Gyerekprogramok hétvégére – 2022. augusztus 6-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állatkerti Fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Paloznaki Jazz Piknik, szabadtéri hangszerbemutató, Szalóki Ági lemezbemutató koncertje, Hab a tortán, Drone Day, a HÉV 135. születésnapja és egy remek anime is vár rátok ezen a hétvégén.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Állatkert Fesztivál – Fővárosi Állat- és Növénykert, augusztus 4-7.

A többnapos fesztivált a Fővárosi Állat- és Növénykert születésnapjához kapcsolódóan rendezik meg, mely az Állatkertek Napja Magyarországon. Részletek itt. Állatkerti belépővel látogatható!

Paloznaki Jazz Piknik – Paloznak, augusztus 4-6.

Emeli Sande, Lisa Stanfield, Richard Bona, Stereo Mc’s csak hogy néhány nagyobb nevet említsünk a fesztivál fellépői közül, de a gyerekek számára is színes programokkal készülnek. Két helyszínen várják az érdeklődőket, a Nagyszínpad előtti réten, illetve a Lissé Gyermekudvarban. A belépés 14 éves korig ingyenes (vonatkozik a fesztivál napjáig 15. életévüket be nem töltött személyekre). Részletek itt.

Ördögkatlan Fesztivál – Villánykövesd, Beremend, Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya, augusztus 2-6.

A 15. Ördögkatlan Fesztiválon a számos színházi előadás, kiállítás és koncert mellett természetesen rengeteg családi program is lesz. A Pécsi Pagony is a Katlanba költözik, így számíthattok könyvbemutatókra és közönségtalálkozókra is, de lesznek még bábelőadások, koncertek, traktor- és járgány szépségverseny, kézműves foglalkozások, családi túrák és még számos izgalmas program. A belépés 10 éves kor alatt ingyenes, a családi programok pedig mindenki számára ingyenesek! Részletes program itt.

AUGUSZTUS 6., szombat

Zenélő Budapest közösségi hangszerbemutató – Magyar Zene Háza, szombaton 10:30 (ingyenes)

Az előadáson ütőhangszeres művészek, valamint egy fuvolaművész segítségével egy 40 perces mesekoncert keretében, a gyerekeket bevonva, akár zenei előképzettség nélkül is megismerkedhetnek a legfiatalabbak a hangszerek világával. Részletek itt. Ingyenes!

Szalóki Ági gyerekkoncertjeVárosmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

A Szalóki Ági gyerekzenekar közel 20 év alatt négy albumot készített, több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határontúli magyarok közösségeiben. Zenéjükben, a magyarországi gyerekzenék történetében először szólalt meg hangszeres improvizáció, a zenekar elsőként emelte be a jazzt a gyerekzenébe, de cigány nyelvű dalokkal is ők szóltak először gyerekközönséghez. Részletek itt. Jegyár: 1900-2500 Ft.

Rozi az égen – HAB A TORTÁN! mesesorozat – Margitsziget, Kristály (volt Ásványvíz palackozó), szombaton 10:30

Nézzétek meg Tasnádi István és Jeli Viktória közösen írt mesekönyvének színpadi változatát Szemenyei János és Kovács Lotti előadásában. Az előadás hossza nagyjából 50 perc – az előadást követően kézműves foglalkozást tartanak. 4 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 2200 Ft.

A HÉV 135. születésnapja – Szilasliget, Nagyrét, szombaton egész nap

Kerek évfordulót ünnepelnek idén, hiszen 135 éves a HÉV. Szeretettel meghívnak 2022. augusztus 6-án kicsiket és nagyokat, HÉV-vel utazókat, HÉV-es dolgozókat és persze minden kedves érdeklődőt Kerepesre, a Szilasligeti Nagyrétre, ahol lesznek nosztalgia járművek, zene, ugrálóvár, hajtányozás is. Szombaton a H8-as és a H9-es vonalon, vasárnap pedig a H6-os vonalon utazhatunk a régmúlt idők hangulatát idéző járművekkel. Részletek itt.

RepTár Drone Day – Szolnok, Reptár, szombaton egész nap

A RepTár Drone Day idén második alkalommal, 2022. augusztus 6-án kerül megrendezésre a Drone Hungaryvel közösen együttműködve. Ez a nap a drónokról, a repülésről és az innovációról szól. A múzeum élményelemein (4D mozi, szimulátor, csúszópálya, 3D karika, Pilótapont) kívül számos érdekes bemutatóval készülnek a kiállítók. Többek között a látogatók közelről is megismerkedhetnek a videós, rendőrségi, katonai és mezőgazdasági drónokkal vagy bárki kipróbálhatja magát drónpilótaként, illetve a nap folyamán több alkalommal is beindításra kerül egy METEOR-3MA gázturbinás sugárhajtómű. A rendezvény a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. Részletek és jegyárak itt.

AUGUSZTUS 7., vasárnap

Totoro – A varázserdő titka – Bem mozi, vasárnap 17:00

Kusakabe úr és lányai, Satsuki és Mei vidékre költözik, egy csodálatos tájra, de nem csak a környék, hanem annak lakói is különlegesek; furcsa teremtmények, házi és erdei szellemek. Közülük a leghatalmasabb Totoro, egy barátságos szőrmók, akivel hamar összebarátkoznak hőseink. Hayao Miyazaki egyik remekműve. Részletek itt. Jegyár: 1500 Ft.

Ingyenes belépés a Magyar Természettudományi Múzeum állandó kiállításaira

Ezen a napon (mivel a hónap első vasárnapja van) gyerekeknek és az őket kísérő max. 2 felnőttnek ingyenes a belépés a múzeum állandó kiállításaira.