Gyerekprogramok hétvégére – 2022. december 9-11. – advent 3. hétvégéje

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adventi programok, ünnepváró forgatag, workshopok, karácsonyi koncertek, jégdiszkó, diafilmek és még rengeteg jó esemény vár rátok a hétvégén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Ünnepváró forgatag Hagyományok Háza, december 10-11. (a legtöbb program ingyenes, némelyik program fizetős, regisztrációhoz kötött)

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadványok mellett ajándékkészítő műhelyek is várják az érdeklődőket. A kézműves programokra előzetes regisztráció szükséges, illetve a jelentkezés a program díjának fizetésével válik véglegessé. Részletek itt.

Utazzatok gőzmozdonnyal a Gyermekvasúton! – december 10-11.

Már beszámoltunk róla, hogy novembertől újra jár gőzmozdony a Gyermekvasút vonalán. December 10-én és 11-én újra utazhattok vele. A vonatra nosztalgiajegy váltása kötelező! További részletek itt. Emellett karácsonyi díszbe öltöztetett kocsik is járnak. Részletek itt.

Adventi Kastélynapok – Gödöllői Királyi kastély, december 10-11. (a legtöbb program ingyenes)

Az esztendő legbensőségesebb időszakában 2022-ben is újra ünneplőt ölt a Gödöllői Királyi Kastély. Családi programokkal, érdekességekkel várnak minden látogatót. Részletek itt.

Adventi hétvégék a Magyar Nemzeti Múzeumban – december 10-11.

Minden adventi hétvégén a Múzeumkertben adventi finomságokkal, a múzeumban ingyenes népművészeti vásárral várnak benneteket. Óránként indulnak kreatív, kézműves foglalkozások, karácsonyi ajándékkészítés 5–12 éveseknek. A program ára 1000 Ft/gyermek. Kísérőjegy: 500 Ft. Családi jegy: 2000 Ft (2 felnőtt, 3 gyermek). Itt tudtok rá jegyet venni. Részletek itt.

Mikulás és Karácsonyi fényvonatozás 2022 – Gödöllői Kisvasút, december 9-11. (előzetes online jegyvásárlás ajánlott)

A körülbelül 60 perces program keretében miután megérkezett a mikulás, elvisz minket Mikulás országba, ahol mindenkinek lehetősége van vele való találkozásra és beszélgetésre, illetve megtörténik a mikulás csomagok kiosztása. Ezután egy kb. 20 percet vonatozhattok a Gödöllői Erdei Vasút szakaszán, mjd a gyerekek karácsonyi díszeket készíthetnek. A vonatok részben fedett fűtött, részben nyitott kocsikkal közlekednek. Állomás épület valamint a mikulásország fűtött helység. Program Csemete rét állomásról indul és ott is végződik, mely gépjárművel megközelíthető és parkolás biztosított. Részletek itt. A programon való részvételi díj egységesen 2000 Ft/fő.

TERNOVSZKY – Találkozás az animáció mesterével / Grabowski, Gusztáv, Mézga Aladár, dr.Bubó a vásznon! – Uránia, december 10-11.

Két nap, négy vetítés és egy könyvbemutató Uránia Nemzeti Filmszínházban, december 10-11-én! Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Ternovszky Béla fél évszázados alkotómunkája a magyar animációs film különösen népszerű fejezete: a rendező rajzfilmjei a humor jegyében formálódtak. A Ternovszky-animációk – melyekben az állandó alkotótárs, Nepp József forgatókönyvei kelnek életre – kicsiket és nagyokat egyaránt megnevettetnek. Szombaton 10 órától Mézga Aladár különös kalandjait nézhetitek meg, délután 16 órától a Macskafogót. Vasárnap 15:15-től a Kérem a következőt! epizódjai forognak, majd 18 órától a Gusztáv sorozat. Részletek itt. Jegyár: 600-1200 Ft.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság – premieres film

Idén visszatér mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. December 8-ától a mozikban!

