Gyerekprogramok hétvégére – febr. 22-24.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február utolsó hétvégéjére ajánljuk nektek az Így neveld a sárkányodat 3. részét, ingyenes utazást gyerekeknek a Gyermekvasúton, csokiimádóknak kertészkedés a Füvészkertben, Hóvirágünnepet, Fánkfesztivált, Utazás kiállítást, A népzene ünnepét és még sok minden mást.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Plüsshétvége a Gyermekvasúton – Gyermekvasút, február 23-24. (plüssállattal érkező 18 éven aluli gyerekek ingyen utazhatnak)

2019. február 23-án és 24-én, szombaton és vasárnap minden plüssállattal érkező 18 éven aluli gyermek díjmentesen utazhat a Gyermekvasúton.

III. Farsangi Fánkfesztivál – Alle melletti sétány, február 22. (12 órától)-24. (ingyenes)

Külön élménysátrat állítanak fel a gyerekek számára, ahol elsajátíthatják a fánk készítés és díszítés csínját-bínját! Az újvonalas fánkok mellett nagy hangsúlyt kapnak a klasszikus fánkok is. Az édes és sós fánkcsodák mellett forralt borok, meleg italok, street food és még megannyi ínyencség kap helyet. Ingyenes!

Hóvirágünnep – Alcsúti Arborétum, február 18-tól 3-4 héten át

Elkezdődött a hóvirágok ünnepe az Alcsúti Arborétumban. Ha tehetitek, inkább hétköznap menjetek, mert sokan vannak hétvégén. A hóvirágok nyílása időjárás függő, így a hóvirágünnep pontos részleteit Fb eseménynél és a weboldalon teszik közzé! Jegyárak: teljes árú 1050 Ft, kedvezményes 700 Ft, 3 év alatt ingyenes. Két- vagy több gyermekes családok esetén a kísérő felnőttek – max. 2 fő- is kedvezményes jeggyel léphetek be. A helyszínt kisvasúttal is megközelíthetitek a Puskás Akadémiától.

Így neveld a sárkányodat 3. – premieres film

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát…

Utazás kiállítás – HUNGEXPO, február 21-24.

Február 21. és 24. között megrendezésre kerülő Utazás kiállítás idén az „Aktív hétvége van.” szlogenre épül, vagyis főként a hosszú hétvégékre, belföldi utazásokra fókuszálnak. A rendezvényen, egy helyen és időben kaphattok  információt nyaralóhelyekről, szálláshelyekről és felmerülő kérdéseire azonnal utazási szakértők válaszolnak. Az egész környezet utazásra inspirál, melyhez szórakoztató programok is társulnak. A rendezvény „A” pavilonjában a Kölyökpark gyermekjátszó garantálja a gyerekek szórakozását, sőt gyermekmegőrzést is biztosít, így a szülők nyugodtan böngészhetnek a kiállítók ajánlatai között. Családi jegy: 5500 Ft, két felnőtt és maximum három 14 éven aluli gyermek belépésére jogosít, 6 év alatt ingyenes.

FEBRUÁR 23., szombat

Tollasok testközelből – Madárgyűrűzés a Jági-tónál, Pilisszentiván, Sportpálya, a Villa Negra előtt, szombaton 9:00

Télen a Jági-tónál, a kihelyezett madáretetőnél hatalmas a sürgés-forgás. Egymást követik sorban a madarak a finomabbnál finomabb falatokért. Hogy megismerkedjünk az etetők gyakori madaraival, téli madárgyűrűzési bemutatót tartanak. Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatják ma is? Aki ellátogat programra, ezekre a kérdésekre is választ kaphat. Jegyár: felnőtt 1000 Ft, kedvezményes 700 Ft.

Csokiimádó mesehősök nyomában – kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11.15 (regisztrációs)

A csokiimádók is megismerhetik, hogy hogyan és miből is készül a kedvenc csemegéjük. Megismerkedhettek a kakaóbabbal, a kakaó növénnyel és a szentjánoskenyérrel is, amiből csokipótlót készítenek. Készíthettek, kóstolhattok és ültethettek is. A foglalkozást a Füvészkertben a kastélyban tartják. Szeretettel várnak 10.00 és 11.15-től. A foglalkozás 1 órát tart.  Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éves gyereknek ajánlott), felnőtteknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges!

Keltsd életre a mesehősöket! – Pagony DIY 1. – Bartók Pagony, szombaton 10:30-11:30 (ingyenes, regisztrációs)

Indul a Pagony DIY! A programsorozatban a Pagony-könyvek mesehőseit keltik életre. Első alkalommal Berg Judit író: Cipelő cicákat és Pitypang születésnapja c. mese főszereplőjét, magát Pitypangot készíthetik el a gyerekek izgő-mozgó báb formájában. A programsorozat első alkalommal mindenki számára ingyenes, de regisztrációt igényel. Azokat a gyerekeket várják kb. 5 éves kortól, akik már nagyjából ügyesen vágnak ollóval, és örömmel bíbelődnek színezéssel, ragasztással, gyöngyfűzéssel, körbevágással. Regisztráció: program@pagony.hu! A férőhelyek száma korlátozott, így érdemes minél hamarabb bejelentkezni.

