Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 3-4.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Norm, az északi 2. – gyerekprogram

Az augusztus is jó programokkal indul, hiszen itt az Ördögkatlan Fesztivál, a kőszegi és boldogkőváraljai várjátékok, illetve Panyolára és Agárdra is érdemes ezen a hétvégén elindulni, de emellett a fővárosban és környékén Mineshow, bábelőadások, HÉV születésnap, Pöttömkert és Futrinka workshop is vár rátok. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ördögkatlan Fesztivál – Kisharsány, Nagyharsány, Villánykövesd, július 30. – augusztus 3.

Ördögkatlan Fesztivál

Csodás helyszínek, remek programok. Mi nagyon szeretjük ezt a fesztivált, ahol sok a jó zene, színházi program, lazulós helyszín, és a gyerekek sem fognak unatkozni. Az Ördögkatlan Fesztivál oldalán a teljes és részletes program végigböngészhető, valamint minden hasznos információ (szállásokról, utazásról) megtalálható. Napijegy a helyszínen: 4900 Ft10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek!

Jazz Főváros – Kecskemét, Domb Beach Strand, augusztus 1-4.

Jazz Főváros – Kecskemét

10 ország 150 zenésze, ragtime, blues, dixieland, swing, boogie, rockabilly, jazztörténeti előadások, swingtánckurzusok, futóverseny, Decathlon Sportpark, kemping, strand, wakeboard, válogatott streetfood, minden egy helyen! Részletes program itt. Jegyár: 0. nap ingyenes, napijegy 2000-5000 Ft.

Kőszegi ostromnapok – Kőszeg, Fő tér és Jurisics-vár, augusztus 2-4.

Kőszegi ostromnapok – Kőszeg

Ökölvívó mérkőzések, vásári forgatag, ostrom, népzene és táncház, török támadás tüzes nyílvesszőkkel, fáklyás bevonulás, kézműves foglalkozások, katonai tábor, történelmi séta, apródpróba és gyermekostrom, szóval rengeteg izgalmas program vár rátok Kőszegen ezen a hétvégén. A gyerekprogramokról bővebben itt olvashattok.

Norm, az északi 2. – premieres film

Amikor Normot, az Északi-sarkvidék frissen megkoronázott királyát olyan bűncselekménnyel vádolják meg, amelyet nem követett el, és otthona biztonságát egy palackozott vizet gyártó, gonosz vállalat fenyegeti, régi és új barátaira kell támaszkodnia, hogy tisztára mossa a nevét és megmentse hőn szeretett királyságát. Augusztus 1-től a mozikban. 6 éves kortól ajánlott.

AUGUSZTUS 3., szombat

Danny és Béla mesekoncertje (Ütös Fesztivál) – Agárdi szabadstrand Napsugár strandhoz közeli részén, szombaton 9:30-10:30 (ingyenes)

Danny és Béla mesekoncertje (Ütös Fesztivál) - gyerekprogram

Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója, nem csak gyerekeknek. A 2019-es Művészetek Völgyében való debütálás után a duó az Ütős Fesztiválon is megmutatja hogyan kell játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt. További programok az Ütős Fesztiválon itt. Ingyenes!

Majorka Színház: Malacon nyert királylány – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Majorka Színház: Malacon nyert királylány - gyerekprogram

A Majorka Színház 45 perces látványos-humoros meséjével, új színpadi megoldásokkal szórakoztatja a közönséget a Margitszigeten. Ingyenes!

Az elvarázsolt könyv – gyermek táncjáték egy felvonásban – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Az elvarázsolt könyv – gyermek táncjáték egy felvonásban – Városmajori Szabadtéri Színpad

A darab főhőse egy rosszcsont, csibész kisfiú, aki félelemben tartja gyengébb, bátortalanabb társait, és állandó bosszúságot okoz a felnőtteknek. Egy napon azonban csodálatos dolog történik. A kisfiú egy könyvet talál az utcán, s mikor az kinyílik két  kobold jelenik meg, akikkel izgalmas és mókás kalandokba keveredik, mely kalandok végén rátalál a lelke mélyén szunnyadó jóságra és igaz barátságot köt saját fantázia világának mesés lakóival. Jegyár: 1500 Ft.

Cartoon Network Mineshow – Vasúttörténeti Park, szombaton 10:00-19:00

Cartoon Network Mineshow – Vasúttörténeti Park

Látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak minden érdeklődőt! Minecraft játékok, színpadi programok, társasjátékok, konzolos játékok, 1v1 versenyek, interaktív és hagyományos szabadtéri programok, illetve sok más érdekesség vár benneteket. Részletek itt. Elővételes jegyárak: 3500 Ft, kísérőjegy 1800 Ft.

HÉV szülinap – Szilasliget, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

HÉV szülinap – Szilasliget

Ünnepeljétek meg a HÉV 132. születésnapját augusztus 3-án Szilasligeten! 10:30-tól fellép az Apacuka zenekar, de lesz még könyvbemutató, tombola, ugrálóvár, hajtányozás és természetesen nosztalgia járművek is. Ingyenes!

