Gyerekprogramok hétvégére – április 7-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyerekprogramok hétvégére – Csiribiri családi délután

Háromnapos családi filmünnep az Akváriumban, virágzó cseresznyefák a Füvészkertben, Orczy-kert megnyitó, Tavaszkiáltó Gyerekversnap a B32 Galériában, meseösvény Pilisborosjenőn, békamentő-gólyaváró nap Farmoson és még számos szuper tavaszi program vár rátok ezen a hétvégén. Gyerekprogramok hétvégére a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál – Akvárium Klub, április 6-8.

cinemira

A CINEMIRA – az első nemzetközi filmfesztivál Magyarországon kifejezetten gyerekeknek! A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthattok az Akvárium Klubban. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várnak rátok. Részletes program itt. Délelőtti vagy délutáni felnőtt jegy: 600 Ft/db, gyerek jegy: 400 Ft/db.

Sakura-ünnep – Füvészkert, április 7-8. és április 14-15.

Idén is vár benneteket virágzó cseresznyefákkal a Füvészkert. Emellett lesz még képzőművészeti kiállítás, tradicionális japán fegyverek és eszközök, manga rajzolás, kézműves gyerekfoglalkozások, zene és harcművészeti bemutató. Készüljetek fel, hogy ilyenkor nagyon sokan keresik fel a Füvészkertet.

MineShow – Millenáris, április 7-8.

2018 tavaszán, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az ország legnagyobb Minecraft-rajongói rendezvénye, azaz a Mineshow! Ezúttal visszatérnek a Millenárisra, méghozzá a B-C-D csarnokokba. Még több program, versenyek, érdekes előadások várnak rátok.

BikeWeekend kiállítás és programok – Vasúttörténeti Park, április 7-8.

bikeweekend

Bringázol? Városban? Országúton? Terepen? Tavat kerülve? Gyerekekkel? Haverokkal? Hétvégente? Mindennap? Akkor április 7-8. között a Magyar Vasúttörténeti Parkban a helyed, ahol a BikeWeekend​ kiállításon több mint 100 kerékpár- és kerékpáros márka legújabb termékeit nézheted meg! Belépő: felnőtt 1990 Ft, gyerek (5-14) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2 gyermek) 3900 Ft. 5 év alatt ingyenes.

ÁPRILIS 7., szombat

Rügykóstoló családi túra a Hárshegyen – találkozó: Szépjuhászné megállónál 8:45-től

Kora tavasszal, április elejére megduzzadnak a rügyek, amelyekben sok ásványi anyag, vitamin és enzim van. Fogyasztásukkal a télen kiürült vitaminkészleteid életerős segítséget kaphatnak. Tudjatok meg a kiránduláson mindent a rügyekről és kóstoljátok meg őket Szabó Miklós szakvezetésével! Útvonala: Szépjuhászné, kolostorkert – Örökerdő tanösvény – Makovecz Imre-kilátó (Kis-Hárs-hegy) – Thán Károly-kilátó (Nagy-Hárs-hegy) – Szépjuhászné. Hossza: 3 km. Részvételi díj: 1500 Ft. Jelentkezés Szabó Miklós erdőmérnöknél az erdoajandeka@gmail.com címen vagy a 06 20 9542 252 telefonszámon.

Orczy-park megnyitó – Orczy-park, szombaton 10:00-22:00 (ingyenes)

Újjászületett Belső-Budapest legnagyobb zöldfelülete, befejeződtek az Orczy-park felújítási munkálatai. A közpark átadásának alkalmából április 7-én, szombaton egész napos ingyenes családi fesztivál vár benneteket koncertekkel, vásári játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, színpadi bemutatókkal. 11 órától Bíró Eszter, 15:30-tól a Búgócsiga zenede koncertezik. Mi biztosan ott leszünk, és beszámolunk nektek arról, hogy milyen lett az új helyszín. Ingyenes!

Békamentő – Gólyaváró családi nap – Farmos, madárvárta, szombaton 9:00-17:00 (ingyenes)

Mi tavaly nagyon élveztük ezt a programot. Ha békákat is szeretnétek menteni, akkor 9-re kell érkezni, de az időjárástól függ, mennyien bújnak elő. Emellett érdemes kirándulni a környék tanösvényei és a Duna-Ipoly Nemzeti Park programjain részt venni. Ingyenes!

