Gyerekprogramok hétvégére – április 14-15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jurik Kristóf és Kungl Mátyás: Béka tangó (MOME ANIM)

Nyílt nap a Gyermekvasútnál és az Óbudai Buszgarázsban, animációs filmek, Sárkányos Mesenap, koncertek, erdei piac és még számos jó program vár rátok a hétvégén. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

15 kihagyhatatlan program gyerekekkel Budapesten minden évszakban

Íme szubjektív listánk, amelyet gyerekekkel érkező külföldi barátainknak vagy a fővárosba érkező ismerősöknek mindenképp megmutatnánk. 15 jó ötlet kint és bent, télen és nyáron Budapesten magyarul és angolul, hiszen bármelyik programot mi is szívesen felkeressük, és bátran elküldhetitek külföldi ismerőseiteknek is!

ÁPRILIS 14., szombat

Legkisebbek mozija: MOME ANIM válogatás – Puskin, szombaton 10:00

Kiváló, izgalmas kisfilmek a jövő animációs reménységeitől. Változatos stílusban, izgalmas figurákkal, sokszor igen egyedi történetekkel, hangulatokkal. Jegyár: 800 Ft.

Ingyenes nyílt nap a hűvösvölgyi járműtelepen – Hűvösvölgy, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Szombaton 10 és 17 óra között nyílt napot tartanak a Gyermekvasút járműtelepén, ahol az érdeklődők megtekinthetik a ritkábban forgalomba kerülő járműveket, a kézihajtányt, a LEGO® díszbe öltözött C50-es dízelmozdony rövid szerelvényét, mely a délutáni órákban Szépjuhászné és Hűvösvölgy állomások között ismét közlekedni fog. Bemutatják munka közben hazánk egyetlen keskeny-nyomközű fordítókorongját, bepillanthattok a kisvasút műszaki bázisára is. Ingyenes! A buszgarázs a 118-as, 160-as, és a 218-as autóbuszokkal is megközelíthető.

Nyílt nap az Óbudai Buszgarázsban – III. ker., Pomázi út 15., szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Családi nyílt napot tartanak a BKV Zrt. Óbudai Autóbuszgarázsában az 50 éves BKV Zrt. rendezvénysorozat keretein belül. Lesz telephely látogatás veterán autóbuszokkal (regisztrációhoz kötött), műhely látogatás gyalogosan (regisztrációhoz kötött), autóbusz tesztvezetés(regisztrációhoz kötött), budapesti közszolgáltató cégek bemutatkozása járművekkel, veterán jármű gyűjtő egyesületek bemutatkozása, reptéri veterán jármű flotta bemutatkozása, veterán oldalkocsis motorozási lehetőség, autóbusz történeti kiállítások és még számos izgalmas program. Nosztalgia járatok is közlekednek a helyszínre, illetve elvisznek benneteket a Gyermekvasút rendezvényére is. Ingyenes!

Készítsd el saját titkos naplód 3. – Könyvkötő workshop gyerekeknek – Minurka, Kis Rókus utca 37., szombaton 10:00-12:30

Újra könyvkötő workshop a Minurkában, ahonnan ezúttal kétféle könyvet vihetnek haza a kis könyvkötők. Különféle fűzési módokat lehet majd kipróbálni, végül papírral és bőrrel lehet borítani a könyveket. Jöhetnek gyerekek szülőkkel együtt is. Részvételi díj: 3500 Ft.

Sárkányos Mesenap – Sárkányos Gyerekkönyvtár, Kálvin tér, szombaton 10:45-től 15:30-ig (ingyenes)

Őfelsége immár 17. alkalommal látogat el a Sárkányos Gyerekkönyvtárba, ahol Ég és Föld, Múlt és Jövő eggyé válik általad, vagyis itt minden lehetséges. Délelőtt Jeney Zoltánnal találkozhatunk, aki elárulja nekünk ki is az a Rév Fülöp, valamint Kaszás Veronikával és veletek együtt megelevenedik a történet. Délután középkori lovagi bemutató, apród- és udvarhölgyképző a Mare Temporis vezetésével. Beöltözhettek hercegnőnek vagy lovagnak. Bekukkanthattok a játékok varázslatos birodalmába és még sok meglepetéssel várnak mindenkit. Ingyenes!

Nem, nem, hanem – Varró Dániel interaktív családi programja – Maminiti Kuckó, szombaton 11:00

A gyerekirodalom egyik legismertebb hazai képviselője látogat el a Mamintibe, hogy egy vidám, szórakoztató délelőttöt töltsetek együtt Varró Dani és legismertebb könyvei társaságában. Belépődíj: 800 Ft/gyerek (tesókedvezmény: 600 Ft/fő), 500 Ft/kísérő.

Rutkai Bori Banda – Diszkó van a Piskóta Viskóban – Eötvös10, szombaton 11:00

Akik a múltkori lemezbemutatóról lemaradtak, most bepótolhatják. Kiapadhatatlan repertoár olyan mesesztárokkal, mint Rizibizi bácsi és kedves felesége, a sztreccs bekecsben táncoló Rizibizi néni vagy az Űrdöngölők, akik egy távoli galaxisról érkeznek, hogy változatosságot csempésszenek megszokott koreográfiáinkba. Aki szombaton lemaradt, vasárnap 10 órától még egy koncert lesz Érden, a Parkvárosi Közösségi Házban. egyár: 1500 Ft.

Kiállításmegnyitóval egybekötött családi nap – Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, Bem József utca 20., szombaton 14:00

Egy maroknyi, szuperhősnek öltözött csapat járja a kórházak gyerekosztályait, hogy egy kis színt vigyenek a gyógyuló gyerekek hétköznapjaiba. Ez a csapat a CosHelp, önzetlen munkájukat pedig Neményi Márton fotóriporter örökítette meg. A mini fotókiállítás a társadalmi felelősségvállalás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Ezen alkalomból a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény ad helyet szuperhősöknek és rehabilitációjukat töltő gyerekeknek, akiket tárlatvezetéssel, vetélkedővel és játékokkal szórakoztatnak. Ingyenes!

ÁPRILIS 15., vasárnap

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

Április 15-én vasárnap újra Erdei Piac lesz a Hidegvölgyi erdészlaknál (Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, kecskesimogatással, szalonnasütéssel, kirándulással melyhez minden helyben adott. Ingyenes!

Indiai Íz- és Egészségfesztivál – Lélek Palotája, Óbuda, Lehel utca 15-17., vasárnap 10:00-17:00

Színpadi programok, kirakodóvásár, gasztronómiai játszóház és gyermekfoglalkozások és rengeteg finomság vár rátok vasárnap a Lélek Palotájában. Jegyárak: Felnőtt: 1350 Ft, korlátlan ételfogyasztás + belépő: 3.500 Ft, 8 év alatt a belépés ingyenes!

Családi Vasárnap – Klauzál Ház, vasárnap 10:00

Lenyűgöző, zenés találkozás a MintaPinty Cirkusz fantasztikus fellépőivel: állatok és emberek, mindenféle szerzetek össze-vissza a porondon! Csak itt látható többek között a távoli egzotikus országból érkezett tudatlan úr és az ő rosszul idomított marhái – rögtön két felvonulásban. Előlép Ede, egy félénk vetkőzősztár, a gonosz és mindig váratlanul Lecsöppenő Kecsöp Benő, a koronázatlan fogú dívasztár, Mádmázel Parizer, a mohó ReggIguána és a Minta-Raszta Banda és még oly sok meglepetés…Jegyár: gyerek: 1000 Ft; felnőtt: 1500 Ft.

Tavasz Terasz – Ingyenes családi koncertek – Akvárium Klub, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Vasárnap 11 órától a Kiskalász mutatja be legújabb lemezét az Akvárium Klub teraszán. Ingyenes!

MiniTextúra – Magyar Nemzeti Galéria, vasárnap 11:00 és 15:00

mini textura

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is jelentkezik a Mini Textúra, a gyerekeknek szóló összművészeti produkció a Magyar Nemzeti Galériában. Az elsősorban a 7-12 éves kisiskolás korosztálynak és szüleiknek szóló előadás alapkoncepciója változatlan: öt népszerű kortárs meseíró írt egy-egy rövid történet, amelyet a Galéria gyűjteményében található műtárgy inspirált. Belépő: 1900 Ft/fő (érvényes az előadásokra, múzeumpedagógiai foglalkozásra és a teljes állandó kiállításra)

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Mini Textúra, nyílt nap a Gyermekvasútnál és az Óbudai Buszgarázsban
Rozi kedvencei: Mome anim a Puskinban, nyílt nap a Gyermekvasútnál és az Óbudai Buszgarázsban