Gyerekprogramok hétvégére – így zárjuk a nyári szünetet – szept. 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriási programkavalkáddal zárjuk a nyári szünetet ezen a hétvégén sok-sok fesztivállal, piknikkel, karibi bulival, koncerttel, sporttal, hiszen az egész város tele lesz programokkal, de azért kirándulni is fogunk. Válogassatok a bőséges kínálatból!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Dunapest – városszerte, augusztus 31. – szeptember 2. (ingyenes)

Vezetett túrák, workshopok, közösségi programok a Duna mindkét partján. Szeptember 1-jén, szombaton a Népsziget melletti Kabinban családi nappal (kavicsfestés, cirkuszi workshop), a Ludwig Múzeumban foglalkozással (regisztráció pénteken 17 óráig: dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail-címen) és a XIII. kerületben evezős családi nappal is készülnek. Részletes programok itt. Ingyenes!

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Kultúrkúria, augusztus 30.-szeptember 2. (a legtöbb program ingyenes)

Szombaton gyerek horgász- és futóverseny és egész hétvégén mesekert is vár benneteket Pesthidegkúton. Pénteken fellép a Kiskalász zenekar, szombaton a Tintaló Társulás (10 órakor), de emellett lesz még táncház, bábelőadások, vasárnap 10:30-kor Kaláka és még sok minden más. Részletes program itt. A legtöbb program ingyenes!

Budavári Könyvünnep – Szentháromság tér, augusztus 31.- szeptember 2. (ingyenes)

Koncertek, vásár, bemutatók és természetesen sok-sok könyv is lesz az idei Budavári Könyvünnepen. Részletes program itt. Ingyenes!

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál – Budafok, szeptember 1-2. (ingyenes)

Dél-Buda legnagyobb fesztiválja a főváros Bornegyedében pezsgővel, borral, koncertekkel és kiállításokkal. Természetesen a gyerekekre is gondoltak: nekik lesz szombaton Tá-Ti-Ka koncert, vasárnap bűvész show és Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert is. Ingyenes!

Pozsonyi Piknik – Pozsonyi út, szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Újlipótváros falunapja tizedszer várja a kultúra és a művészet barátait szombaton az Újpesti rakparton és mellékutcáiban. Pontosabban színházutcában, a gyerekutcában, a könyvesek körútján, a média dűlőn, a képzőművészek terén. Három színpadon sokféle műfaj szerepel majd. A Radnóti utcában külön gyerekpiknik is lesz a Hatszín Teátrum szervezésében, melynek részleteit itt találjátok. Ingyenes!

Vingardium – Erzsébetligeti Színház, augusztus 31.-szeptember 2.

A zöldben borozgatós, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivál immáron harmadik alkalommal várja a borok, a gasztronómia, valamint a zene szerelmeseit: 2 színpad, 30 pincészet, gasztrosétány, fényfestés, szabadulószoba, tértánc, függőágy kert, gyermekliget.

Budaörsi Air Show – Budaörsi Repülőtér, szeptember 1-2.

Rengeteg programmal várják az érdeklődőket földön és a levegőben is: goldtimer gépek, Retro sky team, ejtőernyős bemutató, rendőrségi, légimentő bemutatók, mezőgazdasági bemutató, helikopteres bemutatók, hőlégballonok, koncertek, katonai hagyományőrző táborok, robotika, kreatívasztal, pilótaképző labirintus. Jegyár: felnőtt 1900 Ft, gyerek 4 éves kortól 900 Ft.

AUGUSZTUS 30., péntek

Állatkertek Éjszakája – Budapesti Állatkert, Budakeszi Vadaspark, péntek 19:00

Augusztus 31-én, a nyár utolsó péntekének estéjén ismét megtartják az Állatkertek Éjszakáját. Az idei év újdonsága, hogy a májusban megnyílt Holnemvolt Vár is csatlakozik a rendezvényhez. Emellett a Budakeszi Vadasparkban, a Tropicariumban, illetve további 10 helyszínen országszerte is lesznek programok. A normál belépők mellett Budapesten váltható kombinált jegy, amellyel a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Tropicarium is meglátogatható pénteken, illetve szombat-vasárnap. A kombinált gyermek belépőjegy (2-14 éves korig) 3200 Ft, felnőtt jegy (14 éves kortól) 4200 Ft.

SZEPTEMBER 1., szombat

Városligeti Mentőnap – Városliget, szombaton 9:00-17:00 (ingyenes)

A Nagy Városligeti Mentőnapon látványos mentési bemutatókat, járműkiállítást is szerveznek, továbbá az életmentés szinte valamennyi fontos szereplőjének (gyermekmentők, vízimentők, mentőkutyások és még számos más partnerszervezet) részvétele szintén színesíti a rendezvényt. Ingyenes!

Interaktív könyvbemutató gyerekeknek – Énekelj velünk! – Bookline, Móricz Zsigmond körtér, szombaton 10:00 (ingyenes)

Hangszeres interaktív gyerekprogrammal készülnek óvodásoknak és iskolásoknak Bartos Erika Születés című könyve nyomán. A foglalkozás a kisbaba első életévét veszi sorba, attól a pillanattól kezdve, hogy az édesanya megtudta, hogy a hasába költözött. Különböző hangszereken születés témájú népdalokat és mondókákat mutatnak, mesélnek a gyerekeknek a Születés könyvből. Ingyenes!

ÉnFeszt – Érd, több helyszínen, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Ezen a szombaton igazán nagy buli várható Érden, hiszen az Érdi Napok keretében rendeget programmal készülnek: a Magyar Földrajzi Múzeumban a denevérekkel ismerkedhettek, de lesznek még koncertek is bőven a városban.A programok pedig jövő hétvégén az Érdi szürettel folytatódnak. Ingyenes!

