Gyerekprogramok hétvégére – febr 16-18.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére

Retró rajzfilmek, kedvezményes Állatkerti belépő, baba-mama kirándulás, workshopok, koncertek, színházi programok is szerepelnek február közepének ajánlójában. Válogassatok a hétvége kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ölelkezés és szülinap az Állatkertben!

Asha születésnapja, valamint a Valentin napra meghirdetett „Ölelés Napja” alkalmából szeretettel és dupla belépőjegy akcióval készülnek az Állatkertben. Akik 2018. február 14-18. között megölelik egymást a bejáratnál, ketten egy belépőjeggyel jöhetnek be! (Az ajánlat kizárólag a teljes árú diák, felnőtt és nyugdíjas belépőkre vonatkozik. Két eltérő korú tagból álló pár esetén a magasabb árkategóriájú jegyet kell megváltani.)
Ráadásul, Asha 5. születésnapja alkalmából a 14 év alatti gyermekek részére csak 100 Ft a belépőjegy 2018. február 14-18. között!

Sínséta a Gyermekvasúton – Gyermekvasút, Hűvösvölgy állomás, szombaton 10:00 és 13:30 és vasárnap 10:00 és 13:00 (regisztráció szükséges)

Vonatozhattok, miközben elmesélik nektek a Gyermekvasút történetét. Vendégük Vinis Gyula, a Gyermekvasút nyugalmazott gépészeti vezetője, aki megosztja veletek az állomások és vonatok minden apró, rejtett titkát… Hallhattok érdekes történeteket, bepillanthattok a vasutas gyerekek szorgos napjaiba, kipróbálhattok sok olyan eszközt, amik a (kis)vasutasok munkáját segítik. Részvételi díj: felnőtteknek 3500 Ft, nyugdíjasoknak 2900 Ft, gyermekjegy (6-14 éves korig) 1900 Ft ( 6 év alatt ingyenes). A részvételi díj tartalmazza a kisvasútra érvényes, egy útra szóló menetjegy árát. Regisztráció szükséges a sétára! Jelentkezés / további információ: info@sinenvagyunk.hu

FEBRUÁR 16., péntek

Baba-mama kirándulás a Hármashatár-hegyen – Erdő Ajándéka Erdei Iskola, pénteken 10:00

Jó levegő, csend, természet, baráti közösség vár! Te is kimozdulsz, és gyermeked is élvezni fogja a kellemes időtöltést a friss erdei levegőn. Az út során feljutunk a gyönyörű panorámájú kilátóhoz. Előtte és utána van lehetőség kandalló melletti melegedésre, pelenkázásra, szoptatásra az erdei iskolában. A kirándulás után forró teával kedveskedünk. Gyülekező: A Hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskola előtt 10 órakor, érkezés ugyan ide 11.30-ra. Részvétel csak hordozóval (hason/háton)! Babák ajánlott életkora: 2 hónapos kortól 3 éves korig.

Használd az agyad! Gondolkodtató játékdélután – Minurka, II. ker., Kis Rókus utca 37., pénteken 16:30-18:00

Próbáld ki mire vagy képes, ha a szemedet bekötik vagy éppen nem használhatod a lábad! Lepődj meg a feladatokon és utána azon, hogy találékonyságoddal mi mindent meg tudsz oldani. A foglalkozást alsó tagozatos gyermekek számára ajánlják. Részvételi díj: 1500 Ft. Maximális létszám 8 fő, regisztráció szükséges: minurkainfo@gmail.com. A foglalkozást vezeti: Kruppa Bence

FEBRUÁR 17., szombat

Állati zenék – Air Corde Trió (BonBon Matiné bérlet) – MOMKult, szombaton 9:30

A bérlet harmadik előadásaként az Air Corde Trió műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és számos további állatok inspiráltak. A szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek a klasszikus zene világába. A műsorban olyan klasszikus szerzőktől hallhatnak darabokat, mint Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov, Honegger. A zenei élményeket egészítik ki Kosztándi Orsolya digitálisan készített illusztrációi. Az előadásokat 4 éves kortól ajánlják. Az előadások alkalmankénti ára: 2000 Ft.

