Gyerekprogramok hétvégére – október 26-27.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Október utolsó hétvégéjére ajánlunk állatsimogatót, elő Halloween programokat, premieres filmeket, múzeumi foglalkozásokat, koncerteket, játéknapot és még sok minden mást, hogy igazán jól induljon az őszi szünet.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Barka Állatsimogató (idén utoljára nyitva) – Dunakeszi, október 26-27., 10:00-16:00

Idén utoljára októberben nyitja meg kapuit a Barka Állatsimogató. Az idei utolsó alkalmat, amolyan téli felkészülésnek szánják. A belépőkből befolyt összegeket egy az egyben az állatok téli takarmányára fogják fordítani. Belépő: 1100 Ft/fő. Az ár tartalmaz egy csomag Zoo Csemegét (egyéb élelmiszerrel az állatokat etetni TILOS). 4 éves kor alatt ingyenes! Nagycsaládos belépő: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén a belépőjegy: 850 Ft/fő.

Piczinke Halloween – Piczinke Póniudvar, október 26-27.

Kutasd fel Hululut a nagy varázslót! Indulj el a kalandokkal teli útra, keresd meg Bütyit a kis porcukorköpő sárkány bébit, és gyűjtsd össze az összes pecsétet. Emellett családi tökfaragó műhely, kreatív sarok, halloweeni játékok, pónilovaglás, minipóni és állatsimogató udvar, rengeteg játék, móka és kacagás vár rátok. Belépő: 2500 Ft /fő egységesen mindenkinek 2 éves kortól (2 éves kor alatt, ha a gyerekek szeretnének részt venni a játékban akkor 1500 Ft)

Bringatúrák a Skanzenben – október 26-27., 11 órától (regisztrációs)

Szombaton a pásztorok nyomában tekerhettek a Skanzenben, vasárnap pedig az első világháború mindennapi életre tett hatásairól tudhattok meg még többet a vezetett túrán. A túrák hosszúsága: kb. 1,5 óra. Részvételi díj: felnőtt: 500 Ft / fő, gyerek: 250 Ft / fő (6-18 éves korig) + múzeumi belépő. A múzeumban kerékpár bérlésére korlátozott számban van lehetőség. A bérlés díja 600 Ft / bicikli. Regisztráció szükséges itt: latogato@skanzen.hu.

Jetikölyök – premieres film – október 24-től a mozikban

Lebilincselő látvány tárul elénk, miközben figyelemmel kísérhetjük, ahogy egy kis csapat segít megtalálni a jeti kölyök családját a Himalája hegyvonulatában.

Mikulás Expressz JÁTÉK!

Hihetetlen, de már csak bő 1 hónap és érkezik a Mikulás. Idén is várja a gyerekeket a Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkban december 6. és 8. között. Ha most velünk játszotok, páros belépőt nyerhettek! A Vasúttörténeti Parkot a mikulás ünnepségen kívül már csak október 27-éig kereshetitek fel, utána tavaszig zárva tartanak.

OKTÓBER 26., szombat

Tökös nap – kertészkedés gyerekeknek – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Tökfaragás, töklámpás, tökházikó, tökös alkotások, és minden, amit a tökről tudni érdemes. Mese, alkotás, növényültetés, vagyis játékos kertészkedős foglalkozás 3-10 éves gyerekeknek a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben. Ára 1800 Ft/gyerek, 3400 Ft/2 gyerek. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. Előzetes jelentkezés szükséges itt.

Kalandra fül – BMC, szombaton 10:30

Itt a vissza nem térő alkalom: lerántják a leplet a karmester szakma minden csínjáról-bínjáról! Miért kell egyáltalán karmester, mire jó a pálca, mit figyel a brácsás és mit a triangulumos, ki a jó karmester, merre kell lengetni, mik a titkos jelek, miért nem szeretik a zenészek a karmestert, és miért szeretik? Ezekre és még ezernyi kérdésre adnak szórakoztató választ, miközben a közönség tagjai is kipróbálhatják magukat a pulpituson. Pálcákat előkészíteni, indul a karmesteriskola! Jegyár: 1200 Ft, gyerekeknek 800 Ft.