DECEMBER 9., péntek

Adventi kézműves foglalkozás – Pénzmúzeum, pénteken 14:00-17:00 (ingyenes)

Az idei advent nem maradhat bronz, ezüst és arany színek, na meg alkotódélután nélkül, ezért decemberben kézműves foglalkozásra hívnak minden kicsit, nagyot, és az egész családot. Az alkotni vágyók péntekenként a csegely nevű szabálytalan pénzérméről tudhatnak meg többet. Ezüst vagy aranyfóliából Apafi Mihály erdélyi fejedelem csillag vagy hold alakú csegelyeinek mintájára csillag, illetve hold formájú érméket vághatnak ki, majd rájuk kasírozhatják a pénzverés védőszentjét, amit karácsonyfadísszé alakítva haza is vihetnek. A foglalkozások idején a kiállítás is időpontfoglalás nélkül látogatható, és természetesen a programra sem szükséges előre regisztrálnotok. Részletek itt. Ingyenes!

Hókirálynő – Szentendre, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, pénteken 18:00

A Hókirálynő meséjét mindenki ismeri. Ez a történet a jó és a rossz, a bennünk uralkodó félelmek felülkerekedésének, és végül legyőzésének története. A szeretet erősebb a gonosznál. A szeretet gyógyír a megfagyott szívre. A Szentendrei Kulturális Központ, a Kanyar-GO Alapfokú Művészeti Iskola és a Musicalvarázs alapítvány támogatásával, 2022. december 9-én (pénteken) a Hókirálynő mese színjátéka megtekinthető a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

DECEMBER 10., szombat

Kiscelli Advent – Kiscelli Múzeum, szombaton 10:00-18:00 (14 éves kor alatt ingyenes)

December 10-én, szombaton karácsonyi hangulattal töltik meg kastélyt: meleg italokkal, ünnepi fényekkel, zenével, gyerekprogramokkal és tárlatvezetésekkel várják egész nap a látogatókat. Erre a napra meghívtak egy különleges tacskópárost is, Bertalant és Barnabást a Hírös Gasztroszínháztól, akik arról híresek, hogy zenével és kulináris élvezetekkel színesítik bábelőadásukat. A nap folyamán a múzeum legszebb kiállítóterében, a Templomtérben, Mácsai István képzőművész alkotásait bemutató új, időszaki kiállítást tekinthettek meg, az emeleten a Fővárosi Képtár gyűjteményeinek 19. századi anyagából pop-up válogatás látható, a föld alatti Sziklapincében pedig a fővárosi kutyatartás kultúrtörténetéről szóló tárlat várja a kétlábú és négylábú látogatókat! Végül nem maradhat el a Kiscelli Múzeum több évszázados múltját elmesélő, rejtett zugokat bejáró épületvezetés sem, mely során lezárt, sötét tereket is megmutatják. Mindeközben a Kiscelli Nyomdában egyedi nyomatokat készíthettek, a Szoborcsarnokban pedig saját mintás karácsonyi csomagolópapírokat díszíthettek. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 2500 Ft, 14 éves kor alatt ingyenes!

Zero Waste Advent – Kassák Múzeum, szombaton 10:00-13:00

Környezettudatos karácsonyi készülődés a Kassák Múzeum munkatársaival. Olyan egyszerűen nagyszerű díszeket készíthettek, amelyek gyerekbarát alapanyagokból állnak, és vízkereszt után sem a kukában kötnek ki, hanem visszakerülhetnek akár a természetbe is. Részletek itt. 3-tól 99 éves korig minden korosztálynak. Belépő: 800 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft (legfeljebb 2 szülő és 2 vagy több kiskorú gyermek).

Tűzzománc ékszerkészítés – gyerek és felnőtt workshop – Minurka, szombaton 10:00-13:00 és 13:30-16:30 (regisztrációs)

A Silarys – Szilaj Tűzzománc alkotójának segítségével gyönyörű ékszerekkel és egy különleges élménnyel lesztek gazdagabbak a tanfolyam végére. Részletek itt. Jegyár: gyerekeknek 8.500 Ft, mely 2 ékszer elkészítését tartalmazza, választható: medál, fülbevaló, kulcstartó, hűtőmágnes; felnőtteknek 11.500 Ft, mely 3 ékszer elkészítését tartalmazza, választható: nyaklánc, fülbevaló, gyűrű, kulcstartó. Egy-egy workshopon min. 3, max. 6 fő tud részt venni. Előzetes regisztráció szükséges: minurkainfo@gmail.com e-mail címen.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyi gyerekkoncert – Pestszentimrei Közösségi Ház, szombaton 10:00

A ma már kétszeres Fonogram-díjas zenekar 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekvers irodalmat népszerűsítse országszerte, zenei köntösben. Az öttagú zenekar nagy igénnyel választja a szövegeket, írja a dalokat, nagy gondot fordít a hangszerelésre és a minden esetben élő előadásra és stúdiómunkára. Ízlést formáló szerepük tudatában, fontosnak tartják, hogy csak igényes produkciót hozzanak létre, hiszen a gyerekeknek szólnak, többek közt ők nevelik ki a jövő koncert- és színházlátogató közönségét. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft.

Ma-Ki Fest? Bábelőadás 3-8 éveseknek – Képező, szombaton 10:00 (regisztrációs)

A foglalkozás során Marc Chagall alkotásaival ismerkedhetnek meg a 3-8 éves gyerekek, melyek Andrusko Marcella bábművész tolmácsolásában kelnek életre. A bábművész a gyerekek nyelvén mesél a festményekről, azok érdekes részleteiről és történeteiről, színekről és szimbólumokról, mindezt bábokkal, játékosan. Az előadás után a gyerekek alkothatnak, rajzolhatnak, kézműveskedéssel dolgozhatják fel az élményeiket. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft/fő.

Mikulás a Farmon – Breier Farm, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Szombaton a Farmra ellátogató jó gyerekek mehetnek egy kört a Mikulás bácsival az ünnepi díszben pompázó traktoron és utána még egy kis finomságot is kapnak tőle ajándékba. 10:30-tól vezetett farm túra is vár rátok. Részletek itt. Ingyenes!

Múzeumi barangoló • Hal-, kétéltű- és hüllőgyűjtemény – Magyar Természettudományi Múzeum, szombaton 10:00 (regisztrációs)

Szeretnél bepillantást nyerni a Magyar Természettudományi Múzeum kiállításainak kulisszái mögé? Érdekel, hogy mekkorák lehetnek a gyűjtemények, mivel foglalkoznak a kutatók, és mi az, amit a látogató nem láthat múzeumi sétája során? Akkor ez a program Neked szól! A decemberi első alkalmon a Ludovika Állattár Hal-, kétéltű- és hüllőgyűjteményben barangolhatnak az érdeklődők, szakvezetéses kísérettel. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: mtminfo@nhmus.hu. Részletek itt. Részvételi díj: 2500 Ft/fő, amely a Magyar Természettudományi Múzeum pénztárában (1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.) vásárolható meg a program előtt, nyitvatartási időben.

Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya – Puskin, szombaton 10:00

Elöljáróban le kell szögezni, hogy a rendőrök élete nem fenékig tejfel. Különösen nem abban a városban, ahol maga a nagy Zéró ütötte fel a tanyáját. Ő a bűnözők koronázatlan királya, akit már réges-rég rács mögött szeretne látni a Kapitány. Zéró az évszázad bulijára készül, amelynek célpontja a Kerek Erdő és annak lakói. Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Hungarocomix Képregényvásár 2022 – Cinema Hall Budapest, Népliget, szombaton 10:00-16:00

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezi karácsony előtti képregényvásárát 10 és 16 óra között a Cinema Hallban (1101 Budapest, Népligeti út 2.). Részletek itt. Belépő: 800 Ft.

