Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 15-16.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csillagnézős esték, madárgyűrűzés, premieres filmek, bábszínház, koncertek és Betyár Fesztivál is vár rátok ezen a hétvégén! Válogassatok a legjobb gyerekprogramok közül!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Egy hét a csillagok alatt – országszerte augusztus 16-áig

Az „Egy hét a csillagok alatt” kezdeményezés célja, minél több emberhez jusson el a csillagos égbolt megfigyelésének élménye, amihez szeretnének iránymutatást adni, hogy hol és milyen formában találjuk meg a csillagászati bemutatóhelyeket Magyarországon. A programsorozatban résztvevő bemutatóhelyszínek eseményei és azok időpontjai eltérnek egymástól. Némely helyszínen előzetes bejelentkezés szükséges. Részletek itt.

Madárgyűrűzés – Budapest, Naplás-tó, augusztus 22-éig (ingyenes)

Nyaktekercs (Fotó: Lendvai Csaba)

Idén is várnak benneteket minden reggel és este a Naplás-tónál, ahol madárgyűrűzési akció mellett sok érdekes dolgot is megtudhattok a terület madarairól, vízi élőlényeiről. A gátőrháznál található az információs központ.
Részletek itt. Ingyenes!

Álomépítők – premieres film

Minna élete a feje tetejére áll, amikor édesapja új menyasszonya és annak lánya beköltözik hozzájuk. A vele egykorú Jenny kiállhatatlan, és Minna minden erőfeszítése ellenére sem tud közelebb kerülni utálatos mostohatestvéréhez. Egy éjszaka aztán a kislány felfedez egy varázslatos világot, ahol hatalmas színpadokon készülnek az álmaink, szorgos kis álommunkások segítségével. Mikor rájön, hogyan tudja befolyásolni az embereket az álomépítők segítségével, igyekszik Jenny álmaiba is beférkőzni, hogy végre igazi család lehessen belőlük. 6 éves kortól ajánlott.

A herceg utazása – premieres film

Hercegre, a sérült, idős majomra a 12 éves Tom talál rá a tengerparton. Hazaviszi őt pártfogóihoz, a tudós házaspárhoz, akiket kitaszított a tudományos közösség, mivel hisznek a párhuzamos majomcivilizációk létezésében. Herceg a fiú révén felfedez egy számára ismeretlen társadalmat, a tudós pár pedig úgy dönt, hogy Herceg segítségével fogják bebizonyítani elméletük igazát, és visszaszerezni tudományos hitelességüket. 6 éves kortól ajánlott.

AUGUSZTUS 15., szombat

Pulcinella Bábszínháza – Interaktív meseszínpad, Margitsziget, szombaton 10:30 (ingyenes)

Pulcinella imádja az életet. Úgy, ahogy van. Már az is boldoggá teszi, ha énekelhet. De egy napon ebben mindenki megakadályozza. Csak akkor gyújthat új nótára, ha már sikerült legyőznie az oroszlánt, az ördögöt, a halált, sőt, talán önmagát is… Játékos és tréfás kalandjaihoz mindenkit társul hív háromtól kilencvenhárom éves korig. 45 perces előadás. Ingyenes!

Kolompos – Kobuci, szombaton 10:30

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül. A koncertre jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. A gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni.

Hadart Színház: Süsü, a sárkány – Balatonszárszó, Csukás Színház, szombaton 11:00

Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű menekül, mindenki retteg tőle, mígnem találkozik a Jó Királyfival, aki Süsüt bejuttatja a királyi udvarba… Jegyár: 2500 Ft.

Ziránó Színház: Pinokkió – Balatonföldvár, Bajor Gizi Közösségi Ház, szombaton 11:00

Van egy fabáb, egy faragatlan kis fickó, aki arról álmodik, hogy igazi gyerek lesz, s az álom egyszer csak valósággá válik. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft.

Mátrai Betyár Fesztivál – Mátra Kemping, augusztus 14-15. (ingyenes)

Újra megelevenedik a híres betyárok „öröksége”: a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület szervezésében 2 napon át díjtalan szabadtéri programokkal, finom ételekkel, „magyaros” vásározással és autentikus zenei koncertekkel, várják az érdeklődőket. Fellép majd a Kerekes Band és a Belvárosi Betyárok is. Részletes program itt. Ingyenes!

Nyár a Hunyadi téren – Aranyszamár Bábszínház: Ágacska – Hunyadi tér, szombaton 9:30-12:30 (ingyenes)

A mutatványos-bábos színészpár gurulós kocsijával járja a világot – így érkeznek az előadás helyszínére is. Dalolnak, játszanak a szokott rendben, majd egyszer csak leesik egy ág a föléjük magasodó fáról. Elkezdődik Ágacska csodás története, amely során a kancsali Dani kacsa, az állandóan röhögő Berci béka és a bátor Pösze egérke elindulnak, hogy megkeressék az embert, aki tudomásuk szerint ki tudja őket gyógyítani bajukból. Az előadás 10 órakor kezdődik. Emellett öko játszóház is vár benneteket 12:30-ig. Ingyenes!

Irány a hullócsillagos pincesor! – Ócsa, szombaton 19 órától (regisztrációs)

Az esti túrán a naplementében gyönyörködve sétálhattok az Ócsa melletti réteken, közben megismerve élővilágukat. Naplemente után felértek a híres Öreg-hegyi pincesorhoz, ahol tiszta idő esetén a nyár végének egyik leglátványosabb csillagászati jelenségét is élvezhetitek, a Perseidák meteorraj érkezésével több tucat hullócsillag húz el az esti égbolton a fejetek felett. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár:1500-2200 Ft/fő. Részletek és jelentkezés itt.

AUGUSZTUS 16., vasárnap

Hervis Balaton-átevezés 2020 – Fonyódi Kutyás Fürdetőhely, vasárnap 9:00-17:00

A táv Fonyód és Badacsony között oda- vissza 9 kilométer, aminek nekivághattok bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel, egyedül vagy csapattársakkal! További információ a www.balatonatevezes.hu weboldalon érhető el.

„Múltbanéző” Régi magyar énekek és táncok – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Tabulatúra Régizenei Egyesület 2004-ben alakult. Fontosnak tartják nemzeti hagyományaink és történelmi múltunk zenei és kulturális emlékeinek megőrzését, népszerűsítését, ezért kiemelten foglalkoznak a magyar népzene és a historikus zene között feltehető kapcsolatok bemutatásával. Műsoraik historikus hangszereken, korhű hangszerelésben szólalnak meg. Ingyenes!

Kereplő Színház: Csizmás Kandúr – Balatonszárszó, Csukás Színház, vasárnap 11:00

A klasszikus mese bábos feldolgozása sok játékkal s a gyerekek intenzív közreműködésével. A szegény molnárfiú és a szép királylány szerelme, a gonosz óriás legyőzése és persze egy beszélő kandúr okos cselszövése, teszi izgalmassá mesét, amiben a gyerekek aktív közreműködésére számítanak. A díszletek és a bábok a népi hagyományok mai formáit tükrözik. Népdalok és népi hangszerek színesítik az előadást. Jegyár: 1500 Ft.

Játsszatok velünk augusztus 16-a, vasárnap éjfélig és nyerjetek családi belépőt az augusztus 20-án megnyíló a Legendás lovagkor – Az apród titkos küldetése című családi kalandjátékra.

Érdemes megnézni Vakáció rovatunkat is, ahol sok jó ötlet közül válogathattok!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.