Gyerekprogramok hétvégére – aug. 9-11.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Angry birds 2. - gyerekprogram

Strandolás előttre vagy utánra érdemes jó programokat is választani a hétvégi ajánlóból, például fesztiválokat, várjátékot, szabadtéri előadásokat, koncerteket vagy egy csillagnézős éjszakai túrát. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Székesfehérvári Királyi Napok – Székesfehérvár, augusztus 9-20. (a legtöbb program ingyenes)

A Szent István ünnepe köré szervezett tizenkét napos rendezvénysorozat a történelmi főváros legfontosabb eseménye, amely 2019. augusztus 9-20. között igazi kulturális csemegékkel várja a fehérváriakat és a városba látogatókat. Középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényjátékok, fölénk magasodó óriásbábok, IV. Béla királlyá koronázásának ceremóniája, könnyű- és katonazenei koncertek, a nemzetközi néptáncfesztivál is lesz! Részletek itt.

Nagykovácsi búcsú 2019 – Nagykovácsi, Tisza István tér, augusztus 10-11. (ingyenes)

2019. augusztus 10-én és 11-én szeretettel várnak minden érdeklődőt a 9. Nagykovácsi Búcsúba! Szombaton 17:15-től fellép a Kolompos, 18:15-től Fabók Mancsi Bábszínháza, vasárnap 11:30-tól a Babos Bábos Társulat, 18 órától a Belvárosi Betyárok. Kísérő programok mindkét napon: kézműves kirakodóvásár, szabadtéri játékok, kézműves foglalkozások. Ingyenes!

11. Síkvölgyi Lovasnapok – Tatabánya, Síkvölgyi Lovarda, augusztus 10-11. (ingyenes)

Augusztus 10-11-én a Síkvölgyi Lovardában rendezik meg a 11. Síkvölgyi Lovasnapokat, ahol szombaton 9 órától Regionális díjugrató verseny lesz, vasárnap 10 órától Fogathajtás (akadály- és vadászhajtás). Emellett vasárnap 14-től 19 óráig hagyományőrző és lovas bemutatókat tartanak: Kelemen Zsolt lovas íjásza, Síkvölgyi Lovarda bemutatója,Múltunk és Jövőnk Egyesület íjászai, Hamza Viktória szabadon idomító, Koltai Polett dámalovas és Pénzes Gábor huszárbemutatója, Csákberényi csikósok és a pusztaötös. Vasárnap 10 órától az alábbi kísérőprogramok várják a családokat: a középkor előtti idők lovashagyományai, lovasíjászat, íjászat, ügyességi játékok, kézműves játszóház, Lovarda olimpia, lovagoltatás, lovaskocsikázás, arcfestés, ólomöntés, kovácsbemutató. A rendezvényre a belépés díjtalan és valamennyi aktivitás térítés nélkül vehető igénybe.

Zempléni Fesztivál – Tokaj, Sárospatak, augusztus 9-18.

2019-ben augusztus 9-18. között rendezik meg a Zempléni Fesztivált, Zemplén és Tokaj-Hegyalja legnagyobb művészeti fesztiválját a térség számos csodás helyszínén világhírű fellépőkkel, koncertekkel, kiállításokkal, családi programokkal, kirándulásokkal. Részletek itt. Jegyárak itt.

Végvári Vigasságok – Egri Vár, augusztus 9-11.

Ostrom 1552 – XXIV. Végvári Vigasságok 2019. augusztus 9-10-11-én az Egri várban. Láss csatát, ünnepelj győzelmet! Élje át a híres 1552-es dicső ostrom pillanatait Eger oroszlánjaival! Korhű fegyverek bemutatójával, hagyományőrző csapatokkal, családi programokkal, huszárvirtussal, felvonulásokkal, kiállításokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket. Részletek itt. Jegyár: 1350-3000 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Hétrétország Fesztivál – Őrség, Őriszentpéter, augusztus 10-20.

23 őrségi településen rengeteg programmal várnak benneteket, többek között nyitott portákkal, koncertekkel, kertmozival, színházi előadásokkal és családi programokkal. Részletes program és jegyárak itt.

