Gyerekprogramok hétvégére – febr. 1-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Február első napjaiban már igazi tavaszváró programok, sőt farsangi mulatságok is várnak rátok, amellett, hogy lehet majd alkotni, kirándulni és táncolni is. Íme a hétvégi programajánló!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Mackó Fesztivál – Fővárosi Állat- és Növénykert, február 1-3. (200 Ft a belépő macis jelmezben vagy macival érkező 14 év alatti gyerekeknek)

2019-ben is megrendezik a hagyományos Mackófesztivált, idén február 1. és 3. között várják kültéri és beltéri programokkal a mackók szerelmeseit. A kismackónak öltözött vagy kismackóval érkező 14 év alatti gyerekeknek a belépő kedvezményes, 200 Ft. A legújabb válogatásunkat a farsangi programokkal itt találjátok.

FEBRUÁR 1., péntek

Farsangi álarckészítés Rutkai Borival – Két Egér Könyvesbolt, pénteken 16:30-18:00

Nincs is szebb egy saját készítésű jelmeznél! Készítsetek együtt egy-két fejdíszt és álarcot, amiben Űrdöngölőkké vagy más elvarázsolt lénnyé változhattok! Belépő: 1000 Ft, ami tartalmazza az anyagköltséget is.

FEBRUÁR 2., szombat

Vadlibahúzás és téli nyomkeresés – Dinnyés, szombat 9:00 – Dinnyés, Rózsa u. – Rákóczi u. sarok, gólyafészek (előzetes bejelentkezéssel)

Sok kis jel utalhat adott állatfajok jelenlétére. Tollak, szőrök, köpetek és más apró jelek árulják el, hogy a gazdájuk a közelben tartózkodik. Ha nincs hó, akkor sárban, nádban és fák között kutathatjátok a nyomokat. A túrán a visszatérő vadludak látványában, a behúzásban is gyönyörködhettek. Előzetes bejelentkezés szükséges! Kedvezményes jegy: 750 Ft/fő.

Medves-les – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10:00-15:00

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 2-án, szombaton részesei lehetnek egy izgalmas meteorológiai kísérletnek: a medve-les programon ugyanis a vadaspark két medvéje, Romulus és Tibor jósolja meg a várható időjárást. A tavaszváró szombati programsorozat részeként állattréningek és Klíma- kaland is várja a látogatókat. A programok a belépő árán felül ismét ingyenesen látogathatók!

Legkisebbek mozija: Lengemesék – Puskin, szombaton 10:00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült filmet Pálfi Zsolt rendezte. Jegyár: 800 Ft.

Origami ruhák – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30 (regisztrációs)

A mostani foglalkozás alkalmával a Ludwig Múzeum gyűjteményéből Jovánovics György Függönyreliefjén, a pop art alkotásokon, valamint klasszikus műveken keresztül fognak a divatról, öltözködésről, drapériákról beszélgetni és ahhoz kapcsolódóan alkotni. Kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak. Regisztráció a programot megelőző napon 14:00 óráig a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Jegyár: 600 Ft/fő.

Varrjunk együtt: bagolykészítés zokniból – Minurka, szombaton 10:30-12:30 (regisztrációs)

Kinőtt, megunt, elveszett félpáras zoknikból készíthettek baglyocskákat hagyományos kézi varrással, melyet aztán fantáziája szerint ki-ki tollakkal, gombokkal és egyéb izgalmas anyagokkal díszíthet. A foglalkozást 7-8 éves kortól önállóan, kisebb gyerekeknek szülői segítséggel ajánlják. Foglalkozás díja: 2500 Ft, mely tartalmaz a baglyok elkészítéséhez szükséges minden alapanyagot és eszközhasználatot. Ha saját zoknit visztek, figyeljetek, hogy a sarkuk ép legyen! Regisztráció szükséges, a jelentkezéseket a minurkainfo@gmail.com címen.

Medvekártya készítés – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

A medvenapon kártyát készíthettek, majd játszhattok is vele. Vigyázz, nehogy a te kezedben maradjon az árnyékmedve! belépő: gyerekeknek 500 Ft, ami levásárolható.

Dilili Párizsban (Az Anilogue nyitófilmje újra műsoron!) – Uránia, szombaton 16:30

A Cézar- és BAFTA-díjjal kitüntetett animációs rendező, Michel Ocelot Dilili Párizsban című varázslatos alkotása február 2-án 16:30-tól egyetlen alkalommal újra látható az Urániában! A filmet magyar felirattal vetítik. Érdemes előre megvenni a jegyet, 12 éves kortól ajánlott, jegyár: 1500 Ft.

Farsangoló családi délután a Kolompossal – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Az ördög három aranyhajszála a Pupetta Társulás előadásában, 17 órától a Kolompos együttes farsangi mulatsága és kézműves játszóház is vár rátok a Kultúrkúriában. Belépő: 1000 Ft.

FEBRUÁR 3., vasárnap

Egy kiállítás rémei – Zeneakadémia, vasárnap 10:30

„Tudják-e önök, hogy mi az a Krümpül? Vagy a Bucilus? Mit tegyünk egy gyermekkel, akin úrrá lett a Tötyör? Az In Medias Brass rézfúvós ötös mesekoncertje választ kínál ezekre a gyötrő problémákra! Művészi és tudományos alapossággal mutatjuk be hétköznapi rémeink titkos világát, életünkre gyakorolt káros hatásaikat – és az ellenük való védekezés praktikáit. Bumba-befonódás? Zakazakk a gallér mögött? Mindenre tudunk megoldást!” Jegyár: 2500 Ft.

JÁTÉK!!!

Legújabb játékunkban, amely vasárnapig tart, megnyerhetitek a Képmáska sorozat első segítő könyvét. Íme a részletek!

Era kedvencei: Dilili Párizsban
Rozi kedvencei: Egy kiállítás rémei a Zeneakadémián