Jó programokkal indul a június! – hétvégi ajánló – június 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Igazán jó programokkal indul a június, hiszen kezdődik a Gyerek Sziget, lesz Hegyvidéki Napok és Varázskastély Fesztivál, meseösvény, szuper kreatív programok a Kassák Múzeumban és a Műcsarnokban, Környezetvédelmi Világnap, várjáték és Arbofeszt, Pöttömkert és Évadzáró a Nemzeti Színházban. Gyerekprogramok, hétvége, Minimatiné!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, minden hétvégén június 23-ig (ingyenes)

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget - Gyerekprogram

A hagyományokhoz hűen Halász Judit (vasárnap 16:30-tól) is koncertezik az idei Gyerek Sziget első hétvégéjén, de fellép még többek között a Kabóca Bábszínház, a Szuperar Gyerekkórus, a Daniel Speer Brass Band, de lesz még sok-sok játék, környezetvédelmi foglalkozások is, vagyis gyerekprogramok minden mennyiségben. Részletek itt. Ingyenes!

Eleven tavasz – Bartók Béla út, május 31. – június 2. (ingyenes)

Eleven tavasz – Bartók Béla út

Ezen a hétvégén újraértelmezik, és életre keltik a Bartók Béla úton a kihasználatlan helyszíneket. Zene, gasztró programok, gyerekprogramok is várnak rátok több helyszínen. Ingyenes!

Hegyvidéki Napok – Gesztenyéskert, MOMKult mellett, június 1-2. (ingyenes)

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekkoncert

A kétnapos fesztiválon 10 órától fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, vasárnap 10 órától a Búgócsiga Zenede. Emellett további koncertek, előadások, sport-, gasztro-, egészség- és gyerekprogramok is várnak rátok. Ingyenes!

Varázskastély Családi Fesztivál – Teleki-Tisza-kastély, Nagykovácsi, június 1-2. (ingyenes)

Varázskastély Családi Fesztivál – Kaláka koncert

Ismét kinyitja kapuit a Varázskastély Családi Fesztivál! Koncertek, bábelőadások, óriás légvárak, vizes játékok, kézműves foglalkozások, ökosátor, főzőverseny, meridiántorna és további gyerekprogramok is várnak benneteket.  Szombaton 16 órakor fellép a Veronaki, vasárnap 16 órától a Kaláka. Minden program ingyenes!

KidFest – Millenáris, június 1-2.

Az egymillió kockából készülő lánc több mint 900 méter hosszú lesz és ehhez minden segítő kézre szükségük van. Az építés mellett  a KidFesten kipróbálhatjátok a legújabb LEGO játékokat, szelfit készíthettek életnagyságú LEGO szobrokkal és találkozhattok a Nickelodeon mesehőseivel: a Mancs őrjárat Marshall kutyusával, Dorával a felfedezővel és Spongyabobbal is! Napijegy: 1500 Ft, családi 5400 Ft.

Magyar Nemzeti Parkok Hete – országszerte, június 2-ig

Magyar Nemzeti Parkok Hete-családi program

Május 24. – június 2. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete, amelynek keretein belül mind a 10 hazai nemzeti park változatos programokkal, kedvezményekkel várja látogatóit! Május 25. – június 2. között a Hiúz Ház, az Ócsai Tájház és a Sas-hegyi Látogatóközpont programjain résztvevők következő idei látogatásuk alkalmával a 3 bemutatóhely egyikén 20% garantált kedvezményben részesülnek a részvételi díj árából! A teljes program itt érhető el.

Úszó Manézs – TRIP Hajó, június 1-2.

Úszó Manézs – TRIP Hajó

Föld, tűz, víz, levegő. Ez a négy elem alkotja azt az ősanyagot, mindennek a forrását, amelyből egyszerre fakad a lét és halál. Éltetnek és pusztítanak, erejük folyton folyvást újra letaglózza az emberiséget és megújítja a világot. Az ezekből fakadó elemi erőt keresi az artistaképző növendékeinek előadássorozata: közönség betekintést nyerhet a fejlődés folyamatába, láthatják, ahogy a különböző korosztályok egyre tökéletesebbre fejlesztik a kápráztató trükköket. Szombaton 14:30-tól, vasárnap 11:30-tól lesznek előadások. Jegyár a helyszínen 2800 Ft.

MÁJUS 31., péntek

Egyesüljünk Budapestté! – Bartók Pagony, pénteken 17:30-18:30 (ingyenes)

Az Amíg utazunk Műhely bemutatja „Egyesüljünk Budapestté” című interaktív játékát, Gévai Csillával. Ha 4-12 éves gyerek vagy, és szeretnél Buda, Pest vagy Óbuda lenni játékból, hogy aztán egy csodaragasztóval összeragasszunk Budapestté, akkor itt a helyed! Ingyenes!

JÚNIUS 1., szombat

Üveghegyi királyleány Bailavidrum-meseösvény – Kecske-hegy, szombaton 9 órától több időpontban (regisztrációs)

Bailavidrum-meseösvény-gyerekprogram

Szeretettel hívnak benneteket a következő Bailavidrum meseösvényre, a Kecske-hegyre! Június 1-jén, szombaton a természet, a mese, a zene, az éneklés és sok játék segítségével keltik életre az Üveghegyi királyleány meséjét. Jegyár: 4 év feletti gyermekeknek és a felnőtteknek is egységesen 1500 Ft. A 4 év alattiak részére ingyenes. Regisztráció szükséges!

Nyári PagonyFeszt – Dürer-kert, szombaton 10:00-15:00

Ezúttal új helyszínen, a Dürer Kertben várnak mindenkit, ahol 10 órától Gryllus Vilmos-koncerttel indul a nap. Lesz még sok-sok könyvbemutató, játék, kreatív foglalkozások, mini színház, kufli cirkusz, Tintaló Társulat, fagyi és dedikálások is a Nyári Pagonyfeszten. Jegyár: elővételben a családi jegy 2900 Ft (2 felnőtt+ 2 gyerek). 1 éves kor alatt ingyenes. Ha esik az eső, a benti termekben tartják a programokat!

Arbofeszt – Gödöllői Erdészeti Arborétum, június 1., szombaton 8:00-21:00 (ingyenes)

Ismét remek programokkal vár benneteket a Gödöllői Erdészeti Arborétum. Lesz itt kisvasutazás, méhes programok, játszóház, egyéb gyerekprogramok (16:30-tól fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar) és felnőtteknek szóló koncertek is zöld környezetben. Ingyenes!

Környezetvédelmi Világnap – Budakeszi Vadaspark, szombaton 10 órától

Környezetvédelmi Világnap-Budakeszi Vadaspark-gyerekprogram

A minden évben június 5-én tartott Környezetvédelmi Világnap apropóján a Budakeszi Vadaspark június 1-én (szombaton) játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal és bemutatókkal, környezetbarát előadással várja a természet- és állatszeretőket. A programokon való részvétel a vadasparki belépő megváltásán túl ingyenes. Nézzétek meg a park legújabb helyszínét, a parasztudvart is!

Malév Retro Juniális – Aeropark, szombaton 9:00-18:00

Malév Retro Juniális – Aeropark

Oldtimer show, mesélő pilóták a történelmi gépek pilótafülkéjében, játékok, retro divatbemutató is szerepel a programok között.

VI. Nógrádi Várjátékok – Nógrádi vár, szombaton 9:00-22:00

Nógrádi Várjátékok – Nógrádi vár

Június 1-jén történelmi kalandozásra hívnak mindenkit Nógrád várához, amelynek sokszínűségét igyekeznek megidézni és a nagyközönségnek bemutatni idén immár hatodik alkalommal. Itt testközelből élhetitek át a letűnt korok hangulatát. A rendezők célja egy olyan korhű környezet létrehozása, illetve bemutatása, ahol a látogató úgy érzi: visszarepült az időben több száz évet, és sosem tudhatja, hogy a következő várfal mögött milyen meglepetés várja.

Titkok és rejtélyek nyomában – Bookline Könyvesbolt, Móricz Zs. körtér, szombaton 10:00 (ingyenes)

Titkok szigete

Június 1-jén a Bookline könyvesbolt és kávézó átalakul a Titkok szigetévé, hogy együtt indulhassunk egy különös rejtély nyomába. Az interaktív gyerekprogramon 4 éves kortól bárki részt vehet, aki elég rátermettnek és bátornak érzi magát egy nagy mesekönyves kalandhoz. A programot Kis-Várday Júlia drámapedagógus tartja. Ingyenes!

Klárisok mesekoncert – Millenáris, Nemzeti Táncszínház terasza, szombaton 10:00 (ingyenes)

Klárisok mesekoncert – Millenáris, Nemzeti Táncszínház terasza

Június 1-től 30-ig minden szombaton ingyenes gyermek- és ifjúsági koncertekkel várja a Millenáris Park az érdeklődőket a Zenélő Budapest eseménysorozat keretén belül. Ezen a szombaton a Klárisok koncertezik. Ingyenes!

Indiánok kertje – kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Mese, alkotás, növényültetés. Játékos kertészkedős foglalkozás 3-10 éves gyerekeknek (és szüleiknek) a Szamóca Kiskertész Klubban a Füvészkertben. Foglalkozások kezdődnek: 10.00 és 11.15-től és 1 órát tartanak a Füvészkertben, a FűFa tankertben. Ára: 1800 Ft/gyerek, 3400 Ft/2 gyerek + felnőtteknek füvészkerti belépő. Regisztráció szükséges!

Magyar Népzeneoktatás Ünnepe – Óbuda, Óbudai Népzenei Iskola, Óbudai Társaskör, Fő tér, Esernyős, Kobuci kert, május 30 – június 1. (ingyenes)

A hagyományéltető országos művészeti fesztivál a népzenei műhelyek, mesterek és tanítványok országos találkozója. A rendezvény azzal a szándékkal jött létre, hogy megérdemelt és kiemelt figyelmet kapjon a világon egyedülálló kulturális örökségünk, a magyar népzeneoktatás. Június 1-jén kerül megrendezésre a 3. Magyar Népzeneoktatás Ünnepe fesztivál, melynek az óbudai Fő tér, a Kobuci kert és az Esernyős ad helyet. A színpadokon a népzenei műhelyek bemutatkozása mellett folyamatosan zajlanak a Mesterek és Tanítványok népzenei koncertjei, este pedig a MAGOS zenekar koncertjével és mulatságával zárják a programot. Ingyenes!

Titkos napló készítés – Minurka, szombaton 10:30

Titkai mindenkinek vannak, na de titkos naplója?  A Minden, ami papír Kreatív Alkotóműhely jóvoltából ismét könyvkötő workshop lesz gyerekeknek a Minurkában. Ezúttal papír borítású könyvecskéket készíthettek kétféle fűzéstípussal, tetszőleges borítóval. Ár: 3500 Ft. Kérik, részvételi szándékodat jelezd a minurkainfo@gmail.com címen! A foglalkozást vezeti Agnese Nemes restaurátor művész

Sárga háromszög, vörös négyzet, kék kör – Kassák Múzeum, szombaton 10:00

Sárga háromszög, vörös négyzet, kék kör – Kassák Múzeum

Plakátkészítő és makett-építőműhely lesz szombaton 10 órától Mészáros Zsuzska dizájnpedagógus vezetésével a Bauhaus: kortárs tervezőgrafikai értelmezések című kiállítás terében. Belépő: 800 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft (legfeljebb 2 szülő és 2 vagy több kiskorú gyermek)

Családi nap B Hajas Ágnessel | Gipszkirakó és madárperspektíva – Műcsarnok, szombaton 10:30

Szombatonként elevenné varázsolják a kiállítás tereit. A foglalkozáson egyméretű gipsztáblákat készíthettek négyzetes alakban, és mint egy légifotó, vagy felülnézet, vagy mintha egy madár épp elszállna felettünk és lenézne ránk, összeilleszthetitek a megfestett négyzeteket, melyekből egy dombornyomott térkép variációi születnek. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Noé gyereknap – Noé Állatotthon, XVII.ker., Csordakút utca vége, szombaton 11:00-14:00 (ingyenes)

Lesz itt arcfestés, kézműves foglalkozások, pontgyűjtő verseny, ahol szellemi és ügyességi feladatokkal küzdhetnek meg a kicsi és nagy nevezők. És természetesen az állatok is várják a kicsi és nagyobb kezeket simogatásra. Találkozhattok a legszelídebb birkákkal, Felhővel, Jánoskával, Barkóval, a libákkal Robival, Yellow-val és Gáspárral, nyuszikkal, kacsákkal, a rosszcsont kecskékkel és még sok más tollas, szőrös állatkával. Amíg a gyerekek játszanak, simogatnak, addig a felnőttek kávézhatnak a Jótékonysági MacsKávézóban is.

Hahó Együttes – Kálvária tér, szombaton 16:30 (ingyenes)

A Kálvária téren megrendezésre kerülő Családi napon fellép a Hahó Együttes is. Ingyenes!

JÚNIUS 2., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Pöttömkert-Budapest Park-Kerekítő Manó-gyerekprogram-hétvége

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami ingyenes programokkal várja a lurkókat. Programok: 10:15-11:00 Vizezős mondókázás – Merre hajókázik Kerekítő manó?; 11:00-11:45 Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert; 12:00-12:30 Bűvészműsor; 13:00-14:00 Holdfű Színház – Kiskakas gyémánt félkrajcárja; játszóház; LEGO és még sok minden más… Ingyenes!

Egy nap – városi ökobandázás – Dürer-kert, vasárnap 9:00-20:00

Egy Nap zenével, tánccal, előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal, piaccal, komposztbudival – mindezt nulla hulladék szemléletben! Részletes program itt. Fix belépő nincs. Közösségi adományozásból tudják megvalósítani az Egy Napot, ez fejenként nagyjából 1000-1200 forintot jelent.

Tour de Bókay jótékonysági kerékpározás – Bókay-kert, nevezés 9:30-tól, indulás 11:00

A jubileum alkalmából június 2-án 6. alkalommal kerül megrendezésre a jótékonysági kerékpáros felvonulás. A résztvevők 10 kilométer kerékpározással és egy jelképes, 1000 forintos nevezési díjjal támogathatják a Bókay Gyermekklinikát: az idei cél egy inkubátor megvásárlása a kórház Csecsemő Osztálya javára. A jótékonysági esemény főtámogatója, az Amway Hungária idén is megduplázza a részvételi díjat, így kétszer annyi segítséget kapnak a rászoruló gyerekek.

Évadzáró Gyereknap – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Leányfalui Szekérszínház-Mátyás deák-színház

Nyarat köszöntő hangulatban, szeretettel várják a kisgyermekes családokat Évadzáró Kölyöknapra június 2-án, vasárnap 10-től 13 óráig. A programok – mint máskor is –  ingyenesek, melyeket jó idő esetén a Hajóorrban tartanak meg. Lesz solymász bemutató, színpadi programok, táncház és Eszter-lánc mesezenekar koncert is. Ingyenes!

Nézzétek meg ingyenes júniusi fesztiválok válogatásunkat is!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Nyári Pagonyfeszt, Nógrádi Várjátékok, Bailavidrum meseösvény, Arbofeszt
Rozi kedvencei: Nyári Pagonyfeszt, Bailavidrum meseösvény