Gyerekprogramok hétvégére – febr. 3-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok - A rendíthetetlen ólomkatona

Február első hétvégéje már a farsangi készülődés jegyében telik, de ajánlunk még színházi előadást, gyerekeknek szóló koncertet és kirándulást is. Gyerekprogramok minden hétvégére a Minimatinén! 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Állatok Farsangja – Állatkert, február 2-4. (jelmezben 14 év alatti gyerekeknek 100 Ft a belépés)

Idén először várja a látogatókat az Állatok Farsangja program február 2-től 4-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A gyerekek készíthetnek álarcokat, bábokat, részt vehetnek karneváli arcfestésen, valamint érdekes állattörténeteket hallgathatnak. Lesz jegesmedve gyógyítás, ahol fény derül arra, hogy vajon megfázhat-e a jegesmedve. Február 2-án jelmezes vonuláson, a rendezvény ideje alatt pedig farsangi állatbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. Február 3-án és 4-én a Bóbita Band szórakoztatja a jelmezbálba érkezőket. Azok a 14 év alatti gyermekek, akik jelmezben, farsangi álarcban érkeznek, 100 Ft-os jegyárral léphetnek be az Állatkertbe.

FEBRUÁR 3., szombat

Farsangi szarv- és csápkészítés – Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11.00- kb. 12:30

Fejre erősíthető szarvakat és csápokat készíthettek. Ezek nagyszerű kiegészítői lehetnek bármely farsangi jelmeznek. Megjelenés olyan ruhában, ami nem baj, ha bekoszolódik. Letölthető színeitt. Belépő: 500 Ft (ami levásárolható); szülőknek, kísérőknek ingyenes.

Jégmajális – Dunakeszi Fő tér, szombaton 14:00-20:00 (ingyenes)

A szombati, ingyenes családi rendezvényen több téli sportot is ki lehet majd próbálni. A nap legfontosabb üzenete azonban az, hogy közös szurkolásra buzdítsuk a magyar családokat, hiszen a közelgő Téli Olimpián kiváló magyar csapatok, sportolók nagy álmokkal, komoly esélyekkel, rendkívüli odaadással indulnak.Ingyenes!

Kolompos farsangi mulatság – több helyszínen, február 3-18. között

Idén is több hagyományőrző-télűző mulatsággal vár benneteket a Kolompos együttes. Szombaton 17 órától a Kultúrkúriában, ahol farsangi mulatság is lesz, illetve vasárnap 10 órától a Klauzál Házban.

Farsangi családi foglalkozás a Halszem Meseműhellyel – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Űzzük el együtt a telet! Tavaszváró rejtélyekkel, mesével és közös jelmezkészítéssel vár benneteket a Mesemúzeumban a Halszem Meseműhely. 5 év alattiaknak szülői segítséggel ajánlott. Ajánlott korosztály: 5-12 éves korig. Bővebben itt.

Farsangi Maszk workshop gyerekeknek a Borarti Alkotóműhelyben – Budaörs, PostART, Clementis László utca és Ébner György köz sarok, szombaton 15 órától

Gyere és készíts papírmasé maszkokat! Bojti Erzsi Díszlettervezőtől megtanulhatod, hogy hogy csinálják a profik. Elsajátíthatod a technika fortélyait, trükkjeit a workshopon. Iskolás korú gyerekeket várnak akár egyedül, akár szüleikkel együtt. 7 éves kortól ajánlott. Ár: 3000 Ft/gyerek/maszk. Jelentkezés: borarti@gmail.com.

Vadlúdles a tatai Öreg-tavon – Tata, Öreg-tó madármegfigyelő torony, szombaton 15:00-tól

Megismerkedhettek az Öreg-tó nemzetközi jelentőségű területével és természeti értékeivel. Délután 3 órától a vadludak behúzásában is gyönyörködhettek. Részletek itt.

Hangszersimogató Klub – Óbuda, 3K, február 3., szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek szuper évindító program. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 800 Ft/fő.

Családi nap Királyréten – Tél az erdőben – Hiúz Ház (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont, Szokolya-Királyrét), szombaton 11:00 és 14:00

A téli erdő titkait fürkészhetitek családi körben. Mit mesél a téli erdő? A madáretető vendégeit is megfigyelhetitek majd. Rövid terepi séta után elmerülhettek a mikrovilágban, mikroszkópon át fürkészhettek tovább. Kézműveskedés, észtorna: rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt! Találkozó a Hiúz Háznál (Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont). Előzetes bejelentkezés szükséges! Lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig.

FEBRUÁR 4., vasárnap

A rendíthetetlen ólomkatona – Hatszín Teátrum (VI. ker. Jókai utca 6.) vasárnap 11:00

„Ködös őszi este volt. Vagy télre járt már….A sarokban a plüssmedve ült az óriásbabával, előttük elválaszthatatlan barátjuk, búgócsiga, tőlük jobbra egy hernyó énekelt, a polcon a hiú kávéfőző terpeszkedett, a szoba közepén pedig a táltos hintaló vágtázott. És ott volt ő, ott az asztalon, a csodálatos és kecses táncosnő, aki sohasem mozdult meg. Coppelia, az üveggömbbe zárt örök balerina. Minden olyan volt, mint máskor. Egészen addig, míg egyik éjjel váratlanul egy féllábú ólomkatona érkezett a játékok közé, és minden megváltozott…” 8 éves kortól ajánlott elődadás a Hatszín Teátrumban.

Air Corde Trió – Óbuda, Esernyős – Fő tér, vasárnap 11:00

A III. kerületi Esernyős kulturális tér családi koncertsorozatának bemutatkozó darabját február 4-én, vasárnap délelőtt tartják. A BonBon Matiné művésztársulása nagyóvodásokat és kisiskolásokat vár szüleikkel, hogy egy különleges zenei előadás keretében mutassa be, mennyi játékot és humort csempésztek a klasszikus szerzők halhatatlan zeneműveikbe. Lukácsházi Győző vezetésével az Air Corde Trió Állati zenék című műsora ismerteti meg a gyerekeket Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov és Honegger azon műveivel. Jegyár: 1200 Ft (felnőtt), 1000 Ft (gyerek, 14 éves korig).

Farsangi kézműveskedés gyerekeknek a Pöttöm Partyval – Semmi Extra (Lajos u. 46, Óbuda) vasárnap, 12:00–18:00 

Farsangi kézműves foglalkozással várják a legkisebbeket a SEMMI EXTRA és egy kis KERT étterembe, a Lajos utcába. Ebédeljetek, uzsonnázzatok vagy vacsorázzatok náluk, a gyerekekkel az étkezés alatt a Pöttöm Party képzett animátorai foglalkoznak! Lesz álarc készítés többféle anyagot használva (ragasztás,festés stb.), bohóc készítés (papírból), farsangi színezők, gyurmázás és csillámtetoválás.