Gyerekprogramok hétvégére – aug. 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Augusztus első hétvégéjén vár benneteket a szuper Ördögkatlan, a PanyolaFeszt, a Mineshow, a lezárt Szabadság-híd, a Kőszegi Ostromnapok, de lesz még séta a szoptatásért, Pöttömkert és bábelőadások is. Íme programajánlónk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Mokos Pincészet, Beremend, augusztus 4-éig (10 év alatt ingyenes)

Nyomozás a Piros Kakaóval, Pagony programok, bábelőadások, kézműves foglalkozások, Kucok előadás, mese és rengeteg jó hely. Még a hétvégén is tart egyik kedvenc fesztiválunk, az Ördögkatlan! 10 éves kor alatt minden program ingyenes, a gyerekprogramok és kiállítások pedig mindenkinek ingyenesek! Íme a családi programok.

Az idei nyár legjobb új játszótere!

Nemrég adták át a Veszprémi Állatkert újdonságát, az afrikai szavanna ihletésű játszóteret. Mivel éppen a környéken jártunk, kipróbáltuk, és szerintünk ez az idei nyár legjobb új játszótere. Íme beszámolónk, és mellé további szuper veszprémi helyeket is ajánlunk.

Mineshow nyár – Hungexpo, augusztus 4-5.

Hetedik alkalommal, 2018 nyarán kerül megrendezésre az ország legnagyobb Minecraft-rajongói rendezvénye, a Mineshow! A hatalmas érdeklődésre való tekintettel új helyszínre, az ország legnagyobb rendezvényközpontjába költözik a rendezvény, a Hungexpo-ra! Kétszer akkora területen, rengeteg új programhelyszínnel és látványos színpadi műsorokkal, valamint a legnépszerűbb Minecraft videósokkal várnak minden érdeklődőt. Jegyár: 3500-4000 Ft, kísérő 1800-2000 Ft.

Szabihíd – Szabadság-híd, augusztus 4-5. (ingyenes)

Szombaton 17 órától befesthetitek a lezárt Szabadság-hidat, vasárnap pedig szívószál mentes koccintással és cirkuszi programokkal is készülnek. Ingyenes!

Sárkányfesztivál – Balatonszárszó, augusztus 5-éig

A mesefesztiválon nemcsak Süsüvel és a többi kedvelt mesefigurával találkozhattok, de Csukás István is egész héten ott lesz. Vasárnap 10:30-tól a Süsü, a sárkány kalandjai című zenés mesejátékot is megnézhetitek a Kaposvári Roxínház előadásában, szombaton pedig ingyenes utcaszínházi előadással készülnek. Részletek itt.

PanyolaFeszt – Panyola, augusztus 2-4.

Kézműves programok, népi játszótér és bábszínház is lesz ezen a hétvégén Panyolán, természetesen a sok jó felnőtteknek szóló program és a sok-sok helyi finomság mellett. Napi belépő: 1000 Ft.

Kőszegi ostromnapok – Kőszegi Vár, augusztus 3-5.

Katonai táborok, ostrom bemutató, múzeumok, vásári forgatag, zene, íjászat és számos remek program vár rátok, ha Kőszeget választjátok ezen a hétvégén.

AUGUSZTUS 4., szombat

Majoros Ági Bábszínháza: Hamupipőke – egyszemélyes bábelőadás – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadásból kiderül, hogyan talál rá Hamupipőkére a boldogság a sok megpróbáltatás után. Mostohája és fogadott testvérei állandó leckéztetései, intrikái, hisztik sorozata, na és a félreértések garmada ellenére végül egy különös véletlen segítségével eljut az áhított bálba, ahol találkozik egy délceg fiúval… 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Erdők könyve – Aranyszamár Bábszínház – Balatonboglár, művelődési ház, szombaton 11:00

Wass Albert „Erdők és tavak könyve” című műve alapján írta: Strausz Tünde. Azt tudtad, hogy a gombák nem csak úgy maguktól teremnek, hanem a Gombacsináló Manó készíti őket? És azt hogy a virágokban Tündérek laknak? És azon elgondolkodtál-e, hogy vajon a Vaddisznó honnan tudja, hogy az orrával kell túrnia a földet? Az előadásra a jegyár: 1000 Ft.

Séta a szoptatásért – Városliget, szombat 16:00-19:00 (ingyenes)

A La Leche Liga Magyarország Egyesület és a Szoptatásért Magyar Egyesület hagyományos programja a Szoptatás Világhete alkalmából. A Szoptatás Világhete a WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) tematikus rendezvénye: ehhez kapcsolódva szervezik meg idén is a szoptatás népszerűsítése céljából a sétát, de tanácsadók is lesznek a helyszínen, akiktől lehet kérdezni. Ingyenes!

AUGUSZTUS 5., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Dinnyeérlelő Kerekítő baba-mama foglalkozás, 11 órától Méhek koncert, Mese több szólamban: Kayamar zenés játéka, valamint a Batyuszínház – Ravaszdi mester meseelőadása is vár benneteket vasárnap a Budapest Parkban a sok-sok játék mellett. Ingyenes!

Tabulatúra Együttes: „Azt mondják, én a király leánya vagyok” – Margitsziget, Szent Margit-romok, a Szabadtéri Színpad mögött, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A darab gondolatébresztő előadás sok primer szöveggel és idézettel, melyben korabeli írások és irodalmi művek alapján kiválogatott eredeti prózai emlékek, valamint stílusos, de mai nyelven megszólaló magyarázatok, prózai részek váltakoznak. 4-12 éves korig ajánlott. Ingyenes!

Teremtésmese – Écsi Gyöngyi – Balatonföldvár, vasárnap 11:00

Az Árgyélus Színház és a Kabóca Bábszínház előadásában ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep. A mese egyes elemeiből kirajzolódnak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festenek a keresztyén létformában máig életben maradó népi bölcsességről. Belépő: 1000 Ft.

Retro városnéző busz – Székesfehérvár, Piac téri buszpályaudvar helyi járatos megállóhelyéről, vasárnap 11:00

Székesfehérvár legújabb turisztikai látványossága a felújított retro Ikarus panoráma busz, amellyel minden nyári vasárnap városnézésre indulhattok. Az 1 órás programon a Piac tértől a Bory-várig kabriózhattok és vissza, miközben idegenvezető mesél a városról. Eső esetén nem indul!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Kőszegi Ostromnapok
Rozi kdvencei: Ördögkatlan Fesztivál, Majoros Ági Bábszínháza, Kőszegi Ostromnapok