Gyerekprogramok hétvégére – aug. 10-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kalimpa Színház: A királykisasszony cipellője – mesekoncert – Margitsziget, Szabadtéri Sínpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Szuper nyári családi fesztiválok, éjszakai csillagnézős kirándulások, bábelőadások, koncertek és még sok minden más is lesz az év legmelegebb hétvégéjén. Íme a részletes ajánló!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Hétrétország Fesztivál – Őrség, augusztus 11-17.

Családi programokkal, koncertekkel, túrákkal, kézműves programokkal és nyitott portákkal vár benneteket idén is az Őrség egyik legnagyobb fesztiválja. Jegyárak itt.

17. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál – Komárom, Monostori Erdőd, augusztus 9-12.

Több mint 1500 amerikai autó a 30-as évektől napjainkig, a legizmosabb, legdögösebb verdák, bikavadító programok és persze hajnalig tartó rock and roll! Jegyár: 1000-8000 Ft.

Palkonya Hangja Fesztivál – Palkonya, augusztus 10-12. (12 év alatt ingyenes)

Háromnapos, zenés borfesztivál öt helyszínen a Villányi borvidék legszebb falujában, Palkonyán! A kisebbeket a Bóbita Bábszínház, fényfestő workshop, mesekirándulás, Cellux workshop, fazekas foglalkozás és gyerek diszkó várja. A fesztivált a 12. évüket be nem töltött gyermekek ingyenesen látogathatják!

Székesfehérvári Királyi Napok – Székesfehérvár, Belváros, augusztus 10-20.

Népi játszóházak, óriásbábos felvonulás, 3D vetítések a házfalakra, koncertek, táncház és néptáncfesztivál 10 napon át Székesfehérvár belvárosában és utcáin. Részletes program itt. A legtöbb program ingyenes!

Űrdöngölők – Balatonfenyves, Kultkikötő, szombaton 10:00 és Balatonföldvár, vasárnap 10:00; Szentbékálla, Pegazus, vasárnap 18:00

Balatonfenyvesen 10 órától a Rutkai Bori Banda húzza a talpalávalót. Vasárnap pedig Balatonföldváron lépnek színpadra szintén 10 órától, illetve 18 órától a Pegazusban. Jegyár: 1000 Ft.

Nézzétek meg legújabb hűsítő kirándulások válogatásunkat!

Három Budapesthez közel található és egy bakonyi szuper kirándulást ajánlunk nektek, ahol remekül lehet hűsölni ezekben a meleg napokban.

AUGUSZTUS 10., péntek

Szöcskeugrás és csillaghullás – Nagykovácsi, pénteken 19:00

A túra Nagykovácsból indul, a Nagy-Szénás tanösvényt barangolhatjátok be közösen, és közben talán találkozhattok Európa legnagyobb rovarával is. A túra első részének főszereplője a fűrészlábú szöcske lesz, de mire kiértek a Nagy-Szénásra a nyári égbolt tárul elétek. Augusztus ezen időszakában vonul el Földünk felett a Perseidák meteorraj, így a „csillaghullásban” is gyönyörködhettek. Előzetes bejelentkezés szükséges! Nagyobb gyerekekkel ajánljuk a közepes nehézségű túrát – 3 km, 3 óra. Ára: 2200 Ft/fő, kedv./családi: 1200 Ft/fő.

AUGUSZTUS 11. szombat

Tornazsák, tolltartó, oviszsák készítő workshop – Szentendre, Acél u. 7., a HeppHabit műhelyében, szombaton 9:30

Alkoss együtt gyermekeddel Szentendrén! Készítsd el gyermekednek, vagy Vele együtt tornazsákját, oviszsákját, tolltartóját tisztasági neszeszerét vagy bármilyen különóra zsákját saját kezűleg. Varrás tudást nem igényel, az együtt előkészített, megnyomott zsákokat varrónőnk állítja össze s postázzák nektek néhány nap múlva. Időtartama kb.3 óra. Ára:15.000 Ft – amelyért egy 3 darabos oviszsák szettet (hátizsák, vállfás oviszsák, szatyorzsák) és egy tetszőleges tolltartót, vagy iskolásoknak háti vagy tornazsák, nagyobb különóra szatyor és egy neszeszer vagy tolltartó.

Élet a kánikulában – Szódás túra a Sas-hegyen – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 10:00 és 13:00

A dolomitsziklák forró világába kevesen merészkednek. Pedig vannak olyan élőlények, melyek a rekkenő hőség ellenére is jól érzik magukat a Sas-hegy viszontagságos körülményei között. Hogyan lehetséges ez? Közelebbről megismerve őket, érthetővé válik titkos módszerük. Túlhevülés ellen a látogatók számára is kínálnak valamit! Ár: 1100 Ft/fő, kedv./családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő.

Gyerekprogramok – Budai Vár, Mátyás király játszópark, szombaton 10:00 (ingyenes)

Augusztus 11-én 10 órától ingyenes programokkal és kézműves foglalkozásokkal várnak benneteket a Budai Várban található Mátyás király játszótéren. Részletek itt. Ingyenes!

Kolompos – Óbuda, Kobuci, szombaton 10:30

A Kolompos együttes koncertjét hallgathatjátok meg a hangulatos óbudai Kobuci kertben ezen a szombat délelőttön. Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Kalimpa Színház: A királykisasszony cipellője – mesekoncert – Margitsziget, Szabadtéri Színpad mellett, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadás A királykisasszony cipője című magyar népmese alapján készült, népi hangszerekkel (brácsa, furulya, citera, tekerőlant, doromb) és népdalokkal gazdagítva. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Szent Lőrinc könnyei – A Perseidák – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton 19:30

A szürkületkor induló túra keretében bemutatják a Sas-hegy különleges flóráját és faunáját, miközben szemtanúi lehettek annak, hogyan burkolóznak fényárba Budapest híres épületei. Milyen hatása van a mesterséges éjszakai fénynek az élőlényekre és az emberre? Mi a fényszennyezés jelensége? A túra végén a kilátópontból csodálhatjátok a csillagokat és megfelelő időjárás esetén a Perseidák meteorraj is megjelenhet. Előzetes bejelentkezés szükséges! Ár: 2200 Ft/fő, kedv./családi: 1200 Ft/fő. A túra könnyű, de az időpont miatt nagyobb gyerekekkel ajánljuk.

AUGUSZTUS 12., vasárnap

Fabók Mancsi Bábszínháza – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. A mese azt beszéli el, hogy éretlenke királyfiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft.

Görbetükör Társulat: Csalavári Csalavér – zenés bábelőadás, Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A ravaszdi róka és rosszcsont gyermekei beköltöztek a kerek erdőbe. Szegény Mackó bácsi pórul járhat, és a nyuszikák is veszélybe kerülnek, de a gyerekek segítségével minden visszatér a rendes kerékvágásba. Az előadás 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Collectorism LEGO- és Játékbörze – Ellátóház, VII. ker., Dob utca 19., vasárnap 11:30-16:00 (ingyenes)

Mindenféle játék, balkán grill, kutyabarát és gyerekbarát rendezvény az Ellátóházban ezen a vasárnapon. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg az általatok választott szuper kalandos regényt a Móra Könyvkiadó jóvoltából. Megújult weboldalukon augusztus 12-éig 25-30%-os akcióval és ingyenes házhoz szállítással is készülnek!

Era kedvencei: Palkonya Hangja Fesztivál, csillagnézős esti túrák
Rozi kedvencei: Kalimpa Színház: A királykisasszony cipellője bábelőadása