Séta a szoptatásért 2019 – Városliget, szombaton 16:00-19:00 (ingyenes)

Séta a szoptatásért 2019

Szeretettel várnak minden várandós édesanyát, apró és nagy gyermeket, kis- és nagycsaládot, édesapát, nagymamát és nagypapát, rokont a hagyományos „Séta a szoptatásért” rendezvényen, amelyet ismét a La Leche Liga Magyarország Egyesület és A „Szoptatásért” Magyar Egyesület közösen rendez. Találkozó a Széchenyi fürdő földalatti megállónál lesz 15.45-16:00 óra között. Innen sétálnak majd a Városliget másik oldalára a Vajdahunyad vára mellett, a Nagyrét irányába. A bal oldalon, a fák alatt terítik le pikniktakarókat, ahol minden adott egy kellemes, családi délután eltöltésére, illetve előadásokkal és tanácsadással is készülnek. Ingyenes!

XVIII. Középkori Várjátékok Boldogkő Várában – Boldogkőváralja, szombaton 10:00-23:00

XVIII. Középkori Várjátékok Boldogkő Várában

Valódi középkori időutazás, amelyen zászlóforgatók, vásári komédiások, ínycsiklandó sültek, csapra vert boros- és söröshordók gondoskodnak a kitűnő hangulatról. A talpalávalót Luxemburgi János cseh király udvari zenekara, a Řemdih és a Hollóének Hungarica húzza. Károly Róbert magyar király lovagi tornáin a legádázabb vitézek varázsolják elénk a XIV. századi középkor világát. Este látványos, fáklyafényes csatajelenet, tűzzsonglőr show, és a várfalakról leomló hagyományos görögtűz várja a látogatókat! Várbelépő (kapupénz): 1300 Ft., 6-18 éves korig 900 Ft. 6 éves kor alatt a várbelépő díjtalan!

Panyola Feszt – Panyola, augusztus 1-3.

Panyola Feszt – Panyola

A Panyolafeszt tizenkét év alatt közel ezer fellépőt és több tízezer vendéget csalogatott a faluba. Gazdag, sokszínű programjaival igazi turisztikai attrakció is egyben. Legfontosabb a minőség, nemcsak zenei produkciókban, hanem a kísérőeseményekben és gasztronómiában is. Különleges zenei kínálat, kultúra, sport, nyitott porták és gyerekprogramok, valamint szatmári ételek várnak benneteket csütörtöktől szombatig. Részletek itt. Belépő: 1000 Ft/nap.

Nézzétek meg, mennyi jó fesztivál lesz még augusztusban!

Íme a legjobb augusztusi fesztiválok, amit a gyerekek is imádni fognak.

AUGUSZTUS 4., vasárnap

Pöttömkert a Rutkai Bori Bandával – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Rutkai Bori Banda

Dinnyeérlelő, nyári kalandozás Kerekítő manóval, 11 órától Rutkai Bori Banda koncert, 12 órától Mályki bohócműsora, 13 órától a Batyu Színház: Jancsi és Juliska c. előadása vár rátok a Pöttömkerten, de lesz még testfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás és óriásbuborékok is. Gyerekprogramok minden mennyiségben! Ingyenes!

Futrinka workshop • mozgás és rajz gyerekeknek: Ufó kertek – Kabin, vasárnap 10:00 (ingyenes, regisztrációs)

Gyerekprogram - Kabin

Egy sétahajónyi ufó kötött ki a Kabinban. Nagyon megtetszett nekik a környék, aminek növényeiből szívesen vinnének haza egy terepasztalnyit. Szerencsére elhozták kedvenc anyagukat, amivel mindent összeragasztanak. Mozgásos játékok után holdbéli tájakat készítünk márványos elefántcsonttornyokkal és palacsintabokrokkal. A workshopot Tillmann Hanna képzőművész és Thorday Filoména szobrász vezetik. Ajánlott korosztály: 5-7 éves. Létszám: maximum 15 fő. Regisztráció: augusztus 2-ig a futrinkaworkshop@gmail.com-on. A részvétel ingyenes! A foglalkozáson csak gyerekek részvételére számítanak, a szülők addig lazíthatnak a parton. 🙂 A workshopnak kötött programja van, később becsatlakozni nem lehet.

Aranyalma páros: A talányfejtő lány – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Aranyalma páros: A talányfejtő lány

Az ismert Mátyás király-meséből készült vidám zenés-táncos mesejáték régi hangszeres muzsikával, amely a gyerekeket is kis színjátékossá avatja. Ingyenes!

Gyerekprogramok hétvégére időpont szerint a Napibontóban!

Nézzétek meg, mennyi jó program vár rátok a Velencei-tónál és a Balaton északi és déli partján!

Era kedvencei: Ütős Fesztivál Agárdon, Várjátékok Kőszegen és Boldogkőváralján, Pöttömkert
Rozi kedvencei: Várjátékok Kőszegen és Boldogkőváralján, Futrinka workshop a Kabinban