Bögre túra – Sóstó Látogatóközpont Székesfehérvár, szombaton 10:15 (regisztrációs)

A túra során nem csak rengeteg érdekességet hallhatnak a túrázók a területről, illetve a növényekről, hanem meg is kóstolhatják a belőlük készült finom teákat. A bögréteket ne felejtsétek otthon! A túra hossza: 2-2,5 km, időtartama: 1,5-2 óra, Helyszín: Sóstó Látogatóközpont előtt (gyülekező). A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! Részletek itt. A részvételi díj: 1500 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek 3500 Ft. 50% kedvezményben részesülnek a diákok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők és kísérőjük.ű

Danny mesél: Mézeskalács úr meséje – Maminti Kuckó Könyvesbolt és Kávézó, szombaton 10:30 (előzetes jegyvásárlás ajánlott)

Várnak mindenkit erre a különleges, meghitt, ünnepi előadásra a II. kerületi mama- és papabarát kávézóba, a Maminti Kuckóba! Ezen az alkalmon Mézeskalács úr meséjét hallhatjátok a híres amerikai származású mesemondótól, zenésztől és zeneszerzőtől, Danny Baintől. Részletek itt. Jegyár: 2500 Ft/fő, 1 év alatt ingyenes.

Makám zenekar adventi koncertje – Hegyvidék Advent, szombaton 10:30 (ingyenes)

A népszerű világzenei formáció adventi koncertje, magyar, balkáni és afrikai zenei inspirációkkal várja a közönséget. Az Advent Hegyvidéken részletes programját itt éritek el. Ingyenes!

7. Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás 12/10 – BUDAPEST – Városliget, szombaton 10:30 (ingyenes, regisztrációs)

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőtöket magatokra öltve futhattok a jótékonyság jegyében Budapesten. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletek itt.

Adventi Titoktok – Óbuda, Fő tér, szombaton 11:00 (ingyenes)

Dalok, versek, mondókák, szép muzsika, gyertyaillat, harangszó… és egy varázslatos égszínkék kendő, egy igazi Titoktok! Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kányádi Sándor megzenésített sorai népi dallamokkal karöltve vezetnek bennünket a titkos úton, alkalmat kínálva a karácsony előtti elcsendesedésre, várakozásra, örömre Bognár Szilvia és zenekara előadásában. Részletek itt. Ingyenes!

Mesék Advent idején – Mesemúzeum, szombaton 11:00

A Népmesekincstár mesepedagógia műhely mesefoglalkozásvezetői és Bajzáth Mária, a Mesepedagógia módszer kidolgozója várja az ünnepi mesés-mondókás-játékos mesefoglalkozásra az óvodásokat és a kisiskolásokat és szüleiket-nagyszüleiket. Részletek itt. Jegyár: 400-600 Ft.

Zene-Tér-Kép hangszerbemutató / Fafúvósok – Budapest Jazz Club, szombaton 11:00

Az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló Zene-Tér-Kép sorozat egy hangszereket bemutató játékos foglalkozás, amely egy-egy hangszercsaláddal ismerteti meg fiatal közönségét. A foglalkozásokat Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft.

Karácsonyi képeslapkészítés | szülő-gyerek páros workshop – K11 LABOR, szombaton 12:30 (regisztrációs)

A családi workshopon a gyerekek szüleikkel együtt párban készíthetnek papírkivágásos technikával karácsonyi képeslapot vagy grafikát. A közös alkotásokat stop-motion módszerrel mozgásba hozhatjátok, a képeslaphoz tartozó animációt pedig a virtuális valóságban egy alkalmazás segítségével előhívják! A workshop vezetője Teleki Kitti, animációs filmrendező. Regisztráció szükséges! Részletek itt. Jegyek elővételben: 1.000 Ft/2 fő | Jegyek a helyszínen: 1.500 Ft/2 fő.

Adventi forgatag – Kultúrkúria, szombaton 14 órától

Ünnepváró családi ajándékkészítő műhely 5 éves kortól. Kézműves foglalkozások: gyertyamártás, mézeskalácssütés, tűnemezzel készített karácsonyfadíszek, Oázis ünnepi asztalidíszek tűzése. Részletek itt. Gyermekjegy: 2000 Ft, felnőttjegy: 2 500 Ft, családi jegy: 6500 Ft/2 felnőtt + 1 gyerek + minden további gyermek 1500 Ft/fő.