V4 Filmfesztivál, rajzfilm klasszikusok – Uránia, szombaton 10:00

A legkisebbek számára készült meseválogatás témája az utazás. Miért, hogyan és hova utaztak a mai felnőttek – immár szülők – gyerekkori kedvencei? Mit ismerhetett meg az Esti mese valamikori közönsége a nagyvilágból, amikor a lengyel, a csehszlovák és a magyar televízió méltán híres mesesorozatainak szereplői – Füles mackó, Pampalini, Rumcájsz, Bob és Bobek, Lolka és Bolka – nyakukba vették a nagyvilágot? Sikerült-e a Kisvakondnak eljutni a tengerre? Világgá tudott-e menni Kukori? Le tudták e rázni a macskák Frakkot? És be tudták-e indítani az autót a Kétbalkezesek? A tét akkor is nagy volt – és ma is az: a négy fal VAGY a nagyvilág!  A V4filmfeszt keretében képzeletbeli és valós tájakra hívják az egész családot.

Bot Benő, Boszi seprűnyélen – Puskin, szombaton 10:00

Süvölt a szél, közeledik a vihar, a boszi mégis útnak indul seprűjén. De jaj, a szél hol a kalapját, hol a masniját sodorja le! Még szerencse, hogy mindig akad egy segítőkész állat, aki megkeresi az elveszett holmit, és cserébe csak annyit kér: hadd üljön fel ő is a seprűnyélre. Vajon lesz elég hely mindegyiküknek? Bot Benő egy bot-apuka vicces és megható története: szegény Bot Benő csak futni indult, de folyton bajba keveredik: hol egy kutyának dobálják, hol zászlórúdnak használják homokvárhoz, hol meg pecabotnak. Senki nem érti, hogy ő nem egy egyszerű bot, hanem Bot Benő, komoly háromgyerekes családfő, akinek haza kell jutnia. Részletek itt. Jegyár: 800 Ft.

Készítsd el saját titkos Naplód! – Könyvkötő workshop gyerekeknek – Minurka, II. ker., Kis Rókus utca 37., szombaton 10:00-12:00

A Minden, ami papír Kreatív Alkotóműhely jóvoltából 4 alkalmas workshop sorozat indul, első körben gyerekeknek.A workshop sorozat alkalmaival bevezetjük a gyerekeket a könyvkötés világába. A foglalkozások alatt lesz füzet, könyvecske, leporello, tunnel book, pop up kártya készítés különböző nehézségi szinteken. Ajánlott korosztály: 5-12 évesek. Részvételi díj: 3500 Ft, mely tartalmaz a készülő füzetekhez szükséges minden szükséges alapanyagot, eszközhasználatot.

Építs házat növényekből! – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30

„A házépítés legtöbbünk kedvenc játéka. Építünk házat legóból, bunkert a nappaliban található ülőgarnitúra párnáiból, várat homokból és babaházat kartondobozból vagy olyan újrahasznosított anyagból, amit éppen találunk.” A Ludwig Múzeum új, az alkotómunkába közösségeket is bevonó kiállításának egyik projektje kapcsán természetes anyagokból, leginkább növényekből építünk kis méretű, hazavihető házakat. A gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot, kérik, a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft.

Szemezgető játékos családi délelőtt – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00 (gyerekeknek ingyenes)

1 alkalom, 1 műalkotás… Minden alkalommal egy kiemelkedő alkotásé a főszerep. Belépőjegy: a belépés gyerekeknek ingyenes. Amennyiben a szölők/kísérők váltanak belépőjegyet, a foglalkozás ideje alatt egyénileg megtekinthetik a tárlatot. Találkozási pont: Magyar Nemzeti Galéria, A épület, információs pult.

Klárisok mesekoncert klub – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Havi rendszerességgel jelentkező családi mesekoncert klubot indít a Klárisok zenekar. Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

A Kutya éve – Családi délután – Hopp Ferenc Múzeum, szombaton 15:00

Programjaik között szerepel kinológiai előadás, asztrológiai bemutató és sorselemzés, Kutyafotó-szépségverseny eredményhirdetése és díjkiosztója is. A múzeumpedagógiai szobában pedig mindenki elkészítheti saját éves naptárát. A családi délutánon való részvétel nem regisztrációhoz kötött. Ugyanakkor a benti programokon való komfortos részvételhez egyszerre maximum 50 főt tudnak beengedni. Nagyobb létszám esetén várakozásra lehet számítani. A kertben a Big Ben teaház meleg teáival, és – jó idő esetén – hókutya építéssel segítjük túlélni a várakozás válságos perceit. Felnőtteknek: 1500 Ft, ifjúsági (6–26) és nyugdíjas jegy: 900 Ft.

FEBRUÁR 18., vasárnap

Bailavidrum: Mátyás király meseösvény – Budai Vármúzeum, vasárnap 10:00-12:00

Lemaradtál a Bailavidrum múlt vasárnapi mesés gyermekprogramjáról? Most vasárnap megismétlik a programot, még lehet regisztrálni, mi biztos ott leszünk. 4-11 éves gyerekeknek ajánlott! Regisztrációs link itt.

Fabula Bábszínház: Vitéz László – Puskin, vasárnap 10:00

„Szervusztok, pajtikák!” A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László. A mi történeteinkben is megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz. A mutatós bábszínpadon Vitéz László játékok szórakoztatják a jókedvre vágyókat. Jegyár:1500 Ft.

Nagy találkozás Kicsibácsival és Kicsinénivel – Jurányi, vasárnap 10:00

Kicsibácsiék egy dióban élnek, Salabácsiék meg itt valahol a szomszédban. Hétköznapi és csodás dolgok békésen váltogatják egymást mindennapjaikban. Így történhet meg, hogy egyszer csak egymásra találnak Kamilla néni konyhájában. Az előadáson gyerekek 1600 Ft-ért, kísérőik 1000 Ft-ért vehetnek részt.

Százszorszép Bóbiska – Majoros Ági bábszínháza – MOMKult, vasárnap 10:30-11:30

A Királynők Kertjének közepén áll egy csodálatos harang, amely csak akkor szólal meg, ha a Királynőnek gyermeke születik. Új lakói, a lusta harangemberkék átokkal sújtják Százszorszép Bóbiska hercegnőt, mert a születését ünneplő harangszó felverte őket százéves álmukból. Vajon sikerül-e Bóbiskának megtörni az átok erejét és elnyerni a boldogságot? Az előadás 45 perces, 4 éves kortól ajánlott. Jegyár:gyerek 500 Ft, kísérő 300 Ft.

Farsangi Kölyöknap – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes, az előadásokra regisztráció szükséges)

10 órától többféle kézműves foglalkozással és színházi jelmezpróbával várják a vendégeket. A fő program 11 órakor kezdődik a Nagyszínpadon. A Legendák kertjében című  táncjátékot láthatjátok a Bekecs Néptáncegyüttes előadásában. Részletek itt.

Diavetítés – Békák, akik (nálunk) kedvesek is, szépek is – Art&Cinema, vasárnap 11:00

Kuruttyoló Békakirály – Békatestvérek, A világszép kecskebéka, Vízipók-csodapók IV. (Felhő a tó felett), Békakirályfi
Boribon, a bajnok, vagyis békás mesefilmek vasárnap délelőtt. A belépőjegy mellé mindenki kap egy tombola-jegyet, az előadás végén pedig kisorsolnak 3 db diaképekből összeállított tányéralátétet. Belépő: 600 Ft/fő.

Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 12:00 (ingyenes)

Vasárnap ismét a Müpába várják a táncos lábúakat a szokásos havi egy alkalommal megrendezésre kerülő családi táncházon. Ingyenes!

Hangszervarázs és Csengő-bongó délután – Erkel Színház, vasárnap 9:00 és 15:00

Mindkét vasárnapi program az Erkelben a 4-10 -éves korosztálynak ajánlott. A Hangszervarázs 9 órakor, a Csengő-bongó délután 15 órától kezdődik.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: baba-mama kirándulás, családi délelőtt a Ludwig Múzeumban, retró rajzfilmek az Urániában
Rozi kedvencei: retró rajzfilmek az Urániában, Bailavidrum Mátyás király meseösvénye