Idesüss Budaörs Napja – Budaörs, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Szeptember első szombatján idén is lezárják a Szabadság utat Budaörsön és egész nap ünnepel a város. A nyárbúcsúztató, őszköszöntő fesztiválon színes programok várják nem csak a budaörsieket. Fellép többek között Kovácsovics Fruzsina, Bíró Eszter (délelőtt) és a Veronaki (15 órától) is. Idén sem marad el a szenzáció számba menő Lánglovagok Tűzoltó bemutató sem. Ingyenes!

XXI. Sárkányok Napja – Szentkirályszabadja, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A Balaton közelében sárkányeregetés és számos vidám program vár rátok ezen a szombaton. Ingyenes!

Piknikezz a Pagonnyal! – Pozsonyi Pagony, Pozsonyi út, szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Idén is rengeteg programmal, könyvvel várnak titeket a Pagonyban. Lesz koncert, kézműves foglalkozás autómániás ovisoknak és kisiskolásoknak, mesélés és jótékonysági sütivásár. Minden program ingyenes!

Pozsonyi piknik a Naphegy Kiadóval – szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Mindenkit szeretettel várnak a 107-108-as számú standnál a szeptember 1-jei Pozsonyi Pikniken, ahol szuper kedvezményekkel és dedikálásokkal készülnek. A Radnóti Miklós utca és Katona József utca közti szakaszon találtok majd meg őket. Részletek itt.

2 éves a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum – Szolnok, RepTár, szombaton 10:00-18:00

Hihetetlen, de már 2 éve megnyílt egyik nagy kedvencünk, a Szolnoki Repülőmúzeum (itt írtunk róla bővebben). Születésnapuk alkalmából kedvezményes belépővel várják a látogatókat. A belépőjegy ára: 1000 Ft/fő, 6 év alatt ingyenes!

Evezős Családi Nap (Dunapest) – Danubius Nemzeti Hajós Egylet, Margitsziget, Hajós Alfréd sétány 2., szombaton 11:00-18:00 (ingyenes)

Sportolók várják a családokat, hogy megismertessék és megszerettessék velük a szenvedélyüket: az evezést. Az elméleti és gyakorlati oktatást követően több hajóosztályban a vízen, élesben is kipróbálhatják magukat a vállalkozó kedvű gyerekek, fiatalok és felnőttek, mindenkinek jut hely és lapát a fixüléses tízevezős hajókban és kiel-boatokban. Ingyenes!

Haragosék jóllaknak – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 11:00 és 14:00

Vajon honnan kapta nevét a hegy egyik ékköve a fokozottan védett haragos sikló? Miért választotta címerállatául a pannongyíkot a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület? Milyen kígyófajok fordulnak elő a hegyen? A válaszokra fény derül a tematikus túra során. kedvezményes családi 850 Ft, gyerek 700 Ft.

Legyél menő a suliban – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Vigyázz, kész, csomagolj! Készítsd el Farkas Réka iparművésszel a legegyedibb füzetborítókat! Próbáld ki a márványozást, és különféle scrapbook technikákat. Óvodásokat is várnak, ők sem fognak unatkozni. Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig.

Évadnyitó élménynap a Magnet Házban – Magnet Ház, Andrássy út, szombaton 13 órától (ingyenes)

Próbáljátok ki a Magnet Ház ősszel induló foglalkozásait, workshopjait ezen a délutánon. Ingyenes!

SZEPTEMBER 2., vasárnap

Pöttömkert a PASO-val – Budapest Park, vasárnap 9:00-15:00 (ingyenes)

Nyárbúcsúztató Kerekítő mondókás móka, a Kayamar zenés játéka, CSOPA interaktív bemutató, Batyuszínház és a Holdvilág Kamaraszínház előadása is vár benneteket a karibi hangulatú PASO koncert mellett, amely 11 órakor kezdődik a Budapest Parkban. Ingyenes!

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Budafok, vasárnap 11:30 (ingyenes)

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon lép fel a zenekar vasárnap délelőtt. Ingyenes!

Családi Sportfesztivál – Millenáris, vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Ingyenes szabadidősport rendezvény a Millenáris Parkban, ahol a vidámság van előtérben! Rengeteg kipróbálható mozgásforma egy helyen vasárnap a Millenárison. Ingyenes!

Tervezzünk kályhacsempét – Budapesti Történeti Múzeum, vasárnap 14:00

Ne maradjatok le a Szívmelengető középkor gyönyörű, régi kályhacsempéket bemutató kiállítása utolsó tárlatvezetéseiről, és fessetek ti is kályhacsempéket! A programon részvétel érvényes múzeumi belépővel lehetséges.

Séta Berg Judittal – Mátyás-templom, vasárnap 16:30 (ingyenes, regisztrációs)

Berg Judit József Attila-díjas írónő rendhagyó sétát tart gyerekeknek a Mátyás-templomban A holló gyűrűje című, 2017-ben megjelent könyve alapján. A történetben éjszakánként megelevenednek a Mátyás-templomot díszítő állatfigurák: Bodza, a királysírt őrző kőkutya, a szélkakas, a galamb, a bagoly, a béka, a vízköpők, a sárkányok, akik különös kalandokat élnek át. Az Írónő vezetésével megkeressük a szereplőket a templomban és megismerkedünk velük. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Részvételi szándékot itt jelezzétek: konyvunnep@budavar.hu.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Dunapest, Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál, PASO karibi buli a Pöttömkertben
Rozi kedvencei: Dunapest, Budavári Könyvünnep, Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál