Gyerekprogramok hétvégére – ápr. 5-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nyílt nap az autóbuszgarázsban, Oldtimer Show, cseresznyefa virágzás, koncertek, társasjátékok, Halünnep, könyvbemutató. Ezeket a programokat ajánljuk a hétvégére!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Oldtimer Show – Vasúttörténeti Park, április 5-7.

Április 5-7-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű rendezvénye az Oldtimer Show. 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok várnak rátok. A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem. A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen a Víztorony Parkban, látványos tuning és sportautó kiállítást rendeznek be. Lesznek retro tuning autók és custom autók is. A gyerekekre sok játék várja: népi játszótér, állatsimogatók, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér. A belépőjegy árak: felnőtt 4.000Ft, gyerek 3.000Ft (3 éves kor alatt díjmentes), nyugdíjas 3.000Ft, családi 11.000Ft (2 felnőtt és 2 gyerek együttes belépésére jogosít).

Országos Táncháztalálkozó – Papp László Sportaréna, április 6-7.

Kiállítások, felnőtt és gyermek táncház, bemutatók, népi mesterségek, kirakodóvásár vár benneteket ezen a hétvégén a Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó Országos Táncháztalálkozón. Jegyár: 1200-3990 Ft, 4 év alatt ingyenes.

Sakura ünnep – Füvészkert, április 6-7., 9:00-17:00

Megkezdődött a cseresznyefák virágzása a Füvészkertben is. Idén is fesztivállal ünneplik a tavaszt. Lesz kiállítás, tradicionális japán fegyverek és eszközök kiállítása, manga rajzolás, japán villám nyelvórák, kokeshi-baba készítés workshop, japán gasztronómiai workshop, japán zene, harcművészeti bemutató, japándob bemutató és még sok minden más. A program nagy népszerűségnek örvend, ezért sorban állásra számítsatok. Belépő: füvészkerti belépő.

ÁPRILIS 5., péntek

Múzeumi Játékmustra – Magyar Nemzeti Múzeum, pénteken 15.00-20:00

A Nemzeti Múzeum patinás épületében az ország legnagyobb múzeumi játék-szemléjét szervezik. Az ország különböző pontjairól érkeznek a játékok, gyakran megálmodójukkal, fejlesztőjükkel együtt. Társasjáték-fejlesztők, múzeumok, művészek és cégek mutatják be játékaik legjavát. Jegyár: 1000 Ft.

ÁPRILIS 6., szombat

Nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban – Hamzsabégi út 55., szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Az ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokba a nap folyamán vezetett látogatásokat és tesztvezetést szerveznek (regisztrációhoz kötött), de bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek és autóbusz maketteket is kiállítanak. A gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A kreatív műhelyben (készségfejlesztő játékok), a KRESZ pályán (játékos KRESZ teszt rollerrel) és a múzeumbuszban (közlekedéstörténeti kvíz) a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek BKV-s ajándéktárgyakra válthatók! A Rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ pályával (gyermekek részére), KRESZ tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomat vétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a motoros szimulátort. A Zebra Zebi foglalkoztató sarokban a kisebbek egy városrészletet ábrázoló molinón – a mini KRESZ-táblák elhelyezése után – játékautókkal mehetnek végig, a nagyobbakat pedig bójákkal kirakott ügyességi gokartpálya várja. Részletek itt. Ingyenes!

Tavaszi Társasjáték Fesztivál – Kultea, szombaton 10:00-18:00

Gyerekjátékokkal és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyót! Több mint 50 féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékok: izgalmas, különleges stratégiai-, logikai-, nyelvi- és kvízjátékok, gyerekeknek készségfejlesztő és építőjátékok is kipróbálhatók a nap folyamán. Játékmesterek segítik az asztaloknál a szabályok gyors elsajátítását. A programokon múzeumi belépővel lehet részt venni. III. kerületi lakosok számára ingyenes a belépés.

Fehérvári Halünnep – Székesfehérvár, Palotavárosi tavak, szombaton 10:00-20:00 (ingyenes)

2019-ben hetedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Halünnepet a Palotavárosi tavaknál. Az eseményen nincs megkötés, bármilyen halétel elkészíthető. A rendezvényen a kulináris élvezet mellett színpadi programokkal, bemutatókkal, gyermekfoglalkoztatóval is találkozhatnak a látogatók. Fellép a HandaBanda zenekar, (11:00) láthatjátok a Tintaló Társulás előadását (14:30), de lesz még kirakodóvásár és játékok is. Ingyenes!

Zene Háza Hangműhely: Legyél Te is karmester! – A38 hajó, szombaton 10:00-12:30 (regisztrációs, ingyenes – BETELT!)

A Zene Háza Hangműhely programján ez alkalommal bárkiből lehet karmester. Az újrahasznosított, egyedi hangszerekről ismert Bélaműhely különleges hangszereket mutat meg a közönségnek, majd egy izgalmas koncert után a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkiből karmestert csinál. A közös zenélést követően minden hangszert kipróbálhatnak a gyerekek, sőt hangszert is készítünk, amit minden kis-hangszerkészítő hazavihet magával emlékbe. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! BETELT!

Érted a fák beszédét? – Bookline, Móricz Zsigmond körtér, szombaton 10:00 (ingyenes)

A természet titkaira deríthettek fényt az interaktív könyvbemutató során, majd kézműves foglalkozást tartanak, ahol a Föld kincseit kelthetitek új életre.

Színműveletek: Égigérő almafa – Ódry Színpad, Színház – és Filmművészeti Egyetem, Vas utca 2/c, szombaton 11:00 (korosztály: 5-8 év)

A foglalkozás során egy mesét játszhattok végig a gyerekekkel, aminek alapját az Égigérő almafa című népmese különböző nemzetiségi változatai adták. A kalandok közös megélése és az akadályok leküzdése, a különböző szerepek kipróbálása mind lehetőséget adnak arra, hogy játékos formában tanuljatok együttműködésről, empátiáról, segítségnyújtásról. Ajánlott korosztály: 5-8 év. Jegyár: 950 Ft, felnőtteknek ingyenes.

Skandináv nap – ErőMűvház, Wesselényi u. 17., szombaton 15:00-20:00

A Skandináv Ház folyóirata, az Észak folyóirat idei első száma a gyerekekről szól. Ennek örömére nagyszabású programot szerveznek gyerekeknek, illetve felnőtteknek – gyerekekről az ERöMŰVHÁZ – Wesselényi17-ben. Olvasnak-e még a skandináv (és a magyar) gyerekek, vagy az elektronikus eszközök minden idejüket lefoglalják? Mik a trendek a skandináv gyerekirodalomban? Miért tartják sokan követendő példának a skandinávok gyereknevelési elveit, szokásait? Ilyen és ehhez hasonló témákról beszélgetnek majd neves skandináv és magyar vendégek, és hogy a gyerekek se unatkozzanak, találkozót szerveztek nekik Pettsonnal és Findusszal, valamint kézműves foglalkozással és filmvetítéssel is várják őket. Belépő: 2000 Ft, gyerekeknek 18 év alatt ingyenes.

Húsvétváró családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Szombaton a Kultúrkúriában láthatjátok A rút kiskacsa című előadást a Csodamalom Bábszínháztól, a Piu Forte együttes húsvéti műsorát, de lesz kézműves játszóház is. Jegyár: 1000 Ft/fő.

Hangszersimogató – 3K, szombaton 16:00

Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára énekesnő, gyermekpszichológus. Jegyár: 1000 Ft. (A nagy érdeklődésre való tekintettel javasolják az elővételes jegyvásárlást.)

ÁPRILIS 7., vasárnap

Iszkiri lemezbemutató koncert – Budapest Jazz Club, vasárnap 11:00

A humoros szövegeivel és vagány zenéjével ismertté vált ISZKIRI zenekar „Macikat a magasba” című lemezét április 9-én mutatja be a Budapest Jazz Clubban. A koncerten fergeteges bulival várják a gyerekeket, akik változatos zenei stílusokon keresztül utazhatnak végig a hétköznapokban megbújó mesék birodalmán. Családi jegy 4800 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek), jegyár 1500 Ft/fő.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Akvárium Klub terasz, vasárnap 11:00 (ingyenes)

A tavaszi turné második budapesti koncertjén a zenekartól megszokott családi bulikoncert várható. Ingyenes!

Kolompos: Furulyás Palkó – Puskin, vasárnap 10:00

Dramatikus játék, bábukkal, élő szereplőkkel, muzsikával: hogyan találja meg a királykisasszony párját a juhászlegény személyében? A juhait elvesztő pásztor vagy pásztorlány zenés történetének meseszerű feldolgozása a Kolompos együttestől megszokott, remek hangulatban! Jegyár: 2300 Ft.

A Játék Éve – BMC, vasárnap 11:00

Lakatos György hatrészes ismeretterjesztő sorozatát a Budapest Music Center könyvtárában hallgathatjátok meg. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg, hogy még milyen ingyenes családi programokat ajánlunk áprilisra, és iratkozzatok fel heti hírlevelünkre, ha további újdonságokról, programokról, válogatásokról is szeretnétek értesülni. Hamarosan érkezik húsvéti és tavaszi szünetes ajánlónk is további jó ötletekkel!

Era kedvencei: Skandináv nap, nyílt nap a kelenföldi autóbuszgarázsban
Rozi kedvencei: Színműveletek foglakozás az Ódry Színpadon