Gyerekprogramok hétvégére – 2022. július 16-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Terepasztalok a Közlekedési Múzeumban, szabadtéri koncertek a Városmajortól a Magyar Zene Házán át a Bánkitó Fesztiválig, kerttörténeti séta, premieres film és kertmozis program is vár rátok július közepén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Terepasztalok az Északiban – Északi Járműjavító, új Közlekedési Múzeum, július 16-17.

Hétvégén óriási, különleges terepasztalokkal várnak a Dízelcsarnokban: több mint 100 m2 alapterületen 200 m vasúti pálya, 100 db vasúti szerelvény és 25 db folyamatosan mozgó vasúti kocsi. Jegyár: itt. Részletek itt.

Legeslegjobb szülinap – premieres film

Charlie régóta ábrándozott arról, milyen klassz is lesz a szülinapi bulija, ám sajnálatos módon kishúga éppen a születésnapján betegedik meg, így a buli elmarad. A kis szülinapos úgy dönt, ha nincs buli, akkor elindul a nagyihoz és ott is marad örökre. Bár a nagymamája viszonylag közel lakik, jó ötletnek tűnik átvágni az erdőn. Szerencséjére útközben találkozik barátaival, akik segítik az ünnepi kalandban, így lesz ez a nap a legeslegjobb szülinap! Óvodás kortól ajánlott.

JÚLIUS 16., szombat

Kerttörténeti séta – Jókai-kert, szombaton 9:50 (csak előzetesen lehet jegyet venni, a helyszínen nem!)

A séta során végigjárhatjuk a kert zeg-zugát, miközben megannyi érdekességet tudhatunk meg a kert történetéről, a Jókai család életéről, az író itt eltöltött 50 évéről. Részletek itt. Jegyár: 650-900 Ft.

Kaláka: Nálatok laknak-e állatok? – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Nálatok laknak-e állatok? – biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek ismerősen hangzik ez a kérdés. A gyerekeknek szánt első Kaláka zenéskönyv 1986-ban viselte ezt a címet, és sokan emlékeznek a szülők közül gyerekkorukból a kicsi könyvecskére a kazettával. A Városmajori Szabadtéri Színpadra visszatérő több, mint 50 éves Kaláka együttes újabb dalokkal egészítette ki régi műsorát. Részletek és jegyvásárlás itt. Jegyár: 1900-2500 Ft.

Hangszersimogató Bársony Bálinttal és zenekarával – Magyar Zene Háza, szabadtéri színpad, szombaton 10:30-11:30 (ingyenes)

A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A foglalkozások célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Részletek itt. Ingyenes!

Danny Bain x Ágoston Béla mesekoncertje és Rutkai Bori Banda koncert // Bánkitó 2022 – Bánkitó Fesztivál, szombaton 10:30 és 11:30

A Bánkitó Fesztivál szombati napján rengeteg programmal készülnek kimondottan gyerekkel/családdal érkezőknek, nappal bulizóknak. Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója szombat délelőtt 10:30-tól leszlesz, 11:30-tól pedig a Rutkai Bori Banda zenél. 12 éves kor alatt a fesztiválra ingyenes a belépés! További családi programokat itt találtok. Részletek és jegyárak itt.

Harry Potter – Az azkabani fogoly – Budapest Garden kertmozi, szombaton 21:00 (ingyenes)

A programra nincs előre helyfoglalás, úgyhogy ha jó helyet szeretnétek, érkezzetek időben. A kertmozi a Garden Beach homokos területén található, tehát érdemes így készülni, esetleg szúnyogriasztót, pulcsit is vinni. Részletek itt. Ingyenes!

Nemzetek fesztiválja: Bemutatkozik Bulgária – Hunyadi tér, szombaton 17 órától (ingyenes)

Kiállítás, koncertek és kertmozi vár rátok ezen a szombaton délutánon a Hunyadi téren. A műsorok alatt játékos alkotóműhelyen lehet részt venni Borjana Maevszka textilművész vezetésével. Részletek itt. Ingyenes!

JÚLIUS 17., vasárnap

Szülinap – Fülinap a Boriverzumban – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A kedves rokonok és barátok gyakran úgy köszöntik fel a szülinapost, hogy „füled érjen bokáig”. De vajon tudjuk, hogy miért mondjuk ezt? A Rutkai Bori Banda szülinapi koncertjén, amely július 17-én, vasárnap, 10:30-tól veszi kezdetét a Városmajori Szabadtéri Színpadon, erre a kérdésre is választ kaphatunk. Részletek és jegyvásárlás itt. Jegyár: 1900-2500 Ft.

47. Fővárosi Képregénybörze – KMO Művelődési Központ és Könyvtár, vasárnap 10:00-15:00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen a börzén. Részletek itt. Belépődíj 500 Ft/fő.

Huszárruhás rézfúvósok // Zenélő Budapest – Várkert Bazár, Gloriett, vasárnap 17:00-17:30 (ingyenes)

Minden vasárnap ingyenes koncertek várnak rátok a Várkert Bazár Gloriettjénél 17 órától. Részletek itt.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!