Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 24-26.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szentendre éjjel-nappal, Gyüttment Fesztivál, Savaria Történelmi Karnevál, Bakáts Feszt, Pléd Fesztivál, PomPom party, denevérnász, húsevő virágok, koncertek, vagyis a legjobb gyerekprogramok hétvégére. Így búcsúzik tőlünk az augusztus!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Gyüttment Fesztivál – Zebegény, augusztus 23-26.

A vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki, értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója a Gyüttment Fesztivál, amelyet 2018-ban a Kapcsolódások jegyében rendeznek meg a zebegényi Gründli réten. Workshopok, izgalmas előadások, beszélgetések és gyerekprogramok is várnak rátok. Napijegy: 6500 Ft. 16 év alatt és lóháton ingyenes a belépés!

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál – Szentendre, Belváros, augusztus 24-26. (ingyenes)

Megnyílnak a szentendrei galériák, házak, lesznek workshopok, kiállítások, koncertek és még számos izgalmas program éjjel és nappal. A Dumtsa utcában egész napos játék vár rátok: óriás társasok, csocsósátor, buborék show, napozóterasz, de lesznek bábelőadások és koncertek is. Emellett ásványmosás, saját készítésű vízi járművek úsztatása, vízi kerekek készítése, vízi teke, kavics puzzle, land art projektek várnak rátok a Bükkös pataknál (Apor híd) augusztus 25-én szombaton 10:00-16:00 óra, augusztus 26-án vasárnap 10:00-18:00 óra között. Ingyenes!

Bakáts Feszt – Bakáts tér, augusztus 23-26. (ingyenes)

A Kálvin tértől a Ráday utcán keresztül fesztivállal készülnek a helyi galériák, üzletek és intézmények. Lesznek koncertek, bemutatók, színház és számos izgalmas program. A fesztivál részeként vasárnap családi napot is tartanak népi játékokkal. Íme a részletes program! Ingyenes!

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, augusztus 23-26.

Honvédségi bemutatók, kézműves programok, vásár, játékok, koncertek, színház, fényfestés és még rengeteg program vár rátok, ha ezen a hétvégén Szombathelyet választjátok.

Alfa – premieres film

A héten kerül a hazai mozikba az Alfa című film. A különleges világba vezető, elképesztő látványvilágú izgalmas történet az ősember korába vezet, de ismerős történetet mesél el: egy kutya és egy ember barátságát… A filmet 12 éves kortól ajánljuk!

AUGUSZTUS 24., péntek

Kezdődik a denevérnász a Pál-völgyi kőfejtőben – Pál-völgyi kőfejtő, péntek 19:30-tól

„Több barlang bejáratánál is feszítünk ki denevérbefogó függönyhálókat. A hálózás remek lehetőséget teremt a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb határozóbélyegek megismerésére is. Az éjszaka folyamán mindenki annyit mozog majd a hálók között, amennyit szeretne, amennyire hajtja a denevérek iránti érdeklődése!” Előzetes bejelentkezés szükséges! Ára: 2200 Ft/fő, kedv./családi: 1200 Ft/fő.

AUGUSZTUS 25., szombat

Nyár végi virágok – Ócsa, tájház, szombaton 9:30

A túrán felfedezhetitek az ócsai láprétek élővilágát. Kedvező időjárás esetén a kornistárnics és az őszi kikerics ekkor mutatják meg szépségüket. Előzetes bejelentkezés szükséges! Részvételi díj: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő. Mivel a túra kb. 10 km, nagyobb gyerekekkel ajánljuk.

Madárröptetés a Madárdal tanösvényen – Dinnyés, gólyafészek, szombaton 9:00

Elkezdődött a madárvonulás. Ilyenkor nem csak az itt fészkelő, hanem már az erdőkből időben útra kelt vándorokkal is találkozhattok. A madárgyűrűzés alkalmat ad arra, hogy a lehető legközelebbi ismeretséget köthessük ezekkel a kis énekesmadarakkal. Gyerekek és felnőttek egyaránt részt vehetnek a madarak szabadon engedésében. Előzetes bejelentkezés szükséges! Részvételi díj: 1500 Ft/fő, kedv./családi: 750 Ft/fő.

Szamóca Kiskertész-tanoda: Lengék és húsevők – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Hol laknak a „húsevő növények”? A Locsogó tóban vagy a Füvészkertben? Gyertek ismertétek meg ti is a rovaremésztő növények varázslatos világát. Ára: 1800 Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeket várnak), felnőtteknek füvészkerti belépő.