Adventre hangoló szombat délutánok a Nemzeti Színházban – szombaton 16:00-17:00 (ingyenes, regisztrációs)

Szeretettel várják a családokat, gyermek csoportokat az Adventre hangoló szombat délutáni programokra. Minden szombat délután diafilmnéző kuckót alakítanak ki, ahol a Nemzeti Színház színészei mesélnek. Ezt követően betlehemes műsorokat láthatnak. Részletek itt. Ha szeretnétek részt venni az ingyenes programokon, mindenképpen regisztráljatok itt. Ha pedig bármi közbejönne, azt is érdemes jelezni a regisztracio@nemzetiszinhaz.hu címen, hogy másoknak át tudjátok adni a helyet. A helyszínen adományokat is gyűjtenek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság számára!

Karácsonyi Homokmesék – Kultúrkúria, szombaton 17:00

A karácsonyi ünnepkör és a tél ihlette meséket élő homok rajzolás során varázsolja a vászonra Cakó Ferenc grafikusművész. A világon egyedülálló produkció maradandó élményt jelent gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A zenére komponált homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

Jégdiszkó – Budapest Park, szombaton 20:00-23:00

Szombaton a korizókat perdítik táncra 20 órától, ahol az igazi parkos hangulat mellett különleges látványvilággal is készülnek. Ráadásul dalt kérni is ér. Részletek itt. Korcsolyapálya jeggyel látogatható.

DECEMBER 11., vasárnap

Pici Piac – Larus Rendezvényház, vasárnap 9:00-17:00 (ingyenes)

A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező gyönyörűszép hazai termékeivel várnak december 11-én vasárnap: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. Részletek itt. A belépés ingyenes!

Világraszóló karácsony – Barabás Villa, vasárnap 10 órától

December 11-én szeretnének minden látogatónak egy napnyi élményt, egy napnyi ünnepet adni ajándékba, koncertekkel, mesékkel, kézműveskedéssel, irodalommal, művészettel, tombolaajándékokkal és sok meglepetéssel. Jöhetnek: családok, gyerekek, felnőttek, fiatalok, idősek – mindenkit szeretettel és sok meglepetéssel várnak! Részletek itt. A belépőjegy egész napra 1000 Ft, ami egyben tombolajegy is lesz értékes tombolához.

Legkisebbek mozija: Lengemesék 2. – Tél a Nádtengeren – Puskin, vasárnap 10:00

A film kedves, fordulatos, humoros fordulatain jól szórakoznak felnőttek és gyerekek egyaránt. Miközben izgulnak és nevetnek Vilkó kalandjain, megismerik a tópart élővilágának életét, az évszakok hozta változásokat, és olyan komoly kérdésekről is szó esik, mint becsület, felelősségvállalás, segítségnyújtás és tolerancia. Részletek itt. Jegyár: 1200 Ft.

Cifra Palota: Adventi ének – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Ha vasárnap, akkor Cifra Palota! A Müpa sokszínű családi sorozata egész délelőtt inspiráló kulturális környezetben, kreatív és művészeti programokkal várja a kicsiket és nagyokat az épület minden szegletében. 10.15-től lesz Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével, 11 órától a Búgócsiga Zenede játékos interaktív koncertje, 12 órától Diótörő címmel Bognár Anna drámafoglalkozása. Részletek ittIngyenes!

PöttömParty – Budapest Park, vasárnap 10:00-15:00

Először kerül megrendezésre a Pöttömkert téli kistesója, a PöttömParty, amely a Budapest Park Jégvilágba invitál Titeket egy hatalmas korcsolyázásra és igazi karácsonyi, kézműves gyerekprogramokra. Részletek itt. Jegyár: korcsolyapálya jeggyel látogatható, 6 éves kor alatt ingyenes!

Családi vasárnap: Kincsvadászat – Millennium Háza, vasárnap 10:00

Az erdők kincseket rejtenek, csak nyitott szemmel kell járnunk, hogy megtaláljuk őket. A természetben fellelhető „talált tárgyak”: tollak, szőrök, szarvak, agancsok, fogsorok, stb. rengeteg titkot és tudást rejtenek magukba, most segítünk „elolvasni” őket. A foglalkozást Budakeszi Vadaspark zoopedagógus munkatársa tartja. Részletek itt. Jegyár: szülő-gyerek páros 2000 Ft + gyerek 500 Ft.