ÖkoNap – ERŐMűvház, szombaton 13:00-20:00

Ruhacsere, ökoneszeszer workshop, bringaturmix, előadások, vásár. Egy délután a tudatosság jegyében! Belépő 500 Ft, mely magában foglalja a workshopon, az előadáson, a ruhacserén való részvételt és a friss turmixot. Hogy biztos legyen helyetek, érdemes regisztrálni a regisztracio@eromuvhaz.hu (Kolumbán Zsuzsa) címen.

Az életen innen és azon is túl – Mesék életről és halálról – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Örök kérdés: hogyan és mit meséljünk életről, halálról a legkisebbeknek? Egyáltalán merjünk-e beszélni erről? A világ Népmesekincstára érzékenyen, a mesék komplex világán keresztül, sokszor szimbolikusan foglalkozik az élet körforgásával. Bajzáth Mária, a Mesepedagógia rendszer kidolgozója most egy különleges, mesés-mondókás játékos kalandra hívja a 3-8 éveseket, ahol elmerülhetnek a mesék világában és izgalmas, tabunak számító kérdésekre kaphatnak válaszokat. Ajánlott korosztály: 3-8 éves korig.

Rutkai Bori Banda: Boszi buli és mesenaptár-bemutató – TRIP hajó, szombaton 11:00

A Rutkai Bori Banda délelőtt várja a táncoslábú boszikat, mágusokat, manókat, és denevéreket a Boszi buliba. A beöltözős bulit Rutkai Bori saját készítésű horgolt bábjai, a dalok meseszereplői is színesítik. A koncert egyben naptárbemutató is, Bori 2020-as mesenaptárjának vetített részletei is láthatóak a koncert során. A buli után Bori dedikál, a naptárba pedig a szülinapotokhoz szívesen rajzol is.

Halloween a Bartók Pagonyban – Bartók Béla úti könyvesbolt, szombaton 15:00-18:00

A jelmezes buli mellett lesz még halloweeni kézműveskedés, télifagyi készítés és díszítés, agyfélteke nélküli rajzolás, Buzay István illusztrátor workshopja 5-8 éveseknek, sárkányovi drámajáték és tánc is. Belépő: 1000 Ft/család. A jegyeket a program napján lehet megvásárolni!

Halloween a Ráday utcában – Csokit vagy Csalunk! – Ráday utca, szombaton 16:00-20:00

Kedves Nagy és Kis Boszorkányok! Rémségek és Rémlények! Zombik és Múmiák! Harry Potterek és Batmanek! Idén is várnak benneteket a Ráday utcába, a Csokit vagy Csalunk eseményre! Készülnek sok csokival, édességgel, amit idén is egy-egy „szellemes” táskába tudtok majd gyűjteni. A csokitáska ára 1000 Ft.

Töklámpás Fesztivál – Hősök tere, szombaton 19:00-21:00 (ingyenes)

19 órakor lesz a találkozó a Hősök terén. A résztvevők magukkal hozzák otthon faragott Halloween töklámpáikat. Megkérnek minden résztvevőt, hogy vigyen magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére. Ingyenes!

Megnyílik az új játszótér a Városligetben!

Október 26-án nyílik meg a városligeti Nagyjátszótér, az Olof Palme Házban a Városliget történetét bemutató kiállítás, illetve a mellette található rózsakert is. Bejártuk az új helyszínt és kipróbáltuk a játékokat!

OKTÓBER 27., vasárnap

Zöldgömb Fesztivál – Akvárium Klub, vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Zöldgömb Fesztivál. Tudj meg többet arról, hogyan óvhatod bolygónkat! Játék és sok-sok nyeremény mellett az egész család számára lesznek hasznos, érdekes és szórakoztató programok, ismeretterjesztő előadások. A belépés díjtalan!

