Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 7-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szaffi - gyerekprogramok hétvégére

Ezen az igazán meleg augusztusi hétvégén ajánlunk nektek mini balatoni koncert turnét, népzenét a Hunyadi téren és gyerekkoncertet a Kobuciban, színházi előadásokat a Margitszigeten és a Városmajorban, nagymarosi kincskeresést és szabadtéri mozizást Dunakeszin, Gőzmozdonyos napot és HÉV szülinapot is. Íme a legjobb gyerekprogramok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Rutkai Bori Banda balatoni mini turné

Augusztus 7-én, pénteken 18 órától a Rutkai Bori Banda a Pegazusban lép fel, majd a déli part felé veszik az irányt, augusztus 8-án 11 órától Balatonfenyvesen, augusztus 9-én 11 órától Balatonszárszón, a Csukás István Színházban találkozhattok velük.

AUGUSZTUS 8., szombat

Nyár a Hunyadi téren – Netz produkció: „Húzzad, édes muzsikásom!” – Hunyadi tér, szombaton 9:30-tól (ingyenes)

A Netz produkció egy egészen egyedülálló formáció, ezt mutatja sokszínű repertoárjuk is: egészestés előadások, utcaszínház, interaktív családi- és gyermekműsorok. A szombat délelőtti előadásban visszatérnek a gyökerekhez, ízelítőt adnak a Kárpát-medence autentikus zenéiből, táncaiból. A műsor végén természetesen a közös tánc sem maradhat el… Ingyenes! 

Szirupok és szörpök – praktikák – Ócsai Tájház, szombaton 10:30-12:00

Augusztusban szombatonként szirupokat és szörpöket készíthettek Ócsán. Hogy és mit érdemes eltenni hosszútávra? Miből érdemes készíteni szirupot? A gazdasszonyok elárulják titkos receptjeiket azoknak, aki meghallgatják. S talán akad egy mese az élet vizéről is. Jegyár: 1.200 Ft/fő, amely a szörpös programot, a tárlatlátogatást és tárlatvezetést is tartalmazza.

Hahó koncert – Kobuci, Óbuda, Fő tér, szombaton 10:30

Sok-sok koncerttel a hátunk mögött, gyakorló apukaként bőven van tapasztalatuk a gyerekekkel! Cuki dalok nem csak cuki gyerkőcöknek! Simogass kutyát, puszilj bogarat, ölelj fát, szedj szemetet, mindent lehet. A zene mindenek felett! Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. Az esti konceretekre vonatkozó szabályoktól eltérően a gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni.

Dunakanyar Fesztivál: Nagymaros kincsei x Kincskeresés, pecsétgyűjtés térképpel – Nagymaros, szombaton 10:30-16:30

A Dunakanyar Fesztivál keretein belül megrendezésre kerül, a Nagymaros kincsei x Kincskeresés, pecsétgyűjtés térképpel játék. Az esemény regisztrációhoz kötött: dunakanyarfesztival@gmail.com -on címen lehet regisztrálni! 10:30-16:30 között vehetők át a térképek a Német Nemzetiségi Tájházban. A cél, hogy a térképen megadott pontokra eljussatok és gyűjtsétek a pecséteket, élményeket. Fedezzétek fel Nagymarost! Aki az összes pecsétet összegyűjti ajándék limonádét kap, illetve tombola szelvényt. Szombaton irány Nagymaros és a Dunakanyar Fesztivál, amely család- és kutyabarát.

A szegény ember gazdagsága, a Batyu Színház előadása – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

A népmesei ihletésű mese 5-99 éves korig. A sok tréfával átszőtt történet arra keresi a választ: lehet-e boldog az ember, ha semmije sincs. Valamint, hogy a szerelem átsegíti-e a fiatal mátkapárt az élet megpróbáltatásain? Igaz mese a vagyonról és a boldogságról. Az óvodás korosztály örömére, az előadás felidézi a magyar mese hagyományainak számos elemét: három kívánság, csoda kút, erdő szelleme, rest macska és még sorolhatnánk… Ingyenes!

