Gyerekprogramok hétvégére – augusztus 23-25.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyerekprogram-hetvege

Többek között a Szamárfül Családi Fesztivál, a Savaria Történelmi Karnevál, a Gubacs Fesztivál, kisebb és nagyobb rendezvények, éjszakai denevérnász, színházi előadások és Zöld Pici Piac vár rátok ezen a hétvégén. Íme a legjobb gyerekprogramok a Minimatiné válogatásában.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szamárfül Családi Fesztivál – Pécs, Zsolnay Negyed, augusztus 23-25. (a legtöbb program ingyenes)

Szamárfül Családi Fesztivá

Gyerekprogramok minden mennyiségben! Idén augusztus utolsó előtti hétvégéjén a kicsiknek és nagyobbaknak szánt programoké a főszerep a Zsolnay negyedben. Az egyik legjobb családi fesztivál kiállításokkal, koncertekkel, bábelőadásokkal és rengeteg foglalkozással vár rátok. Részletes program ittA Planetáriumi programok kivételével a fesztivál minden programja ingyenes!

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely, augusztus 22-25.

Savaria Történelmi Karnevál – Szombathely

Több napos jelmezes kavalkáddal, rengeteg programmal és látványos bemutatókkal várnak benneteket Szombathelyen. Gyerekprogramok is lesznek. Részletek itt. A jegyárakról itt találtok információkat.

Vidor Fesztivál – Nyíregyháza, Kossuth tér, augusztus 23-31. (a legtöbb program ingyenes)

Vidor Fesztivál – Nyíregyháza

A nyár egyik legvidámabb fesztiválja Nyíregyházán vár benneteket koncertekkel, színházzal, kiállításokkal és könyves programokkal. Gyerekprogramok is lesznek bőven! Részletes program ittA legtöbb program ingyenesen látogatható.

Gubacs Fesztivál – Mátrafüred-Sástó, augusztus 21-25. (ingyenes, regisztrációs szükséges)

Gubacs Fesztivál – Mátrafüred-Sástó

Idén első alkalommal rendezik meg a Gubacs Fesztivált, ahol rengeteg jó program lesz: vásári komédia, koncertek (PASO, Ferenczi György, Hahó Együttes), beszélgetések, interaktív színházi társasjáték, családi sorverseny, mesék, gyerek- és felnőtt táncház, kézműves foglalkozások, játszótér, cserkészprogramok, civil standok, számháború és még sok minden más. Részletek ittIngyenes, de regisztrációhoz kötött.

Gyüttment Fesztivál 2019 – Szekszárd, Sötétvölgy – augusztus 22-25.

A vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója a Gyüttment Fesztivál, amelyet 2019-ben a Szekszárd melletti Sötétvölgyben rendeznek meg. Élettér, Gazdálkodók tere, Gyerek-család tér az Árnyas ligetben, Kisközösségi program jurta, Helyi gazdaság tere, Közösségi konyha, Közösségek udvara, Nap-Hold tér, Mozgás-Masszázs-Gyógyító rét, Nyílt tér, Mátkafogó, Piactér helyi termelőkkel, kézművesekkel, Szelíd Zene és sok minden más. Belépő: napijegy a helyszínen 7000 Ft (elővételben, bringával olcsóbb). A belépés lóháton továbbra is ingyenes! 16 év alatti látogatóknak ingyenes a belépés, ám helyszíni regisztrációhoz kötött.

Beépített cicó – premieres film

Marnie, a világ leglustább cicája a házimacskák kényelmes életét éli egy vidéki házikóban. Soha életében nem hagyta el az udvart, az otthonán kívüli világot csak kedvenc televízió műsorából, egy detektív sorozatból ismeri. Egy nap felbukkan szerető gazdájának testvére, Paul, aki szupertitkos küldetéssel bízza meg a bátor cicát. Marnie azonban véletlenül kipottyan Paul teherautójából, így kénytelen egyedül neki vágni a nagy kalandnak.

AUGUSZTUS 23., péntek

Kezdődik a denevérnász – Pál-völgyi kőfejtő, pénteken 19:30 (regisztráció szükséges)

A hálózás remek lehetőséget teremt a különböző denevérfajokkal való találkozásra, esetleg a főbb ismertetőjegyek megismerésére is. Az éjszaka folyamán mindenki annyit mozog majd a hálók között, amennyit szeretne, amennyire hajtja a denevérek iránti érdeklődése! Előzetes bejelentkezés szükséges! Belépő: 1200-2200 Ft.