Szalóki Ági gyerekkoncertje – Zugló, Cserepesház, szombaton 10:00 (ingyenes)

10 órakor Zuglóban Szalóki Ági koncertjével indul a zuglói Cserepesház hagyományos nyárbúcsúztató rendezvénye. Ingyenes!

Kaláka – Kobuci kert, szombaton 10:30

Szombaton a Kaláka lép a Kobuci kert színpadára. Jegyár: 1500 Ft

Majorka Színház: Gyurka citerája? – bábelőadás –  Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Gyurka, a szegénylegény, nagy fába vágja a fejszéjét, a király előtt szeretne citerázni. Ám ahhoz, hogy álmát megvalósíthassa, le kell tölteni a szolgálatot Zsiga bátyónál s meg kell őriznie a báránykákat a farkastól. Munkájáért cserébe egy tehénkét kap, de mivel az édesanyja nem szívlelheti a jószágot, a vásárban, két táncoló egérkére cseréli. No ekkor megy csak igazán világgá Gyurka tehén nélkül, az anyja áldása nélkül, egyenesen a király elé. A király szépséges leánya vajon mit fog szólni ehhez? A meséből kiderül! 3 éves kortól ajánlott

Aloha Fesztivál – MomKult, szombaton 11:00-18:00 (ingyenes)

Táncbemutatók, workshopok, virágfüzér készítés, vásár, kvíz és élménybeszámolók várnak rátok a MOMKultban. A fesztiválra a belépés ingyenes, kivéve az esti táncelőadást!

Karmesterjáték a Bélaműhellyel – BakátsFeszt, szombaton 13:00 (ingyenes)

Zenei élmény kicsi és nagy leendő karmestereknek a BakátsFeszten. Ingyenes!

Pléd Fesztivál – Nagytétényi Kastély, szombaton 14 órától

Zenei programok, művészeti programok, illetve családi programok lesznek ezen a délutánon a Nagytétényi Kastély kertjében. Piknik takarót és enni-, innivalót is lehet vinni! Jegyárak: 6 éves kor alatt ingyenes, 6-12 éves: 400 Ft, 12 éves kor felett: 800 Ft.

Agóra Családi Nap a Veszprémvölgyben – Veszprém, szombaton 15:00-20:00 (ingyenes)

Játékpark, kézműves foglalkozások, színpadi műsorok, családi programok várnak rátok a Kolostorok és kertek rendezvényhelyszínen. 16 órakor fellép a Kaláka. Ingyenes!

PomPom Party – Primus Rendezvényhajó, szombaton 16:00

Exkluzív nyárzáró buli az egész családnak. Koktélszürcsölés és csörgőzés a napfényben. Jegyek korlátozott számban kaphatók! Családi jegy 4 főre: 6000 Ft.

AUGUSZTUS 26., vasárnap

XIV. Veteránautós és Motoros találkozó – Sződliget, Duna partján, vasárnap 9:00-15:00 (ingyenes)

XIV. Veteránautós és motoros találkozó lesz ezen a vasárnapon gyönyörű autókkal és zenével a Duna partján. Ingyenes!

Angyalfolki utcabál – XIII. kerület, vasárnap 10:00 (ingyenes)

A programok között népi hagyományok felelevenítése, a népi kultúra, a néptánc, a népzene és a népművészeti mesterségek bemutatása egyaránt szerepet kap. Az Angyalföldi Vadrózsa és Vadvirág Néptáncegyüttessel közösen felelevenítik, hogy milyenek voltak a lakodalmas szokások a századfordulótól napjainkig fotókkal, élő gasztronómiával, személyes beszélgetésekkel, zenével. A Tücsökkertben babasarok, táncház, és kézműves foglalkozás mellett lufi hajtogatással és gyermekbarát programokkal készülnek a legkisebbek számára. Fellép a Kaláka együttes, a Cimbaliband, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs duó is. Ingyenes!

Róka Szabolcs: Mátyás király meséje – az okos lány – interaktív mesejáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A székelyember és szépséges leányának fordulatos, fondorlatos és tanulságos története Mátyás királlyal. 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Szentendre, Kacsakő, vasárnap 18:00 (ingyenes)

A Rutkai Bori Banda vasárnap Szentendre felé veszi az irányt. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: denevérnász, Szentendre éjjel-nappal nyitva, Karmesterjáték a BakátsFeszten
Rozi kedvencei: Karmesterjáték a BakátsFeszten