MikulásGyár: Kolompos koncert – Városháza park, vasárnap 10:00 (ingyenes)

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, édességet vár adományként. Fontos hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségetek van, vigyetek minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, krumplit, almát, olajat, ivóvizet, édességet. Részletek itt.

Adventi gyerekkoncert a Rutkai Bori Bandával – Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház, vasárnap 11:00

Már alig várjuk, hogy előkerüljön a Mandulka és a Karácsonyvár című könyv és lemez. Ha pedig élőben is megnéznétek a varázslatos, vetítéses koncertet december 11-én a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban lépnek fel. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 1200 Ft, gyerek 800 Ft.

Belefér egy pici szívbe – Várkert Bazár, vasárnap 11:00 (ingyenes)

A Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-verses gyerekelőadás a színház varázsát, a koncert szívdobogását hozza el a gyerekekhez. A Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív gyerekelőadás a nagycsoportos óvodásoktól a kisiskolásokig várja az énekelni, verselni szerető gyerekeket és családjukat. Részletek ittIngyenes!

Nincs karácsony Ezüstmackó nélkül! – karácsonyi diafilmek – Art+Cinema, vasárnap 11:00

A Nincs karácsony Ezüstmackó nélkül! diafilmvetítést, melynek keretében a következő filmeket nézhetitek meg: Három fenyőfa (Népmesekincstár diasorozat) – bemutató, Mazsola és a Hóember, Az utolsó karácsonyi angyal, Bogyó és Babóca mézeskalácsa, Télapó és Ezüstmackó. Mesélő: Zsurzs Kati színésznő. Részletek itt. Jegyár: 600 Ft. 10 kedvenc ünnepi diafilmünket itt találjátok!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Hóhullásban – Óbuda, Fő tér, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Mesevilágba bújó, karácsonyi hangulatú koncertre hívnak minden gyereket és gyereklelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene és persze a gyerekek segítségével. A dalok, hangok, hangszerek mind a mese szereplőivé válnak, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok és kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon a Mikulás és a karácsonyi fények nyomában. Részletek itt. Ingyenes!

Várkert Mozi – Royal Opera House – Csajkovszkij: A diótörő – Várkert Bazár, vasárnap 11:00 (MINDEN JEGY ELFOGYOTT!)

Karácsonyhoz közeledve a Royal Ballet mozis közvetítéseinek sorából nem hiányozhat Peter Wright látványos, A diótörő előadása. Az adventi időszak családi kedvencét a Royal Ballet számára 1984-ben koreografálták, de az évek során semmit sem veszített vonzerejéből. Részletek itt. Jegyár: 1900-2900 Ft.

Markó Róbert: Vitéz László menyecskét keres – 6szín, vasárnap 11:00

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: elérkezett az idő, hogy feleséget találjon magának. Ám ez feladat nem is olyan egyszerű, mint azt ő elsőre gondolta. Útközben találkozik kapucni ficni-fecni-pacni urasággal; egy aranyos, kedves, jámbor természtű kiscsukával (vagy kiskutyával?); egy cumis képű paradicsompofával és nem várt nehézségekbe ütközik. Részletek itt. Jegyár: 2800 Ft.

WAMP – Bálna, vasárnap 10:00-18:00

A decemberi időszak a WAMP életében is kiemelt időszak, így decemberben három vásárral is várnak benneteket a Bálnában! Részletek itt. A vásáron számos workshop is lesz, ahol az 500 Ft-os belépőjegy beváltható.

Nézzétek meg legújabb, felnőtteknek szóló decemberi programválogatásunkat, illetve a legújabb karácsonyi könyveket!

Tartsatok velünk, mert Advent rovatunkban rengeteg jó programot, ajándék ötletet, új könyveket találtok majd az elkövetkezendő időszakban!

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb programokról, ajánlókról és válogatásainkról, látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel hírlevelünkre!