Csukás István-Csík Csaba-Bor Viktor: Pom Pom meséi – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Ki ne ismerné Pom Pom-ot és barátait, Órarugógerincű Felpattanót, Festéktüsszentő Hapci Benőt, Madárvédő Golyókapkodót, Radírpókot, vagy épp a szeretetreméltó, kerekded Gombóc Artúrt! Azt azonban már kevesen tudják, hogy egy kövér madár is lehet szerelmes, vagy azt, hogy milyen gonoszságokra vetemedhet egy megátalkodott Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél. Az előadás 50 perces. Jegyár: 2000 Ft.

Gőzmozdonyos nap – Vasúttörténeti Park, szombaton 10:00-18:00

Szombaton nem a hétvégéken megszokott A21-es kis dízelmozdonnyal találkozhatnak a mozdonyon utazás interaktív programban a Vasúttörténeti Park látogatói, hanem kettő gőzmozdonnyal. 12 év üzemszünet után megújult 424,009-es pályaszámú gőzmozdony, az idén 96 éves „Nurmi”! A nosztalgia járműflotta 1986 óta emblematikus járműve hároméves munka után róhatja ismét a síneket a nosztalgiavonatok élén. A 424-es mellett az Első Magyar Gőzvasúti Alapítvány által üzemeltetett 1026-os pályaszámú mozdony is működni fog. Jegyárak itt.

HÉV 133. születésnap – Szilasliget, Nagyrét, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

Szeretettel várnak minden ünnepelni vágyót gyerekprogramokkal, élőzenével, kirakodóvásárral és tombolával. A rendezvény keretében vasúti nosztalgia járműveken utazhattok (jegyváltás szükséges), további programok ingyenesek.

Szaffi – Dunakeszi, Katonadomb, szombaton 18:00 (ingyenes)

A Katonadombon szombaton kora este a Szaffi című klasszikus rajzfilmet nézhetitek meg. 17 órától lesz meseolvasás is. Ingyenes!

Éjszakai távcsöves bemutató – Svábhegyi Csillagvizsgáló, szombaton 20:30-tól (regisztrációs)

A két órás éjszakai csillagászati bemutató során megtekintheted a csillagvizsgáló kupolát a parkban, Budapest legnagyobb bemutató távcsövével megnézheted az ég aktuális látványosságait, lézeres csillagképtúrán megismerheted az évszak csillagképeit. Teljes áru jegy: 3500 Ft/fő, kedvezményes: 3000 Ft/fő (diák, nyugdíjas, MCSE tag). Regisztráció itt.

AUGUSZTUS 9., vasárnap

Danny és Béla mesekoncert – MOMKult, vasárnap 10:30

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek. Az ütőshangszeres, jellegzetes mesemondó Danny és a multiinstrumelista Ágoston Béla mutatja meg, hogyan érdemes játékos módon létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Jegyár: 1200 Ft gyerekeknek, 800 Ft kísérőknek. Jegyek kaphatók a momkult.jegy.hu oldalon.

Aranygyapjú Társulat: Táncolj kecske, ne állj meg! – Gyerekkoncert és hangszerbemutató – Margitsziget, Szent Margit kolostor romjai, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Tekerős, kobzos interaktív játékos barangolás a középkori magyar zene világában. Most vasárnap a margitszigeti Szent Margit kolostor romjainál. Ingyenes!

Képregényterasz – Westend tetőkert, vasárnap 11:00-18:00 (ingyenes)

Könnyű, nyári kikapcsolódás a belvárosban képregényekkel. A Westend tetőteraszon vasárnap 11 és 18 óra között várnak benneteket! Lesz Asterix foglalkoztató a Móra standjánál, 14 órától beszélgetés is. A belépés ingyenes!

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat, ahol további jó ötletek közül válogathattok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.