Legkisebbek mozija: Egy kupac kufli – Puskin, szombaton 10:00

Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér. Jegyár: 800 Ft.

Tavaszkiáltó Gyerekversnap – B32 Galéria, Bartók Béla út 32., szombaton 10:30-14:00 (ingyenes)

MOME ANIM: Kortárs gyermekversek és dalok – animációs versadaptációk, foglalkozás a Kisladikkal és VERSszínház Jankovics Anna: Világgá mentem (6-99 éves gyerekeknek és felnőtteknek), emellett VERSpostahivatal, VERSklub vár rátok szörppel és macikávéval! Vigyetek saját bögrét magatokkal, hogy versben és élményben gazdag, de szemétben szegény legyen a program. A részvétel ingyenes.

Papírszínház készítés – Mesemúzeum, szombaton 11:00

„Szereted a meséket és a bábszínházat? Örülnél, ha lenne egy saját színházad? Gyere el hozzánk, és megmutatom, hogyan készíthetsz színházat papírból, hogy bármikor előadást rendezhess a családodnak és barátaidnak.” – A foglalkozást Kiss Dorottya vezeti. Ajánlott korosztály: 5-10 korig.

Csiribiri családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Csukás István Ágacska című előadását nézhetitek meg a Kabóca Bábszínház előadásában, majd Varázsének  címmel Hevesi Imre zenés műsorát hallgathatjátok meg és lesz még kézműves játszóház is a Kultúrkúriában. Jegyár: 900 Ft.

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, szombaton 16:00

Szuper szombat délutáni program Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus Jegyár: 1000 Ft (A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.)

ÁPRILIS 8., vasárnap

Király kis Miklós meseösvény – Pilisborosjenő, Egri vár másolata, vasárnap 9:00-13:00

Ezúttal az Egri csillagok című film díszletéül szolgáló várat és környékét barangolhatjátok be a Bailavidrum csapatával, miközben ismét mesehősök bőrébe bújhattok. Itt írtunk róluk részletesebben. Jegyár: 1500 Ft/fő (gyerekeknek és kísérőknek is), előzetes regisztráció szükséges, 4 év alatt ingyenes. A program 4 éves kortól ajánlott!

A zene titkai – Hangok kavalkádja – Zeneakadémia, vasárnap 10:30

Az Amadinda együttes nevét egy ugandai eredetű ütőhangszerről kapta. Koncertjükön távoli népek egzotikus ritmusai, klasszikus művek feldolgozásai és kreatív ritmus-játékok is elhangzanak. Jegyár: 2500 Ft.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar – Hatszín Teátrum, vasárnap 11:00

Néhány hónapja jelent meg a tízéves születésnapját ünneplő zenekar új albuma, a Bumm, Bumm, Bumm. A kerek évforduló alkalmat adott egy kis összegzésre. Így a zenekar 4. lemeze igazi zenei kavalkád, irodalmi csemege lett. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

Hangszerek világa – MOMKult, vasárnap 11:30 (ingyenes, regisztráció szükséges)

Balázs János Liszt Ferenc- és Junior Prima díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek. A belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges a hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen.

MiniTextúra – Magyar Nemzeti Galéria, vasárnap 15:00

mini textura

Az elsősorban a 7-12 éves kisiskolás korosztálynak és szüleiknek szóló előadás idén új és nagyobb helyszínen – a Magyar Nemzeti Galéria A. épületének időszaki kiállítóterében -, és a tavalyi négy helyett öt jelenettel várja a nézőket. Az alapkoncepció változatlan: öt népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történet, amelyet a Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált.

Időpont szerint a Napibontóból tudtok válogatni!

Era kedvencei: Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban, Tavaszkiáltó Gyerekversnap a B32 Galériában, MiniTextúra a Nemzeti Galériában
Rozi kedvencei: Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál az Akvárium Klubban, A zene titkai a Zeneakadémián, Orczy-kert megnyitó