A szomjas troll – Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára, Ezüsthegy u. 16., szombat 10:00

Varró Dániel interaktív mesedélelőttel vár benneteket az óbudai Ezüsthegyi Könyvtárban.

Farsang a Korniss Dezső kiállításban – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 16:00-23:00

A délutáni gyerekprogramok 16 órától kezdődnek workshoppal, speciális tárlatvezetéssel és zenés foglalkozással. S ha már farsang, lesz jelmezverseny is, természetesen a népviseletek és a népi motívumok jegyében. 20:30-tól a Góbé zenekar koncerttel és táncházzal készül. Teljes árú jegy: 3200 Ft, kedvezményes jegy: 2400 Ft.

A népzene ünnepe – Müpa, szombaton 17:00-18:00 (ingyenes)

Jó szokássá vált, hogy A népzene ünnepe a gyerekek számára is elsőrangú programot biztosít. Erről a Makám együttes Bogárbál című műsora gondoskodik, közel hozva a városi gyerekekhez a természetet: erdőt, mezőt, tavat, folyót és a bennük élő állatokat. Ingyenes!

Velencei Karnevál – Velence, Korzó, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

velencei karnevál

„Az Úr 2019. évének második havában, annak huszonharmadik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére! Alkonyat után a parti homok lankás buckái között, a Velencei-tó pompás partján immár hagyományosan, ünnepélyes keretek között égettessék el a Télboszorka, melynek teste a nap folyamán általunk legyen teleaggatva minden, az Úr 2018. évében elszenvedett búval és bánattal.” Részletek itt. Ingyenes!

FEBRUÁR 24., vasárnap

Manómese – Simorág TánCirkusz – Bethlen Téri Színház, vasárnap 10:00-11:00

Manómese_Simorág

A manók mindenütt élnek, rekettyebokrok közül bújnak elő, erdőlakók, mezőlakók, padlásokon bujkálnak, vagy vízi-manók, fiók-, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őriznek, vagy pálinkát főznek. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények. Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcásat, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében… és, hogy mit tesznek….azt legalább egyszer érdemes megnézni! Jegyár: 1600 Ft. Jegyek online vásárolhatóak, vagy a helyszínen az előadás előtt.

Bíró Eszter – Budapest Jazz Club, vasárnap 11:00

Az énekesnő korábbi és legújabb dalaival, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával és farsangi hangulattal várja a kisgyermekes családokat! Jegyár: 1500 Ft, családi jegy 4 főre 4800 Ft.

Magbörze és növény-örökbefogadás – Szimpla Háztáji Piac, vasárnap 11:00-14:00 (ingyenes)

Túlvásároltad magad? Tízszer annyi magot pergettél, mint neked kell? Túlszaporodtak a kaktuszaid? Kinőtték a cserepet az ifjú vitorlahajtások? Vidd el felesleges zölded, magod, hogy valakinek örömet szerezz! Természetesen ezen a napon háztáji piac is lesz. Ingyenes!

Mimó és Csipek az erdőben – Barabás Villa, vasárnap 11:00

Kalandozz az erdőben a két környezettudatos mesehőssel, Mimóval és Csipekkel. Ismerd meg barátaikat, és tudd meg, ki képes még egy elromlott léghajót is megjavítani! A zenével, interaktív elemekkel gazdagított bábelőadás a Barabás Villában vár rátok. Jegyár: 1000 Ft.

Felhőcirkusz unplugged – INSpirál Cirkuszközpont, vasárnap 11:00

Weöres Sándor ismert gyerekversei által inspirált táncelőadás élő zenével. A most látható unplugged változat különlegessége, az előadás a nézőkhöz egészen közel, természetes fénynél, hangosítás nélkül játszódik, egy egyszerű táncstúdióban, hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadás után szülői felügyelettel, saját felelősségre az eszközöket ki is lehet próbálni. Családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek): 6800 Ft, egyéb jegyárak a Fb eseményben.

F Á N K I D kölyökfarsanG – KIOSK Budapest, vasárnap 12:00-16:00

Animátorokkal, jelmezes beöltözős bulival és rengeteg fánkkal várnak benneteket ezen a vasárnapon a KIOSK-ban. Asztalfoglalás: 06 30 311 1969  vagy www.kiosk-budapest.hu.

Játsszatok velünk február 24-e éjfélig, és nyerjetek Pöttyös Panni kötetet Felejthetetlen gyerekkönyvek sorozatunk 3. részében!

Era kedvencei: Utazás kiállítás, A népzene ünnepe a Müpában, Plüsshétvége a Gyermekvasúton
Rozi kedvencei: Felhőcirkusz unplugged az INSpirál Cirkuszközpontban, Magbörze és növény-örökbefogadás a Szimpla Háztáji Piacon