Gyerekprogramok hétvégére – jan. 13-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére - jan. 13-14.

Nézzétek meg a régi hintalovakat a Nagytétényi kastélyban vagy korizzatok a Városligeti Műjégpálya családi napján, ismerkedjetek meg a lengékkel vagy Kucokfalva lakóival, simogassatok hangszereket vagy mulassatok együtt az Eszter-lánc Mesezenekar szülinapi buliján, de színházi programokat és foglalkozásokat is ajánlunk a hétvégére.

JANUÁR 13., szombat

Világjáró gyerekek: India – Deák17 Galéria, szombaton 9:30-tól (ingyenes, regisztrációs) BETELT!

2018-ban is folytatják világkörüli kalandozásaikat a Deák17-ben. A családi programon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. 2018-as első vendége India lesz. Ajánlott életkor: 3-10 év. A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (felnőttek + gyerekek száma): regisztracio.deak17galeria@gmail.com címen.

Lóról! Lóra! – Családi nap – Nagytétényi Kastély, szombaton 10:00-16:30

Ezen a családi napon nemcsak játszhattok, alkothattok, énekelhettek és akadálypályákon próbálhatjátok ki ügyességetek, hanem azt is megtudhatjátok, hogyan segítenek, fejlesztenek benneteket az egyensúlyi játékok, miért is jó együtt játszani és nevetni. A napot 15:30-tól Bognár Szilvi koncertje zárja. Múzeumi belépővel látogatható. Családi belépő: 4000 Ft.

Legkisebbek mozija: Lengemesék – Puskin, szombaton 10:00

A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film az óvodás/kisiskolás korosztályt szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette.Jegyár: 800 Ft.

Eszter-lánc szülinapi nagykoncert (vendég: Csillag kórus) – MOMKult, szombaton 11:00

Ünnepeljétek együtt az Eszter-lánc mesezenekar 6. születésnapját! Meglepetés-vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap vár rátok a MOMKultban. Jegyár: 2000 Ft/fő, 4 főtől 1600 Ft.

Formabontó lények foglalkozás a KACS Műhellyel – FISE Galéria, V. kerület, Kálmán Imre utca 16., szombaton 11:00-13:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)

Sokszínű anyagok, formák, színek, részek hogyan válnak egésszé? Mi történik egy galériában, ha elmennek a látogatók, kialszanak a fények? Egy igazán izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozás keretében játszanak el egy életre kelt kiállítás gondolatával. Ajánlott korosztály: 6 éves kortól. A foglalkozás ingyenes, érdeklődés és regisztráció: elmelet@fise.hu.

Kutatás a Föld hangja után hangjáték – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Mesemúzeumban kialakított hanglaboratóriumban csoportos zenei kísérleteket végeznek, hogy felfedjék a különös, robotszerű szerkezet titkát. De vajon kinek sikerülhet beindítania és mire lehet használni ezt a gépet? Ajánlott korosztály: 7-12 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Víz felett, víz alatt – térbeli vízi világokat alkothattok Kiss Eszterrel. Lesznek ringatózó halak, mozgatható sirályok  és minden más, amit kitaláltok. 500 Ft/gyerek.

Jancsi és Juliska – Figurina Animációs Kisszínpad, II. kerület, Retek utca 17., szombaton 11:00 és 17:00

Az ismert Grimm-mese feldolgozása mézeskalács figurákkal, akik mellett a boszorkány – aki a nézők előtt születik! – azzá változik, amivé csak akar, hiszen nyers tésztából van, s így sületlen maradt, de nem sokáig…3 éves kor felett ajánlott.

Vitéz László menyecskét keres – Hatszín Teátrum, szombaton 14:00

Vitéz László menyecskét keres – Hatszín Teátrum, szombaton 14:00

Ajánlják minden gyereknek és gyermeklelkű felnőttnek, aki szeret mulatni. Vitéz László történetekből kiindulva, a hagyományokhoz hűen, de mégis új megközelítésben láthatják a híres, palacsintasütős, vörös sipkás kispajtást. Jegyár: 1200-1600 Ft.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, január 13., szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek szuper évindító program. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 800 Ft/fő.

Családi nap a jégen – Városligeti Műjégpálya, szombaton 10:00-21:00

Január 13-án a Városligeti Műjégpályán a családoké a főszerep. Farkasházi Réka és a Tintanyúl, majd az Iszkiri Zenekar, a Buborék Együttes és az Alma együttes szórakoztatja a gyerekeket. Emellett a pihenőben izgalmas kézműves foglalkozásokkal, családi társasjátékokkal, arcfestéssel és lufihajtogatással várják az érdeklődőket. A korcsolya bérlés a Műjégpálya kölcsönzési feltételei mellett és a készlet erejéig egész nap ingyenes! Az esemény a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködve jön létre. A műjégpálya nyitvatartása: 10:00-14:00 és 16:00-21:00.
Hosszabb sorban állásra számítani lehet. Normál belépővel látogatható, 6 év alatt ingyenes!

JANUÁR 14., vasárnap

Janikovszky Éva: Az úgy volt… – Hatszín Teátrum, vasárnap 11:00

Mi nagyon jókat nevettünk ezen az előadáson, ajánljuk mindenkinek 6-tól 13 éves korig és természetesen még azon is túl. Jegyár: 2300-2600 Ft.

Hangszervarázs és Csengő-bongó délután – Erkel Színház, vasárnap 9:00 és 15:00

9 órától a 4-10 évesek interaktív játékok segítségével juthatnak közelebb az opera- és balettelőadások nélkülözhetetlen alapjához: a zenéhez, vagyis az ezt létrehozó zenekari hangszerekhez. 15 órától pedig szintén ezt a korosztályt várják játékos hangszerismertető sorozattal az Erkel Színház első emeletén, a Bernáth Büfében. Jegyár: 1200 Ft.

Kucok – Jurányi, vasárnap 15:30 és 17:00

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Interaktív meseszínház 3-7 éveseknek. Az előadáson résztvevő gyerekek száma limitált. Szuper előadás, csak ajánlani tudjuk! Gyerekjegy 1500 Ft, kísérő 1200 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg, melyek voltak a kedvenc helyeink a 2017-ben!

Era kedvencei: hintalovas családi nap a Nagytétényi Kastélyban, Hangszersimogató a 3K-ban, Kucok a Jurányiban
Rozi kedvencei: Hangszersimogató a 3K-ban, Kucok a Jurányiban