Gyerekprogramok hétvégére – ápr. 12-14.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén már több helyen készülhettek a húsvétra, emellett kertészkedős programok, kecskék, gyerekfilm fesztivál, koncertek, ingyenes Pont Fesztivál és Dechatlon családi piknik, valamint sárkányos és egy Nagyon Zöld Nap is vár rátok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2019. – Akvárium Klub, április 12-14.

A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves korig mindenki talál magának filmet. Az óránként induló rövidfilmes vetítéseken a világ több mint 80 országból érkező kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket mutatják be. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes workshopokon próbálhatják ki tehetségüket a gyerekek és szüleik. A fesztiválon a legnépszerűbb gyerekfilmek magyarhangjaival találkozhat a közönség, vagy épp a legnagyobb gyerekszereplő válogatóktól tudhat meg mindent a filmes castingokról! Idén is bemutatnak legendás magyar gyerekfilmeket, így pénteken Bagaméri fagyit nyalogatva lehet megnézni a KEMÉNYKALAP ÉS KRUMPLIORR felújított változatát, szombaton premier előtt csobban a VIZIPÓK-CSODAPÓK mozifilm digitálisan felújított formában, vasárnap a kultikus MACSKAFOGÓ teljes ráncfelvarrás után tér vissza a vászonra. Az Akvárium Klub előterében a teljes fesztivál ideje alatt Filmes dizájn vásár, ahol filmes- és szuperhősös ajándéktárgyak, DVD-k, gyerekkönyvek, moziplakátok, kreatív játékok és profi filmes kütyük között böngészhet a közönség! Részletes program itt. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 2000 Ft, workshopok: 3000 Ft.

PONT Fesztivál – Várkert Bazár, április 12-14. (ingyenes)

PONT Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő hagyományokat, szokásokat, táncokat és ízeket vonultatja fel, idén a Balkán kincseivel a fókuszban. Délelőttönként ingyenes családi programok: Gryllus Vilmos tavaszköszöntő dalai és az interaktív, zenés mesekoncert, a H a n g o l ó – Zeneterápia mellett kézműves foglalkozások, dob- és táncworkshopok, mesék és filmek várnak benneteket. A délelőtti és délutáni programok ingyenesek!

II. Kispesti Street Food Fesztivál – Kispest, Templom tér, április 12-14. (ingyenes)

Gyerekprogramok, utcazenészek, Föld-napi programok várják az érdeklődőket április 12-14-én a Templom téren a Kispesti Street Food Fesztiválon. Ingyenes!

Detektív Hétvége a Városligetben – Városliget, Nyereg étteremtől, április 13-14.

Adott egy térkép, egy feladatsor és egy rejtély, melyet csak a Városliget nevezetes helyszíneire ellátogatva tudtok megoldani. Minden helyszínen egy újabb nyom, feladat, fejtörő. Mintha egy Agatha Christie regény főszereplői lennétek… Jegyár: 1100 Ft/fő áron vehettek részt. 10 éves kor alatt ingyenes!

A hiányzó láncszem – premieres film

A családi animációs vígjátékban az emberiség utolsó bundás hŐSE izgalmas, Indiana Jonest is túlszárnyaló kalandokkal vár április 11-től a mozikban.

JÁTÉK!

Játsszatok velünk április 14-e, vasárnap éjfélig, és nyerjetek LEGO foglalkoztatót a Móra Kiadó jóvoltából! Részletek itt.

ÁPRILIS 13., szombat

I. Decathlon Családi Piknik – Normafa, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Látogass el a családdal április 13-án a Normafára, hiszen igazi piknik hangulattal várnak benneteket az Anna-réten. Bevezetnek a túrázásba, segítenek tájékozódni térkép és turistajelzések segítségével, tesztelhetitek Quechua és Forclaz túra hátizsákokat, illetve bemutatják a táborállítás fortélyait. Érdemes egész napra készülni, hiszen az Anna-réten van egy szuper játszótér is, és kirándulást is tervezhettek a gyerekekkel a környéken a Potyautassal a kéken csapatával a Tündér-sziklához. Őket ajánlottuk már babás programok válogatásunkban is, mi is többször kirándultunk már velük. Ingyenes!

Kiscelli Húsvét – Kiscelli Múzeum, szombaton 10:00-18:00

Csokikészítés, WAMP – vásár, társasjátékozás, nyomdázás, érdekes tárlatvezetések és izgalmas kiállítások lesznek szombaton a Kiscelliben. Belépő: 1600 Ft/800 Ft. A belépővel megtekinthetők a Kiscelli Múzeum és Fővárosi Képtár állandó kiállításai, a Pest-budai cégérek, a Kiscelli Nyomda és Fekete Lyuk című időszaki kiállítás is.

Gyermekvasút napja – Gyermekvasút, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes, kivéve a vonatozás)

10-17 óráig nyílt napot tartanak a hűvösvölgyi járműtelepen, ahol lesz hajtányozás, működő gőzmozdony, C50-es mozdony, fordítókorongos járműbemutató. Emellett ünnepi különvonat is indul, melynek díja 1400-2000 Ft. A többi program ingyenes!

Húsvétváró családi nap – Törökbálint, Kecskevilág, Ida major, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Immár hagyományosan idén is megszervezik a Húsvétváró Családi napot. Egész nap (reggel 10 órától délután 16 óráig) részt vehettek kincskereső játékukban, sőt idén külön készültek feladatlappal a kisebbeknek, és nagyobb kihívást jelentő nehezebb feladatokkal a nagyobb gyerekeknek, hogy mindenki számára élvezetes lehessen a játék. Néhány kis csirke, kacsa, nyuszi leköltözik a házhoz, hogy ott is meg lehessen simogatni – nézni őket. A részvétel ingyenes!

Újbudai Tavaszváró Piknik – Bikás park, szombaton 10:00-19:00 (ingyenes)

A Bikás parkban színpadi programok mellett kisállat-simogató, húsvéti fajátékok, csuhézás, tojáskeresés, tojásgurítás, tojásfutam, óriás buborék és tojásterelés robot távirányítással a Logiscool sátránál, Minimax Gyerekhajó bébisziget, szinkronizálás a Karinthy Színház sátrában, a Budai Judo Akadémia sportprogramjai, Őrmezői kutyaiskola bemutatói, kézműveskedés vár rátok. Ingyenes!

Húsvéti kézműves foglalkozások – Aranytíz Kultúrház, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

A húsvéti kézműves foglalkozáson a gyerekek elkészíthetik többek között az ünnepi dekorációt, tojás festhetnek, de nem marad el a közkedvelt lufihajtogatás és arcfestés sem. Ingyenes!

Nyúl Péter veteményeskertje – Holnemvolt Vár, az Állatkert szomszédságában, szombaton 10:00 és 11:15 (korosztály: 3-10 év)

Nyúl Péter számára a szomszéd bácsi kertje a tiltott paradicsom. Nyuszi mama tiltása ellenére is megkockáztatja a belépést, annak tudatában, hogy akár nyúlpástétomként végzi. Nézzétek meg együtt a nyuszicsalogató kertet… Ára 2000 Ft/gyerek + a Holnemvolt Vár belépőjegy: 1000 Ft.

Neonkréta: Egy csomó csőcsomó – Nagymező 47. II. emelet, szombaton 10:00 (ingyenes, regisztrációs, korosztály: 6-10 év)

Ezen a foglalkozáson Bernát András grafikáin felfedezhető testek, tárgyak, objektumok, képződmények, csatornák, csőrendszerek, építmények, árkok, gödrök és alagutak inspirálnak majd titeket az alkotásban. Életkor: 6-10 éves. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: április 12-ig a schenerildi@gmail.com címen.

Képes idővonal – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30 (regisztrációs)

Egy rendhagyó idővonalat készíthettek, ami valójában nem is egy vonal mentén készül, hanem az időben egymás után történő fázisokat egymásra, végül pedig térbe fogjátok helyezni. Olyan ruhában menjetek, amiben kényelmesen tudtok alkotni, és nem sajnáljátok. A részvételi szándékot kérik, hogy a programot megelőző napon 14.00 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Belépő: 600 Ft/fő.

Sárkányos zöld nap – Sárkányos Gyerekkönyvtár, szombaton 10:45-15:00 (ingyenes)

Az Úr 2019. esztendejében Szent György havának 13. napján Ég és Föld, Múlt és Jövő eggyé válhat Te általad! Ha kiálljátok a mesés próbákat, a nap végén Meseország királya ünnepélyes keretek között befogad udvarába. Részletek itt. Ingyenes!

Bródy utcaünnep – Bródy Sándor utca, szombaton 16:00-19:00 (ingyenes)

Április tizenharmadikán az ittlakók és kereskedők programokkal, játékokkal és szokatlan térhasználattal köszöntik fel a közteret.  Az utca a jövőben megújul, galériák, új vendéglátóhelyek, kreatív kisvállalkozások költöztek be, egyre izgalmasabbnak és élhetőbbnek tűnik végigsétálni a Nemzeti Múzeumtól a Gutenberg térig. Az utcabálra érkezők útlevelet kapnak, melyben a különböző állomásokon lehet majd pecsételni. Ingyenes!

Tavaszi tündérkert építés – Minurka, szombaton 15:00-17:00

Csetényi Lilla (Nearnia) lesz a vendég, akivel ezúttal tavaszi hangulatú tündérkerteket építhettek, amelybe tehettek mohát, kövirózsát, csillámport, figurákat, mini tárgyakat. A foglalkozást kisgyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlják. A foglalkozás díja: 3500 Ft, ezért egy nagyon kedves, mohás, miniatűr világot vihettek haza.

ÁPRILIS 14., vasárnap

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj! – új helyszínen: Hűvösvölgy, kisvasút végállomás, vasárnap 9:00-14:00 (ingyenes)

Április 14-én, vasárnap új helyszínen a Hűvösvölgyi végállomással szemben lévő erdőbe várnak benneteket. Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő-mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, állat simogatással, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, sült kolbászt és egyéb ételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. A zenét az Aranyalma Páros biztosítja. Ingyenes!

Kovácsovics Fruzsi – Akvárium Klub terasza, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Interaktív gyerekkoncert a Fonogram-díjas Elfeledett mézescsók és a hamarosan megjelenő második gyereklemez dalaival. Ingyenes!

Nagyon Zöld Nap – B32 Galéria, vasárnap 14:00-18:30 (ingyenes)

Milyen egy igazán zöld nap? Lesz 14 órától Nagyon Zöld Mese, vagyis nagy kedvencünket, Andrea Gregušová könyvét Grétáról Simkó Katalin olvassa fel, 14:30-tól Nagyon Zöld Műhely tengeralkotó foglalkozás műanyaghulladékból a Cellux Play-jel, 16 órától színházi nevelési előadás ovisoknak és kisiskolásoknak a mindent felfaló óriásról és Jancsiról, aki az utolsó esélyünk, illetve 17:30-tól a Hahó Együttes koncertezik. Az esemény alatt a Trezor Galériában a Csirimojó Kiadó illusztrátorainak, Nastia Sleptsovának és Tereza Vostradovskának tenger- és erdőmélyi képeiben merülhettek el. Ingyenes!

Természetesen a természetben! – Óbuda, Mészkő park, vasárnap 14:00-17:00

Szeretettel várnak minden lelkes alkotni vágyó felnőttet és gyermeket vasárnap délután a Mészkő parkba egy közös alkotódélutánra! Készíthettek ajtódíszt vagy asztaldíszt. Részvételi díj: 3000 Ft, 1 db ajtó- vagy asztaldísz készítése esetén 5500 Ft, ha mindkettőt szeretnétek (vagy ugyanabból többet). A gyerekek közben gipsz figurát festhetnek vagy kipróbálhatják a szuper játszóteret.

Időpont szerint a Napibontóból tudtok válogatni!

A JÖVŐ HÉTRE AJÁNLJUK!

Íme legújabb húsvéti válogatásunk a legjobb programokkal, és hamarosan érkezik a tavaszi szünetes ajánlónk további jó ötletekkel, úgyhogy érdemes lesz velünk tartani! Itt tudtok hírlevelünkre feliratkozni!

Era kedvencei: Nagyon Zöld Nap, Decathlon Családi Piknik, Cinemira Filmfesztivál, PONT Fesztivál
Rozi kedvencei: 
Cinemira Filmfesztivál, Bródy utcaünnep, Tündérkert építés a Minurkában