Angry birds 2. – premieres film

A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Augusztus 8-tól a mozikban!

Vizezős játszóterek

A nyár legmelegebb hétvégéjén érdemes lesz pancsolni. Mi a héten a Szilas park vizezős játszóterét kerestük fel újra (sajnos csak egy kút üzemelt). Hétköznap nem voltak sokan, de hétvégén biztos sokan keresik majd fel a népszerűbb helyszíneket. A vizezős játszótereket inkább a délutáni órákban ajánljuk, mivel nincs nagyon árnyék egyik helyszínen sem.

AUGUSZTUS 9., péntek

Rutkai Bori Banda a Pegazusban – Szentbékkálla, Kossuth utca, pénteken 18:00

Hagyományos zenés-táncos gyerektalálkozó a szuper Pegazusban. Belépő: felnőtteknek 1000 Ft, gyerekeknek 500 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes. Szombaton 11 órától pedig Balatonfenyvesen lépnek fel.

AUGUSZTUS 10., szombat

Magyar Népmese Színház: Hetvenkedő János – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Ez a népmese arra tanít meg bennünket, hogy ha üres a szívünk, nincs benne egy csöpp érzelem sem, bolyonghatunk a világban, sehol sem leszünk otthon. A szemünk láttára lesz a gézengúz Jancsiból, egy fele királysággal is elbíró János. Ingyenes!

Kolompos együttes – Óbuda, Kobuci kert, szombaton 10:30

A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül. Részletek itt. Jegyár: elővételben 1000 Ft, helyszínen 1500 Ft.

Hadart Színház: Pinokkió – élőszereplős bábjáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Pinokkió kalandos csavargásáról és a szeretet erejéről szól a mindenki számára jól ismert történet klasszikus feldolgozásban Szacsvay László főszereplésével. Jegyár: 1500 Ft.

Retro járat / ZIU9B – R70 – Erzsébet királyné útja aluljáró – Kossuth tér, szombaton 10:30-tól

A helyi közlekedési társaságok szervezésében, 2019. augusztus 10-én ZIU9B típusú trolibusszal retro járat közlekedik a 70-es trolibusz vonalán az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér végállomások között. Erzsébet királyné útja, aluljáró végállomástól indul: 10:41, 11:31, 12:21, 13:51, 14:41, 15:31, 16:41, 17:31 Kossuth Lajos tér végállomástól indul: 11:03, 11:53, 12:43, 14:13, 15:03, 15:53, 17:03, 17:53

Látványos focibemutató – XIII. ker., Béke tér, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Mozgásban a kultúra! rendezvénysorozat harmadik alkalma a futball látványosságai címet kapta. A rendezvényen bemutatásra kerül a Teqball mint sportág, illetve látványos show-val készül a Freestyle Foci csapata is. A részvétel díjtalan!

Szent Lőrinc könnyei, a Perseidák – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 19:00 (előzetes bejelentkezéssel)

A szürkületkor induló túra keretében bemutatják a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját, miközben szemtanúi leszünk annak, hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. Milyen hatása van a mesterséges éjszakai fénynek az élőlényekre és az emberre? Mi a fényszennyezés jelensége? A túra végén a kilátópontból csodálhatjátok a csillagokat és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet a szemetek előtt. A túrát az MCE Felsőgallai Amatőrcsillagász Klubbal közösen szervezik. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 1200-2200 Ft.

AUGUSZTUS 11., vasárnap

Aranygyapjú Társulat: Rúzsa Sándor, az alföldi betyár – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Az Aranygyapjú Társulat különös előadásának gerincét a Rúzsa Sándorról szóló tekerőn kísért hagyományos dél-alföldi népdalok adják. A korabeli ponyvaregények stílusában előadott jelenetek felvonultatják a hajdani népélet legjellemzőbb karaktereit, a parasztokat, piaci kofákat, a kikapós menyecskét, a pletykás asszonyokat, no és persze a rablót, a zsandárt, és a bírót… Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Pinokkió a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Királyi napok Székesfehérváron, Rúzsa Sándor a Margitszigeten
Rozi kedvencei: Rutkai Bori Banda a Pegazusban, Perseidák a Sas-hegyi Látogatóközpontban