Gyerekprogramok hétvégére – 2022. július 2-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Koncertek és zenei programok Budapest terein, Minyonok 3., balatoni programok, Győrkőc Fesztivál is vár rátok július első programajánlójában. 

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

A Fából faragott királyfi – Millenáris és Várkert Bazár, július 2-3. (ingyenes)

A Balázs Béla meséje alapján készült báb- és táncjátékot ezen a hétvégén 2 alkalommal is láthatjátok. Július 2-án 11 órától a Millenáris G épületében, július 3-án 11 órától pedig a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Részletek itt.

15. Győrkőcfesztivál a Vaskakas Bábszínházzal – Győr, július 1-3. (ingyenes 14 éves korig)

A fesztivál koncepciója változatlan: a cél, hogy egy hétvégére játszótérré változzon Győr egész belvárosa. A főszervezők a korábbi évekhez hasonlóan 2022-ben is tematikusan, művészeti áganként helyezik el a fesztivál programjait a Belváros területén (Széchenyi tér, Kazinczy utca, Bécsi kapu tér, Vársétány, Várágyúk, Zechmeister utca, Rába kettős híd, Radó-sziget, Mihálkovics sétány). Fontosnak tartják a „zöld gondolat” megjelenését a fesztivál egész területén, valamint egy tematikus helyszínen is. Részletek itt.

Pocca Piknik – Felsőörs, június 30. – július 2.

Felsőörs festői külterületén a Pocca dűlőben másodszor kerül megrendezésre a Pocca Piknik. Népszerű blues, rockabilly és dixieland fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett tágas területen, melyhez kiváló gasztronómiai szolgáltatókat hívtak. Kicsiknek külön zenei foglalkoztató és játszósarkot alakítanak ki a terület egy biztonságos szegletében, levendulaillattal szegélyezve. Részletek itt.

Színházi előadások a Kultkikötőben – Balatonnál több helyszínen, július 1-3.

A Kultkikötő programjában ezen a hétvégén több előadást is láthattok. Július 2-án Balatonföldváron a Csizmás kandúrt, szintén ugyanezt az előadást július 3-án Balatonfenyvesen. Július 1-jén Balatonfenyvesen a Babszem Jankót, július 3-án Balatonszárszón az Óz, a csodák csodája című előadást nézhetitek meg. Részletek itt.

Minyonok 3. – Gru színre lép – premieres film

2013 és 2015 legnagyobb animációs sikerei, a Gru 2 és a Minyonok után most folytatódnak Gru és Lucy és imádnivaló lányaik, Margo, Edith és Agnes, és persze a minyonok fergeteges kalandjai. 6 éves kortól.

World of Robots – Etele Pláza, július 3-áig

Már csak július 3-áig nézhetitek meg az Etele Pláza robotos kiállítását. A kiállítás részeként láthatóak lesznek a legújabb fejlesztésű humanoid robotok és számos játékot is ki lehet próbálni, mint például a transformerek, irányítható focilabda, rakodó tank robot, rajzoló robotkarok, 3D nyomtatók. A Sci-fik szerelmesei pedig különösen örülni fognak az eredeti filmes relikviáknak, mint például a Vasember, R2D2, Terminator vagy a Robotzsaru. Ezenfelül több méteres koncepció robotok, robot állatok, és a digitális kultúrához köthető kiemelkedő újítások, sőt még egy marsjáró koncepció robot is bemutatásra kerül. Részletek itt.

JÚLIUS 2., szombat

Családi és nyílt nap – Petőfi Laktanya, szombaton 10 órától (ingyenes)

Ismét Családi és nyílt nap lesz a Petőfi laktanyában! A belépés ingyenes, regisztrálni a helyszínen lehet személyazonosító okmánnyal! Az MH Katonai Rendészeti Központtal közös rendezvényen számos érdekes és izgalmas programmal várnak mindenkit! Ingyenes! Részletek itt.

BRASS IN THE FIVE: BRASS CIRKUSZ – Magyar Zene Háza, szabadtéri színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

A Brass in the Five rézfúvós kvintett és Méhes Csaba mozgásművész közös előadása. Bűvész, állatidomár, illúzionista, kötéltáncos, bohócok, táncosok, szelíd és vadállatok! Csak tessék, csak tessék! Egy óra önfeledt nevetés gyermeknek, felnőttnek egyaránt! Részletek itt. Ingyenes!

Magyar Népmese Színház: Világszép nádszál kisasszony – Margitszigeti Színház – Interaktív Meseszínpad szombat 10:30 (ingyenes)

„A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb, kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, bizony meg kell járnia mennyet-poklot, de csudálatos segítőtársai továbbsegítik, míg a megpróbáltatások végén Világszép nádszál kisasszonnyal nászt ülhet.” Részletek itt. Ingyenes!

Dunakanyar Fesztivál – Nagymaros, szombaton egész nap

Amellett, hogy játékosan megismerhetitek a települést, lehetőség lesz minőségi zenéket is hallgatni a Horizon helyszíneken. Vagy akár érdekes előadásokon is részt vehettek művészektől, természetjáróktól, helyi lakosoktól. Gryllus Vilmos koncertjére a jegyek elfogytak.

Dunakanyar Daytime Party x Be Massive Horizon x Nagymaros – Nagymaros, szombaton 14:00-22:00

A Be Massive Horizon a Dunakanyar Fesztivál 2022 hivatalos zenés helyszíne, ahonnan gyönyörű a kilátás a visegrádi fellegvárra, Salamon-toronyra és nem utolsó sorban a Dunára. A HORIZON zenés helyszín fokozottan limitált férőhelyes, így belépőjegy szükséges! Részletek itt.

JÚLIUS 3., vasárnap

Tabulatúra Régizenei Együttes hangszersimogató – Margitsziget, Szent Margit-kolostor romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Tabulatúra Régizene-együttes, fő arculata a középkortól a XVIII. századig terjedő időszak zenei emlékeinek hiteles megszólaltatása, zenetörténeti ismeretterjesztés, különös tekintettel a magyar hagyományokra és a nemzeti folklórkincs vonatkozásaira. Részletek itt. Ingyenes!

Mákszem és Gubó bringatúrák a Szentendrei Skanzenben – vasárnap 11:00 (előzetes regisztráció szükséges, további alkalmak július 10., augusztus 6.)

A nyár folyamán több alkalommal vehettek részt kifejezetten gyerekeknek szóló bringás túrán a Szentendrei Skanzenben. Mákszemmel és Gubóval a Skanzen mesekönyvére épített tematikus biciklis túrán a családok végigjárhatják, milyen kalandos és varázslatos utat tett meg az eltévedt ikerpár. Megismerkedhetnek a mesekönyv emblematikus szereplőivel, Palikával a vízimalom macskabaglyával és a két pásztorkutyával Mákossal és Gubával is. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, részletek itt.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!