AUGUSZTUS 24., szombat

KultúrTÉR a MI Terünk a Budakeszi Családi Napon – Budakeszi, Farkashegyi Repülőtér, szombaton 9:00-18:00 (ingyenes)

A Budakeszi Családi Napon bemutatkozik a KultúrTÉR – a MI Terünk Gyermek és Ifjúsági Közösségi Tér is. Érdekes és sokszínű programokkal várják a gyerekes családokat. Közös mondókázás, énekelés, beszélgetés Nyulász Péterrel, rajzolás Schall Eszterrel és sok játék is lesz, illetve 17 órakor a Pulcinella éneke című vásári bábjátékot is megnézhetitek. A Bookline Buszban, finom kávék és sok jó olvasnivaló mellett a Szívünk Rajta gyerekprogramok is várnak benneteket. Ingyenes!

Korhatár nélkül! családi nap Terbe Rita építésszel – Műcsarnok – szombaton 10:30-13:00

Fényfestés: Áttört térbeli modelleket készíthettek, melyekkel izgalmas árnyékképeket varázsolhattok és megfesthetitek a fényt. Kalandra fel! A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Grund Színház: Mesemorzsák kreatív gyerekelőadás – Városmajori Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30

Színház, játék és zene a gyerekek nyelvén! Ebben az improvizált meseelőadásban a Grund Színház színészei a gyerekek javaslatait inspirációként felhasználva ismert történeteket játszanak el – csak egy kicsit másképp. A szereplők más mesék hőseivel találkoznak, és olyan kalandokba keverednek, amelyek az eredeti történetekből kimaradtak. Jegyár: 1500 Ft.

Fabula Bábszínház: A bátor nyulacska – Margitsziget, Interaktív meseszínpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Kurtafarkú érzékeny, félénk kis nyuszi, nem olyan talpraesett, mint Nyúl anyó másik fia, Tappancs. A történet mégis úgy alakul, hogy Tappancs kerül bajba és senki más nem segíthet rajta, csak a gyámoltalan Kurtafarkú. A nyulacska elindul kalandos útjára, hogy egy újonnan szerzett jóbarát és a gyerekek segítségével kiszabadítsák Tappancsot a róka karmai közül, s közben a félénk kis nyusziból igazi bátor nyulacska lesz. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Több mint egészség – családi élménynap – Kálvária tér, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Sok szeretettel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt ezen a szombaton a Kálvária térre, ahol a jó hangulatról a Handabanda együttes, a „Ravaszdi mester” előadása és Varázs Tamás bűvész gondoskodik. Kipróbálhatjátok a 7PRÓBA játékot, de ugrálóvárral, játékos programokkal, arcfestéssel is készülnek. A felnőtteket többek között jógára, masszírozásra invitálják, valamint meghallgathatják Antal Emese dietetikus előadását is. Részletek ittIngyenes!

AUGUSZTUS 25., vasárnap

Zöld Pici Piac – A Grund kertje, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Ezúttal A Grund kertjében tartják meg a baba-mama-gyerek vásárának különleges, zöld változatát: a Zöld Pici Piac egy fenntartható dizájn vásár, ahol hazai készítők környezetbarát, bio és öko termékeit tudjátok megvásárolni kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek és babáknak tervezve. Folytatódik a SOK PICI, a Pici Piac jótékonysági programja is, a helyszínen megvásárolt adománytárgyakkal egy újabb nemes ügyet tudtok majd támogatni! A Zöld Pici Piacon törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak, így a kiállítóknál nem lesznek szatyrok, a pultban pedig nem adnak majd műanyag poharat és szívószálat. Vigyetek magatokkal táskát és saját kulacsot, poharat. Ingyenes!

XV. Sződliget Veteránautós és Motoros Találkozó – Sződliget, Dunapart, vasárnap 9:00-16:00 (ingyenes)

Az ország egyik legjobb oldtimer találkozója Sződligeten vár benneteket ezen a vasárnapon egészen 16 óráig. Ingyenes!

Fabula Bábszínház: Vitéz László és az ördögök – Margitsziget, Szent Margit kolostor-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

A Fabula Bábszínház paravánjára is elérkezett vándorútján a méltán világhírű magyar népi hős: Vitéz László,  aki megküzd az ördögökkel, és mint gyermekkorunkban, most is győz! Ingyenes!

Era kedvencei: Szamárfül Családi Fesztivál, Gubacs Fesztivál, Kultúrtér programok Budakeszin
Rozi kedvencei: Grund Színház Mesemorzsák kreatív gyerekelőadása a Városmajori Szabadtéri Színpadon