Gyerekprogramok hétvégére – jan. 12-13.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pizsamapartival, 2 új családi filmmel, hangszersimogatóval, origami ruhákkal, trópusi kincskereséssel, diafilmekkel, papírszínházzal érkezik a hétvége. Íme a részletes ajánló!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Egy kutya hazatér – premieres film

Bella több mint 600 kilométert tesz meg. Szerez barátokat, és néha menekülnie kell. Egypárszor megetetik, máskor az életéért küzd… de csak egy cél lebeg a szeme előtt: a hazatérés. Az Egy kutya négy élete című sikerkönyv írójának új regényéből készült film is ugyanazt a témát ünnepli: kutya és ember mindennél erősebb barátságát. Január 10-étől a mozikban.

Ralph lezúzza a netet – premieres film, 12 éves kortól

A videójátékok bajkeverője, Ralph, és a szintén kívülálló Vanellope von Cukk kockázatos utazásra indulnak a világhálóra, hogy kerítsenek egy pótalkatrészt Vanellope játékához, a Cukorlázhoz. Ez a hely azonban cseppet sem olyan lesz, mint amire számítanak…Január 10-étől a mozikban! 12 éves kortól ajánlott.

JANUÁR 11., péntek

Régészkalandok Pizsamaparti – Magyar Nemzeti Múzeum, pénteken 19:00

A Régészkalandok pizsamaparti kalandos éjszakáján a gyerekek a régészek bőrébe bújva felfedezhetik több tízezer évvel ezelőtt élt emberek kincseit és megfejthetik a régmúlt tárgyainak titkait. A múzeumi élmény zseblámpás kincskeresést, kézműves foglalkozást is tartogat. Javasolt életkor: 7-13 évesek. Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás felfedezők“ a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát. A pizsamaparti előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni a pizsamaparti@mertmarketing.hu címen lehet. Szükséges információk a jelentkezéshez: résztvevő neve és életkora, szülő/gondviselő neve, elérhetőségei (email cím+telefonszám, számlázási cím). Ár: 8000 Ft/fő.

JANUÁR 12., szombat

Ragadozók napja – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10:00-15:00

budakeszi vadaspark

A Ragadozók napján a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel közös programsorozaton a látogatók szakvezetéseken, filmvetítéseken és látványetetéseken vehetnek majd részt, ahol a ragadozó madarak védelméről és az ökoszisztémában betöltött kiemelkedő szerepükről tanulhatnak. A programcsokrot látványetetések és Állatijó Bemutatók is tarkítják, ahol a kisebbek is játékos módon ismerhetik meg a levegő urait. Belépő: vadasparki belépő.

Legkisebbek mozija: Nyuszi-suli – Puskin, szombaton 10:00

Max egy vagány, nagyvárosi nyuszi, aki egy véletlen baleset miatt egyszer csak egy húsvéti nyuszikat képző iskolában találja magát. Az iskola közelében él egy dörzsölt róka család is, akik el akarják lopni az arany húsvéti tojást a nyulaktól, mivel abban rejlik tapsifülesek ereje, ezáltal pedig véget vetnének a húsvéti ünnepnek is. Maxre és új barátjára, Emmyre, a kedves nyuszi lány vár a feladat, hogy megmentsék a húsvétot és a többi kis nyuszit a ravasz rókáktól. Jegyár: 800 Ft. A film 6 éves kortól ajánlott.

Trópusi kincskereső – kertészkedés gyerekeknek – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (előzetes regisztrációval)

A foglalkozást a Füvészkertben a kastélyban tartják, innen indulhattok egy sétára a pálmaházba. Szeretettel várnak benneteket 10 órától és 11.15-től. A foglalkozás 1 órát tart.  Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeknek ajánlott), felnőtteknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges!

Családi délelőtt: origami pop ruhák – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30 (bejelentkezés szükséges)

Januárban a Családi Délelőttök a WESTKUNST – OSTKUNST című gyűjteményi kiállításhoz kapcsolódnak. A mostani foglalkozás alkalmával a Ludwig Múzeum gyűjteményéből Jovánovics György Függönyreliefjén, a pop art alkotásokon, valamint klasszikus műveken keresztül fognak a divatról, öltözködésről, drapériákról beszélgetni és ahhoz kapcsolódóan alkotni. Kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak. Regisztráció a programot megelőző napon 14.00 óráig a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő.

Papírszínházi mesék – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. Amit mesélnek: A kiskakas gyémánt félkrajcárja, Békakirály és Vashenrik, A három kismalac. Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig. Múzeumi belépő: 400-600 Ft.

Hangszersimogató klub – Óbuda, 3K, szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 1000 Ft/fő. Érdemes előre megvenni, mert hamar elfogynak a jegyek.

JANUÁR 13., vasárnap

Legkisebbek mozija Bogyó és Babóca – 13 mese – Puskin, vasárnap 10:00

Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete. Jegyár: 800 Ft.

Hangszerek világa – MOMKult, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Balázs János Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Prima-díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek. Ingyenes!

Diavetítés – Így kezdődött – 65 éves a Diafilmgyártó Kft. – Art+Cinema, vasárnap 11:00-12:00

65 éve, 1954-ben alapították a Diafilmgyártó Kft. jogelődjét. Az idei vetítés sorozat tematikáját ennek jegyében állították össze. Ezen a délelőttön 1954-56-ban készült meséket láthattok: Nyuszi Pista kalandjai, A holló meg a róka, A huncut kis csibe, A pórul járt róka. Belépő: 600 Ft/fő.

A Játék Éve 4. – ifjúsági sorozat – Budapest Music Cluc, vasárnap 11:00 (ingyenes)

„És ritmusjáték, amikor a Tá játszik a Ti-ti-vel, a szamba a keringővel… a harmóniában a d-moll a C-dúrral, sőt a szójátékban a kevés a merésszel, a lábos a hámossal… Játék, ahol nincs vesztes, és lehet a nyeremény egy zacskó lebbencs… 12 előtt 12 kérdés, és ebéd előtt hazaértek, nem kérdés!!!” – Lakatos György  hatrészes ismeretterjesztő sorozata a Budapest Music Center könyvtárában! A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Era kedvencei: Hangszersimogató a 3K-ban, trópusi növények a Füvészkertben
Rozi kedvencei: Hangszersimogató a 3K-ban, trópusi növények a Füvészkertben