Erkel Színház, vasárnap 10:30

Jazz a komolyzenében – összeférhet-e ez a két különböző dolog? Zenei játékokkal, egy dzsessz-együttes és szimfonikus zenekar közreműködésével megvizsgáljuk hogyan jöhet létre e szokatlan házasság.Jegyár: 2500 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg a legjobb farsangi gyerekprogramokat és a legújabb gyereknevelős könyveket, melyből egyet most ki is sorsolunk, ha velünk játszotok!

Era kedvencei: Családi nap a Ludwigban, Korhatár nélküli családi nap a Műcsarnokban, téli túrák
Rozi kedvencei: Farsangi foglalkozás a Két Egér Könyvesboltban, MESE Habbal a Jurányiban