Bölcs Kavics Hajóépítő Workshop – Szimpla, vasárnap 10:00-12:00 (regisztrációs)

A Bölcs Kavics Kalózhajó legénységet toboroz. A legelszántabb hajósokat keresik a Föld minden tájáról, akik nem rettennek meg a csatától és a dolgos mindennapokból is szívesen kiveszik a részüket. A legelső feladat a flotta megépítése lesz. Ehhez komoly mérnöki tudás szükséges, hiszen a jó hajó nem süllyed és hangtalanul siklik a vízen. A három alkalmas Bölcs Kavics Kalózhajó programsorozat első alkalmával megismerkedhettek a kalózok regényes világával, tanulmányozhatjátok a különböző anyagokat, hogy a legmegfelelőbbek kiválasztásával hajót barkácsolhassatok magatoknak. Korosztály: 8-12 év. Ár: 4000 Ft/fő. Regisztráció: bolcskavics@gmail.com.

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok – MOMKult, vasárnap 9:30 és 11:00

Ezt a műsort két lemez dalaiból válogatta Gryllus Vilmos. Az egyik arról szól, mi mindent láttunk-találtunk biciklizés közben, milyen volt az édes szeder és a csípős csalán, milyen a tiszta forrás és az erdei pocsolya, hogy pöfögött a traktor és zakatolt a dízelmozdony. A másik lemez annak bizonyítéka, hogy a kevésbé szórakoztató dolgokról is lehet jókedvűen énekelni: a reggeli ébresztőről, a hidegről vagy éppen a fogmosásról. Jegyár: 2300 Ft.

Tóbiás Matiné – Magyar Rádió, Márványterem, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Ismét a Rádió 6-os Stúdiójába várják a gyerekeket a játékos klasszikus zenei utazásra. A program ingyenes, a műsort élőben is meghallgathatjátok a Bartók Rádióban.

Ország Játéka Nap – Groupama Aréna, vasárnap 9:00-19:00

A 7. Ország Játéka Játszónapon október 27-én a Groupama Arénába több ezer négyzetméteren idei játékújdonságokkal várnak! Építő-, fejlesztő-, ügyességi-, társas és kreatív játékokkal, rengeteg LEGO-val, Kicsomi csillámtetoválással, óriás meseszereplőkkel, még soha nem látott meglepetés kuflik epizódokkal. A kedvenc játékotokra az www.orszagjateka.hu oldalon (egészen november 10-éig) és a helyszínen is szavazhattok. Jegyár: 1500 Ft/fő.

A kincsesláda titkai – játékos könyvbemutató – Bartók Pagony, vasárnap 11:00 (ingyenes, regisztrációs)

Ismerkedjetek meg együtt Manóval és Rebivel, a két kis pókkal, akik a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kincsekkel teli raktárában élnek. Most egy színes-játékos füzetben megmutatják, melyik az a 13 tárgy a múzeum és a levéltár gyűjteményéből, amit a legjobban szeretnek. A tárgyak megismerése során játékosan ismerkedhettek a zsidó hagyományokkal, a történelemmel valamint a múzeumok és a levéltárak működésével. 6-10 éves gyerekeknek ajánlott. A program ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött: muzped@milev.hu.

Utazás a varázsszőnyegen – családi nap – BTM Vármúzeum, vasárnap 11:00-16:00 (ingyenes)

Szeretnéd tudni, hogy milyen kincseket őrizhetett egy pasa a kincseskamrájában? Kíváncsi vagy arra, hogy milyen babákkal játszottak a török korban a kislányok? Vagy szívesen kipróbálnád, hogy hogyan kell kalligráfiákat rajzolni vagy miniatúrákat festeni? Gyere el családi napunkra, és ismerd meg, hogy milyen volt az élet a török korban!  A családi napon a Vármúzeumba történő belépés és a foglalkozásokon történő részvétel ingyenes, azonban a kiállítás Táncsics utcai helyszínére a kedvezmény nem vonatkozik.

További programok az őszi szünetre!
Mivel nem fért bele ebbe az ajánlóba az a sok jó program, ami az őszi szünetben lesz, ezért további programokat itt találtok az október 28-a és november 3-a közötti időszakra.

Időpont szerint a Napibontóban találjátok meg a programokat!


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni!